memleketime dönmek istiyorum :(

yazyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
41
3
98
İzmir
arkadaslar merhaba
bana bi akıl verin yoksa ben mi mutsuz olmayı tercih ediyorum. ben memeleketimden 9 saatlik uzakta bir yere atandım daha sonra buralı biriyle evlendim. eşim iyiydi ama 2 yılın sonunda değişmeler oldu yani ben hamile kaldıktan sonra değişti. bu arada 2 yıllık evliyim. burada kimsem yok. hep eşimin akrabaları var. nişanlılık döneminde bir süre burda kaldıktan sonra benim memleketime dönecegiz diye söz vermişti. ama şimdi ağız bile actırmıyor. kv sevemiyorum. sürekli müdahale peşinde. ev alın. sunu yapın. halı yıkatıcam. su halıyı yıkatmayın onu yıkatın. burda fazlasıyla sıkılıyorum. küçücük seyler bile beni sinir ediyor kızıyorum. babamı yeni kaybettim. annemi kardeşlerimi çok özlüyorum. eşim beni ailemden cok kıskanıyor. şimdi 6 aylık hamileyim. bir evladım olucak inş.. çalışıyorum ve malesef cocuguma kv bakıcak. onun bakmasını istemiyorum. çocugumu benden kıskanıcanı düşünüyorum. memleketime dönmek istiyorum. ben nasıl yapıcam. buraya geldiğimden beri mutsuzum. sıkılıyorum. bunalıyorum. kabullenemiyorum.

Doğuma annen gelsin baban da vefat etmiş madem -başın sağolsun- hem onun da sıkıntısı dağılır. Hem kayınvaliden de gelmez bir taşla iki kuş vurmuş olursun. Hani bir şey demeye kalkarsa annem heves etmiş gelme diyemedim dersin eşine de. Zaten babamı kaybetmiş ona da teselli olur konulu kısa bir konuşma yaparsın. Sert çıkmayıp ne kadar üzüldüğünü belli edersen istediğini elde edersin.

Öncelikle Allah rahmet eylesin babanız için...Size de hayırlı doğumlar nasip etsin...Bewnde evlenip eşimin yaşadığı yere geldim 5 sene oldu ama daha yeni anladım ki ben buraya alışmadım alışmak zorundayım...Yani sizinki de bu şekilde...Bence olumsuzlukların peşinden çok gitmeyin çünkü şu an itibariyler durumunuz değişmeyecek.Bende eşime merkezi bir yere gidelim diyorum ama o da yanaşmıyor bu duruma...Yani bekliycez başka çare yok...Bir arkadaş anneniz doğuma gelsin demiş ama kardeşlerinize baktığı için gelemez sanırım.İşi bırakma şansınız varsa bebeğinize kendiniz bakın.Benim kızım olduktan sonra buraya biraz daha alıştım çünkü çocuklu ortamlar daha çok oluyor.Bir ortama yalnız giremiyorsun ama çocuğun varsa direkt giriyorsun.Biraz daha sabredin umarım eşin,izle de aşarsınız sorunlarınızı...

canim bende kac saatlik ulkedeyim annem istese acil birsey olsa en az 3 ay bekler vize cartu curtu ben desem he demeye gidemem bende yillarca alisamadim uzuldum agladim ama zaman herseye alistirdi simdi yalnizsin diye bebis dogsun o buyudukce dahada benimsetecek seni oralara inan bana zamanla alisiyorsun ileride donerim anavatanima diyorum ama cocuklardan biri donmezse hayatta donmem diyorum yillarca vatan hasreti cekdim sonrada evlat hasreti cekemembaban vefat etmis allah rahmet eylesin mekani cennet olsun annecigin gelsin sonra sen git alisirsin kayinvalideyide dert etme gelini evladi gibi goren kayinvalide kayinpeder daha henuz icat edilmedi

öncelikle allah razı olsun iyi dilekleriniz için. aslında durumu benm gibi olanları merak ediyordum. nasıl yapıyorsunuz nasıl alışıyorsunuz. alıp basımı gidesim geliyo cogu zaman. içimdeki vicdan hesaplaşmasını durduramıyorum. nasıl düşünemedim niye kimse bana bunu söylemedi diye kendime kızıyorum.sanırım gercekle tekrar yüzleşiyorum. sabredicem ve beklicem.allah büyük dertler vermesin tabi evladımı saglıklı sıhhatli bana bagıslasın inş...( hepimizin evladını) ama siz anlıyorsunuzdur umarım ne demek istediğimi.

başınız sagolsun öncelikle
anneniz sizin yaşadıgınız yere taşınsa yada bir süreligine gelse
birbirinize destek olur belki biraz rahatlardınız

Ah canım.. Allah sana sabırlar versin ben de aynı şeyleri yaşıyorum evimi ailemi ömrümü geçirdigim şehri çok özlüyorum bu kadar özleyeceğimi bilsem hayatta evlenip buralara gelmezdim ama olmuşla ölmüşe çare yok maalesef.. Ben de yeni anne oldum onunla yalnızligimi unutmaya calisiyorum senden tek farkım calismiyorum evdeyim. Ve ben yıllar önce annemi kaybettim ne mutlu sana ki annen hayatta. Arkadaşların önerdiği gibi bi müddet annenden çocuğuna bakmasıni isteyebilirsin Allah yardımcın olsun bebeğine hayırlısıyla kavuşman dileğiyle

