"Memur ol " baskısı sadece benim cevremde mi var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin derdiniz sadece saygınlık olabilir ama bence diğer öğretmenler adına genelleme yapmayın. 3-5 sayfa geride sınıf defteri doldurmaktan şikayet edeni bile okudum :Düstelik birçok öğretmen de beğenmiş o yorumu.
Pek dolusunuz farkındayım 😂 sadese şahsınız değil maalesef, her ortamda reelde sanalda her yerdesiniz😂

Sizin derdiniz sadece saygınlık olabilir ama bence diğer öğretmenler adına genelleme yapmayın. 3-5 sayfa geride sınıf defteri doldurmaktan şikayet edeni bile okudum :Düstelik birçok öğretmen de beğenmiş o yorumu.
Sınıf defteri mi? Plan defteri de var mı hala? Bommboş böyle, tek tek yazılırdı elle.

Bak ne güzel dediniz biliyordunuz zenginlik diye bişey olmadığını, 18 yaşında seçim yaparken önünüzü görüyordunuz. Özel sektörde kölelik yapan görebildi mi, kimisinin durumu yoktu okumaya kimisinin merakı. Biraz dişimi sıkıp 10 yıl sonra kendi işimi yapıcam diye kaçı başlayıp, kaçı istediği şartlara ulaşabildi? Bunun cevabını hepimiz biliyoruz. Şikayet yerine az da şükür edin bence.
Ahaha evet olabileceğimin en iyisini oldum, bu maaş bana çok bile diyen var mıdır… her insan gibi bazen şükrederiz bazen şikayet ederiz… melaikeler arasından seçilmiş değiliz artık şunu bir öğrenin zahmet olmazsa

Nasıl ya? Öğretmenlerin tatili çok, mesaisi az mı yani? Birisi tatiliniz çok diyince hepsi bir olup kavga ediyolar 😃 Ayrıca her konuda özel sektörde çalışsam daha az yorulurdum yazıyolar, bizim 1 saat çalışmamız özel sektörde 6 saat çalışmaktan daha fazla yorucu gibi şeyler yazıyolar.

Öğretmenler yeterli ücret alıyor mu? Ben ücretini beğenen bir tane öğretmen tanımadan şimdiye kadar.

Ya bir de özel sektördekiler zort şartlarda çalışıyor yazmışsınız. Sayfalardır millet bunu yazıyor, meslektaşlarınız niye inkar ediyor o zaman? Herkes özel sektördekileri alıntılayıp öğretmenlikten ne kadar psikolojisinin bozulduğunu, çocuğunun öğretmen olmasına asla izin vermeyeceğini anlattı 😃 bir tek siz şartları kolay buluyosunuz demek ki
Annem de emekli öğretmen. En çok şikayet eden meslek grubu. Bu arada kendim de özel sektörde de çalıştım devlet de 4 yıl da öğretmenlik yaptım. Yarım gündü o zamanlar üstüne üstlük. Zerre yorucu değildi. Özel sektörde ise yorgunluktan akşam 9 da bayılır giderdim. Kolej öğretmenlerine vs zorluk bi nebze var ama devlet de yok. Atanması zor ama çalışması kolay bir meslek. Ders anlatmayı bilmeyenleri bile, emekli olana dek çalışıyorlar . Bunları inkar eden yalan söylüyordur. Yarısı sadece öğrencilere değer verir. Gözlemlerim bunlar bunca yıl.

Pek dolusunuz farkındayım 😂 sadese şahsınız değil maalesef, her ortamda reelde sanalda her yerdesiniz😂
Ay ben niye ve kime karşı dolu olayım? Ben kendi mesleğimden ve sektörümden şikayet etmedim ki. Aksine öğretmenlerin şikayetçi olmasına hak verdiğimi, çoğunun mutsuz olduğunu yazdım ilk mesajımda. Sonra beni alıntılayıp hayır mesleğimizin şartları iyi, özel sektörde kölelik yapanlar kıskanıyo yazdınız. Sonra biz “bence de mesleğiniz kolay ve şartları iyi, öğretmenler gereksiz şikayet ediyor” yazınca bu sefer tekrar şikayet etmeye ve şikayetlerinizin haklılığını anlatmaya başladınız. Yani ne yazsak tam tersini yazıyosunuz şu an 😆

Şu an memur maaşları özel sektöre göre daha iyi, üstelik resmi tatilleri, doğum izni vs de cabası. Normal yani ailenin memur ol demesi. Devlet memurluğunda özel sektörden çok kazanmak ilginç ama gerçek bu.

