• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memnun etme takıntısı.

Aslında bunun farkına bile varmanız düzelmeniz için büyük bir adım. Zaten böyle giderseniz genç yaşınızda dert sahibi sorunlu biri olursunuz. Önce ben deyin yapacağınız herseyi kendiniz için yapın.
Zaten sürekli moral bozukluğu yaşıyorum. Biri birsey söylese kaç saat üzülüyorum :( inşallah yenerim şu durumu ya iyice bıktım bende

oncelikle bunun uygun bir davranis olmafigini anlaman güzel .bazi davranislar bebeklik yada cocuklukta olusur belki kucukkrn annenden daha cok uyari aldin.ama en nihayetinde. insaniz herkezin hatalari var boyle yasamak zor.bugunden basla eskiden bsskasi ne dusunur diye dusunme hergun az daha cesaretlen
Annem otoriter biri. Her istediği olsun ister. Ama bundan ben daha çok etkilendim. Bi kardeşim hiç tinnamaz mesela milleti. Ben karakter olarakta zemin hazirlamisim sanırım

İyi akşamlar. Dert değil belki ama hayatımı genel olarak etkileyen bir durum.. Küçüklüğümden beri atamadığım bir huyum var. Sürekli çevremdekileri memnun etmeye çalışıyorum. En başta annem. Annemden onun belki haberin yok ama çok çok korkuyorum. Bu bana sağlıklı bir his gibi gelmiyor. 21 yaşında insanım ama annemin tepkileri, annemi kızdırmak beni çok korkutuyor. Sürekli hata yaptım, yapcam bana kirilacaklar diye korkuyorum. Bu yakın çevrem de de böyle :KK43: Biri beni eleştirse, olumsuz birsey dese çok moralim bozuluyor. Başkaları ne der diye de çok çok düşünüp kafaya takıyorum. Uzaktan belli olmasa da bunlar benim davranışlarımi çok etkiliyor. Kendim değil gibiyim. Ortama , insana gore davranıyorum. Psikologluk bir durum mu bilemiyorum.. Sizce nasıl alabilirim bunu? Bıktım artık herşeyi didik etmekten tepki almamak için. .

Ayyy konudaki anne kismini kirpip cikatirsak sanki beni anlatmissiniz yillardir atmaya calistigim bi durum

Aslinda benim adimin anlamida bu durumla alakali benzwr bisey bigun isyerinde bi arkadas sormustu adinin anlami ne diye soyleyince sahiden oyle birisin adini cok yansitiyorsun demisti cok gec olsada artik kurtulmak istiyorum bu durumdan

Demekki huyu mu öyle acaba
İfade ediyorum ama onda da huy olmuş bu.. Kötülüğümu de istemiyor biliyorum ama yinede hoşuma gitmiyor. Küçükken misafir gidince hemen başlardı "şurda niye şöyle yaptın, şöyle olmalıydı' fln filan. Büyüdüm hala korkuyorum misafir yanında hata yapcam diye

Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim. İyi davranmak ve tamamen o kişiyi memnun edecek şekilde davranmayı karıştırıyorum
alışacaksınız.. birkaç defa belki daha da fazla kez canınız yanacak. sonra durup sorgulamaya başlayacaksınız:
'hakikaten ya,değer mi?'

Ayyy konudaki anne kismini kirpip cikatirsak sanki beni anlatmissiniz yillardir atmaya calistigim bi durum

Aslinda benim adimin anlamida bu durumla alakali benzwr bisey bigun isyerinde bi arkadas sormustu adinin anlami ne diye soyleyince sahiden oyle birisin adini cok yansitiyorsun demisti cok gec olsada artik kurtulmak istiyorum bu durumdan
Tez zamanda kurtulalım inşallah :) bu arada isminizi çok merak ettim :KK70:

Amin amin insallah yoksa tez zamanda yaslanacagiz

O yuzden konuu takiptwyim du bakim bwlki benimde isime yarar

Bu arada ifsa olma korkusuyla isim veremiyorum :cool:
Yok sorun değil tahmin edebiliyorum. Konu üzerinden birbirimizi takip edebiliriz aslında davranışlar konusunda. Bi de ben şey fln diye duymuştum. Hayır diyemiyosak mesela bazen istediğiniz şeylere bile hayır demeye çalışın ki bu alışkanlığı kazanın fln diyolar. Aklıma geldikçe yazayım burdan

Fedakar, iyi niyetli , yardımsever hani genel olarak bunları ifade ediyorlar zaten. Ama olumsuz yanlarım nelerdir bilmiyorum hiç.
inanın işte bu iyi niyetinizi suistimal etmeye hazır olan birçok insan var çevrenizde. ya da olacak.
benim çevremdekiler bana şunu söylemişlerdir hep ' dışarıdan o kadar havalı,sert ,kendini beğenmiş duruyor ki. ama tanıdıktan sonra aslında ne kadar da iyi birisi olduğunu gördük'
benim için böylesi daha iyi,benim canımı acıtmak için yanaşamadıkları anlamına geliyor bu.
daha önceden olsa takardım bunu. ne yanlışımı gördüler de kötü düşündüler diye. kafama takardım.hem de çok.
ama inanın böylesi daha iyi,herkesin haddini bilmesini sağlıyor. umrumda bile değil artık.
güçlü durun. hatalıysanız yanaşın ,özür dileyin. ama değilseniz bırakın. eğer bırakmazsanız sizi suistimal ederler.
öncelikle kendinize değer verin,kıymetli olduğunuzu,bazı insanlar için çok çok önemli olduğunuzu unutmayın.
:KK200:

eskiden one
Annem otoriter biri. Her istediği olsun ister. Ama bundan ben daha çok etkilendim. Bi kardeşim hiç tinnamaz mesela milleti. Ben karakter olarakta zemin hazirlamisim sanırım
neyazıkki annenizin davranısları sizi onu memnun etmeye yönlendirmiş. benim annemde beni küçükken istediğim birsseyi yapmazdı ve sinirlenirdim ve beni görmezden gelirdi bende iyice sinir kırızİne girerdim o seylerin etkisi hala var .ama artık anneler yapmıslar bir hata sen yola bakaman lazım

Pskologa git derim imkanın varsa. Bu tür huylar kolayca değiştirilemiyor, belli bir altyapısı var. Onu eşelemek sorunun kaynağına inmek gerek. Takma, yapma, etme demek çözüm olsa bin kere deriz ama çözüm olmaz.

