• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memnun etme takıntısı.

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.326
1.272
133
İyi akşamlar. Dert değil belki ama hayatımı genel olarak etkileyen bir durum.. Küçüklüğümden beri atamadığım bir huyum var. Sürekli çevremdekileri memnun etmeye çalışıyorum. En başta annem. Annemden onun belki haberin yok ama çok çok korkuyorum. Bu bana sağlıklı bir his gibi gelmiyor. 21 yaşında insanım ama annemin tepkileri, annemi kızdırmak beni çok korkutuyor. Sürekli hata yaptım, yapcam bana kirilacaklar diye korkuyorum. Bu yakın çevrem de de böyle :KK43: Biri beni eleştirse, olumsuz birsey dese çok moralim bozuluyor. Başkaları ne der diye de çok çok düşünüp kafaya takıyorum. Uzaktan belli olmasa da bunlar benim davranışlarımi çok etkiliyor. Kendim değil gibiyim. Ortama , insana gore davranıyorum. Psikologluk bir durum mu bilemiyorum.. Sizce nasıl alabilirim bunu? Bıktım artık herşeyi didik etmekten tepki almamak için. .

ailemizden,en yakınımızdakilerden de çekineceksek eğer ohooo..:KK53:
bakın kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz. ebeveynlerinize evlatlık görevinizi yapın bu yeter.
başkalarına kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz ve asla böyle bir çaba içinde de bulunmayın.
kendinizden taviz verdikçe bir bakacaksınız ki ' eternal quiteness' tan geriye neredeyse hiçbir şey kalmamış..
kimse hata yapmıyor mu? herkes mükemmel mi?
hata yapmak insanı güzelleştirir,daha da iyileştirir.
daha donanımlı biri haline getirir. asla hata yapmaktan çekinmeyin.
siz mükemmel olsanız da kaşınıza gözünüze takıp yine de sizi sevmeyen insanlar olacaktır.
hayatınızı kendinizi mutlu etmek için,hayatınızdan zevk almak için yaşayın. bir başkası için değil.
fani dünya,dönüp duruyor. olan boşa geçen zamana oluyor.
mutlu olmaya bakın lütfen.:KK66:

ailemizden,en yakınımızdakilerden de çekineceksek eğer ohooo..:KK53:
bakın kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz. ebeveynlerinize evlatlık görevinizi yapın bu yeter.
başkalarına kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz ve asla böyle bir çaba içinde de bulunmayın.
kendinizden taviz verdikçe bir bakacaksınız ki ' eternal quiteness' tan geriye neredeyse hiçbir şey kalmamış..
kimse hata yapmıyor mu? herkes mükemmel mi?
hata yapmak insanı güzelleştirir,daha da iyileştirir.
daha donanımlı biri haline getirir. asla hata yapmaktan çekinmeyin.
siz mükemmel olsanız da kaşınıza gözünüze takıp yine de sizi sevmeyen insanlar olacaktır.
hayatınızı kendinizi mutlu etmek için,hayatınızdan zevk almak için yaşayın. bir başkası için değil.
fani dünya,dönüp duruyor. olan boşa geçen zamana oluyor.
mutlu olmaya bakın lütfen.:KK66:
Gerçekten dediğiniz gibi. Sırf birini memnun etmek için yaptığım ama aslında yapmak istemediğim onca şey var.. Silkelenip bu takintiyi atmak istiyorum üzerimden. Çok bunaltti çünkü bu durum beni

O baskıyı kaldırmak için konuştun mu hiç annenle ?
İfade ediyorum ama onda da huy olmuş bu.. Kötülüğümu de istemiyor biliyorum ama yinede hoşuma gitmiyor. Küçükken misafir gidince hemen başlardı "şurda niye şöyle yaptın, şöyle olmalıydı' fln filan. Büyüdüm hala korkuyorum misafir yanında hata yapcam diye

Hayatta ne yaparsanız yapın kimseyi memnun edemessiniz. Bunun bilincine varın. Yapacağınız herseyi başkalarını memnun etmek için değil kendiniz için yapın. Kişisel gelişim kitapları okuyun bol bol. Hatta aynı kitabı okuduktan bir süre sonra tekrar okuyun.

Hayatta ne yaparsanız yapın kimseyi memnun edemessiniz. Bunun bilincine varın. Yapacağınız herseyi başkalarını memnun etmek için değil kendiniz için yapın. Kişisel gelişim kitapları okuyun bol. Hatta aynı kitabı okuduktan bir süre sonra tekrar okuyun.
Kitaplar okuyorum eskiden bu huyumu farketmezdim bile. Sonradan baktım ki ben benlikten çıkmışım başkasını memnun etcem diye. Ve dediğiniz gibi bunun bi sınırı yok kimsenin tam olarak memnun olduğu da yok

