Meme onarımı ameliyatı ( Mastektomi ve eş zamanlı silikon )

ciciliko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Merhaba, 33 yaşındayım, gen testim brca1 pozitif olduğu için mastektomi ve eş zamanlı silikon konulacak. Bu ameliyatı olan varsa deneyimini paylaşabilir mi? Biraz tedirginim, ameliyat sonrası görüntüden ve doktorların farklı ameliyat yaklaşımlarından dolayı. Göğüslerim yaklaşık 600 cc ve bu büyüklükte silikon önerilmediği için daha küçük yaklaşık 400 cc kadar konulcak ama deri kesilmeyeceği için oluşacak boşluklardan endişe duyuyorum. Diğer taraftan küçültme ameliyatı eş zamanlı öneren var ama risk ve komplikasyonların (kan dolaşımı ve meme ucu kaybı) yuksek olabileceği söylendi. Benzer durumda olmuş olan var mı? Ayrıca İstanbul için doktor tavsiyeniz var mı?

Merhabalar acaba mastekmomi yi siz mi istediniz doktor mu önerdi bende aynı durum var test yapılmadı ama kitle ameliyatı oldum . Testi siz kendiniz mi talep ettiniz

Ailemde meme kanseri oykusu oldugu icin gen testi yaptirdim, pozitif ciktigi icin yani kansere yakalanma riskim yuksek oldugu icin doktor onerdi meme bosaltma ameliyatini onlem amacli. Size kanser tanisi kondu ve kanserli kitle mi alindi, tum meme bosaltilmadan? Ailede baska kanser tanisi yoksa gen testi yapilmamistir

Hayır aile öyküsü yüksek tanılı ama onlara gen testi yapıldı negatif çıktı negatif çıktığı için bana önermedi doktor.tümor alındı erken teshisti oluşum evresi oncesiydi temiz geldi sonuç çok şükür ama diğer göğsümde de kitle var 6 ayda bir onun için kontrole gidiyorum ama psikolojik olarak yıprandım bende o yüzden sordum sürekli acaba demek yerine bende mastekmomi düşünsem mi dedim .siz oldunuz mu ameliyat

Mastektomi tani alindiginda ya da yuksek riskli gruptaysaniz yapılıyor diye biliyorum ama bu durumu doktorunuzla konusmalisiniz bence sizi yonlendirmesi ve daha aciklayici olmasi icin. Ben henuz ameliyat olmadim

Tümör temizlendi kitle alındı ama bana onerilmedi ben soracağım gidince . Ameliyat olmanıza gerek kalmaz umarım

Merhaba, 33 yaşındayım, gen testim brca1 pozitif olduğu için mastektomi ve eş zamanlı silikon konulacak. Bu ameliyatı olan varsa deneyimini paylaşabilir mi? Biraz tedirginim, ameliyat sonrası görüntüden ve doktorların farklı ameliyat yaklaşımlarından dolayı. Göğüslerim yaklaşık 600 cc ve bu büyüklükte silikon önerilmediği için daha küçük yaklaşık 400 cc kadar konulcak ama deri kesilmeyeceği için oluşacak boşluklardan endişe duyuyorum. Diğer taraftan küçültme ameliyatı eş zamanlı öneren var ama risk ve komplikasyonların (kan dolaşımı ve meme ucu kaybı) yuksek olabileceği söylendi. Benzer durumda olmuş olan var mı? Ayrıca İstanbul için doktor tavsiyeniz var mı?
Merhabalar bende 33 yaşındayım 30 aralıkta ameliyat oldum . Mastektomi ve eş zamanlı silikon konuldu . Vücut yapımdan kaynaklı 460 cc silikon kullanıldı . Meme dikleştirme gibi göğüs ucu yukarı alındı . Direnler 7 gün takılı kaldı . Göğüs ucu kaybı ihtimaller arasındaydı ama olumlu düşünün olumlu olsun ben asla ihtimallere takılmadım hep olumlu düşündüm ve öylede oldu 🙏. Çok araştırmayın yaşayarak öğrenin en güzeli . Antalya da oldum ben ameliyatı . Kollarımı çok rahat kullanıyorum ağrı sızı çok çok az . Hatta işe bile başladım (kreş öğretmeniyim ) düşünün o kadar iyiyim .