Hayattakı en kıymetlı sey annedır. Anneler cocukları mutlu olsun ıster. Sız annenızı memnun etmeye calısırken kendınız mı mutsuz oluyorsunuz ? Bu onemlı. Eger oyleyse annenızle paylasın, konusun. Yoksa anne dınlemek, onu mutlu etmek kadar guzel sey yok su dunyada ;)

Hayattakı en kıymetlı sey annedır. Anneler cocukları mutlu olsun ıster. Sız annenızı memnun etmeye calısırken kendınız mı mutsuz oluyorsunuz ? Bu onemlı. Eger oyleyse annenızle paylasın, konusun. Yoksa anne dınlemek, onu mutlu etmek kadar guzel sey yok su dunyada :KK66:
Aynen ama bazen istemediğim şeyleri yapınca bir terslik var gibi hissediyorum. Sürekli olunca bi de

İyi akşamlar. Dert değil belki ama hayatımı genel olarak etkileyen bir durum.. Küçüklüğümden beri atamadığım bir huyum var. Sürekli çevremdekileri memnun etmeye çalışıyorum. En başta annem. Annemden onun belki haberin yok ama çok çok korkuyorum. Bu bana sağlıklı bir his gibi gelmiyor. 21 yaşında insanım ama annemin tepkileri, annemi kızdırmak beni çok korkutuyor. Sürekli hata yaptım, yapcam bana kirilacaklar diye korkuyorum. Bu yakın çevrem de de böyle :KK43: Biri beni eleştirse, olumsuz birsey dese çok moralim bozuluyor. Başkaları ne der diye de çok çok düşünüp kafaya takıyorum. Uzaktan belli olmasa da bunlar benim davranışlarımi çok etkiliyor. Kendim değil gibiyim. Ortama , insana gore davranıyorum. Psikologluk bir durum mu bilemiyorum.. Sizce nasıl alabilirim bunu? Bıktım artık herşeyi didik etmekten tepki almamak için. .

Canim bunu sebebi küçükken sana koşullu sevgi vermişler. Yani anne bana anneanne dede vs istediğimiz gibi olmaz isen seni sevmeyizi hissettirmislerdir. Sen de empati yeteneği olan bir insan isen zaten başklarını memnun etmeye odaklanıp durmussundur. Bence terapiye git. Çok fayda görürsün. Kurtuluşu bu durumdan bu senin işine kariyerine de etki ediyordur.

Terapiye gidecek durumun yok ise annenin hoşuna gitmeyecegini bildiğin şeyleri ufak ufak yapıp sonra annenin sana sevgisi azalıyor mu ona bir bak bakalim. Eğer annen sana kızıyor küsüyor vs ise annenle sakince bu durumundan ve sikintilarindan onun böyle davranması karşısında kirildigindan vs konuşabilirsin.

Önce kendini düşün
Kendin mutlu olursan etrafındaki isanlarıda mutlu edersin
Bu dünyada kendinden başkasını umursama...

Hayattakı en kıymetlı sey annedır. Anneler cocukları mutlu olsun ıster. Sız annenızı memnun etmeye calısırken kendınız mı mutsuz oluyorsunuz ? Bu onemlı. Eger oyleyse annenızle paylasın, konusun. Yoksa anne dınlemek, onu mutlu etmek kadar guzel sey yok su dunyada :KK66:
Benim icin iki donem vardi babam vefat etmeden once ve sonra.22 yasinda kaybettim.ondan once annemle iletisim zayifti annemin kisiligi oyleydi gunluk gorevlerini yapar eger moralimiz bozuksa sorar sonra bosver derdi.bize kotu davranmazdi.ama yetistirmek icin de birsey yapmazdi tabi bunu smdi anliyorum.ve hayat sartlarimiz ve cevremiz de iyi .3 kardesiz oyle cok buyuk sorunlarimiz yoktu.en buyuk benim benim sorgulayicu ve takintili tipdim babamla iyi anlasiyirdum beni dinliyordu ve sohbet ediyordu .annemle nadir konusulur ve muhabbeti devam ettirmez su an 48 yasinda hala ayni bu huy degismez yani.uzaktan bakilinca bana gire sorun yoktu ama sorun varmis gercekten.babam vefat etti 2 sene sonra evlendim. annemin tek dayanagi ben oldum.annemle iliskimiz degisti.annem konusmaya basladi.ama bir sorunumu anlatsam yine sus tavri var birseyi farkettim kendi sorunlarini da cozmuyor icine atiyor ben usteledigim zaman da susuyor .gel gelelim sonuca simdi ben annemi hic kirmiyorum cunku yaraliyiz.benim ailemve cocuklarim var .onun hayat arkadasi yok. O yuzden beterin beteri vardir.anne babanin kiymetini yasadigi zaman bilin.sorunu kendiniz cozun sorunun kaynagini aileniz yapmayin.

Back
X