Memleket değiştirmek

Kahramanmaraş'a taşınayım mı?

• evet

OY: 37 58,7%
  • hayır

OY: 20 31,7%
  • bende sen gibi kararsızım bacım.:))

OY: 6 9,5%

• Ankete Katılan
    63
  • Anket Kapalı .
Gerçekten bu eziyeti çocukarınıza yapmayın , çocuk olunca eliniz kolunuz bağlanıyor ve okul çıkışını düşünüp ailelere yakın bi yerde oturmanız gerekiyor bu yüzden semt değişikliği çözüm değil. çocukları büyütüp evinizi alıp dönün istanbula. bizim planımız o yönde.
Şuanda zaten iş yerime 20 dk yürüme mesafesindeyim.Bir arkadaşa cvp.olarak yazmıştım bunu.Kendisi anadolu yakası daha nezih dediği için.Ama bu kezde saatler çok sıkıntılı trafik berbat ötesi.
Cvp için teşekkür ederim ayrıca.

Marasin merkezine tasinacaksaniz. Seçici olmalisiniz. Biraz geri kalmis biraz modern olmaya calisan bir sehir... ilçelerini söylemiyorum bile.. :/

Merhaba;
İnşallah sizde pişman olmayacağınız kararlar alırsınız.
Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
İstanbul gerçekten çok pahalı ama eşinizin kuracağı iş bilgisayar bakım vs bilgisayar alanı istanbul da daha geniş malum bilişim şirketlerinin hemen hemen hepsi orada istanbul da müşteri bulma şansınız daha yüksek olur eğer bilişim alanına girmek istiyorsa.Şirketlerden toplu bakım-kurulum vs işleri alır mesela.

Zaten ilk etapta hemen ev almaktan ziyade bir müddet daha kirada oturup iş durumu ve çevreyi tanımak düşüncesinde eşim.
Bilmiyorum ne olur nasıl olur.Tek bildiğim ve emin olduğum kararsız olduğum.Ençok bundan eminim:))
Bence seveceksiniz gelince.ne kadar kira odeyebilirsiniz bin tl ye cok guzel bi evde oturabilirsiniz kiraya.muhit guzel olursa komsuluk iliskileri de seviyeli bi sekilde gorusuluyor.zirt pirt rahatsiz eden komsulariniz olmaz yani

Ben evlenince ist.dan ankaraya geldim, esimin ailesi burada, pismanim.

Zaten istanbul tutkunuydum, cok guzel bir yerinde sahil kenarinda oturuyorduk. 5 yil oldu hala nefret ediyorum ankaradan...

Siz ist.u cok sevmiyorsaniz gidebilirsiniz ama cok seviyorsaniz baska yere alismak zor hatta imkansiz hale gelebiliyor

İstanbul gerçekten çok pahalı ama eşinizin kuracağı iş bilgisayar bakım vs bilgisayar alanı istanbul da daha geniş malum bilişim şirketlerinin hemen hemen hepsi orada istanbul da müşteri bulma şansınız daha yüksek olur eğer bilişim alanına girmek istiyorsa.Şirketlerden toplu bakım-kurulum vs işleri alır mesela.
Evet ama buradaki dükkan kiraları o kadar çok ki.Hani dükkan olsa burada kira vermesek baya iyi iş kurma fırsatı doğardı bize.

Ben evlenince ist.dan ankaraya geldim, esimin ailesi burada, pismanim.

Zaten istanbul tutkunuydum, cok guzel bir yerinde sahil kenarinda oturuyorduk. 5 yil oldu hala nefret ediyorum ankaradan...

Siz ist.u cok sevmiyorsaniz gidebilirsiniz ama cok seviyorsaniz baska yere alismak zor hatta imkansiz hale gelebiliyor
Ne yalan söyleyeyim Ankarayı bende sevmiyorum.Biraz boğuk geliyor.Yerleşmelik kalmadık ama gördüğüm kadarıyla orada bile trafik sıkıntısı var.Birde kışı çok soğuk:))

Merhaba Kadınlar klubünün güzel ve akıllı kadınları;
Uzun olursa affola şimdiden.

