Bebek Beslenmesi memeden kesme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

shinox

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
2.115
972
163
Kızlar,sizce birbuçuk yaş memeden kesmek için yeterli değilmi?
Bebeğimi iki yaşına kadar ve biraz daha emzirmek isterdim fakat ev,iki küçük çocuk ve haftaiçi evde olmayan bir eş var işinden dolayı.yani bir başınayım bu şehirde iki küçük çocukla ve sinirlerim çok bozuldu son aylarda ve artık antidepresan alıp biraz sakin ve rahatlamış olmak istiyorum.ve çocuklarıma bağıran bir anne olmak istemiyorum.o yüzden sizce birbuçuk yaş ve benim bozulmuş sinirlerimi ele alırsak memeden kesip ilaç tedavisi başlasam mı?

1.5 yaş iyi ya, maşallah bayağı emmiş artık, daha ne emecek? Mutlu anne mutlu çocuk, bence ilaç tedavisine başlayın (doktor gerekli görürse).
Doç.Dr Hocam: ''Artıları ve eksileri alınırsa, emzirmeyi bırakıp anti-depresan almak uzun vadede daha yararlıdır. Çocuk anne sütü içmedi diye ölmez ama depresyondaki bir anne çocuğunu öldürebilir.''
Kaldı ki maşallah sizinki 1.5 yıl emmiş.

Aslında çok zor günler yaşadım eski konularımı bilen bilir fakat bebeğime kıymadım sabır dedim antidepresanı erteledim ama artık sıkacak dişim kalmadı sanki...sürekli sinirliyim,bağırıp duran anne oldum.ve çok üzülüyorum sonra...

Ertelemeyin artık. Kritik dönemlerinde emzirmişsiniz zaten.

-En önemli zamanları geçmişsiniz artık. Farklı bir durumda arkadaşım vardı. 8 aylıktı bebeği doktor 4-5 ay bekleyelim 1 yaşını geçsin öyle ilaç ilaç tedavisine başlarız demiş. ki sizin ki 1,5 yaşında artık.

Ertelemeyin artık. Kritik dönemlerinde emzirmişsiniz zaten.
Büyük çocuğumu emzirememiştim şimdi sürekli ateşi çıkar.iğneler yiyip duruyor zavallım.o yüzden ikinci çocukta emzirmeye çabaladım ama ben artık bu sinirlilikten çok bıktım.sakin bir anne olmam lazım...

Ben iki yaşına kadar emzirmeyi çook isterdim ama içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor,herşeyi mecburiyetten yapar oldum,herşeyi düşünüp duruyorum.ve sürekli gerginim.

İmzamı atıyorum.

Çocuğunuz kadar siz de insansınız ve değerlisiniz, bunu unutmayın. Siz kendiniz ruhsal hastaysanız, ki kendinizi artık kontrol edemeyecek raddelere geliyorsanız, çocuğunuzu ha 2 yaşına kadar emzirin, ha 5. Ne farkeder? Sağlıklı anne sağlıklı çocuk, mutlu anne mutlu çocuk. Çocuğunuzun hayatına kasteden bir şey de yok ortada zaten. Benim için kendi kendine faydası olmayan insan, çocuğuna da faydalı olamaz. Önce kendiniz sağlıklı olun ki çocuğunuzu sağlıklı büyütebilin.

Bende 1,5 yaşına kadar sabredebilmiştim anca. Benim kızım 1 yaşından sonra sol göğsü emmeyi bırakmıştı sağ tek başına yetmiyodun ama 1,5 yaşına kadar sabredebilmiştim. Çok şükür sağlıklı ve neredeyse hiç hasta olmayan hasta olsa da ayaktan atlatan bir çocuk. Şuan 3 yaşında. Siz iyi olun ki bebekleriniz yavrularınız da iyi olsun. Bizim aile hekimimiz ilk önce anne kendine güzel bakacak ki bebeğine daha güzel bakabilsin, ilk önce anne mutlu olacak ki yavrusunu daha da mutlu edebilsin diyor sürekli. Başlarda anlamazdım ama şimdi çok iyi anlıyorum. Sizde Önce kendinizi sonra evlatlarınızı düşünmelisiniz.

Ben oglumu 20 aylikken kestim sinirlerim harap olmustu geceden sabaha kadar emiyordu.
2 yas diye tutturmanin manasi yok bence.
Kizimi da 18-20 ay arasi biraktiracagim.
O zamana kadar aldiklari yeter diye dusunuyorum.

Ya peki bu gece krızlerini Nasıl atlatacağız keserken tmm bıraktık artık dedim kesin karar verdim 2 gün 2 gece hiç emzirmedim tabi ağladı etti birseyler sürmüştüm uf oldu diye ama bu gece malesef çaresiz kaldım öyle bir ağlama krizine girdiki 11 buçuktan 12 kırka kadar ne yaptıysak kar etmedi hiç birşeye yanaşmadı sakinleşmek için ve hasta olduğu için bende yenik düştüm kararıma birkere emdi biraz sonr yine başladı ağlamaya sürdüğüm şeyden mi etkilenmişti ne anne hayır diye bi 10 dakika daha ağladı kusana kadar hatta Nasıl olacak artık bilemiyorum bana biötavsiye lütfen 23 aylık oğlum bu krizi atlattık bidaha vermesemmi yoksa o henüz hazır deyilmi

Benim kizimda birbucuk yasında ve rtik kesmek istiyrm ama memeden başka bisey yemiyo nerdeyseee çok düşkün memeye.ve benimde ellerinde istem dışı ileri derecede titreme var ilacda almam gerek fakat ne yaptıysanız kesemiyorum.kiyamiyorum da aynı zamanda çünkü yemek yemeği reddettiyor offff birde tuvalet eğitimi var dahaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…