Ay ben niye ve kime karşı dolu olayım? Ben kendi mesleğimden ve sektörümden şikayet etmedim ki. Aksine öğretmenlerin şikayetçi olmasına hak verdiğimi, çoğunun mutsuz olduğunu yazdım ilk mesajımda. Sonra beni alıntılayıp hayır mesleğimizin şartları iyi, özel sektörde kölelik yapanlar kıskanıyo yazdınız. Sonra biz “bence de mesleğiniz kolay ve şartları iyi, öğretmenler gereksiz şikayet ediyor” yazınca bu sefer tekrar şikayet etmeye ve şikayetlerinizin haklılığını anlatmaya başladınız. Yani ne yazsak tam tersini yazıyosunuz şu an 😆
Herkes kendi mesleğini kötüler burada yıllardır. Eski yıllarda yazardım dr lar iyi kazanıyor ülkemiz maaş profiline göre diye, dr sevgilisi olan bile koşup gelip , yooooo öyle değil derlerdi 🙈🙈Kimse memnun değil hayatından . Öğretmenlik de evet maaş çok yüksek değil ama , çalışma saatleri az. Dr lukta maaş yüksek ama nöbetleri var kazanması okuması çok zor.Avukatlık iyiydi eskiden onun da suyu çıktı. Her üniversite hukuk bölümü açtı.Mühendisler kamu da 2 yıllık tıbbi sekreter maaşı alıyor neredeyse . E napalım? Bir şekilde herkes işe gidip geliyor yaşamak için.

Ya bir şey sorucam, kim neden öğretmenliği kıskansın ki? Kendileri bile memnun değil. Benim hem şu sitede hem başka sosyal medya platformlarında hem de dışarda şahit olduğum öğretmenlerin hemen hemen hepsi hem maaşlarından hem şartlarından hem öğrencilerinden hem velilerinden aklınıza gelebilecek her şeyden şikayetçiler. Sadece şu konuda yazılanları okuyan bile kıskanıyorsa vazgeçer.

Yapanların bu kadar mutsuz olduğu bir mesleği kim niye kıskansın? Öğretmenlerin şikayetlerine bakılırsa tüm gün masa başında çalışıp öğretmen maaşının iki katını alan ve sürekli terfi imkanı olan bir beyaz yakayı kıskanmak bin kat daha mantıklı.

Orta okulda çalışan lise daha iyi, lisede çalışan orta okul daha iyi diyor, kendi aralarında bile hangisinin şartlarının daha zor olduğuyla ilgili anlaşamıyolar. Aşırı çocuk sesinden sonra hiçbir şeye tahammülü olmadığını söyleyenler, veliler psikolojimi bozdu diyenler… şu an üniversite tercih dönemindeyiz bırakın kıskanmayı eğitim fakültesi tercih edecek olan varsa öğretmen mesajlarını okuyunca vazgeçer.

Lisans diplomasıyla ulaşılan meslekler içerisinde genelinin bu kadar mutsuz ve şikayetçi olduğu başka meslek bilmiyorum. Bunu laf sokmak için de söylemiyorum bu kadar kişi memnun değilse demek ki cidden uzak durulması gereken bir meslek. Ancak hangisinden daha çok uzak durulması gerek onu anlayamadım. Lise mi orta okul mu?
Yaptığı yorumdan dolayı öyle dedim dillerine doladıkları tek şey tatilimiz zaten kıskandıkları da o büyük ihtimal. Her mesleğin artısı eksisi var ama ne zaman konu öğretmenliğe gelse rahat meslek iması yapılıyor sinirim buna

Yaptığı yorumdan dolayı öyle dedim dillerine doladıkları tek şey tatilimiz zaten kıskandıkları da o büyük ihtimal. Her mesleğin artısı eksisi var ama ne zaman konu öğretmenliğe gelse rahat meslek iması yapılıyor sinirim buna
E öyle ama. Branşı uygun olanlar okul sonrası , haftasonları yazları vs hep özel ders veriyorlar.Beden gücü ile çalışan birisi ek iş yapabilir mi kolay kolay? Ha bence öğretmenlik ve doktorluk özel meslekler . Biri insan hayatı kurtarıyor , diğeri bir çocuğu alıp eğitiyor , kişiliğine katkısı oluyor, hayat görüşüne oluyor.