Geçmiş olsun güzel geçmesine çok sevindim. Peki süreciniz nasıl başladı aile öykünüz mü vardi mastektomiye nasıl karar verildi acaba

Geçmiş olsun güzel geçmesine çok sevindim. Peki süreciniz nasıl başladı aile öykünüz mü vardi mastektomiye nasıl karar verildi acaba
Annemin genetik testi pozitif çıktı . Bende yaptım benimde Brc2 pozitif çıktı . Doktorumun tavsiyesiyle ameliyat oldum .
%85lik riski milyonda bire düşürmüş oldum ameliyatla 🙏.
İyi ki olmuşum ama sürekli kontrole gitmektense ameliyat daha iyi 🙏

Merhabalar bende 33 yaşındayım 30 aralıkta ameliyat oldum . Mastektomi ve eş zamanlı silikon konuldu . Vücut yapımdan kaynaklı 460 cc silikon kullanıldı . Meme dikleştirme gibi göğüs ucu yukarı alındı . Direnler 7 gün takılı kaldı . Göğüs ucu kaybı ihtimaller arasındaydı ama olumlu düşünün olumlu olsun ben asla ihtimallere takılmadım hep olumlu düşündüm ve öylede oldu 🙏. Çok araştırmayın yaşayarak öğrenin en güzeli . Antalya da oldum ben ameliyatı . Kollarımı çok rahat kullanıyorum ağrı sızı çok çok az . Hatta işe bile başladım (kreş öğretmeniyim ) düşünün o kadar iyiyim .
Merhabalar geçmiş olsun 🌼🌼 meme dokunuz var mıydı boyutundan memnun musunuz aşırı byüük duruyor mu ben de o civarda bişey istedim 450 cc göğsü kafesimde geniş zaten öncedende kocaman memelerim vardı emzirme kilo verme derken minicik kaldı doktor yinede aşırı büyük olur dedi vazgeçirmeye çalıştı ama dolgun ve eaki memelerim gibi olsun istiyorum karar veremiyorum

Merhaba. Ne zaman oldunuz ameliyatı, ne kadar geçti üzerinden? Ve his kaybı nasıl, geri geliyor mu? Dalgalanma denen şey oldu mu sizde?

Merhaba, acaba süreciniz nasıl ilerledi. Bende mastektomi oldum yaklaşık 1buçuk ay önce

Merhba, süreciniz nasıl ilerledi acaba şuan nasılsınız bende mastektomi oldum yalklaşık1,5 ay önce

Annemin tüplerinde kanser tanısı konuldu . Ailede öykü olduğu için genetik test istedi doktor . Pozitif çıkınca bende verdim erkek kardeşimde verdi . İkimizinde pozitif çıktı. Erkeklerde sıkıntı olmuyormuş . Kadınlar göğüs ve rahim sıkıntı yaratıyormuş . Kararsızdım ameliyat için kontrol yapsam düzenli dedim çok açık konuştu ve %85 riskin var dedi ve öylelikle mastektomi ameliyatı olmaya karar verdim . Sağlık için iyiki olmuşum diyorum . Rahmimi de 40 dan önce aldırmayı düşünüyorum . Şimdi 34 yaşındayındayım

Merhabalar geçmiş olsun 🌼🌼 meme dokunuz var mıydı boyutundan memnun musunuz aşırı byüük duruyor mu ben de o civarda bişey istedim 450 cc göğsü kafesimde geniş zaten öncedende kocaman memelerim vardı emzirme kilo verme derken minicik kaldı doktor yinede aşırı büyük olur dedi vazgeçirmeye çalıştı ama dolgun ve eaki memelerim gibi olsun istiyorum karar veremiyorum
Merhabalar benim önceden de büyüktü ve rahatsızdım büyüklüğünden . Bu ölçüyü de doktorum omuzlarıma ve vücuduma uygun diye seçti . Ben çok büyük istemiyorum diye belirtmiştim .
Görsellik eskis gibi tatmin etmeyebilir belki . Sağlık için yapıla bir ameliyat olduğu için . Estetik değil sonuçta ;(

Merhaba. Ne zaman oldunuz ameliyatı, ne kadar geçti üzerinden? Ve his kaybı nasıl, geri geliyor mu? Dalgalanma denen şey oldu mu sizde?
30 Aralık 2025 .
6 ay geçti . Göğsümü hissetmiyorum ucunu filan hissetmiyorum hala . Dalgalanma gibi birsey olmadı ama tabi genel görüntü çokda tatmin edici değil malesef .

Merhaba. Bende kanser erken evre tanısı kondu. Cuma günü ameliyat için gün alacağım. Ama ameliyat sonrası radyoterapi ihtimali var. Silikonu aynı anda yaptırmak mı sonra yaptırmak mı daha doğru kafam çok karışık. Tecrübelerinize talibim. Radyoterapi olursa deride sertleşme olabiliyormuş. Bazı doktorlar 1 sene bekle iyileş sonra yaptır diyor. Bazıları sorunla karşılaşmadık aynı anda yaptırabilirsin. Hatta boşaltımdan sonra dokuda büzüşme olur ilerde düzelttirmek daha zor diyorlar. Kafam çok karışık

Back
X