- Emoji Skoru
- 432
- Puanlar
- 33
- Konu Sahibi laylayloomm
-
Çoğu kadında vardır sanırım, büyük küçük 20ye yakın kitle var memelerimde ultrason ve MR çektiriyorum 6 ayda bir, genel cerrahiden randevu alın ultrasonla gerek görürlerse MR'la bakıp net bir şey söylerler.Sağ mememde meme ucunun üç parmak üstende dokununca ele gelen küçük bi kitle var daha önce bu durumu yasatan yada bilgisi olan varmı
Teşekkür ederim sağolunÇoğu kadında vardır sanırım, büyük küçük 20ye yakın kitle var memelerimde ultrason ve MR çektiriyorum 6 ayda bir, genel cerrahiden randevu alın ultrasonla gerek görürlerse MR'la bakıp net bir şey söylerler.
Muhtemelen elinizle o kitleyi cok oynadıysanız enfeksiyon olmustur yani sivilce gibi düşünün içi iltihaplı oldugu için acır ve kızarır zaten bir suru doktora gıdıp ultrason cektirmişsiniz kötü bişey olsa çıkardı zaten benım okudugum kadarıyla kadınların cogunda göğsünde yada koltukaltında zararsız böyle kitleler olabiliyormuş içini ferah tutBu arada kitle de çok ağrılıydı yanında oluşan sertlikte şu an birleşmiş gibi kitle ile ödem dedikleri
bende de var bir tane 6 ayda bir takip ediliyor hareketli ve düzgün sınırlı olduğu için doktorlar kötü bir şey olduğunu düşünmüyorlar 2 cm civarı ama benim içim rahat etmiyor hastalık konularında biraz takıntılıyım hemen en kötüsünğ düşünüyorum biyopsi yaptırmak da istemiyorum önermeyen çok kişi var ameliyatı düşünmeye başladım artık en azından kurtulurum diye siz ne yaptınız acabaSağ mememde meme ucunun üç parmak üstende dokununca ele gelen küçük bi kitle var daha önce bu durumu yasatan yada bilgisi olan varmı
Benımkı kendı kendıne buyuyo bazen kayboluyo cok düşünmemeye çalısıyorum doktorada gıtmedım cogu kadında boyle zararsız kıtleler olabılıyomusbende de var bir tane 6 ayda bir takip ediliyor hareketli ve düzgün sınırlı olduğu için doktorlar kötü bir şey olduğunu düşünmüyorlar 2 cm civarı ama benim içim rahat etmiyor hastalık konularında biraz takıntılıyım hemen en kötüsünğ düşünüyorum biyopsi yaptırmak da istemiyorum önermeyen çok kişi var ameliyatı düşünmeye başladım artık en azından kurtulurum diye siz ne yaptınız acaba
birads 4c neye göre verildi ultrason sonucunuzda ne yazıyordu merak ettim doğrusu bana da en son gittiğimde birads 4a dediler büyümeden kaynaklı sonrasında gittiğimde tekrar büyüme olmadıgı için 3e dusurduler yine. ultrason sonucunuzu atar mısınız acaba o şekilde bir şeyler söyleyebilirim ve kendi sonucum ile karsılastırabilirim ancakKızlar ben bir şey soracağım daha önce yaşayan veya çevresinden bildiği olan var mı? Ben tam 1 sene önce emzirmeyi kestim tam 1.5 sene emzirdim. Bundan 3 ay önce sol göğsümde bir kitle elime gelmeye başladı ve hemen bir genel cerrahiye gittim ultrasonla bakti ve kist veya kitle değil kendiliğinde geçer dedi ve gönderdi ben bir de hormonlardan olabilir mi diye kadın doğuma çıktım o da hormonlar böyle yapmaz sen tekrar bir ultrason çektirip genel cerrahiye çık dedi. Özel bir hastanede tekrar bir ultrason çektirdim büyük bir olasılıkla grönomatöz mastit ama yine de bir parça alalım dedi ben parça vermek istemedim sonra tıp fakültesine gittim orada da tekrar ultrason istediler o da brids 4c verdi bi mr çektir bir de parça ver dedi ben de o zaman önce mr çektireyim sonra parça veririrm mr sonucuna göre dedim ama bundan 4-5 gün önce kitlenin yanında çok büyük bir sertlikle birlikte Ateş, halsizlik, mide bulantısı oldu hemen farklı bir hastaneye gittim acil tekrar ultrason istedi ve orada da apse yanında da ödem var dendi doktor apseyi çekmeye çalıştı baya uğraştı ama gelmedi sonra bir kesik attı oradan da gelmedi ve antibiyotik tedavisine başladı bugün 2. Günü henüz bir farklılık yok büyüklüğünde bugün mr çekindim sonuç ne zaman çıkar bilmiyorum lütfen birileri bir şeyler desin aklıma kötü kötü şeyler geliyor
Çok geçmiş olsunBenim iltihap dedi doktorum granülamatöz mastit yani. En son bi doktor buldum parça almaya gerek kalmadan ultrasonla anladı 5 tane delik açıldı ve iltihap akıyor sürekli oradan. İlk başta 2 hafta da bir kontrole gidiyordum şimdi 1 aya düşürdü doktorum ayda bir gidicem artık.