• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

merhaba banada pgd yapılmıştı ve embriyolarda 45x turner sendromu çıktıtransfer iptal edildi daha öncede 4 düşük var normal yolla olmuştu onlar....bende 47xxx mozaiklik var yüzde 20 oranında...çok şey yaşadım acılar da çektim ama artık kabullendim bunu....senin sorunun tam olarak nedir....ben bikere pgd yaptırdım ve çok yıprandım ve normal denemeye karar verdim memoriale de gittim görüşmeye orad ağzını açmak bile para ama işlerinde çok iyiler bu gerçek başarılılar ama bana dediler ki tekrar tekrar deneyeceğiz sağlıklı embriyoyu bulana kadar dediler seninkide öyledir sanırım ama tabiki hangi denemde belli değil Allah verir o izin verirse,kafanı karıştırmak gibi olmasın ama ben paylaşmak istedim sorunumuz benziyor gibi....bende karmakarışığım çok zormuş ama sabrediyorum....

selam anggel

bizimde augustosda Memorial merkezinde tüp bebek tedavisi yapilacak esimin Robertsche translokation kromozom 13/14 oldugu icin..
Ne anlamada PGD zor ve sizi ne anlamda etkiledi?
Ilk tüp bebek tedavim PGD siz yapildi bilmiyorduk cünkü böyle birseyin oldugunu..
Biraz anlatirmisin lütfen..
Ama galiba Memorial hastanesi PGD konusunda cok iyi bana öyle geliyor..
Cevapin icin tskler..
Allah yardimciniz olsun...

slm kızlar
ben de 1 kere kendiliğimden hamile kaldım ama kalp atışalrımı duyamadığımız için kürtaj olmak zorunda kaldım.sonra uzun süre hamile kalamayınca 1 aşılama ve 2 tüp bebek sonrası yumurtalarımın kalitesiz olduğu sonucuna ulaşıldı ve hatta ilk bebeğimin de bu yüzden düştüğü söylendi.sonuç olarak doktor bana sen kendiliğinden hamile kalırsın kalamazsan 2 sene sonra tekrar gel diyo. ama benim yumurtalar kalitesizse ve diyelim tekrar hamile kaldım o zaman onun da kalp atışlarını duyamazsak ne olacak. kafam o kadar karıştıki neden yumurtalıklarım için ilaç vermediler ya da ne biliyim hiç mi tedavisi yok bunun :26: ve ben malesef bunları doktora soramadım çünkü bunları duyduğumda şok oldum ve o an ağzımdan tek bi kelime çıkacak gücü bulamadım kendimde. seninde deidiğin gibi nushu kendimi eşime,ölmeden sizin de çocuğunuzu göreyim diyen kayınvalideme ve hala çocuk düşünmüyomusunuz diyen çevreme karşı çok kötü hissediyorum.
Allahım yardımcımız olsun,yüzümüze gülsün bu mübarek cuma gününün yüzü suyu hürmetine.Rabbim isteyen herkesin kucağına versin bebeklerini hayırlısıyla,amin.

Benim ikinci evliliğim, ilk evliliğim 8,5 sene sürdü ve iki kez tüp bebek denedim ancak negatif sonuç aldım.Boşandıktan dört sene sonra ikinci evliliğimi yaptım ve üç aylık evliyken doğal olarak hamile kaldım.bu benim için mucizeydi, dünyalar benim olmuştu.10 yıl önce tüplerim kapalı olduğu için ameliyat olmuştum, en son çektirdiğim rahim filminde tek tüpümde minimal geçiş olduğu söylenmişti.yıllar boyunca uğraştığım şey kendiliğinden olmuştu ve benim için günler geçmek bilmiyordu.Kalp atışlarını duymak için sabırsızlanırken korktuğum başıma geldi ve muayene eden dr. maalesef kalp atışları yok dedi.O an dünya başıma yıkıldı.donup kaldım konuşamadım.hastanenin kapısında ağlama krizine girdim.
daha sonra kürtajla alındı.en son hatırladığım narkoz verilirken çok ağladığım.:43:
sonraki aylarda sabırla bekledim belki yine bir mucize olur diye...şuanda 1,5 yıllık evliyim.Cesaretimi toplayıp tekrar tüp bebek yaptırmaya karar verdim.

