• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme kitlesi

yelizz94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Selamlar
Öncelikle herkese sağlık diliyorum. Benim yaklaşık 3 ay önce göğsümde elime kitle geldi.hemen ertesi gün hastaneye gittim. Doktor eliyle kontrol etti fakat kitle bulamadığını bana öyle geldiğini söyledi . Yine de içim rahat etsin diye beni ultrasona gönderdi . Ultrasona girdiğimde göğsümde yaklaşık 3.5 cmlik kitle bulundu ve sonuç olarak bırads3 tanısı kondu ve 3 ay sonra tekrar us takibi önerilir dendi. Sonra doktora sonuç göstermeye gittiğimde doktor bana tamam takip edicez dedi kötü birşey var mı dediğimde yok korkma sen dedi. 3 ay sonra tekrar ultrason için aynı hastaneye gittim bu sefer ultrasonumu çeken başka bir doktor vardı oda bana bu kitlenin büyük olduğunu durmasına gerek olmadığını ameliyatla alınması gerektiğini söyledi rapora baktığımda kitlemde her hangi bir büyüme şekil değiştirme yoktu ve koltuk altlarım yine temizdi ve rapora malignite lehine kuşku izlenmedi falan yazmış sanırım bu iyi birşey. Sonuç kısmında da bırads0 yazmış ve parçanın ameliyatla çıkarılıp bakılması gerektiğini yazmış. Daha sonra sonuç göstermek için aynı doktora gittiğimde doktor biyopsi yapılsın dedi bende ultrason doktoru ameliyat demişti diyince gerek yok dedi sonra seni onkoloji doktoruna yönlendiriyorum o baksın karar versin parça mı alınsın tamamen mi alınsın o karar versin dedi ben çok tedirgin oldum ve iyiye mi yoksa kötüye mi daha yakın lütfen söyleyin deyince iyiye dedi ve beni odadan gönderdi lütfen bir yorum yapın onkoloji ne alaka kötü huylu mu diye düşünüyor lütfen bilen biri yazabilir mi çok teşekkür ederim şimdiden…

Bu doktorlar sert dil kullanıyorlar sanırım benim farklı bir durumdan kesin sert dil kullanmıştı. Korkmuştum. Ameliyatı kötü huyluysa alıyorlar benim bildiğim. Doktor biyopsi bakılsın diye ondan demiştir acele etme yani korkma demiş. Kesin kararı onkolog daha iyi verir demek istemiştir. Çünkü onlar bir ton hasta görüyor en iyi çıkarımı o yapar. Biyopsiye bakılır öyle karar verilir.

Son düzenleme:
Bu doktorlar sert dil kullanıyorlar sanırım benim farklı bir durumdan kesin sert dil kullanmıştı. Korkmuştum. Ameliyatı kötü huyluysa alıyorlar benim bildiğim. Doktor biyopsi bakılsın diye ondan demiştir acele etme yani korkma demiş. Kesin kararı onkolog daha iyi verir demek istemiştir. Çünkü onlar bir ton hasta görüyor en iyi çıkarımı o yapar. Biyopsiye bakılır öyle karar verilir.
Teşekkür ederim ameliyat dedi iyi mi kötü mü ameliyattan çıkan parçaya bakınca anlaşılır dedi önceki doktorda takip demişti cerrahta biyopsi olsun dedi ve onkologa yönlendirdi hepsi başka bir yorum yaptı onkolog ne alaka onu çözemedim kesin kanser olana bakmıyor mu onkolog bana da iyiye daha yakın dedi birde üstüne hiç bişey anlamadım yani

Merhabalar. Bende aynı sizin gibi göğüsümde kitle farkedip gitmiştim benimde 1.5 cmdi bırads3 yazıyordu raporda. Doktorum 6 ay da bir kontrol önermişti. Büyük ihtimal fibradenom korkma demişti. Zaten kanserli hücreler pürüzlü ve dağınık bir yapıda gözükürmüş. En son 3 cm olduğunda çok büyümeden alalım yoksa göğüs içinde çukurluk yaratır çok büyürse demişti ondan sonra lokal anestezi ile aldırdım patolojiye gönderildi fibradenom çıktı. İçin rahat etsin istersen başka bir doktora daha görün ama bir sorun çıkacağını pek zannetmiyorum

