Memlekete dönmek

Mvikdn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2021
4.645
6.844
108
39
Merhaba esimle memuruz ,bu sene doğudaki görevimiz bitecek.Memleketimi cok seviyorum bir evim var,orda oturmayı düşünmüyorum ancak onu satıp daha guzel bir ev alma imkanım var.Yasayabilecegim sevdiğim başka şehirlerde hayalimdeki evi almam çok zor görünüyor. Diger taraftan cocuklar var ,yıllardır gurbette hastalık, ateş ,bakıcı, rapor vs bir dünya sorun yaşadım ,bunlari düşününce memleket ilaç gibi gelecek hissediyorum.Arkadaslarim var çevrem var,kuzenlerim var.Ama bir ama var buda büyük bir ama.Esimin ailesi ,hic sınırı aşmadim hic yüz göz olmadım ama sınırdayim, o detaylara girmeyeceğim ama bu saatten sonra onlarla yakin ilişkiye girmem mümkün değil. Senede bir gideriz tatile ,o zaman hizmetimi hürmetimi ederim ,yapılan bir cok saçmalığa hic cevap vermedim ,ancak cok derin bir mesafe koydum tepki olarak.Kendimi cektim.Gelgelelim esimin ailesi işine geldiği gibi davranıyor ve bu mesafeyi yok sayıyor, ben kendi ailemin evinde bile kalırken pat diye habersiz geliyorlar.Bu konu eşimle aramda defalarca sorun oldu ,simdi ben oraya taşınırsam benim ailemin evinde bunu yapan bizim evimizde cok daha rahat davranmaya çalışacak. Normalde sicak ilişkilerimiz olsa bu durumlar sorun olmazdı ama hem görgü kuralları gereği hem de kendilerinden soğuduğum icin bunlari tolere etmem imkansız gibi duruyor.

Esimle konuştuğumda maalesef gecen yıllarda bu dengeyi kurmakta cok başarılı olmadi.Simdi de ben konuşurum ama kontrol ve plan dışı şeyler muhakkak yaşanacak, konunun artıları ve eksilerini düşününce çocuklar için bazı şeyleri göze almalısın diyor.Bu arada çocuklar konusunda destek göreceğimiz aile benim ailem oluyor ,diğer taraf bizim sadece yükümüzü arttıracak taraf maalesef. Konunun öncesinde tamamlayıcı bir cok faktör var tabiki ama şunu söyleyebilirim ki gercekten cok haksızlık yaşadım gene de kırılma noktasının ötesine geçmemek için bir noktada kendimi tuttum.Ancak yaşanan yıllar, yorulan ruhum ve bedenim ,ilerleyen yaş vs sanirim artik alttan alma limitim doldu.Korkuyorum evliliğimin sona ermesinden.
NOrmalde cok misafir severim ,insanları cok severim ama emirvakiler ve zorunluluklar bir saatten sonra zor geliyor.Su an ben kendi istediğim insanları evimde ağırlıyorum, kendim çalıp kendim oynuyorum ,bastan evlenip memlekette otursam simdiye kadar iki tarafta bir miktar kendini törpülemiş olacaktı ancak yıllar içinde sanirim cok rahat alıştım. Çok kararsızım hem evliliğimi korumak istiyorum hem de gurbette ki bu bakıcı, rapor ,kreş çocuğunun devir daim hastalık çıkmazından kendimi kurtarmak istiyorum.Acaba sizler bu ikilemde kalsaydınız hangi yönde karar alırdınız, teşekkür ederim.
Konuyu tekrar güncellemek istedim ,belki başka yorumlar alirim diye, 2.sayfada yazdığım bazi gelişmeler oldu ve ben halen çokkk kararsızım

Son düzenleme:
Simdi ailenizin yaninizda olmasi avantaj olur tabi. Ama buna karsiligin huzurunuz bozulma ihtimali de yüksek. Esinize bu konuda hic güvenmeyin, zaten dengeyi saglayamamis kac zaman. Ben kendim gerekirse yüz göz olurum diye göze alabiliyorsaniz tasinin. Yok mesafe olsun basim rahat olsun diyorsaniz baska sehir tercih edin

Simdi ailenizin yaninizda olmasi avantaj olur tabi. Ama buna karsiligin huzurunuz bozulma ihtimali de yüksek. Esinize bu konuda hic güvenmeyin, zaten dengeyi saglayamamis kac zaman. Ben kendim gerekirse yüz göz olurum diye göze alabiliyorsaniz tasinin. Yok mesafe olsun basim rahat olsun diyorsaniz baska sehir tercih edin
Her konuda güvenirim ama aile konusunda ben de güvenemiyorum, asil sorun bu galiba

İşin zor görünüyor. Memlekete bir saat mesafede bir yer var mı tercih edebileceğin? Aileleri günübirlik çağırırsın, sadece ihtiyaç halinde kendi ailen yatılı kalır.
Bu tarz yakin yerler cok küçük şehirler, o yüzden oraları seçmekte çok mantıklı gelmiyor bana maalesef, yoksa bu seçim gerçekten çok isabetli olurdu

Çocuklarınız kaç yaşında? Yani kreş ve hastalık döngüsünden kurtulmak istiyorsunuz ama bu mümkün değil. Bugün kreşe hasta olmasın diye göndermediniz diyelim,yarın anaokulunda ya da ilkokulda hasta olacak.

