Memeden kesme:(

Aradan 3-4 ay geçmiş cok merak ettim ne yaptin seninle aynı durumdayım 15 aylık oğlum var 5 haftalik gebeliyim doktor oğluna bişey olmaz olan sana ve karnındakine olur dedi bende ne duyduysam yaptım hatta koli bandı ile bantladim meme gittii dedi sonra dişleri ile söktü çok zor durumdayım

Bende hamile kalınca 3 aya kadar emzir dim .4 aylık hamile iken bıraktım Salça ile kanadı diye kandırdım. Hemen bıraktı yavrum şimdi kardeşini emziriyorum hamileyken ara ara emek istiyordu kardeşi emerken emmek istedi.hala onun vicdan azabını yaşıyorum.ikinci çocuk olunca daha zor oluyor aralarındaki yaş farkı az olunca ne diyeyim allah yardımcınız olsun..

Valla ayniyim. Sut tamamen kesildi. Baslarda cok yogum geliyordu. 24 haftalik hamileyim,kizim 20 aylik. Gunde 2 defa emiyor. Ogle uykusuna gecerken ve gece uykusuna gecerken... bos cekiyor sut yok. 5 dk emzirip cekiyorum ayagimda salliyorum. Gelebildigimiz en iyi nokta bu:)
Elbette bebislere zarari yok. Olan anneye oluyor yorgunluk olarak...
Kolayliklar dilerim cok zor gercekten.
Doguma az kaldi gogsumun dinlenmesi icin ayagimda sallayarak uyutmaya calisiyorum oyle kor topal gidiyoruz:)

Allah bagislasin yavrularinizi. En korktugum sey dogunca bebegi emzirirken kizimin bende istiyorum demesi. Mumkun oldugunca yaninda emzirmicem ama siz nasil yaptiniz? Dogunca 23 aylik olacak cok bir soz de anlamiyor

Canim benimki gece sürekli uyaniyor emmek icin. Ayni yastalar biliyorsun. Ben aci badem yagi almayi düsünüyorum. Boyadim bana misin demedi, bantladim vaz gecmedi. Aciyi zaten cok seviyor. Aci badem yagina un ve siyah gida boyasi katmayi düsünüyorum mucit etti bu kiz beni

Kiyamam ya:)
Geceleri kalktiginda uyku sersemi su vermeyi denesen? Inan benimkide oyleydi. Suyu vere vere alistirdim Allahtan gece emmiyor. Sabaha kadar da uyuyor. 3-4 defa vikliyor salliyorum besigi devam uykuya. Simdide aldim göbeğimi önüme yerde oturmus besigini salliyorum

ben kendi yöntemimi anlatayım. siyah bant bantlamistim.

psikolojik olarak kötü etkilemesin diye dut bitti diyordum ama inanmayip zorla acip iciyodu.

banti bagladim ve sut bitti dedim. baktiginda meme basi bulamadigi icin agladi ememedi. ilk gunler cok zor tabi kiyamiyorsun. ama kolay alisti ilk gunler disinda.

bu arada ben ona hep oncesindede anlatmistim. bebekler dogat kucukler yuruyemezler ve sut veririrz. bende emdim babada emdi. ama buyuyunce sut biter emmeyiz. bak ben emmiyorum baba emmiyor babaanne emmiyor.

sonra bantli gorunce emmedi. her agladiginda anlattim. bak bizde emdik ama sut bitti napalım diye.

simdi 3 yasinda. akli kalmasin diye bazen mememi veririm istiyo mu heves ediyo mu diye. kendi soyler sut bitti diye.

keske hamile olmasaydiniz devam ederdiniz. ben 2 yasinda biraktirdim ama sonradan pisman oldum daha da emdirseydim keske

Oy kolay gelsin kiyamam ben onlara :)
Benimki hic biberon falan almadi. Süt disinda sivi sevmez. Sicaklarda bir iki kere su icti gece ama geri birakti. Su verince gözleri kapali ayaklarini vuruyor ve bagriyor. Mesela 11 de uyudu suana kadar 3 defa emzirdim( bu en az emdigi gecelerden). Sabaha kadar böyle. Emzik veriyorum eliyle alip sikica tutuyor. Elinden almaya calisinca yine kiyamet kopuyor. Icim de gidiyor ama kesmem lazim. Kahvalti hic yapmiyor emmiyor sadece. Su sevmedigi icin sürekli emmek icin bana geliyor. Cok yoruldum. Yine sivi zorla aldiriyorum ama. O da yudum yudum

Aciklama cok güzel iki yasa kadar biraktiramazsam ben de aynisini anlataym. Ama benimki zayifladi. Bazen hic su icmiyor. Sabaha kadar emmek istiyor. 20 aylik. Yani zarar vermeye basladi.

Tesekkurler ilginiz icin..Allah bagislasin miniginizi.
2 yasindan fazlasi da cok oluyor ama. Benim plansiz gebelik ama zaten 2 yasinda birakirdim simdide 20-21 aylik kesmis olacagim.
Bu bir noktadan sonra fazla bagimliliga giriyor. Ozguveni gelismiyor . Zaten sutun bir besleyiciligi kalmiyor. Onun yerine temel gidasini alabilmeli sutu bardaktan icebilmeli. 3 yasinda cocugunuza meme vermek fazla bence. Unutmusken hic hatirlatmayin

Canim benim..
Gececek bu gunler.. azalt mesela simdi kalkti emzir birdahaki kalktiginda salla yada kucaginda gezdir inan baslarda mumkun degil gibi duruyor ama ben boyle hallettim saat basi kalkip emerdi.simdi gece hic istemiyor. 7 sonra 6 5 derken sifira indirdik.. benim kizda mama hic icmedi biberon bilmiyor. Ondan da zorlaniyoruz tek bagimlilik meme olunca..

Kac kilo canim?

Allah kolaylik versin kuzum aklimdasin valla.
Buarada sabir tasini denedin mi? Birakmayanlar onla kesin birakiyormus. Cok buruk bir tadi var.

Canım benim yanında emzirmemek gibi lüksünün olması imkansız Yenidoğan bebeği sürekli emziriyorsun ve uzun sürüyor. Diğer bebeği yalnız bırakmaz sin. Birsüre sonra alışacak mecburen.kıskançlık yapacak sinirlenecek benim 3e girecek hala çöpe atalım diyor

Icimi rahatlattin vallah. Cünkü imkansiz gibi görünüyor gercekten. Almanya 'da bulabilir miyim bilmiyorum :/. Ama soracam...
Saglikla büyütelim insallah minikleri :) cok söylendigimi söylüyor herkes buaralar

Icimi rahatlattin vallah. Cünkü imkansiz gibi görünüyor gercekten. Almanya 'da bulabilir miyim bilmiyorum :/. Ama soracam...
Saglikla büyütelim insallah minikleri :) cok söylendigimi söylüyor herkes buaralar
Amin insallah balim. Kime soyleniyorsun esim de arada bana der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…