çevredekilerin çocuk yapmayı düşünmüyor musunuz hadi artık sözlerinden bıktımmm..
Allahım hepimiz için herşeyin hayırlısını versin kimseyi evlat kokusundan mahrum bırakmasın ve tez zamanda dünyanın en güzel duygusu olan anneliği tattırsın inşallahhh.

Benim ikinci evliliğim, ilk evliliğim 8,5 sene sürdü ve iki kez tüp bebek denedim ancak negatif sonuç aldım.Boşandıktan dört sene sonra ikinci evliliğimi yaptım ve üç aylık evliyken doğal olarak hamile kaldım.bu benim için mucizeydi, dünyalar benim olmuştu.10 yıl önce tüplerim kapalı olduğu için ameliyat olmuştum, en son çektirdiğim rahim filminde tek tüpümde minimal geçiş olduğu söylenmişti.yıllar boyunca uğraştığım şey kendiliğinden olmuştu ve benim için günler geçmek bilmiyordu.Kalp atışlarını duymak için sabırsızlanırken korktuğum başıma geldi ve muayene eden dr. maalesef kalp atışları yok dedi.O an dünya başıma yıkıldı.donup kaldım konuşamadım.hastanenin kapısında ağlama krizine girdim.
daha sonra kürtajla alındı.en son hatırladığım narkoz verilirken çok ağladığım.:43:
sonraki aylarda sabırla bekledim belki yine bir mucize olur diye...şuanda 1,5 yıllık evliyim.Cesaretimi toplayıp tekrar tüp bebek yaptırmaya karar verdim.

çevredekilerin çocuk yapmayı düşünmüyor musunuz hadi artık sözlerinden bıktımmm..
Allahım hepimiz için herşeyin hayırlısını versin kimseyi evlat kokusundan mahrum bırakmasın ve tez zamanda dünyanın en güzel duygusu olan anneliği tattırsın inşallahhh.

inşallah canıım benim aynı duyguları paylaşıyoruz insanlar senin ne yaşadığından habersiz...bana çocuğun var mı diye sormuyorlar kaç çocuğun var diye soruyorlar??? yok deyince yok mu..!!!! kaç yıllık evlisin neden yok istemiyor musunuz yoksa!!!!! başlıyorlar yoruma....hele arkadaşlar çocuk muhabbetine başlayınca ben hemen uzaklaşmak istiyorum ordan konuşacak bir şeyim olmadığından değil konuştukça yüreğim parçalanıyor sanki....ha bir de tv de çocuğunu doğurup sağa sola bırakanları görünce çıldırıyorum rabbim istemeyene verince böyle oluyor diyor sonra tevbe ediyorum...

bugün sanırım beni en iyi anlıyacaklar buradadır 9temmuzda yumurtalarım toplandı ve bugün tahlil yaptırdım 2 emriyo koymalarına rağmen 0,75 çıktı doktor ilaçları kes 4. güne kadar bekle adet olmazsan tekrar test yaptır dedi ihtimal ne kadardır bilmiyorum bu 2. denememdi. ama tekrar memoriale gitmeyi düşünmüyorum. ilk gittiğimizde semra hanımın cv sine güvendik katıldığıu konferanslar yurt içinde yurt dışında elde ettiği başarılar fakat semra hanımı 1 kere görebildik o kadar çok dr değişti ki hangisi doktorunu8z diye sorulduğunda cevap veremiyorduk gerçi belki herşey bahanedir kim bilir.