Gerçekten dediğiniz gibi. Sırf birini memnun etmek için yaptığım ama aslında yapmak istemediğim onca şey var.. Silkelenip bu takintiyi atmak istiyorum üzerimden. Çok bunaltti çünkü bu durum beni
bakın şöyle düşünün.
memnun etmeye çalıştığınız insan kim öncelikle? çok mu değer verdiğiniz,size yakın olan,bu çabayı hak eden biri mi?
öncelikle buna karar verin.
eğer gerçekten bu çabaya değecek biriyse karşınızdaki,elinizden geldiğince iyi davranın o kişiye.
ama gerçekten de' sevgisini kazansam nolur kazanmasam nolur,hayatımda bulunması çok da önemli değil' dediğiniz biriyse bırakın gitsin. sadece kendiniz olun.
sevgi,saygı,arkadaşlık kavramları her iki insanda da karşılıklı olarak bulunması gereken kavramlardır. siz bu kadar çabalarken karşınıdaki insan sizin kadar önem vermiyorsa bırakın gitsin.
bakın hayatınızı mutlu olmak için yaşayın.
aslında çözüm bu söylediklerimde. gerçekten ne demek istediğimi idrak edip hayatınıza uyarlamaya başlayınca,bu takıntınızı üzerinizden attığınızı göreceksiniz :KK66:
çünkü ben de sizin gibiydim önceden. gerçekten. ama sonraları bu dediklerimi uygulayarak kurtuldum bundan.
HERKESİ MEMNUN EDEMEZSİNİZ.
bunu asla unutmayın.
VE BU SİZİN GÖREVİNİZ DE DEĞİL.

:KK200:

Ben annemden çok kvalidemi umursuyordum :olamaz:ama sonra anladım ki ; Eller kadir kıyyymet bilmiyor aaaanneee senin kadar kimseeee sevmiyooooor aaaaanneeeee :KK75::KK75::KK75:
Bende kv çok umursuyordum bana öyle bir darbe vurdu ki kendime geldim artik kimse umrumda değil sen birlerini yirtsanda sana karşı ön yargıları değişmiyor yaptığın iyilikler hep unutuluyor.çok değiliymişim beeee:sopa:

Kitaplar okuyorum eskiden bu huyumu farketmezdim bile. Sonradan baktım ki ben benlikten çıkmışım başkasını memnun etcem diye. Ve dediğiniz gibi bunun bi sınırı yok kimsenin tam olarak memnun olduğu da yok
Aslında bunun farkına bile varmanız düzelmeniz için büyük bir adım. Zaten böyle giderseniz genç yaşınızda dert sahibi sorunlu biri olursunuz. Önce ben deyin yapacağınız herseyi kendiniz için yapın.

İyi akşamlar. Dert değil belki ama hayatımı genel olarak etkileyen bir durum.. Küçüklüğümden beri atamadığım bir huyum var. Sürekli çevremdekileri memnun etmeye çalışıyorum. En başta annem. Annemden onun belki haberin yok ama çok çok korkuyorum. Bu bana sağlıklı bir his gibi gelmiyor. 21 yaşında insanım ama annemin tepkileri, annemi kızdırmak beni çok korkutuyor. Sürekli hata yaptım, yapcam bana kirilacaklar diye korkuyorum. Bu yakın çevrem de de böyle :KK43: Biri beni eleştirse, olumsuz birsey dese çok moralim bozuluyor. Başkaları ne der diye de çok çok düşünüp kafaya takıyorum. Uzaktan belli olmasa da bunlar benim davranışlarımi çok etkiliyor. Kendim değil gibiyim. Ortama , insana gore davranıyorum. Psikologluk bir durum mu bilemiyorum.. Sizce nasıl alabilirim bunu? Bıktım artık herşeyi didik etmekten tepki almamak için. .
oncelikle bunun uygun bir davranis olmafigini anlaman güzel .bazi davranislar bebeklik yada cocuklukta olusur belki kucukkrn annenden daha cok uyari aldin.ama en nihayetinde. insaniz herkezin hatalari var boyle yasamak zor.bugunden basla eskiden bsskasi ne dusunur diye dusunme hergun az daha cesaretlen

bakın şöyle düşünün.
memnun etmeye çalıştığınız insan kim öncelikle? çok mu değer verdiğiniz,size yakın olan,bu çabayı hak eden biri mi?
öncelikle buna karar verin.
eğer gerçekten bu çabaya değecek biriyse karşınızdaki,elinizden geldiğince iyi davranın o kişiye.
ama gerçekten de' sevgisini kazansam nolur kazanmasam nolur,hayatımda bulunması çok da önemli değil' dediğiniz biriyse bırakın gitsin. sadece kendiniz olun.
sevgi,saygı,arkadaşlık kavramları her iki insanda da karşılıklı olarak bulunması gereken kavramlardır. siz bu kadar çabalarken karşınıdaki insan sizin kadar önem vermiyorsa bırakın gitsin.
bakın hayatınızı mutlu olmak için yaşayın.
aslında çözüm bu söylediklerimde. gerçekten ne demek istediğimi idrak edip hayatınıza uyarlamaya başlayınca,bu takıntınızı üzerinizden attığınızı göreceksiniz :KK66:
çünkü ben de sizin gibiydim önceden. gerçekten. ama sonraları bu dediklerimi uygulayarak kurtuldum bundan.
HERKESİ MEMNUN EDEMEZSİNİZ.
bunu asla unutmayın.
VE BU SİZİN GÖREVİNİZ DE DEĞİL.

:KK200:
Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim. İyi davranmak ve tamamen o kişiyi memnun edecek şekilde davranmayı karıştırıyorum

Back
X