Canım yanlış anlama beni terslemek için asla söylemiyorum ama sanırım gelinini evladı gibi gören bir benim babaannem ve dedemdir bir de kapı komşumuzdur.
Allah herkese nasip etsin benim nenem ve dedem gibi kayınvalide,kayınpeder.
Dedem kendi ağzıyla anneme,Ben seni kızlarımdan daha çok seviyorum,dedi.
Neneciğim kadının ağzı var dili yok.
Anneme değil neden şunu şöyle yaptın demek şöyle yapalım mı diye sormaz bile.
Komşumuz da çok sever gelinini.
İnşAllah düzelir sizinkiler de..

canım kardeşim her şey üst üste gelmiş aslında
babanın ölümü ( başın sağolsun)hamilelik aileye uzaklık
küçük bir depresyon geçiriyor bile olabilirsin
dertlerinle boğuşurken eşini ihmal etmiş olabilirsin
sorunsuz hayat yoktur
sadece karşısına çıkan sorunları yönetemeyen insanlar vardır
kendi annen olsa da karışır okadar
dikkate alırım annecim de doğru bildiğini uygula
bebeğe aileden birinin bakması büyük şans büyük kolaylık
doğuma yakın annen de gelir
sana yardımcı olur
karşımıza çıkan herkez bizim aynamızdır
biz kendimizdeki olumsuzlukları düzelttikçe
güler yüzlü tatlı dilli çözüme odaklı hayata baktıkça
karşımızdakiler de MUCiZEVİ şekilde değişir dene ve gör yüzde yüz doğru olduğunu
Allah yardımcın olsun öpüyorum.

yazdıkların suanki duygularımı ifade ediyo. seninde başın sağolsun. ama en önemlisi sağlık. babamın son dakikalarında hep yanında olmak olmak istedim. ama bu mesafe yüzünden yetişemedim bile. bu mesafe yüzünden aileme destek olamamak canımı yakıyor. ateş düştüğü yeri yakıyor. allah geride kalanlara uzun ömür ömür versin.

evet biraz üstüste geldi. daha doğrusu duygularımı kimseyle paylaşamamaktan böyle oldu. ""güler yüzlü tatlı dilli çözüme odaklı hayata baktıkça
karşımızdakiler de MUCiZEVİ şekilde değişir dene ve gör yüzde yüz doğru olduğunu"" önerini deneyeceğim. cünkü burada gecirdiğim zamanlarda mutsuz olarak hiçbişey elde edemedim. umarım onlarda empati yapabilirler...

ArkAdasm basin sagolsn.. allahm sna yardm etsn. Hamile olmak cok guzl bir duygu , bir okadar da stres duygu dolu bir duyguuu.. ins logusalk donemnde sorun cikrmz kv. Sen sabirli olmaya calis.

Allah yardımcın olsun canım.
keşke baştan konuşsaydınız diycem ama eşin söz vermiş tutmamış sözünü.
sen tayin falan mı istesen ki? başka bir ile.
sonra tayinim çıktı gitmek zorundayım dersin. bebeğin bira kendini toparlayınca..

birtanem ''Bülent Gardiyanoğlu'nun Evrenin İlahi Dili''kitabını edinip mutlaka okumanı tavsiye ederim.öpüyorum.

Erkekler işte, verilen sözler hep havada kalıyor..sende bu durumu yaşamaşsın..eşinizle kararlı bir şekilde konuşun..
Allah rahmet eylesin babanızı kaybetmişsiniz..eşinize tayin isteyeceğinizi annenize yakın olmak istediğini, babanızın yokluğunu bir nebzede olsa kızı ve torunuyla doldurabileceğini onu 9 saat mesafede tek başına evlat hasretiyle koymanın canınızı acıttığını duygulu bir şekilde söyleyin..
Eğer dolduruşa gelmiyorsa bu konuşmaya kayıtsız kalmayacaktır.
Benim ailem 1 saat mesafede ben uzak sayılmam ama yinede çok özlüyorum..Allah yardımcınız olsun..

yani sinirim verilen sözlerin tutulmamasına. nişanlıyken belkide benm kadar bu konuları ayrıntılı konuşup eşinden söz alan azdır. ozaman mekan benim için önemli değil ben sen nerede olursan orada yasarım diyordu. ama şimdi verdiği sözleri hatırlattığım zaman boşanalım ozaman diyor. kendimi salak ve enayi gibi hissediyorum. babam vefat ettikten soonra aileme karsıda cok değişti. bunu tamamen babamdan korkmasına bağlıyorum. tatilde acıları taze ilgili davranayım diyecegi yerine burnumdan getirdi annemde farketti haliyle anladı herşeyi. kendiside babasını küçük yasta kaybetmiş biri. gidelim teselli olur desem benm de annem burda yanlız diyecek biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…