- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
- 398
- Konu Sahibi minerva1988
-
valla en önemli konu bu asıl kıt kanaat gecin ama kafan rahat olur istanbulda yarın yasında 33 herkesle gezme adın cıkar burası kücük yer diye carlamaya baslarsalar o zaman nasıl kacıcagını bilemezsinOnlara çok takilmazlar diye düşünüyorum ya da düşünmek istiyorum :))
Aslında şöyle yakın sosyo ekonomik düzeydeki insanlar genelde tanır . Direkt tanısmasadan gıyabında bilirsin :)Küçük şehirlerde herkesin herkesi tanıdığına inanmıyorum
Bu biraz insanların hüsnü kuruntusu
Ben bekar olsam aileme yakın otururdum heralde
Aileciyim biraz
Merhaba , 33 yaşında bekarım ailemden 8-9 saatlik uzaklıkta tek başıma yaşıyorum (İstanbul'da). Memlekete(küçük bir şehir ) tayin isteyip istememe konusunda çok kararsızım. Tayinim çıkarsa aile evinden 45 km uzaklıktaki ilçesine çıkacak her gün gel-git yapmam gerekecek. Avantajları ve dezavantajlarını düşünüp duruyorum ama emin olamıyorum.
Avantajları
*Maddi olarak birikim
*Ailem yaşlandı yanlarında olup destek olmak
*Sakin bir şehirde yaşamak
Dezavantajları
* Her gün yol yapıp yorulmak
*Yeniden çevre kurmak
* Küçük olduğu için daha dikkatli hareket etmeliyim, herkes herkesi tanıyor
Aslında şöyle yakın sosyo ekonomik düzeydeki insanlar genelde tanır . Direkt tanısmasadan gıyabında bilirsin :)
hiç mantıklı bir değişim değil benceMerhaba , 33 yaşında bekarım ailemden 8-9 saatlik uzaklıkta tek başıma yaşıyorum (İstanbul'da). Memlekete(küçük bir şehir ) tayin isteyip istememe konusunda çok kararsızım. Tayinim çıkarsa aile evinden 45 km uzaklıktaki ilçesine çıkacak her gün gel-git yapmam gerekecek. Avantajları ve dezavantajlarını düşünüp duruyorum ama emin olamıyorum.
Avantajları
*Maddi olarak birikim
*Ailem yaşlandı yanlarında olup destek olmak
*Sakin bir şehirde yaşamak
Dezavantajları
* Her gün yol yapıp yorulmak
*Yeniden çevre kurmak
* Küçük olduğu için daha dikkatli hareket etmeliyim, herkes herkesi tanıyor
Aa neeen gidiyorsunuz peki ?Ailemden başka şehirdeyken ailemin yanına tayin istedim şimdi tekrar başka şehire tayin isteyeceğimaile candır yanlarında olmak güzeldir ama ailesine bağlı bir insan olarak bana bile zor geldi yalnız yaşamanın tadını aldıktan sonra. Benim ailem de çok kısıtlamaz ama ne kadar olsa da merak ediyorlar gidip geldiğin yeri söylemen gerekiyor, haber vermeden kapıyı çekip çıkamıyorsun, çok geç dönemiyorsun vs… belli bir yaştan sonra insan kendi düzenini istiyor. Sakın ama sakın o hatayı yapma otur oturduğun yerde
O geneldi ya nabız tutmak için :) en büyük neden yaşlanmaları ve yanlarında olma isteği , hayırlısı diyorum hakkımda . İnsanların fikrini alıp kendi kendime düşünmekten de yorumlarla düşünmek istedim. Yakın şehirler cazip gelmiyor. Merkezlerine tayinim çıkmaz ve baştan bir düzen kurmak daha zorBöyle anketleri de hiç anlamam kusura bakmazsanız. Delisi akıllısı şehirlisi köylüsü dünya insan var seçeneklerden hangisinin tıklandığının seni tanımadan zerre kadar anlamı yok. Ama ben aile yanına gitmezdim. Küçük yer nasıldır bilirim. Bir kere Özgür olamazsın. Büyük şehir yalnız hissettiriyor olabilir ama kendin olman için fırsat sunar. Keşfedersin eğer sınırları zorlayabilirsen. Yok ben kuralları sınırları seviyorum dersen tabi ki şişenin yanına git. Ben olsam ailemin yanına gitmezdim, net. Fakat yakın bir büyükşehire gidebilirdim.
Akraba ilişkilerim çok iyi değildir , görüşmek istemediklerimle görüşmem . O mesafeyi korurumKüçük şehir iyi de akraba aile falan melek olsa yine de sorun çıkıyor tavsiye etmem
Aileniz baskıcı bi aile değil anladığım kadarıyla o zaman gidebilirsiniz 45 km de çok fazla değil yarım saatlik yol maddi anlamda size iyi gelecek bence mantıklıİstanbul'u seviyordum ama bu sene özellikle maddi manevi çok zorladıailem memlekette ev alıp ayrı evde yaşamama sıcak bakıyor . Belki bir yıl yaşayıp bu seçeneğe bakabilirim gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?