Memlekette oturmak suç mu

Bbyyss

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2014
243
576
303
Arkadaşlar hepinize merhaba
Ben ve ailem kendi memleketimiz olan ilçeye 45-50 dk mesafede bir yerde oturuyoruz
Yıllardır her yaz çatkapı memlekete gelenleri ağırlıyoruz ve bıktık
Gerçekten bıktık
Anne evimde asla tatile gidemezdik bütün yaz habersiz giden geleni ağırlayıp durduk
Şimdi evlenip buraya geldim tayinle,tatile gitsek bile 1 hafta sonra yine burdayız ve yine aynı mevzular
Kaç gündür yine kv bendeydi hastaneye diye geldi,bakıldı ilaçlarını aldı ama hep bizimle kalmak istediği için dönmedi 40 dk mesafedeki evine
Bugün artık diğer çocuğuna geçecekti,tam çıkacakken diyor ki bilmemkimin karısı burdaymış,bu eve gelecek beni ziyarete
Benim asla birisinin geleceğinden haberim yok,sabah konuşup anlaşmış
Normalde surat yapsam da ses çıkarmazdım
Bu sefer yaptığının yanlış olduğunu,kendisinin de misafir olduğu yere habersiz misafir çağımamamsını söyledim
Eşim de annesini almaya gelmişti zaten,tamam anne abimlerde görüşürsünüz dedi.
Tamam deyip çıktılar
Ama ben şu an moralim bozuk oturuyorum
Yani sırf bu şehirdeyiz diye hep mi tamam demeliyiz gelene gidene
Hiç mi müsait olmama gibi bir opsiyonumuz yok
Bugüne kadar ben evde olmasam bile gelmek isteyen geldi evimde kaldı da,misafir de ettim
Ben kv tarafından asla maddi manevi hiç bir hoşluk görmüyorum ama hep beklenti var
Bir de annem gerçekten yıllar boyunca hem kv bakımı(felçliydi) hem kp bakımı hem onların misafiri derken şu anda hastalıklarla boğuşuyor
Ve yıllar sonra en ufak sitemde duyduğu laf bakmasaydın oluyor babam tarafından
Ben annem gibi olmak istemiyorum,bugünkü tavrimı devam etttirmek istiyorum sizce de ettirmeli miyim

O kadar haklısınız ki... Kim gelirse ilgilenmeyin, önlerinde dört dönmeyin hizmet vs. Gelmeden ararlarsa da ya açmayın ya da evde değilim, işim var, başka zaman inş deyip geçiştirin. Sınır ihlâllerine tahammülüm yok. Kv hastalık için geliyor madem, yine uzak olun. Komşuya gidiyorum, şuradan bir şey alacam falan deyip çıkın evden. Yemek falan da umrunuzda olmasın. Arkanızdan da istediğini konuşsunlar, boşverin. Bu tipler anca pasif agresif hareketlerden anlarlar. Sizin psikolojinizden önemli değil hiçbir şey

Ay kesinlikle memlekette yaşamak istemem. Akrabalar çekilmez. Anne babanın yeri başka ama diğer akrabaların sözünü, küsmesini çekemem. Tabi bu sorunlu akrabaları olan benim gibiler için geçerli.

Haklısınız.

Her şey tadındayken kendinizi iyi bir dille ifade ederseniz kavgasız gürültüsüz çözersiniz.

Diğer türlü hem gereksiz zamanlarda patlama yaşarsınız hem de ileriye dönük bir sürü başka sorunla muhatap olursunuz.

Ben ve ailem kendi memleketimiz olan ilçeye 45-50 dk mesafede bir yerde oturuyoruz
Gerçekten bıktık
Anne evimde asla tatile gidemezdik bütün yaz habersiz giden geleni ağırlayıp durduk
Şimdi evlenip buraya geldim tayinle,tatile gitsek bile 1 hafta sonra yine burdayız ve yine aynı mevzular
Kaç gündür yine kv bendeydi hastaneye diye geldi,bakıldı ilaçlarını aldı ama hep bizimle kalmak istediği için dönmedi 40 dk mesafedeki evine
Bugün artık diğer çocuğuna geçecekti,tam çıkacakken diyor ki bilmemkimin karısı burdaymış,bu eve gelecek beni ziyarete
Bu sefer yaptığının yanlış olduğunu,kendisinin de misafir olduğu yere habersiz misafir çağımamamsını söyledim
Tamam deyip çıktılar
Bugüne kadar ben evde olmasam bile gelmek isteyen geldi evimde kaldı da,misafir de ettim
Ben kv tarafından asla maddi manevi hiç bir hoşluk görmüyorum ama hep beklenti var
Bir de annem gerçekten yıllar boyunca hem kv bakımı(felçliydi) hem kp bakımı hem onların misafiri derken şu anda hastalıklarla boğuşuyor
Ben annem gibi olmak istemiyorum,bugünkü tavrimı devam etttirmek istiyorum sizce de ettirmeli miyim
Bence nazikçe söylediysenyi yapmışsın. Eşin de desteklemiş. Kv bundan sonra sormadan hareket etmesin.
Büyükkere saygı vs deniyor da saygı herkese olmalı. Yası yok bence