bugün sanırım beni en iyi anlıyacaklar buradadır 9temmuzda yumurtalarım toplandı ve bugün tahlil yaptırdım 2 emriyo koymalarına rağmen 0,75 çıktı doktor ilaçları kes 4. güne kadar bekle adet olmazsan tekrar test yaptır dedi ihtimal ne kadardır bilmiyorum bu 2. denememdi. ama tekrar memoriale gitmeyi düşünmüyorum. ilk gittiğimizde semra hanımın cv sine güvendik katıldığıu konferanslar yurt içinde yurt dışında elde ettiği başarılar fakat semra hanımı 1 kere görebildik o kadar çok dr değişti ki hangisi doktorunu8z diye sorulduğunda cevap veremiyorduk gerçi belki herşey bahanedir kim bilir.

evet canım burda en iyi biz birbirimizi anlıyoruz. çok geçmiş olsun sana. ben de her olumsuz sonuçta doktor arayışına giriyorum.şimdi bile tam karar veremedim. peki neden tutmadığına dair bilgi verdiler mi? en azından nerde sorun var ona göre hareket edersin. belki okumuşsundur benim yumurtalıklarımda sorun var kalitesiz oluyolar. yarın bahçeci kliniğine gidicem Halit beye,haftaya cumartesi de semra hanıma randevu aldım ona gidicem. bakıyım ona göre karar vericem. bahçeci kliniğinin sorununu bulup çözdükten sonra deneme yaptıklarını duydum. bilmiyom valla doktor doktor geziyoruz.tabiki her şey kısmet ama biz elimizden geleni yapıyoruz her şeye rağmen. sakın pes etme canım inan olacak ama zamanını bekliyo. her olumsuz sonuçtan sonra bi daha denemem diyorum olmazsa olmasın diyorum ama bi kaç gün geçtikten sonra kendimi internette doktor araştırırken buluyorum.Allah hiç birimizin emeğini boşa çıkarmasın,sakın pes etme.

canım öncelikle çok geçmiş olsun...Rabbim hayırlısını versin...asla ümidini yitirme geçen bir haberde 18 defa düşük yapmış bir kadın 19.hamileliğinde başarıya ulaşmış.bazıları 3.,4. denemede başarıya ulaşıyor...inşallah sende umuduna kavuşacaksın.doktor seçimi önemli memorial,anatolia gibi merkezlerde en üst düzeyde olan doktorlar malesef yoğunluktan dolayı sadece ön görüşmede hastayı görüyor.onunda sebebi hastaya umut verip tedaviye başlamak..sonrası malum..
-semra hanım yok mu?
-Semra hanım yurtdışında sizin opuyu nur hanım yapacak..
-hıııııııııı nur mu ha-nım mı?
-Korkmayın zaten biz ekibiz....
-transferde semra hanım olacak mı?
-Sizin transferde aynur hanım olacak..
-Aynur hanım korkmayın biz zaten ekibiz...

işte böyle canım...ben öngörüşme diye gittim önce bi muayene edelim dediler ettiler konuştuk ettik verdik 300tl başka yere gittik ön görüşme için bi bakalım dediler ben dedim bu ay içinde 3 defa ultrason baktılar ama derken...siz hazırlanın ...sonra ver 300 tl ...ama ne yapalım canım elimiz mahkum...sonuçta kucağına alınca miniği her şey unutuluyor çektiğin acı,akıttığın gözyaşı,verdiğin emek...ne yapalım yılmak,umutsuzluğa kapılmak yok savaşa devam....

