memnuniyetsizlik.

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Selam arkadaşlar. Kendine ilgili bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum. Ben gerçekten memnuniyetsizim. On tane güzel şey olsa bir tane kötü tutar onu kafaya takarım. Çevremde sevdiğim,anlaştığım arkadaşlarımın kötü yönlerine odaklanıyorum mesela. Kafamın içinde hep bir olumsuzluk. Neden böyle bilmiyorum.. Sizce nasıl daha pozitif olabilirim?

Sırf bu yüzden bir çok arkadaşlığımı bitirdiğimi bilirim.
Gerçi hala öyle,
Arkadaş olurum hop bir yanlışını göreyim hemen silerim. Kötü tarafı beni çok etkiler.
Doğrusu da bu değil mi zaten?

Bir açıdan doğru ancak hangimiz mükemmeliz ki.. Hata yapmayan insan var mıdır?

Gerçekten öyle ya.. senelerdir arkadaşım olan insan en ufak birsey yapsın bitiyor resmen gözümde..
Çok çok senelerdir en yakın arkadaşım sırdaşım dediğim insanın, şu sıralar arkadaşlığımızı,dostluğumuzu sorguluyorum bende.
Artık iyi mi yapıyorum kötü bilmiyorum.
Ama genel olarak insanların kendi içlerindeki kıskançlık varya beni tiksindiriyor.

Peki sevdiğinizi çok yuceltiyor musunuz. olumsuz yanını görene kadar. Eğer öyleyse borderline kişilik bozukluğu belirtisine benziyor.

Psikolog, psikiyatrist degilim. bir uzmana danışın.

Bende de aynı işte. . Rol yapamıyorum birsey mi yaptı bir samimiyetsiz davranış mi gördüm ondan sonra normal devam edemiyorum..

Tabiki var ama ben rol yapamıyorum ki.. mesela bir seylerine gicik oldum bir sammiyetaizliklerini farkettim bunu hazmedemiyorum..
Dostsan gercekte o an tepkini belli edersin. Benim oyle bir dostum var mesela, araya 10 binlerce km girse de benim icin bi tane. Kizdigim bisey yapsa, cok pis kavga da ederim, ama oturup onu silsem mi diye kendi basima dusundugum asla olmamistir.

Boyle kolay siliniyorsa arkadasliklar, zaten hayatinizda olsa da bir olmasa da bir insanlarmis demek. Ya da onlar kadar, silende menfaati kadar arkadaslik pesinde o zaman.

Ben insanları fazla seviyordum önceden yani fazla değer veriyordum sonra bir hatası olunca nefret ediyordum. Artık az sevmeye çalışıyorum :)

Aynen bende öyleyim zaten bu yüzden çok arkadaşım yok insanlarda iki yüzlülük farkettiğimde biter bende ama çok yalnız kalıyorum

Ben de tam tersi hep insanlarin iyi taraflarini bulmaya calisirim bunun ortasi yok sanirim
Biraz kisisel gelişim kitabi okuyun hayata bakis acinizi pozitife cevirin bence
Her olayda her insanda olumlu bi yan aramak olaylari da daha rahat atlatmayi sagliyor , daha az hasar aliyor insan

kendini egitip geliştirerek.

nesela biri var iki tane cok sevmediğin özelliği var . sen okisinin iyi özelliklerinide say ce oyle kıyasla .
yada bir olay var kötü den iyi taraftanda bak.
bide negatif söylenen insanlar cok itici geliyor cevreye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…