Gerçekten bıktık
Tamam deyip çıktılar

Bir noktada ben evde yokken dahi geldiler kaldilar demissin.

Su detay oyle rahatsiz edici ki insanlardaki sinir bilmezlige bak. Ev kadinindir, kadin yokken evde misafir falan olmaz.

Annen gibi olmak istemiyorsan sınırlarını NET çekeceksin. İnsanlar ima bile edemeyecek.
Yazık kadına yıllarca bakmış, etmiş el üstünde tutulması gerekirken verilen değer "bakmasaydın". İlla ev değiştirmen gerekmiyor gelmeyin müsait değilim diyeceksin eşinde huzurlu geçinmek istiyorsa kabul edecek.

Cevap yazan herkese teşekkürler
Mesafe koymayı bilmiyorum ya da beceremiyorum sanırım çünkü mesafe koymak istediğim her konuda insanlar küsüyorlar😑
Yani bir kez müsait değilim dediğim anda bütün o zamana kadar kurulan köprüler yıkılıyor,yaptıklarım hiç yapılmamış gibi siliniyor özellikle eşimin tarafında
Şimdi ben kvye yaptığın yanlış dedim ya,zaten suratını astı gitti muhtemelen diğer oğlunun evinde ağlamıştır da bana böyle dedi diye çünkü ne istekleri varsa hep tamam demeliyim onlar için

Neyse ki diğer zamanlarda annem bu mevzuyu duysa nolurdu ağırlasaydın derdi iyice sinirimi bozardı
Bu sefer iyi yapmışsın senden habersiz niye çağırıyor milleti diyip destekledi beni
Ben o zaman bu tavırdan devam edeceğim

Bu arada gelecek olanlar evet çat kapı geldi ve gittiler az önce🥲

Mesafe koymayı bilmiyorum ya da beceremiyorum sanırım çünkü mesafe koymak istediğim her konuda insanlar küsüyorlar😑
Yani bir kez müsait değilim dediğim anda bütün o zamana kadar kurulan köprüler yıkılıyor,yaptıklarım hiç yapılmamış gibi siliniyor özellikle eşimin tarafında
Şimdi ben kvye yaptığın yanlış dedim ya,zaten suratını astı gitti muhtemelen diğer oğlunun evinde ağlamıştır da bana böyle dedi diye çünkü ne istekleri varsa hep tamam demeliyim onlar için

Neyse ki diğer zamanlarda annem bu mevzuyu duysa nolurdu ağırlasaydın derdi iyice sinirimi bozardı
Bu sefer iyi yapmışsın senden habersiz niye çağırıyor milleti diyip destekledi beni

Valla benim gördüğüm şu, bu hayatta sert olan, insanları tersleyen kişilerden hep çekiniliyor, hep ayrı saygı görüyorlar. Ama naif, herkese iyi davranan, kimseye hayır diyemeyen kişiler enayi yerine konuluyor. Bence iyi tepki vermişsiniz, birisi çat kapı geldiğinde de biz tam çıkıyorduk falan diyin bi kaç kere insanlara sert yapın ki çekinsinler.

Kv yok acmasaydin kapiyi yatsaydin

Esnaftir, işletmecidir, ciftcidir, ailes topraginda is yapiyordur vs vs, gevimi mecburen memlekette olan bu tarz insanlar dışında memur oldugu halde tayin sansi oldugu halde memlekette oturmak akıl karı degil gercekten ya. Hayattaki rn buyuk sansim olarak goruyorum ben bunu kendim adina. Imkaniniz vsrsa gidin bence ordan.

Benim arkadaşımda o hatayı yaptı ailemin yani dedi evlatlarım kuzenleriyle nene dedeleriyle büyüsün dedi memleket dedi tayin istedi sonra çok pişman oldu bir sene zor dayandı Diyarbakır dan Aydın a tayin istedi gitti bir uçtan bir uca neredeyse o kadar bezmisti yani

Back
X