Ne sancınız var bilmiyorum da bizi bi salın artık yahu.
Yemeyip içmeyip buraya bana laf sokmalarınızdan irite oldum.
Bilmediğiniz çok şey var.
Günde 7 saat derse giren bi öğretmen 7 ayrı kazanım yazar,kazanımı bulup yazmak,ve bunu yıllarca yapmak bi yerden sonra gereksiz ve iş yükü.
Dijitalde iiarerlenebilir,o defterler kağıt israfından başka bişey değil.
Evet 1 öğretmenin 1 saati çoğu mesleğin yaptığı işin 6 saatine bedeldir.Maden işçileri,şöförler,ağır işte çalışan işçileri asla katmıyorum
Kendi işimi yapaam memtal olarak daha iyi olurdum,daha az yorulurdum şeklindr anlamışsınız.
Gayer keyifli bir hayatım var.
Daha evvelde yazdım size.
gün içinde yeri geliyor annemizden çocuğumuzdan şikayetleniyor dertleşiyoruz
Meslek hakkında konuşmak tü kaka demek değil.
Bu kadar yaranız varsa geç olmadan öğretmen olun sizde:)

E öyle ama. Branşı uygun olanlar okul sonrası , haftasonları yazları vs hep özel ders veriyorlar.Beden gücü ile çalışan birisi ek iş yapabilir mi kolay kolay? Ha bence öğretmenlik ve doktorluk özel meslekler . Biri insan hayatı kurtarıyor , diğeri bir çocuğu alıp eğitiyor , kişiliğine katkısı oluyor, hayat görüşüne oluyor.
O zaman çok isteyenler okusun olsun diyorum ben de bir şey demiyorum ki

Ne sancınız var bilmiyorum da bizi bi salın artık yahu.
Yemeyip içmeyip buraya bana laf sokmalarınızdan irite oldum.
Bilmediğiniz çok şey var.
Günde 7 saat derse giren bi öğretmen 7 ayrı kazanım yazar,kazanımı bulup yazmak,ve bunu yıllarca yapmak bi yerden sonra gereksiz ve iş yükü.
Dijitalde iiarerlenebilir,o defterler kağıt israfından başka bişey değil.
Evet 1 öğretmenin 1 saati çoğu mesleğin yaptığı işin 6 saatine bedeldir.Maden işçileri,şöförler,ağır işte çalışan işçileri asla katmıyorum
Kendi işimi yapaam memtal olarak daha iyi olurdum,daha az yorulurdum şeklindr anlamışsınız.
Gayer keyifli bir hayatım var.
Daha evvelde yazdım size.
gün içinde yeri geliyor annemizden çocuğumuzdan şikayetleniyor dertleşiyoruz
Meslek hakkında konuşmak tü kaka demek değil.
Bu kadar yaranız varsa geç olmadan öğretmen olun sizde:)
Öğretmen olma öneriniz için sağ olun ama ben avukatım. Kendi mental sağlığınızı bitiren mesleği de başkalarına önermeyin. Ayrıca hala beni alıntılayıp ağlanıyosunuz. Lütfen yeto artık yıldım

Eklentiler

• IMG_4875.webp
    IMG_4875.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Öğretmen olma öneriniz için sağ olun ama ben avukatım. Kendi mental sağlığınızı bitiren mesleği de başkalarına önermeyin. Ayrıca hala beni alıntılayıp ağlanıyosunuz. Lütfen yeto artık yıldım
Kardeşimde avukat sizin gibi boş vakti olmuyor hiç.
Çok şaşırdım yazışmalarınızdan güne müge anlıyla başlayan,komşu günüyle devam eden,elinde tel ile reels izleyen biri olduğunuzu düşündüm inanın

Kardeşimde avukat sizin gibi boş vakti olmuyor hiç.
Çok şaşırdım yazışmalarınızdan güne müge anlıyla başlayan,komşu günüyle devam eden,elinde tel ile reels izleyen biri olduğunuzu düşündüm inanın
En temel imla kurallarını bile bilmediğinizden ben de sizin için aynı şeyi düşünmüştüm. Ama insanın her düşündüğü çıkmıyor işte.

Çalışan birçok üye gün içinde aktif oluyor. Çok ekstrem bir şey değil. Eski çalıştığım yerde erkek avukatlar gün içinde maç özeti izliyordu. Avukat olan arkadaşlarımın içinde influencer olan bile var. Gün içinde hem çalışıp hem içerik üretiyor.