Bundan kaçış yok. En fazla bir miktar ertelemek var. Bu sebeple sırf bu döngüden kurtulmak için ailenizin yanına gitmeyin.

Ben sizin yerinizde olsam yapacağım şey daha yakın bir şehirde yaşamak olurdu. Mesela 1 saat ya da 1 buçuk saatlik mesafede olmak daha iyi olabilir.

Bu şekilde acil durumlarda ailenize yakın olursunuz ama aciliyeti olmayan durumlarda ikidebir rahatsiz edilme durumunuz azalır.

Konuda birçok değişken var, istediğiniz gibi bir ev almak ya da kuzenlere arkadaşlara yakın olmak vb. Ama hepsini birden ele almak zor. Bu sebeple bazı konularda taviz vermek zorundasiniz.zorundasınız

Hayat bu neyi seçerseniz seçin mükemmeli yakalayamayacaksiniz.

Hakkinizda hayırlısı olsun.

Zor durum.
Ailenize yakın olmanız çocuklar açısından da avantaj.
Ama eş ailesi de var.
Evliliğiniz de sıkıntıya girebilir.

Şöyle bir şey var ki sizin aileniz de eşinize kayın aile. Belki o da içten içe uyuz oluyordur sizin babaniza, abinize falan ama dile getirmek istemiyordur.
Benim babam mesela gerçekten hiç sevmez anne tarafını. Koca anne tarafından tek sevdiği annemin yeğeninin eşi var,damat:) ama asla belli etmez. Annem bile bilmez yani babamın onlari sevmediğini, benle ablam biliriz sadece:)
Sizin ailenizin yakınında yaşamak size rüya ama belki de ona rüya olan kendi ailesinin yakınında yaşayıp cocuklarin babaanne dede kuzen bilerek büyümesi, başı sıkışınca kendi ailesini aramasidir.
Yani sizin aileniz varsa onunki de var.
Gidince sizinkilere yakın olup erkek tarafını dışlamak eşinize ayıp olur,hiç olmazsa
O yüzden bence yakın ama daha güzel şehre gidin:) baktınız çocukların hastalık mevsimi, annenize bilet alın ara sıra bakmaya yardıma gelsin. Sonuçta yan şehir 😅

Çocuklarınız kaç yaşında? Yani kreş ve hastalık döngüsünden kurtulmak istiyorsunuz ama bu mümkün değil. Bugün kreşe hasta olmasın diye göndermediniz diyelim,yarın anaokulunda ya da ilkokulda hasta olacak.

Bundan kaçış yok. En fazla bir miktar ertelemek var. Bu sebeple sırf bu döngüden kurtulmak için ailenizin yanına gitmeyin.

Ben sizin yerinizde olsam yapacağım şey daha yakın bir şehirde yaşamak olurdu. Mesela 1 saat ya da 1 buçuk saatlik mesafede olmak daha iyi olabilir.

Bu şekilde acil durumlarda ailenize yakın olursunuz ama aciliyeti olmayan durumlarda ikidebir rahatsiz edilme durumunuz azalır.

Konuda birçok değişken var, istediğiniz gibi bir ev almak ya da kuzenlere arkadaşlara yakın olmak vb. Ama hepsini birden ele almak zor. Bu sebeple bazı konularda taviz vermek zorundasiniz.zorundasınız

Hayat bu neyi seçerseniz seçin mükemmeli yakalayamayacaksiniz.

Hakkinizda hayırlısı olsun.
Cok teşekkürler birisi 9 yasinda onu kurtardım ama simdi yeni doğum yaptım ilk çocukta bu sorunları cok yaşadığım için basima gelecekleri tahmin edebiliyorum.Kendi ailem her konuda destek olsada amacım cocuklari onlara yıkmak değil aslında sadece işten izin alamadığımızda kreşe ilk başladığında nerdeyse 10 gunde bir tekrarlayan enfeksiyonlar da vs ,acil durumlarda falan bir imdat diyebileceğim birilerinin olduğunu bilmenin verdiği huzur aslinda.Istedigim gibi bir evde oturabilmek ve sosyal çevremde tabiki işin artı promosyonları ama cok karasizim dediğim gibi.Yakin sehir inanin ki bulamadim bize uyan