Ben İstanbul da ikamet etmekteyim.10 senemize gireceğiz inşallah evliliğimizde.Eşim Kahramanmaraşlı ve burada abisi dışında bir yakını yok.Benim tüm çevrem burada yani İstanbulda.
2 tane evladım var biri 5 yaşında biri 1 yaşında ve ben çalışıyorum.Kızım kreşe gidiyor oğluma kışın annem yazın eşimin yeğeni bakıyor.Evim kira.Şişlide oturuyorum ve mahalle arası bile otoban gibi.Kısaca çocukların dışarı çıkma alanı yok.

Eşim Kahramanmaraş'a dönüp orada iş yeri açmak istiyor.(Elinden her iş gelir).Bende yanında sigortalı olarak çalışacağım ama tabiki saatler felan bana kalmış durumda olacak.Eşimin ailesi ile mesafe vardır aramda.Gerçi kendi ailemle de var.Yani çok vıcık vıcık sevmiyorum insan ilişkilerini.(çocuklarım hariç ).

Şuanda İstanbuldan ev felan alma gibi bir durumumuz yok.Çok pahalı olmakla birlikte kredi çekme taraftarı değilim.(kredi kartı bile kullanmayız)

Gelelim mevzuya;
Seneye kızım ilkokula başlayacak nasipse.Oğlum 2 yaşında olacak.Bir önceki satırlarda belirttiğim gibi çocuklarımı rahatça büyüteceğim alanım mevcut değil.Kızım ve oğlum arkadaşlık kurmayı çok severler ama aynı yerde 9 senedir oturmama rağmen hiç kimseyle tanışlığım yok.Sadece sokakta görürsem ben selam verirsem verirler.
Şimdi sizlere soruyorum sizce çocuklarım için eşimin teklifine evet mi diyeyim?
Çok kararsızım anlayacağınız.
(Elimizdeki birikim oradan ev almaya ve işkurmak için başlangıca yetecek miktarda)
Çalıştığım için müsait zamanlarda cvp yazabilirim.Sevgiler.
senin yerinde olsam 1 dk düşünürsem neyim
asla ve asla arkana bakmadan dön git marasa
marasta niye yasanmasın yaa harika bir yer
evleri istanbulda alamayacagın fiyata geniş ve cok kullanıslı sırf o ev ve içinde evlatların yasayacagın huzur yeter
istanbul dedimmi tüylerim diken diken olur
birde iş acıcan gayet iyi allah agız tadıyla oturtsun yasatsın hç düşünme git kardesim
cocugun güzel güzel okullarda okut o pis kalabalık sehirden kurtar yavruları

Ne yalan söyleyeyim Ankarayı bende sevmiyorum.Biraz boğuk geliyor.Yerleşmelik kalmadık ama gördüğüm kadarıyla orada bile trafik sıkıntısı var.Birde kışı çok soğuk:))
aynen -17 idi gecen sene valla korkuyorum suan sonbaharin arkasi kiş

senin yerinde olsam 1 dk düşünürsem neyim
asla ve asla arkana bakmadan dön git marasa
marasta niye yasanmasın yaa harika bir yer
evleri istanbulda alamayacagın fiyata geniş ve cok kullanıslı sırf o ev ve içinde evlatların yasayacagın huzur yeter
istanbul dedimmi tüylerim diken diken olur
birde iş acıcan gayet iyi allah agız tadıyla oturtsun yasatsın hç düşünme git kardesim
cocugun güzel güzel okullarda okut o pis kalabalık sehirden kurtar yavruları
Valla yazdıklarına aynen kullandığınız nick ile cvp veriyorum:Hadi yaaa.:))
O kadar diyorsunuz yani.
Hayırlısı olsun yaza kadar artı ve eksilerini düşüneceğim.

benim annem maraslı annem su an tasınsam göbek atar
gayet güzel evleri var insanları tutucu yapıya sahip ama istediğini rahatca giyer hgezersin
ki ben böyle yereleri dah cok seviyorm
ve evledım benim rahat temiz sehirde yasasın benim için bu daha önemli ne yapayım ben trafik ve insanların yogun oldugu istanbulu yasanacak yer degil artık istanbul canım cık kurtar kendini