Çok teşekkür ederim benimde ultrason raporumda FA yazıyor sanırım fibroadenom olabilir demek istedi Radyolog bilmiyorum ama bana dediği şey durmasının anlamı yok alınsın tarzı şeyler dedi ama genel cerrah onkologta baksın o karar versin diyince onkolog genelde kanser tanısı almış hastalara bakıyor diye tedirgin oldum. Peki size ameliyat kararı alınmadan önce biyopsi yapıldı mı ?
Merhabalar. Bende aynı sizin gibi göğüsümde kitle farkedip gitmiştim benimde 1.5 cmdi bırads3 yazıyordu raporda. Doktorum 6 ay da bir kontrol önermişti. Büyük ihtimal fibradenom korkma demişti. Zaten kanserli hücreler pürüzlü ve dağınık bir yapıda gözükürmüş. En son 3 cm olduğunda çok büyümeden alalım yoksa göğüs içinde çukurluk yaratır çok büyürse demişti ondan sonra lokal anestezi ile aldırdım patolojiye gönderildi fibradenom çıktı. İçin rahat etsin istersen başka bir doktora daha görün ama bir sorun çıkacağını pek zannetmiyor

Çok teşekkür ederim benimde ultrason raporumda FA yazıyor sanırım fibroadenom olabilir demek istedi Radyolog bilmiyorum ama bana dediği şey durmasının anlamı yok alınsın tarzı şeyler dedi ama genel cerrah onkologta baksın o karar versin diyince onkolog genelde kanser tanısı almış hastalara bakıyor diye tedirgin oldum. Peki size ameliyat kararı alınmadan önce biyopsi yapıldı mı ?
Benim hem elle muayene hem de ultrason sonucuna göre doktor kötü huylu görmüyorum dediği için direkt ameliyat oldum biyopsi yapılmadı hiç. Zaten kitle alındıktan sonra patolojiye gönderiliyor şükürler olsun fibreadenom çıktı. Bana da doktorum durmasına gerek yok büyüdükçe göğüs içinde yer ediyor alındıktan sonra da çukurluk bırakır tarzı şeyler söylediği için aldırdım. Bazı doktorlar daha detay istiyor ondan belki biyopsi istemiş olabilir ama Allah korusun kanserli bir kitle olsa zaten direkt şekliyle vs kendini belli ediyor sizinde fibradenomdur büyük ihtimalle

Benim hem elle muayene hem de ultrason sonucuna göre doktor kötü huylu görmüyorum dediği için direkt ameliyat oldum biyopsi yapılmadı hiç. Zaten kitle alındıktan sonra patolojiye gönderiliyor şükürler olsun fibreadenom çıktı. Bana da doktorum durmasına gerek yok büyüdükçe göğüs içinde yer ediyor alındıktan sonra da çukurluk bırakır tarzı şeyler söylediği için aldırdım. Bazı doktorlar daha detay istiyor ondan belki biyopsi istemiş olabilir ama Allah korusun kanserli bir kitle olsa zaten direkt şekliyle vs kendini belli ediyor sizinde fibradenomdur büyük ihtimalle
Teşekkür ederim umarım öyledir 🙏🏻 bakalım onkolog biyopsi mi diyecek ameliyat mı diyecek iyi kötü sanırım o karar verecek size de çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun 🙏🏻

Merhabalar. Bende aynı sizin gibi göğüsümde kitle farkedip gitmiştim benimde 1.5 cmdi bırads3 yazıyordu raporda. Doktorum 6 ay da bir kontrol önermişti. Büyük ihtimal fibradenom korkma demişti. Zaten kanserli hücreler pürüzlü ve dağınık bir yapıda gözükürmüş. En son 3 cm olduğunda çok büyümeden alalım yoksa göğüs içinde çukurluk yaratır çok büyürse demişti ondan sonra lokal anestezi ile aldırdım patolojiye gönderildi fibradenom çıktı. İçin rahat etsin istersen başka bir doktora daha görün ama bir sorun çıkacağını pek zannetmiyorum
Merhabalar annemde çıktı 1,5 cm iki göğüste de ama bunun dışında hiç bir belirtisi yok sizin var öo

Back
X