Memlekete Tayin İsteme

Memlekete tayin istemeli miyim ?

• Evet iste

• İstanbul'da devam et

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

minerva1988

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2014
14.414
40.938
598
Merhaba , 33 yaşında bekarım ailemden 8-9 saatlik uzaklıkta tek başıma yaşıyorum (İstanbul'da). Memlekete(küçük bir şehir ) tayin isteyip istememe konusunda çok kararsızım. Tayinim çıkarsa aile evinden 45 km uzaklıktaki ilçesine çıkacak her gün gel-git yapmam gerekecek. Avantajları ve dezavantajlarını düşünüp duruyorum ama emin olamıyorum.
Avantajları
*Maddi olarak birikim
*Ailem yaşlandı yanlarında olup destek olmak
*Sakin bir şehirde yaşamak
Dezavantajları
* Her gün yol yapıp yorulmak
*Yeniden çevre kurmak
* Küçük olduğu için daha dikkatli hareket etmeliyim, herkes herkesi tanıyor

Istanbul' da devam edin. Hic gerek yok yeni maceralara. Vallahi kocan seneye hesabindan " kv bunu dedi kv bana bunu taşıttı, tut şunun ucundan götürelim abi, ben abi miyim, vb .." ...konu açmaya başlar hic gerek yok bacım.

Bekarsin biliyorum. Memlekete gidince o sorunu da çözerler.

İstanbul'u seviyordum ama bu sene özellikle maddi manevi çok zorladı ailem memlekette ev alıp ayrı evde yaşamama sıcak bakıyor . Belki bir yıl yaşayıp bu seçeneğe bakabilirim gibi geliyor

O ilçede yaşamak istemem toplam nüfusu köy dahil 10 bin civarı. Belki bir süre yaşayıp ev alabilirim . Özgürlüğün üstüne kapana kısılmış hisseder miyim? Ailemle genel olarak problemim olmaz ( giyim , erkek arkadaş , eve geliş saatleri vb ) ama sanki seçeneklerin çok asalak gibi geliyor

Tek çocuk değilseniz hiç bulaşmayın bi süre bekar yaşadıktan sonra aile içinde zorlanırsınız.. tek çocuksanız yada vicdanen aile yanında olmayı uygun görüyorsanız görev yerinden ev tutup haftada 1 iki haftada 1 gidebilirsiniz.. İstanbul da çok gezip tozup eğlenmeli bi hayat yaşıyorsanız da gittiğinizde küçük yerde çok sıkılırsınız ay zor bi karar iyi düşünün

Eve her giriş çıkışınızda ne yaptınız kaçta geldiniz diye merak edeceklerdir. Ben olsam aynı eve girmem. Yalnız yaşamaya alışınca aile ortamı insanı gerebilir.

Bilmiyorum memlekette bu yaştan sonra birilerinin çıkacağını düşünmüyorum :)
Emeklilik hayatına erken geçiş

Tek çocuk değilim ama abimin gelme imkanı yok , şöyle ki pandemi öncesinde Kadıköy'de sabahlayan, ayda en az 1 konser ,1 tiyatroya giden fazla sosyaldim. Lakin pandemiyle birlikte sadelestim. Kendimi aileye birazcık feda ediyorum belki de

Eve her giriş çıkışınızda ne yaptınız kaçta geldiniz diye merak edeceklerdir. Ben olsam aynı eve girmem. Yalnız yaşamaya alışınca aile ortamı insanı gerebilir.
Onlara çok takilmazlar diye düşünüyorum ya da düşünmek istiyorum :))

Bence avantajların daha fazla.. maddi açıdan baya baya karda olursun araban var mı bilmiyorum ama iyi bir araba alabilirsin kendine ileride ev belki... ama istanbulda sadece yalnızlık acısından iyi konumdasın ailenin yanında olursun en azından geriye dönüp baktığında elinde evin araban birikimin vs.. olur diğer türlü anca kendini döndürebilirsin istanbulda ve böyle küçük yerlerde evlenme vs daha kolay oluyo illa biri çıkar karşına öğretmen polis vs çevre çok kolay edinirisin öğretmene saygı çok oluyo öyle yerlerde

Onlara çok takilmazlar diye düşünüyorum ya da düşünmek istiyorum :))
Bence o pembe gözlükler çok uzun kalmaz gözünüzde. Pandemi yüzünden sadeleştim diyorsunuz da bu süreç bitince yaptığınıza pişman olmayacağınıza emin misiniz? Gençsiniz daha yaşanacak çok zamanınız var, inziva için erken. Yer değiştirmek çok zor bir süreçtir, şu anki duruma göre değerlendirme yapmanız çok doğru değil kanımca

Arabam da evim de yok ama pesinatlik var ev alıp krediye fln girme planım var . Evet maddiyat ve aileye destek konuları cazip geliyor . İstanbul'da aşırı özgürken memlekette umarım sıkılmam . Hayırlısı diyorum

Küçük şehirlerde herkesin herkesi tanıdığına inanmıyorum
Bu biraz insanların hüsnü kuruntusu
Ben bekar olsam aileme yakın otururdum heralde
Aileciyim biraz

Bence iyi düşün yıllar çabuk geçiyor bende öğretmenim ama atanamadim sözleşmeli çalışıyorum. Benim aynı senin gibi ailesinden uzakta tek başına yaşayan atanmış öğretmen arkadaşım vardı ve kirasi osu busu maaşından eline kalan benim aldığımdan da az bi miktar kalıyordu ve kendine hiç yatırım yapamadı..

ben ailemle yaşadığım için hiç masrafsizdim ve aldığım maaşla babamın yardımıyla kendime araba aldım ki düşün atanmadığım hâlde.. bu bi tercih meselesi , ama bana ailemle yaşayıp kendi arabamı alıp fink atmak daha cazip geliyor kimiside hicbiseyim olmasın tek yaşayım diye düşünür tercih senin

Ahaha :) şöyle ki unide birlikteydik, ilk 3 yıl memlekette çalıştım , kışları da yanıma gelirler ailemden yana çok tedirgin değilim şehir ve imkan kısıtlanması tedirgin ediyor . Çok haklısınız inziva için erken ama maddiyat ve aileden uzak kalma hali de var . Kafam çorba gibi :)

valla genc yasta aile cekiliyo belki ama 33 ten sonra düzen kurmussun bide gerici dırdırcı bi ailesyle sakın isteme pisman olursun istanbuldan sonra heryer kisiye kücük gelir valla nereye gidersem gidiyim genede dönüste ohh be iyiki istanbuldayım diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…