Valla yazdıklarına aynen kullandığınız nick ile cvp veriyorum:Hadi yaaa.:))
O kadar diyorsunuz yani.
Hayırlısı olsun yaza kadar artı ve eksilerini düşüneceğim.
evlerini bir ac bak kulanıslı ve cok geniştir evleri harika
balkonları kocamandır özellikle
kapattır güzelce döşe
canın istediğinde git g.antepe gez alısveriş yap ve maras içindede avm iastediğin kadar var
istanbulun neyini seversinz arkadas gezmeye gidiyorumda 2 gün zor kalıyorm

İstanbul'dan uzaklaşma fikri guzel ama ben Maraş'i tercih etmezdim sanırım.Maraş hakkında en ufak bir fikrim yok bu arada,sadece İstanbul'dan gideceksem denizi olan ufak bir yeri tercih ederdim .

İstanbul'dan uzaklaşma fikri guzel ama ben Maraş'i tercih etmezdim sanırım.Maraş hakkında en ufak bir fikrim yok bu arada,sadece İstanbul'dan gideceksem denizi olan ufak bir yeri tercih ederdim .
Yani daha büyük bir risk alıp hiç bilmediğim bir yer mi?
Senede 1-2 defa maraşa gitmişliğim var.Eşimin ailesi orada,çocuklarımın kuzenleri de orada.
Bilmediğim daha önce görmediğim yer olması daha zor olmaz mı?

ben de istanbulu bırakıp Eskişehir'e yerleşmek istiyorum ama eşim kabul etmiyor. Kolay değil yeni düzene geçmek

Ama istanbulda yaşamakta hiç kolay değil. heryer tıklım tıklım her telden insan var yok bomba patladı metroya binmeyelim yok yağmur yağdı heryer kilit . Tercih meselesi tabi İstanbul'da yaşamanın güzellikleride var. Ama sanırım Maraşı tercih etmezdim.

ben de istanbulu bırakıp Eskişehir'e yerleşmek istiyorum ama eşim kabul etmiyor. Kolay değil yeni düzene geçmek

Ama istanbulda yaşamakta hiç kolay değil. heryer tıklım tıklım her telden insan var yok bomba patladı metroya binmeyelim yok yağmur yağdı heryer kilit . Tercih meselesi tabi İstanbul'da yaşamanın güzellikleride var. Ama sanırım Maraşı tercih etmezdim.
Yani tercih etmeme sebebiniz neden olurdu?Hani bilirsem kafamda bazı şeylerin oturması açısından.

Yani tercih etmeme sebebiniz neden olurdu?Hani bilirsem kafamda bazı şeylerin oturması açısından.

Bir kere İstanbul'a çok uzak. Şehir değiştirsem bile en fazla 2 saat uzaklıktaki bir yeri tercih ederim. Küçük bir şehir henüz gelişme aşamasında. İnsanları kapalı demiş bir arkadaş benm için o da etken.

Benim tercih edebileceğim şehir kesinlikle İstanbul'dan iyi olmalı. İnsanları medeni olmalı , selamlaşmalı . Genç nesil bol olmalı. Eskişehiri tarif ettim yine ama :KK45: bence çok güzel bir şehir. Orayı düşünmez misiniz? İki tarafında yanında olmayın yani .

Bir kere İstanbul'a çok uzak. Şehir değiştirsem bile en fazla 2 saat uzaklıktaki bir yeri tercih ederim. Küçük bir şehir henüz gelişme aşamasında. İnsanları kapalı demiş bir arkadaş benm için o da etken.

Benim tercih edebileceğim şehir kesinlikle İstanbul'dan iyi olmalı. İnsanları medeni olmalı , selamlaşmalı . Genç nesil bol olmalı. Eskişehiri tarif ettim yine ama :KK45: bence çok güzel bir şehir. Orayı düşünmez misiniz? İki tarafında yanında olmayın yani .
Şöyle anlatayım eşim herşeyi bırakıp buraya geldi.10 senedir buradayız.İki çocuğuma da annem babam bizde kalarak baktılar Allah razı olsun.Bir kere bile yüzünü eğmedi.
Akrabalarımla kendi kardeşi yada abisi gibi oldu.Sanırım ben birazda onu bu sebeple kırmak istemiyorum.
Gerçekten iyi birisi.Hani keşke demektense risk alıp eşim ve çocuklarım için denemeli miyim?

Back
X