Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba bayanlar benim oğlum 28günlük ve mememde sadece 7dakika kalıyor sonra 1saat ila 3saat arası uyuyor gelişimi iyi dedi doktor 1200 gr aldı ve 4,5 cm uzadı ama endişeliyim yinede
Oglum kucuk abi oluyor
Kayıtlı Üye
Lutfen endiselenmeyin cunki bende kendimi bu konuda gereksiz yere cok uzdum15 dk bir memeyi 15 dk bir memeyi emmesi lazim diyip beni yediler ama sonra anladim ki oglum tek memeden daha az sure emerek doyuyordu her cocuk farklidir sizin ki cok cok hizli hizli cekip doyuyor iste ne mutlu

Çok teşekkür edeim içimi rahatlattınız
bence halinize şükredin benim bebeğimm ne gece ne gündüz memeyi bırakmıyor. yalancı meme gibi kullanıyor yoksa uyumanın imkanı yok. uyursadA kucağımda yarım saat kestiriyor. ne gece uykumuz var ne gündüz ne yapacağım bilöiyorum
Allah yardımcınız olsun çok zor
bence halinize şükredin benim bebeğimm ne gece ne gündüz memeyi bırakmıyor. yalancı meme gibi kullanıyor yoksa uyumanın imkanı yok. uyursadA kucağımda yarım saat kestiriyor. ne gece uykumuz var ne gündüz ne yapacağım bilöiyorum
gerçekten
Merhaba bayanlar benim oğlum 28günlük ve mememde sadece 7dakika kalıyor sonra 1saat ila 3saat arası uyuyor gelişimi iyi dedi doktor 1200 gr aldı ve 4,5 cm uzadı ama endişeliyim yinede
Merhabalar ️canim . Doktor 15 dak soylemisdi. Ama benim bebegim 7 dak Dan fazla emmiyordu. Kilosu normalsa Demek ki sorun Yok ona yeterli geliyor
Evet Can'ım benimki de normal ama kakasını yapmıyor
....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Benim oğlumda 38 günlük . Benim oğlumda memede uyumaya başlamıştı uykusunu memede aldığı için emzirdikten sonra uyanıyordu. Bende çareyi doyduğuna emin olduktan sonra ( takriben 10-15 dk arasında doyduğu için ağzından itiyor memeyi) gazını çıkartıp beşiğine koyup ağzına da bir güzel emziği veriyorum bakıyorum ki 3 dk içinde mışıl mışıl uyuyor emziği şiddetle tavsiye ediyorum
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Her cocuk farkli sözünu aslaa ama aslaa unutma.
Gelisimi herseyi kendine ozgu. Kimsenin virvirina aldiris etme cahil cok etrafta.
Guzel guzel buyut bebisini

Bana da 15 dk bi gogsu ver 15 dk digerini dediler. Ama birini bazen 10 bazen 15 dk emiyor . Ama tek gogus yetiyor. Fazla zorlarsam da kusuyor. Fazla geliyor. Ben de baya miral bozmustum ama yersizmis korkularim
Benim bebegim 24 gunluk. Bir gogusu en fazla 10 dakika emip birakiyor. Doymadigini dusunuyordum ama 1 haftada 240 gr almis demekki doyuyor. 2. Gogsu veriyorum almiyor tek gogusle doyuyor.
Her bebeğin emme gücü farklı benim bebeğim ilk günlerde yarım saate yakın emerdi şimdi 54 günlük ve 10 dakika da doyuyor yani süreler her bebeğe göre değişiyor
Çok teşekkür edeim içimi rahatlattınız[/QUOTE
Merhaba benim bebeğim yedi günlük emme süresi 15 dk ama çok sık acıkıyor. Birde hava çok sıcak ve denizden dolayı nemli uyurken ve emerken çok terliyo alnı kafası bayağı terliyor. Emerken terlemesi normal mi
Normal benimki de terliyor sonuçta vücudu senin vücuduna değiyor
Merhaba arkadaşlar. Benim oğlumda 38 günlük . Benim oğlumda memede uyumaya başlamıştı uykusunu memede aldığı için emzirdikten sonra uyanıyordu. Bende çareyi doyduğuna emin olduktan sonra ( takriben 10-15 dk arasında doyduğu için ağzından itiyor memeyi) gazını çıkartıp beşiğine koyup ağzına da bir güzel emziği veriyorum bakıyorum ki 3 dk içinde mışıl mışıl uyuyor emziği şiddetle tavsiye ediyorum
Emziğe nasıl alıştı bizimki diliyle ittiriyor almıyor
....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emziğe nasıl alıştı bizimki diliyle ittiriyor almıyor
Bizde aslında emzik vermek istemiyorduk. Ama mecbur kalınca verdik .. oğlumuz olacağını öğrendiğimiz Zaman ilk aldığımız şey mavili emzik ve biberon olmuştu . Yalnız daha acemi olduğumuz için emziğin hangi aylar için uygun olduğuna hiç bakmamışız. Daha sonra oğlum doyduğu halde memede uyuyup memeden aldığımda ağlamaya başlayınca emzik vermeye karar verdik ve Bi akşam emziği oğlana denettirdik birkaç kez diliyle itti kusar gibi oldu ama benim azimli ilk emzik deneyimimin sonunda cogg cogg cogg emmeye Bi başladı eşimle gülmekten Bi hal olduk

:) bu emziği bir müddet kullandık baktım emzik kuvvetli emişinden dolayı dudağının etrafına iz yapıyor dudak çevresini terletiyor başka bir emzik almaya gittik . Tabi bu Arada ben yeni doğan emziği diye birşey öğrendim annenin göğüs ucuna en yakın emzikmiş. Onu ararken birde orda ne göreyim meğer bizim ilk aldığımız emzik 6-18 ay arası bebeklerin kullanacağı emzikmiş şaştım kaldım 1 aylık Bebeğim Nası tuttu o emziği diye ama bebeklerin en kuvvetli refleksi emme olduğu için bizimki çabuk kavradı emzik emmeyi. Yani ilk verdiğim Zaman elimle hafif ağzında tuttum emziği ki o yakalayabilsin dışarı atmasın diliyle diye ağzının içinde birşey olduğunu kavrasın diye dili altta kalacak şekilde ağzının içinde oynattım sadece kusçak gibi öğürdüğünde çektim biraz Zaman geçince tekrar verdim . Sonra kendi de alıştı zaten
52.günde adet oldum umarım sütüm etkilenmez
....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
52.günde adet oldum umarım sütüm etkilenmez
Benim adetim kırkımı karşıladı 38. Günde adet oldum ben Bi sıkıntısını görmedim canım içini ferah tut