Bebek Beslenmesi memede kalma süresi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kizlar ben sanirim 1 hafta sonra anne olacagim. Doktorumun ongorusu bu sekilde yani. Size sormak istedigim bi soru var. Benim dogumuma bu kadar az kalmasina ragmen hic sutum gelmedi. Goguslerimi de ellemek istemiyorum bosa akmasin diye. Ama bazende dusunuyorum. Dogar dogmaz hemen sutum gelmezse. Bebegime mama verilmesini hic ama hic istemiyorum. Aranizda benim durumumda olan anneler varmiydi? Yani doguma kadar sutu gelmeyip bebegini kucagina alip emzirdigi gibi sutu gelen?

Kizlar ben sanirim 1 hafta sonra anne olacagim. Doktorumun ongorusu bu sekilde yani. Size sormak istedigim bi soru var. Benim dogumuma bu kadar az kalmasina ragmen hic sutum gelmedi. Goguslerimi de ellemek istemiyorum bosa akmasin diye. Ama bazende dusunuyorum. Dogar dogmaz hemen sutum gelmezse. Bebegime mama verilmesini hic ama hic istemiyorum. Aranizda benim durumumda olan anneler varmiydi? Yani doguma kadar sutu gelmeyip bebegini kucagina alip emzirdigi gibi sutu gelen?
Benimde hiç süt müt akmadı doğumdan önCe ama doğum yaptığumda kızım emdiğinde başladı sütüm gelmeye. He benim sütüm yetmiyor mamada veriyorum o ayrı ama inşallah senin yeter sütün canım merk etme doğumda geliyo

Benimde hiç süt müt akmadı doğumdan önCe ama doğum yaptığumda kızım emdiğinde başladı sütüm gelmeye. He benim sütüm yetmiyor mamada veriyorum o ayrı ama inşallah senin yeter sütün canım merk etme doğumda geliyo
Oh icim rahatladi cok tesekkur ederim canim.. Allahim tum bebekleri korusun saglik versin. Tabi annislere de

Öncelikle Rabbim inşallah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin Can'ım . Benim oğlum 68 günlük. Doğumdan önce benim de göğsümden hiç süt akmadı sadece uçları banyoya girdiğimde beyaz Bi hal alıyordu . Ama aktığını görmedim normalde. Doğumdan sonra benimde sütüm çok gelmedi ama oğluma yetti sanırım çünkü ağlamadı çok mama falan hiç vermedim bugüne kadar. Hastanede 1 gün kaldıktan sonra eve geldiğimizde kaynanam habire sütümün yetmediğini çocuğun aç olduğunu söyleyerek beni çıldırttı oğlumu ağlayarak emzirdiğimi biliyorum karnı aç emiyor ama doymuyor diye . Sütüm olsun diye kendi annem komposto getirirdi yemek getirirdi yiyip içemezdim oğlum aç diye o derece psikolojimi bozdu kv. Sonra beni sırf sütüm gelsin diye pompayla sağdırttı kendimi E bende mecbur oğlum aç diye işkence gibi birşey olan o göğüs pompasıyla sağdım kendimi göğsümün uçları koptu ama resmen Nasıl Can'ım yandı daha emzirmeye alışamamışım pompa işkence gibi geldi bana . Sonra ben doktorumu aradım sütün anca 72 saat içinde geleceğini söyledi . Şayet öyle oldu 3. Gün göğsümden koyu kıvamlı beyaz sütün geldiğini görünce çok mutlu oldum :) ama senin aklında bulunsun doğumdan sonra banyoya girebilecek hale geldiğin ilk an sıcak suyun altına gir ve göğüslerine masaj yap süt daha çabuk iner göğüslerine

Öncelikle Rabbim inşallah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin Can'ım . Benim oğlum 68 günlük. Doğumdan önce benim de göğsümden hiç süt akmadı sadece uçları banyoya girdiğimde beyaz Bi hal alıyordu . Ama aktığını görmedim normalde. Doğumdan sonra benimde sütüm çok gelmedi ama oğluma yetti sanırım çünkü ağlamadı çok mama falan hiç vermedim bugüne kadar. Hastanede 1 gün kaldıktan sonra eve geldiğimizde kaynanam habire sütümün yetmediğini çocuğun aç olduğunu söyleyerek beni çıldırttı oğlumu ağlayarak emzirdiğimi biliyorum karnı aç emiyor ama doymuyor diye . Sütüm olsun diye kendi annem komposto getirirdi yemek getirirdi yiyip içemezdim oğlum aç diye o derece psikolojimi bozdu kv. Sonra beni sırf sütüm gelsin diye pompayla sağdırttı kendimi E bende mecbur oğlum aç diye işkence gibi birşey olan o göğüs pompasıyla sağdım kendimi göğsümün uçları koptu ama resmen Nasıl Can'ım yandı daha emzirmeye alışamamışım pompa işkence gibi geldi bana . Sonra ben doktorumu aradım sütün anca 72 saat içinde geleceğini söyledi . Şayet öyle oldu 3. Gün göğsümden koyu kıvamlı beyaz sütün geldiğini görünce çok mutlu oldum :) ama senin aklında bulunsun doğumdan sonra banyoya girebilecek hale geldiğin ilk an sıcak suyun altına gir ve göğüslerine masaj yap süt daha çabuk iner göğüslerine
Canim benim yaa.. Rabbim hepimizin evlafini bagislasin. Oyle uzuldum ki anlattiklarina. Insan zaten yeni bir melegin varligina alismaya calisirken etraftaki insanlarin bu kadar duyarsiz olmasi bu kadar bencilce konusmalari gercekten inanilmaz can sikici ve psikoloji bozucu. Rabbim yardimcimiz olsun. Sutunun gelmesine ve guzel ogluna yetmesine cok sevindim bende. Dedigin gibi insaAllah bende kizimi kucagima alip eve geldigimde ilk is sicak bir dusun altina girip goguslerime masaj yapmak olacak. Suan zaten sicaklarla ve hamileligin son demleriyle bogustugumdan hic sicak dus alamiyorum.