Ben hiç bu topa girmezdim sanırım. Ee yeter ne artık diyip herşeyi bitirebileceğinizi sezdim

Şöyle bir şey var ki sizin aileniz de eşinize kayın aile. Belki o da içten içe uyuz oluyordur sizin babaniza, abinize falan ama dile getirmek istemiyordur.
Benim babam mesela gerçekten hiç sevmez anne tarafını. Koca anne tarafından tek sevdiği annemin yeğeninin eşi var,damat:) ama asla belli etmez. Annem bile bilmez yani babamın onlari sevmediğini, benle ablam biliriz sadece:)
Sizin ailenizin yakınında yaşamak size rüya ama belki de ona rüya olan kendi ailesinin yakınında yaşayıp cocuklarin babaanne dede kuzen bilerek büyümesi, başı sıkışınca kendi ailesini aramasidir.
Yani sizin aileniz varsa onunki de var.
Gidince sizinkilere yakın olup erkek tarafını dışlamak eşinize ayıp olur,hiç olmazsa
O yüzden bence yakın ama daha güzel şehre gidin:) baktınız çocukların hastalık mevsimi, annenize bilet alın ara sıra bakmaya yardıma gelsin. Sonuçta yan şehir 😅
Ay keske baksalar çocuklara hayatta bakmazlar ,büyük olan 9 yasinda bugüne kadar hiçbir konuda emekleri yok üstlerinde. Esimde benim aileme bayilmiyordur eminim ama ,benim ailem onu gerçekten el üstünde tutar ,gözünün üstünde kaşın var demediler bir kere bile.Esim de biliyor gidersek cocuklara bizimkiler bakacaklar gitmek istemesinin birinci sebebi çocuklar ama o da tabiki ailesine yakin olmak ister ,onunda arkadaş çevresi var vs

Ben hiç bu topa girmezdim sanırım. Ee yeter ne artık diyip herşeyi bitirebileceğinizi sezdim
Ben de iste onu hissediyorum sanki o raddedeyim ,gemileri yakabilirim gibi hissediyorum gibi.

Genelde istisnalar hariç benim gözlemlediğim şu:Erkekler içten içe bu duruma kinleniyorlar.
Yeri geldimi lafları pat pat sokuyorlar.
Çocuk senin aileni daha çok görüyor benimkileri göremiyor vs.
Bu ailenizin memleketine gidince daha çok olacak.
Şuan bir arkadaşım sırf bu yüzden başka ile tayin istedi.

Genelde istisnalar hariç benim gözlemlediğim şu:Erkekler içten içe bu duruma kinleniyorlar.
Yeri geldimi lafları pat pat sokuyorlar.
Çocuk senin aileni daha çok görüyor benimkileri göremiyor vs.
Bu ailenizin memleketine gidince daha çok olacak.
Şuan bir arkadaşım sırf bu yüzden başka ile tayin istedi.
Bugüne kadar yaşamadık bunu ama oraya tasininca belki yaşarız ,zaten onlar cok kıymetlidir yormak istemez ailesini ,bir suru bahanesi var ama is sevmeye gelince tabi hepsi süper aile olur doğrudur

O cocuklar buyuyecek, kendilerini kurtaracak yasa gelecek. Ama es ailesi oldugu yerde duracak. Yani o tarafla ilgili sorunlar hep devam edecek. E esin bile bazi seyleri kontrol edemem demis. Evliligin belki bitecek. Simdiye kadar nasil idare ettiysem oyle yapardim ben olsaydim. Bosanirim gerekirse, duruma gore hareket ederim artik dusuncesindeysen git.

O cocuklar buyuyecek, kendilerini kurtaracak yasa gelecek. Ama es ailesi oldugu yerde duracak. Yani o tarafla ilgili sorunlar hep devam edecek. E esin bile bazi seyleri kontrol edemem demis. Evliligin belki bitecek. Simdiye kadar nasil idare ettiysem oyle yapardim ben olsaydim. Bosanirim gerekirse, duruma gore hareket ederim artik dusuncesindeysen git.
Teşekkür ederim, belirttiğim gibi boşanmak istemiyorum ama aile konusunda çok dolduğum için alttan alacak sabrım da kalmadı ,simdiye kadar asla gitmem diyordum ama zaman yaklaştıkça bir acaba oluşmaya başladı

Ben olsam gitmezdim konu sahibi sizin ruh sağlığınız hepsinden daha önemli elbette evladınız büyüyecek

Bu durum eşinizin hoşunuza gidecek gibi görünüyor/
Ben olsam ne yapardım diye düşündüm. Negatif yönün varlığı çok ağır geldi.

Onların bu patavatsızlıklarını törpüleyecek gücünüz var mı?

Back
X