tedaviye başlayanların ve başlayacak olanların allah yardımcısı olsun...rabbim inşallah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin...
arkadaşlar bence semra hanım veya başka bir doktor değil bize bebeklerimizi verecek olan ...onlar sadece vesile...allahtan isteyeceğiz..
elimizden geleni de yapacağız tabiki....
zaten memorıali seçerek doğru bir seçim yapmışsınız bence...bundan sonrasında rahat olup tedavinize odaklanın...ve hiçbirşeyin moralinizi bozmasına izin vermeyinn...
ben toplamda 4 memorıalde iki kez tedavi oldum ikisindede pozitif sonuç aldım..birincisi düştü...ikincisi daha çok yeni inşallah tamamına ererim....
benim doktorum müstecep bey biz kendisinden inanılmaz memnun kaldık...işini iyi yaptığına eminim...transferlerimide kendisi yaptı ama öyle denk geldi...yani ben illa o olsun demedim...opuyu aynur hanım yaptı ...bazı muayenelere nur hanım girdi...aynur hanım girdi...yani ben bunları sorun etmedim...hastaneme doktoruma güvendim...zaten başka çarede yok diğer türlüsü insanı yıpratır...
yani içinize sinen bir hastane seçin ve onlara güvenin..ille memorıal olcak diye demiyorum...neresi olursa olsun...sizin içiniz rahat olsun..
pazarlık yapmaya çalışın....ayrıca ilaçlarıda hastaneden alın dışardan çok uygun oluyor...fakat ilaç satana çok dikkat ediin biraz uyanık oluyorlar...ilaç almadan zehra hanıma mutlaka uğrayın ve fiyat bilgisi alın...
özel arabanız varsa tedaviye başlayanlara ücret karşılığı bi kart veriliyor ve otoparktan ücretsiz faydalanabiliyorsunuz .tedaviniz bitince kartı verip paranızı geri alıyosunuz...
güzel sonuçlar almanız dileğiyle....

Son düzenleme:
tedaviye başlayanların ve başlayacak olanların allah yardımcısı olsun...rabbim inşallah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin...
arkadaşlar bence semra hanım veya başka bir doktor değil bize bebeklerimizi verecek olan ...onlar sadece vesile...allahtan isteyeceğiz..
elimizden geleni de yapacağız tabiki....
zaten memorıali seçerek doğru bir seçim yapmışsınız bence...bundan sonrasında rahat olup tedavinize odaklanın...ve hiçbirşeyin moralinizi bozmasına izin vermeyinn...
ben toplamda 4 memorıalde iki kez tedavi oldum ikisindede pozitif sonuç aldım..birincisi düştü...ikincisi daha çok yeni inşallah tamamına ererim....
benim doktorum müstecep bey biz kendisinden inanılmaz memnun kaldık...işini iyi yaptığına eminim...transferlerimide kendisi yaptı ama öyle denk geldi...yani ben illa o olsun demedim...opuyu aynur hanım yaptı ...bazı muayenelere nur hanım girdi...aynur hanım girdi...yani ben bunları sorun etmedim...hastaneme doktoruma güvendim...zaten başka çarede yok diğer türlüsü insanı yıpratır...
yani içinize sinen bir hastane seçin ve onlara güvenin..ille memorıal olcak diye demiyorum...neresi olursa olsun...sizin içiniz rahat olsun..
pazarlık yapmaya çalışın....ayrıca ilaçlarıda hastaneden alın dışardan çok uygun oluyor...fakat ilaç satana çok dikkat ediin biraz uyanık oluyorlar...ilaç almadan zehra hanıma mutlaka uğrayın ve fiyat bilgisi alın...
özel arabanız varsa tedaviye başlayanlara ücret karşılığı bi kart veriliyor ve otoparktan ücretsiz faydalanabiliyorsunuz .tedaviniz bitince kartı verip paranızı geri alıyosunuz...
güzel sonuçlar almanız dileğiyle....

ahaha ilacı satan ne komik dimiiiii
at hırsızı gibi :)