Seni çok iyi anlıyorum canım :( ama az kaldı . Rabbim hayırlı doğumlar nasip kısmet etsin bebeğini hayırlısıyla büyüt inşallah :anne::KK200:

Seni çok iyi anlıyorum canım :KK43: ama az kaldı . Rabbim hayırlı doğumlar nasip kısmet etsin bebeğini hayırlısıyla büyüt inşallah :anne::KK200:
InsaAllah canimmm insaAllah.. gercekten suan ki bekleyiste zor ama dogduktan sonra da o cevre denilen baski yuzunden neler olacak o hepten zor. Gorucemm bakalimm

Merhaba bayanlar benim oğlum 28günlük ve mememde sadece 7dakika kalıyor sonra 1saat ila 3saat arası uyuyor gelişimi iyi dedi doktor 1200 gr aldı ve 4,5 cm uzadı ama endişeliyim yinede

Genellemelere cok kulak asmamak lazm canm. Gelisimi iyiyse yeterlidir sorun yok yani. Bizimki ilk gunlerde daha uzun emerdi yavas yavasss ama bikac haftalik olduktan sonra 10-15 dk toplamda emmeye basladi ve kilo alimigayet iyi. Bizde de hic bi zaman 15 biri 15 biri olmadii..

Merhaba arkadaşlar. Benim oğlumda 38 günlük . Benim oğlumda memede uyumaya başlamıştı uykusunu memede aldığı için emzirdikten sonra uyanıyordu. Bende çareyi doyduğuna emin olduktan sonra ( takriben 10-15 dk arasında doyduğu için ağzından itiyor memeyi) gazını çıkartıp beşiğine koyup ağzına da bir güzel emziği veriyorum bakıyorum ki 3 dk içinde mışıl mışıl uyuyor emziği şiddetle tavsiye ediyorum
Gerçekten işe yaradı mı ya. Benim bebeği bıraksam hep orda duracak. Bende doymuyor heralde die habire emziriyorum ve çok yoruluyorum haliyle :(

Gerçekten işe yaradı mı ya. Benim bebeği bıraksam hep orda duracak. Bende doymuyor heralde die habire emziriyorum ve çok yoruluyorum haliyle :KK43:
Benim oğlumda işe yaradı. Doyana kadar sert Bi şekilde emiyor ama doydukça gevşiyor ağzı ama hala ağzında arıyor o memeyi bende göğsümü bıraktığı Bi boşlukta emziği veriyorum hemen.. emme macerasına emzikle devam ediyor sonra iyice uykuya dalınca çıkartıyorum ağzından ben çıkarmasam bile o atıyor. Onlar doyduklarını anlamıyorlar aslında çok ama sen yeteri kadar emdiğine emin olduktan sonra emziğe geçiş yapabilirsin :)

Benim oğlumda işe yaradı. Doyana kadar sert Bi şekilde emiyor ama doydukça gevşiyor ağzı ama hala ağzında arıyor o memeyi bende göğsümü bıraktığı Bi boşlukta emziği veriyorum hemen.. emme macerasına emzikle devam ediyor sonra iyice uykuya dalınca çıkartıyorum ağzından ben çıkarmasam bile o atıyor. Onlar doyduklarını anlamıyorlar aslında çok ama sen yeteri kadar emdiğine emin olduktan sonra emziğe geçiş yapabilirsin :)
Bugün aldık yalancı memeyi. Henüz 12 günlük olduğu için biraz ağır geliyo ama ise yaradı gibi. Doydugunu çok anlamıyorum 15 dk olunca biraktiriyorum:/

Bugün aldık yalancı memeyi. Henüz 12 günlük olduğu için biraz ağır geliyo ama ise yaradı gibi. Doydugunu çok anlamıyorum 15 dk olunca biraktiriyorum:/
philips aventin yeni doğan emziği annenin göğüs ucuna en yakın emzik modeliymiş. Bebekler mutlaka tutarmış onu. Tavsiye ederim bende ondan kullanıyorum. Bebeğiniz emzikle güzelce uyurken sizde dinlenmiş olursunuz :)

Merhaba benimde bebeğim 2 aylık her memede 15 20 dk emziriyorum. Büyüdükçe çekiş gücüde artıyo. İlk zamanlar özellikle ilk 1 ay emsin diye yarım saat 40 dk memede bekletirdim.

Back
X