Son düzenleme:
En temel imla kurallarını bile bilmediğinizden ben de sizin için aynı şeyi düşünmüştüm. Ama insanın her düşündüğü çıkmıyor işte.

Çalışan birçok üye gün içinde aktif oluyor. Çok ekstrem bir şey değil. Eski çalıştığım yerde erkek avukatlar gün içinde maç özeti izliyordu. Avukat olan arkadaşlarımın içinde influencer olan bile var. Gün içinde hem çalışıp hem içerik üretiyor.
Neymiş mesleğimize göre şekil alamıyormuşuz değilmi avukat hanım:))
Nasılda savunmaya geçtiniz hemen
İnsanız bizde işte.
En kolay yaptığınız şey öğretmen eleştirmek bi salın artık.
Bizde robot değiliz değil mi? Kadın kadına sohbet ediyoruz burda.
Her kurduğum cümleyi hafızaya alıp ısıtıp ısıtıp önüme getiriyorsunuz.
Bende deşarj oluyorum burda.
Yazarken içimden geldiği gibi yazıyorum,bigün farklı diğer gün farklı hissedip yazabilirim.İNSANIZ biz değil mi

Memurum öğretmenim gerçekten benim için en güzel en rahat meslek bu oldu. Normalde öğretmen değildim formasyon aldım hatta aileme evime vakit ayırabileyim tatilim bol olsun diyerek. Tek maaşlı olsam geçim zor olurdu ama her gün iyi ki diyorum. Doğu görevimi yapıp memlekete yakın bir yere geldikten sonra günlük 4 saat (maaş karşılığı) okula gidiyorum dersimi anlatıp çıkıyorum sonrasında kafam rahat. Tavsiye ediyorum ama aile kurmadan önce 6 gün çalıştığım işler oldu altından o zamanda kalkmıştım ama çocuklardan sonra çok zor özel sektör.

Neymiş mesleğimize göre şekil alamıyormuşuz değilmi avukat hanım:))
Nasılda savunmaya geçtiniz hemen
İnsanız bizde işte.
En kolay yaptığınız şey öğretmen eleştirmek bi salın artık.
Bizde robot değiliz değil mi? Kadın kadına sohbet ediyoruz burda.
Her kurduğum cümleyi hafızaya alıp ısıtıp ısıtıp önüme getiriyorsunuz.
Bende deşarj oluyorum burda.
Yazarken içimden geldiği gibi yazıyorum,bigün farklı diğer gün farklı hissedip yazabilirim.İNSANIZ biz değil mi
En azından ekleri doğru ayırabilirsiniz ya.

Valla en rahat sizsiniz öğretmen çocuğu olarak söylüyorum ortalama para rahat iş tatili bol performans derdi yok bu öğretmenlerin de bu tripleri beni öldürecek cidden zamanında keşke böyle düşünen annemi dinlemeseydim
Rahat mı iş?
Elalemin yalnızca doğurup etrafa saldığı en ufak bi terbiye görmeyen çocuklarıyla aynı sınıfta kırk dk geçirmek sana kolay mı görünüyor? İnşallah öğretmen olur bu rahata kavuşursun sen de

Remote çalışan mühendislere yata yata çalışıyosun diyolar, kimseyle kavga ettiklerine şahit olmadım
O insanlara bunu söyleyen bir kişi varsa öğretmenlere laf eden bin kişi var ama
100 öğretmenden 95i sürekli öğretmenliği kötülüyor, toplumda bu mesleğe saygının azalması çok normal.
Öğretmenliğe saygının bitmesinin bununla alakalı olduğunu sanmıyorum. Aksine sürekli aldığımız paranın ve tatilimizin eleştirilmesi bizi bu mesleğin zorluklarını anlatmaya itiyor çünkü insanlar yatarak para kazandığımızı iddia ediyorlar. Biz de böyle olmadığını anlatmaya çalışıyoruz doğal olarak.

Başka bir mesajınızda da maaşından memnun olan görmedim yazmışsınız. Ben ilk olayım. Verilen maaş benim için yeterli geliyor. Çünkü çok daha ağır mesleklerin az kazandığı şartlarda ne bize daha fazlasının verilmesini ne de sürekli öğretmenlerin maaşımız bir milyon olsun diye çığırtmalarını istiyorum

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X