Merhaba anggel,ben şimdiye dek 6 tane bebek kaybettim.Bunların üçü dış gebelikti.Dördüncü hamileliğimde bebek 10 haftalıkken kalbi durdu.Nihayet doktorum akıl edip bebeğe kromozom analizi yapılmasını istedi.Bebek turner sendromlu çıktı.Eşime ve bana yapılan analiz sonucuna göre bende %5 oranında 45x olduğu tesbit edildi.Yani mozaik turnerlıyım.İlk tüp bebek tedavimde de pgd yapıldı 5 sağlıklı embriyo elde edildi malesef hamile kalamadım.Semra Hanım'la görüşmemizde tüp bebek tedavisinde kullandığımız daha fazla yumurtlamamızı sağlayan ilaçların bazen kromozom bozukluğuna sahip yumurta sayısını arttırabileceğini,zaten sahip olduğum riski katlayabileceğini bu yüzdende düşük dozda ilaç kullanacağımı söyledi.Amacımız çok sayıda değil kaliteli yumurta elde etmekmiş.
Kafam karışık aslında,bir taraftan çok yumurtamın,embriyonun olması lazım ki pgd yapılsın ve sağlıklı embriyo şansım çok olsun,bir taraftan da çok ilaç kullanmayayım az sayıda yumurtam olsun ama sağlıklı olsunlar.
Sana doktorların ne dediğini bilmiyorum.Bana buradaki doktorum doğal yollarla hamile kalmamı tavsiye etmişti.Turner sendromlu olsa bile bebek amniyosentezle anlarız sağlıksızsa gebeliği sonlandırırız demişti ama ben onu göze alamadım.Bu kadar çok bebek isterken,karnımda yaşamaya devam eden bebeğimi doğurup doğurmama kararını almak tüp bebek sıkıntılarına katlanmaktan daha zor geldi.
Hiç kolay değil,çocuk doğuramamak kadın olarak kendimi eksik hissetmeme sebep olurken bir de benim yüzümden bebeklerimin öldüğünü düşünmek çok ağırdı.Son zamanlarda ancak atabildim bu düşünceyi kafamdan.Tamamiyle silemesemde ince bir sızı halini aldı artık.
Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşım,çeşit çeşit sıkıntılar yaşıyoruz bebek sahibi olabilmek için,inşallah emeklerimiz boşa çıkmaz.Allah tez vakitte evlatlarımız verir kucaklarımıza da bütün bunları unutturur inşallah.

merhaba,güzel dileklerin için teşekkürler,banada normali öneriyor çoğu doktorlar ama dediğin gibi ammniyosentez kordosentez vs.bunun tranvası elbette çok ağır...ama şöyle düşünüyorum zaten bu bebekler yaşamıyo ya düşüyor ya da kürtajla alınıyor yüzde 95 yaşamaz dendi tabi yaşama ihtimali de var Allah bilir.yani kromozomu bozuk yumurta denkgeldiği zaman vücut kabul etmiyor normal olarak görmüyor ve kendi kendine tahliye ediyor yada kalp atımı olmuyor kürtaj oluyosun...benimkiler hep öle oldu kürtaj da oldum,kendi kendine de düştüğü oldu...yani bu mantıktan hareket edersek doğru yumurta denk geldiği zaman gebelik devam edebilir tabi Allahım da izin verirse,O izin verse doğru yumurta da denkgelebilirdi,zamanı değil yada nebiliyim sınav.....bu yüzden ben normal denemeye devam edicem tabi gebelik olurda devam ederse amniyo vs. yaptırcam,çok kararsızdım en azından bi karar verdim korka korka tabi....Ben istanbulda değilim çok uzağım ama semra hanıma muayene geldim...banada mikro doz gidelim dedi önceki pgd de yükekti dozlar sadece 6 yumurtam oldu ve 4ü döllendi 2 si girdi pgd ye...yani sana söylediğinin tam tersi bana sölediği mikrodozla biraz daha fazla yapalım yumurta dedi.benim yumurta sayısı da çok az ayrıca,tüp bebek yapılıyo 6 tanecik yumurta....Canım benim yumurta kaç olursa olsun önemli değil 1 tane sağlıklı olsun yeter ama ne zaman denkgelecek bu,bende hiç bulamadılar....bizim kromozom bozukluğu seninki turner mozaik,benim mozaik üremeyi etkileyen ve yumurta sayısını azaltan koca bi sorun.... ben ciltten de biyobsi alıp yaptırdım oran yükseldi daha önce kandan yapıldı yüzde 5 ti sonra 20 ye çıktı.....yani vücudumuzun her hücresinde var yumurtalarda var.......offffffffffff yazarken bile çıldırıyorum çok fazla araştırma yapıyorum.......ve benim gibi olup çocuğu olan varmı diye benim araştırmalarıma göre yok,Ankarada varmış ama...genlapla görüştüm.........yine diyorum çok zor bir mucizeyle ancak olur.......ayrıca mthfr677 hetorozigot ve pai dede pıhtılaşma var....ban acı çekiyorum resmen yeğenim var onu sevdikçe acı çekiyorum 31 yaşındayım ve hala yok,çok yoruldum......olursa ilan edicem herkeze......:25:

