• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memleket

iki farklı konu cnm 3 senede erkek ark.güvenmediysen bu memleket sorunundan önce gelir ha ben paranoya yapmayı seviyorum diyorsan bence onun seni alatacağını sil aklından

memleket sorununa gelince ikinizde ist. burda yaşıyorsunuz aileleriniz burda yaşıyorsa ve istanbulu memleketleri gibi görüyorlarsa sorun olmaz ha tabiki çıkar sorunlar ama hal edeceğini düşünüyorsan yoluna devam et

sen seviyorsan ,güveniyorsan ,aileni ikna et.sonuçta ben doğu batı ayrımına katılmıyorum.zaten 10 senedir gitmemişler.bence seviyorsan aileni ikna et.inşallah mutlu olursun.

Sana birsey diyeyim:

Dogulularin gelini olursan sayginlik gorur,deger gorursun..
Bizim dogu insani heleki birde kendi Irkindan degilse, kurt degilse yani gelini, onu bagrina basiyorlar,seviyorlar,bas taci ediyorlar.. Gerek damat, gerekse gelin icin olsun bu boyledir.

Dogulu biri olarak ictenlikle yaziyorum bu cok dogru..

Ama dogulu bir kiz yada erkek Dogulu olmayan biriyle evlenince hicde deger gormuyor.. Hep ayrim yapiliyor dogulu yaa, kurt yaa !! korkuyorlar sanki.. Yanlis gozle bakiyorlar, iclerinde hep bir kusku oluyor sanrim... Halbuki benimseseler kizlari,ogullari gibi gorseler ne olur sanki...

Cevremde cok gordum bu ornekleri..

iciniz rahat olsun eminim cok mutlu olursunuz..

Ben gurbete gelin geldim Kütahyaya İstanbuldan..
Eğer gurbete gelin gitmeyi düşünüyorsan eşin olacak kişi ne kadar iyi olursa olsun çok iyi düşünmen gerek ..
Eğer aynı şehirlerde olacaksınızda sevgilinin ailesine karşı tutumu çok önemli..Şunu asla unutma,Siz ne kadar bir bütün gibi olsanız Ailelerde iki farklı kültür inan sorunlar olabiliyor..
Herkes derdi de;inanmazdım ama evlilik çok farklı çıkıp gidemiyorsun ..saygı olmalı mutlaka ..

bence karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış olduktan sonra nereli olduğunuz sorun değil; ancak bunun için özellikle de ailelerin ilişkiye fazla karıştırılmaması çok önemli bence.

sen erkek arkadaşının ailesini tanımıyo musun? onların az çok adetlerini,görüşlerini biliyosundur.
mardinli olabilirler ama uzun yıllardır gitmediklerine göre doğu kültürünü yaşamıyor olabilirler.
evliliklerde ale çok önemli bence de ama sırf bu yüzden ilişkini bitirme.tanımaya çalış, belki sana karışcak, fikirlerini kabul ettirmeye çalışacak karakterde değillerdir.

benim anne tarafım kastamonulu.. maalesef çok meraklı olurlar kızlarını memleketlilerine vermeye..

ama yeri yurdu değil insan olması önemli kişilerin :delphin:

kültür farklılığı gerçekten çok zor aynı şehirde yaşayanlar bile zorluk çekiyo ki buna en güzel örnek benim ama yinede sevgimizden vazgeçmiyoruz herşey karşılıklı saygı ve anlayışa dayanıyo onlar seni böyle sende onları oldukları gibi kabul ederseniz çok fazla bi sorun yaşayacağınızı sanmıyorum burda ikinizede çok şey düşüyo aradaki dengeyi siz bulup koruyacaksınız

ahh ahhh millet neleri sorun yapiyor bense kizlarimin evlenecegi insan Turk olsunda nereli olursa olsun diye dusunuyorum Allah korusun kapima bir zenci yada yabanci getirecek diye odum kopuyor:olmaz:

benim bu aralar en büyük sorunlarımdan biri sevgilimin mardinli benim kastamonulu olmam.ailem ve arkadaşlarım ileride bu memleket farklılığının büyük bir sorun olabileceğini söylüyor.fakat ben erkek arkadaşımdan vazgeçmek istemiyorum :( 3 senedir çıkıyoruz acı tatlı herşeyi beraber yaşadık ama çok arada kaldım sizce ne yapmalıyım??

