Memlekete Tayin İsteme

Memlekete tayin istemeli miyim ?

• Evet iste

• İstanbul'da devam et

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Küçük şehirlerde herkesin herkesi tanıdığına inanmıyorum
Bu biraz insanların hüsnü kuruntusu
Ben bekar olsam aileme yakın otururdum heralde
Aileciyim biraz
Aslında şöyle yakın sosyo ekonomik düzeydeki insanlar genelde tanır . Direkt tanısmasadan gıyabında bilirsin :)

Ben o ilçeden kendime ev tutar orada kalırdım hafta sonlari ailemin yanına ziyarete giderdim

Konunuz tam olarak yaşayıp tecrübe ettiğim bi durum.bende universteden sonra başka şehirde çalıştım. Birikim yapma düşüncesi,aile bağlarımızın çok kuvvetli olması,sosyal hayatıma hiç bi şekilde mudahale etmeyeceklerini düşünmem falan derken tayinimi ailemin yanina istedim.acikcasi çok zorlandım .Bireysel yaşamaya alıştıktan sonra her ne kadar anlayışlı olsalarda hürriyetim elimden alınmış gibi hissettim.sonra ayri eve çıktım özgürlüğümü maddiyata tercih ettim.siz önceliğinize göre karar vereceksiniz

Ailenizi siz tanırsınız en iyi. Ben benimkilere yakın il merkezinde yaşadım mesela onlar ilçedeydi. Bi kez evine kaçta geldin kaçta gittin o arkadaşın kim demediler demezler. Kimse de sizin kız şöyle böyle diyemez dedirtmezler. O yüzden ben gayet aynı ilde aynı evde yaşarım ailemle sizinkiler de böyleyse ve yaşları ilerlediyse yakınlarında olmanızda fayda var. Bi de İstanbul bana çok keşmekeş geliyor artık ailenizin yanına gitmeseniz de İstanbuldan uzaklaşmak güzel olur :)

Aslında şöyle yakın sosyo ekonomik düzeydeki insanlar genelde tanır . Direkt tanısmasadan gıyabında bilirsin :)

50 kişilik köy değilse bana hala imkansız geliyor. Koca bir şehirden bahsediyorsunuz. Hadi diyelim herkes sizi tanıyor. E ne olacak ki? Minerva erkek iş arkadaşı ile kahve içmiş, Minerva gece vakti dışarıda vs gibi dedikodulara kulak asacaksanız gitmeyin. Ama mesela benim umurumda olmazdı

Liste yapın hangisi ağır basıyorsa ona karar verin.
Herkesin tercihi farklıdır.
Anne babaya düşkün ve aile ile yaşamak zor gelmiyorsa aileyi tercih edin.
Özgürlüğe sosyallige çok duskunseniz yerinizde kalin.

hiç mantıklı bir değişim değil bence

Ailemden başka şehirdeyken ailemin yanına tayin istedim şimdi tekrar başka şehire tayin isteyeceğim aile candır yanlarında olmak güzeldir ama ailesine bağlı bir insan olarak bana bile zor geldi yalnız yaşamanın tadını aldıktan sonra. Benim ailem de çok kısıtlamaz ama ne kadar olsa da merak ediyorlar gidip geldiğin yeri söylemen gerekiyor, haber vermeden kapıyı çekip çıkamıyorsun, çok geç dönemiyorsun vs… belli bir yaştan sonra insan kendi düzenini istiyor. Sakın ama sakın o hatayı yapma otur oturduğun yerde

İstanbuldan sonra her yer boş gelecek emin olun. Ayrıca karışma olarak değil belki ama merak etme olarak aileniz sürekli hayatınızda olacak. Gece 2 de arkadaşlarınızdan eve döndüğünüzde annenizi uyumamış sizi beklerken bulabilirsiniz. Ya da mekandan çıkıp bi arkadaşınıza kalmaya gidemezsiniz haber vermek gerek vs vs gibi örnekler artırılabilir.

Hem bekarsınız belki yarın öbürgün evlenip eşiniz sebebiyle zaten farklı bir gideceksiniz. Bekarken İstanbulu tadını çıkarın. Cebimde 1 kuruş kalmasa bile İstanbulda kalırdım.

Böyle anketleri de hiç anlamam kusura bakmazsanız. Delisi akıllısı şehirlisi köylüsü dünya insan var seçeneklerden hangisinin tıklandığının seni tanımadan zerre kadar anlamı yok. Ama ben aile yanına gitmezdim. Küçük yer nasıldır bilirim. Bir kere Özgür olamazsın. Büyük şehir yalnız hissettiriyor olabilir ama kendin olman için fırsat sunar. Keşfedersin eğer sınırları zorlayabilirsen. Yok ben kuralları sınırları seviyorum dersen tabi ki şişenin yanına git. Ben olsam ailemin yanına gitmezdim, net. Fakat yakın bir büyükşehire gidebilirdim.

Bence ailenizin yanında olun. Maddi manevi siz onlara onlar size destek olur. Zaten yarın öbür gün evlendiğinizde başka bir hayatınız olacak. Yerinizde olsam bekarlık zamanlarımı ailemle yaşayarak geçirirdim.

Aa neeen gidiyorsunuz peki ?

O geneldi ya nabız tutmak için :) en büyük neden yaşlanmaları ve yanlarında olma isteği , hayırlısı diyorum hakkımda . İnsanların fikrini alıp kendi kendime düşünmekten de yorumlarla düşünmek istedim. Yakın şehirler cazip gelmiyor. Merkezlerine tayinim çıkmaz ve baştan bir düzen kurmak daha zor

Merhaba , çok büyük ihtimal tayin isteyeceğim hakkında umarım hayırlısı olur . Yorum yapan herkese teşekkür ederim :)

İstanbul'u seviyordum ama bu sene özellikle maddi manevi çok zorladı ailem memlekette ev alıp ayrı evde yaşamama sıcak bakıyor . Belki bir yıl yaşayıp bu seçeneğe bakabilirim gibi geliyor
Aileniz baskıcı bi aile değil anladığım kadarıyla o zaman gidebilirsiniz 45 km de çok fazla değil yarım saatlik yol maddi anlamda size iyi gelecek bence mantıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…