MEMORİAL ŞİŞLİ POZİTİF TÜP BEBEK

user227

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
11
Puanlar
18
Yaşım 35, 2 yıldır çocuk istiyorduk ikimizdede herhangi bir sorun gözükmuyordu.Hazirandan itibaren şişli memorial tüp bebek sürecindeyim. İlk denememde yumurtalarım ilaçlara tepki vermedi büyümedi. doktorumuz diğer ay farklı ilaç ekleyerek denememizin daha iyi olacağını söyledi. diğer reglimde hergün yumurtaların büyüklüğü takip edildi benim amh düşüktü 6 ay önce 1.07 şuan daha düşmüştür. yumurta sayımda az 6 yumurta toplandı 5i döllendi .5. güne sadece 1 embriyom kaldı. elimizde 1 tane olduğu için genetik teste gönderdik.(bunun ücreti extra dolar bazlı biz 15bin verdik her embriyo için extra bu miktarı verecektik) mozaik embriyo olduğu bazı kromozomların bir kısmında hasta genler olabileceği(down vs değil o genler iyi geldi) ancak bizim embriyonun yüzde 35 mozaiklik olduğu %30 olanların zaten normal kabul edildiğini öğrendik .hastanedeki genetik doktoruyla görüştüğümüzde zaten hastaysa gebeliğin düşükle sonuçlanacağı, eğer doğum gerçekleşirse hastanedeki tüm doğan bebeklerin sağlıklı doğduğu bilgisini verdiler yine de transfer kararı bize bırakıldı. Bizde elimizde baska embriyo olmadığı için denemek istedik. Transfer gerçekleşti kanda pozitifi gördük şimdi kalp atışını ve bebeğin tutunması için 3 ayı doldurmayı bekliyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. hastaneden memnun kaldım temizlik, ilgi. benim doktorum yücel bey. birçok kararı semra hocayla birlikte veriyorlar. çok fazla hasta var. bi bahçeci gibi reklam yapmadan insanların birbirine önermesiyle bu yoğunluk var .zaten semra hoca 30 yıldır bu işin içinde. herkesin kendi hikayesi var olumsuz sonuç alanlar memnun kalmadığını söyleyebilir. biz birkac yerle görüstük hocanın ilk görüsmede 5 dakıkada bilgisi bizi buraya çekti çok fazla konuşmadan bile :)

Merhaba canım inşallah sağlıkla ilerler gebeliğin maşallah sana Bende dün iğnelere başladım Yusuf hocaya gidiyorum ama Semra hanım da ilgileniyor. Bir önceki merkezimde başarısız bir sürecim olmuştu. Bende heyecanla bekliyorum opu sonrası embriyo gelişimimi. Benimde öncekinde 20 yunurtam toplanmıştı ama 3.güne sadece 2 tane kaldı onların transferi sonucuda kalp durması kürtaj oldum. Eşimde sorun olduğu için laboratuvar çok önemli inşallah burda daha sağlıklı embriyom olur bana da dua et

Merhabalar ben şehir dışından gelmeyi düşünüyorum İstanbul’a. Fiyat ne çıkıyor orada.

Memorial şişlide 8 sene önce tüp yaptırdım reçetemde iğne karıstırdıkları için üst üste çatlama iğnesi oldum hastane kontorlumde farkedildi acil opuya alındm. Normalde yumrtam coktu ve cok iyi gidiyordu ama 19u yakaladık, catlayan olmuştu mutlaka, 11 tane 5. Güne giden yumrtam oldu yine iyi dedik.
cok ii ilk 3 de hamilelk bekliypruz yüzde 90 dediler.
İlk ikisi negatif
3. De cift koydular bukez semra hoca yaptı tranaferimi biri tuttu zar zor ilerledi kalp azcık duyduk sonra kürtaj oldum.
Standart protokol dümdüz tüp bebek yprılr
3 gende heterozigt vArdı defalarca sormama ragmen iğne vermediler
Progestan vs hiçbirini hiç vermediler.
Eminim embriolrmda kalitesiz olmuştu
Kesinlikle tavsiye etmiyorum o donemde yaşım genç die akıl edemedim kesinlikle şikayet ederdm. Ve opuyu kabul etmez paramı geri alırdm...

Son düzenleme:
Merhaba , Bende diğer merkezlerde 3 kes negatif görüp sisli de ilk denemede pozitif görenlerdenim şükür Önceki yıllarda nasıldı bilemem ama ben çok memnun kaldım . Beşinci güne gidemeyen embriyolarım şişlide beşinci güne geldi . Her konuda ilgili ve titiz davranıldı .

Merhaba yaşadıklarınız elbette ki iyi olmamış. 8 sene öncesinde hemşireler hangi iğneleri kullanacağınızı arayıp, mesaj atıp söylemiyor muydu ? Bana da gonalf kullanırken cetrotide yazdılar ama ben kullanılmayacağını biliyordum.

Bir ek iğne birde çatlatma ipnesi vercez dediler
Reçeteye yazımıştı diğerinide mesaj atacaklardı
Reçeteme yanlışıkla çatlatma iğnesini yazMışlar ben o gün vuruldum ertesi günde vuruldum
Ertesi gün mesaj attılar akşam 11 de bunu vurul die baktım aynı iğne aradım catlatma bU dediler öyle acil gittim filan işte toplama oldu
Size de yanlış yazmışlar işte bilmeseniz kullancaktınız büyük sorun bu
benim hiç fikrim yoktu bilgimde ne dedilerse yaptım.

Benim daha önceden opu tecrübem olduğu için biliyordum ama doktor muayenesinde hatırlatma yapıyordu biz öğleden sonra haber vermeden kullanmayın diye. Muayene sonrası hemşire hem mesaj hem arıyordu. Talihsizlik olmuş o zamanlar. Umarım şimdi bunları unutup çocuğunuzu kucağınıza almışsınızdır

Evet maalesef tabi şuan belki daha sistemlilerdir. Ancak ben görüşmeden cıkıp direk recetedeki iğneyi aldm kllandm öyle dediller gerisinide ertesi gün mesaj atcaz dediler işte orda ortaya cıktı iki iğnede O ile baslayınca karısmış. Sonra hatalarını kabul eettiker zaten embriolog filan cagırıldı konusuldu ama bişey olmaz dediler. Öyle opuya alınmaya karar verildim.

Son düzenleme:
Hangi merkezde başlayacaksınız ? Benim daha öncesinde 3 opu 6 transferim var. Şimdi şişlideyim pgt sonucu bekliyorum

İnşallah hayırla sonuçlanır sizin de

Benimde Maalesef o transferlerin ilk 2 si negatif 3.de çift rransfer biri Tuttu hemen kalp durdu kürtaj oldm
Sonra tüpten soğudum olanlardan kendiliğimden denedim hamile kaldım 3 düşük bir dış gebelikte öyle oldu
Sonuç 4 düşğk+1 dış gebelik
Ama bu kez ben de genetikli yaptıcam inş.

Evet mutlaka genetik yaptırın, biz zaten isteyecektik ama biz söylemeden onlar söylediler yapılacak diye. Embriyoları uygulamadan izlediğim için arandığımda stres yapmıyordum hiç ama pgt için bekleme süresi çok stresliymiş

Evet bence de pgt bekleyişi en zorudur cunku ya devam ya tamam bekleyişi... benim şimdi yaşımda ilerledi kaç yumurta çıkcak sağlam cıkcak mı die de heycanlıyım. Bakalım Rabbiö inşallah güzel etsin. Kaç yumurta cıktı kaçını gönderdiniz.

`