AA bnm sevgilim de Mardin li çok sıcak insalar...Bayılıyorum ailesine.Bence memeleket falan hiç önemli dğeil anlaşabildikten sonra ohooo...bnm anne m de öyle dıyordu ya alışamassan onlara dıyordu şimdi sürkli gidp gelıyorum evlenrine annesi hr gidişinde candan sarılıyor bana beni çk sevıyormuş öyle dedi sevgilim:) bu resmen önyargıdır tanımadan etmeden...şimdi annem bile çk sevıyor onu daha henüz tam tanımıyor olmasına rağmen...

benim bu aralar en büyük sorunlarımdan biri sevgilimin mardinli benim kastamonulu olmam.ailem ve arkadaşlarım ileride bu memleket farklılığının büyük bir sorun olabileceğini söylüyor.fakat ben erkek arkadaşımdan vazgeçmek istemiyorum :( 3 senedir çıkıyoruz acı tatlı herşeyi beraber yaşadık ama çok arada kaldım sizce ne yapmalıyım??

büyük bir risk aşk evlilik için yeterli sebeb değildir biliyorsundur, doğu kültüründe zaten

bayan paspas hiçbir hakkı yok ve ayrıca boşanamıyorlar , ayrıca başka evliliklerde

yapıyorlar bunları yaşamaya hazırsan evlen

kötükedihüso

büyük bir risk aşk evlilik için yeterli sebeb değildir biliyorsundur, doğu kültüründe zaten

bayan paspas hiçbir hakkı yok ve ayrıca boşanamıyorlar , ayrıca başka evliliklerde

yapıyorlar bunları yaşamaya hazırsan evlen

kötükedihüso

ask evlilik icin yeterli degildir evet ama dogu kulturunde kadinlarin paspas oldugunu iddia etmek biraz acimasiz ve yanlis olmus. baska evlilikler de yapiyorlarmis filan...

koskoca dogu anadoluyu guneydogu anadoluyu boyle 1-2 cumleyle yerin dibine soktunuz yani bravo.

yok tabii ki boyle birsey. karsi cinse saygisizlik, poligami doguya ozgu bir gelenek olmadigi gibi yurdumuzun ve dunyanin herhangi bir yerinde rastlanabilir. manisali bir insan modern, anlayisli, kibar olmayabilecegi gibi karsli bir insan da kaba, cahil ve zorba olmayabilir. bunu tartismaya bile gerek yok. muhim olan insanin nerde dogdugu degil, nasil yetistigi, nasil bir kafa yapisina sahip oldugu ve nasil bir insan oldugudur.

konuyu acan arkadasa da tavsiyem, bu konuyu memleket farkliligindan degil de yasinin kucuklugunden dolayi askiya almasi. universiyete gitmeyi dusunmuyor musun? iyi bir isin duzenli bir gelirin olsun istemez misin birlikte oldugun kisiyle gelecek plani yapmadan evvel? zamani gelince, sen de sevgilin de kararli ve tutarliysaniz bu is olur zaten. bir evliligi ayakta tutmak icin binlerce neden gerekir, memleket farkliligina gelene kadar, ohooooo....

ikinizde ist yasıyorsunuz ne onemı var kı benım durumuum daha kotu ben ıst da sevdıgım ınsan doguda uzaklarda bu sehre de gelmıyor benım gelmemı ıstıyor bende gıtmek ıstemıyorum ama onsuzda olmuyor cıkmazdayım gıt ne var kı dıyolar ama kolaymı bır anda

Back
X