Son düzenleme:
Anngel malesef msnim yok.. Özel mesayda gönderemiyorum.. Sen memoriali tavsiye edebilirmisin? Brüksel tüp bebekle memorial arasinda kalmistim memoriale gidicem... Alman bi forumda brüksel tüp bebeki cok övüyorlar kac kez negativ icsi alan kadinlar hamile olup geri dönüyorlar hatta 40 in üzerinde olan kadinlar bile ama malesef esim memoriali daha iyi buluyor ondan orasini sectik.. Fiat konusunda her sordugumuzda baska fiat söyledikleri icin..

Anngel malesef msnim yok.. Özel mesayda gönderemiyorum.. Sen memoriali tavsiye edebilirmisin? Brüksel tüp bebekle memorial arasinda kalmistim memoriale gidicem... Alman bi forumda brüksel tüp bebeki cok övüyorlar kac kez negativ icsi alan kadinlar hamile olup geri dönüyorlar hatta 40 in üzerinde olan kadinlar bile ama malesef esim memoriali daha iyi buluyor ondan orasini sectik.. Fiat konusunda her sordugumuzda baska fiat söyledikleri icin..

Cnm infertilite nedeniniz nedir?????

Esimin sperm sayisi tek tük kromozom bozuklugu oldugu icin robertsche translokation 13/14 yani pgd yapilmasi gerekiyor..

erkek infertilitesinde başarılı bi merkez.
Güvenç Bey gidiyormuş ama
Hale hn ile başla ve dr değiştirmek istemediğini, herşeyi 1 dr ile yapmak istediğini belirt ve ısrarcı ol
benim tüm takibimi GÜvenç Bey yaptı OPU&Tarnsfer dahil

Peki semra hanim nasil? Ben telde semra hanimda tedavi olmak istiyorum diye.. Tamam olur dediler.
Insallah dogru merkezi secmisizdir..

merhaba secgin ben memorialde tedavi olmadım sadece 1 kere muayeneye gittim nur hanım ilgilendi semra hanımda toplam 10 dk falan görüştü çok uzak bir yerden umut aramaya gittim ama semra hanım ilgisiz geldi bana.....başarısı tecrübesi süper bir isim ama kendinden ziyade diğer doktorlar ilgileniyor....ama başarılı tabi....bizim gibi hastaların işi biraz da şans yani pgd yaptırdınmı hiç bilmiyorum ama sağlam embriyo çıkmazsa bunda doktorun bi suçu yok.....sorun genetikse yapıcak bişi yok sağlam embriyo çıkarsa çıkar,çıkmazsa da yapacak bişi yok defalarca denemek lazım.....semra hanım da öyle dedi bana şimdi yaptığımızda olacak diye bişi yok işiniz çok zor dedi....

Son düzenleme:
Peki semra hanim nasil? Ben telde semra hanimda tedavi olmak istiyorum diye.. Tamam olur dediler.
Insallah dogru merkezi secmisizdir..

cnm semra hn 1 kere muayane edip ekibe yönlendirio. O olmuyo yani
ama her test her doz ilaç her yöntem onun onayından geçiyor

Back
X