"Memur ol " baskısı sadece benim cevremde mi var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hava trafik kontrolörü olmak için İngilizce bilmek gerekiyor. Bunun ingilizcesi yok bildiğim kadarıyla. Zaten o iş öyle kolay bir iş değil, çok büyük sorumluluğu var.
Gislanin eşi içi tarif etmistim aslinda ama konuyu böldük gibi oldu. Kusura bakma kivircik

Sen gecende beni babamın karısı zannettiler ühühü diye ağlamıyor muydun. Bence sen de kendini azıcık umursa da babacığını zor duruma sokma . Yazık acıdım adamcağıza.
Seninle olsak seni de teyzem ablam sanarlardı herhalde 2,5 kilo bebek taşıyıp 2 kilo aldım orda da çalışanın saygısız tavrına sinir oldum ayrıca babam yakışıklı taş gibi bi adam düşününce güldüm sadece sonrasında. sen koca bul hamile kal sonra gelir burda konuşuruz durumu en azından ben gittim 21 yaşında İngilizce bölümü bitirdim işimi de buldum paraları boşa gitmemiş oldu şuursuz şuursuz tercih vermedim 1 milyona da girmedim. Ailenden sürekli şikayet eden sensin buna dayanarak diyorum aylık 25 30 bin yollayacaklar mı?

Ayh teyzeeee senin su menopozun bir bitemedi ha . Sen bundan sonra benim konulara yorum atma . Kisiligimi öğrendin sonuçta. Dilim sivridir bunu da öğren.
Menopozdan mı vuracaksın? Üzüleceksin ama daha bi 10-15 senem var 😂 girmiş olsam da koymazdı söylediklerin. Terbiyesizliği dilin sivri sanıyorsun. Dil sivriliği öyle bir şey değil. Sen dümdüz terbiyesiz, tembel, boş beleş bir insansın.

Aman senden bir halt olmaz insan gibi bir şey sordum anca boş boş laf yetiştiriyorsun. Durup durup konu açıyorsun aynı elifmavi gibi. O da senin ilahiyat mezunu versiyonun işte. Aşçılık deyince senin aklına filmlerdeki mutfaklar geliyor herhalde. Kolay sanıyorsun.

Bir şey başarırsan gel burda bize yaz başardım diye.

Aman senden bir halt olmaz insan gibi bir şey sordum anca boş boş laf yetiştiriyorsun. Durup durup konu açıyorsun aynı elifmavi gibi. O da senin ilahiyat mezunu versiyonun işte. Aşçılık deyince senin aklına filmlerdeki mutfaklar geliyor herhalde. Kolay sanıyorsun.

Dört senedir üniversiteyi kazanamadı, kpss kazanıp memur olacağına ihtimal veriyor da istemiyorum diyor 😂😂😂

Açıkçası ailenize hak veremedim. Düşünceleri güzel sağlam bir işiniz olsun istiyorlar ama size göre değil.
Her şeyden önce artık memur alımı çok az (mühendis, mimar, biyolog vs), haliyle insanlar çok çok yüksek puanlar alırlarsa atanabiliyorlar (80-95 bandında).
Konularınızdan anladığım kadarıyla siz zaten ders çalışmayı sevmiyorsunuz, üniversitede de yüksekleri hedeflememişsiniz hiç.
Hal böyleyken aşçılık vs gibi meslekler sizin için çpk daha uygun olur.

Açıkçası ailenize hak veremedim. Düşünceleri güzel sağlam bir işiniz olsun istiyorlar ama size göre değil.
Her şeyden önce artık memur alımı çok az (mühendis, mimar, biyolog vs), haliyle insanlar çok çok yüksek puanlar alırlarsa atanabiliyorlar (80-95 bandında).
Konularınızdan anladığım kadarıyla siz zaten ders çalışmayı sevmiyorsunuz, üniversitede de yüksekleri hedeflememişsiniz hiç.
Hal böyleyken aşçılık vs gibi meslekler sizin için çpk daha uygun olur.
Çok tatlı bi yorum teşekkür eder esenlikler dilerim

Sen kimsin ki kendimi sana ispatlayacagim. Bide yazmış ciddi ciddi. He teyze hadi yallah

Sen kimsin ki kendimi sana ispatlayacagim. Bide yazmış ciddi ciddi. He teyze hadi yallah
Senin ispatlayacak bir şeyin yok ki zaten cicim. Haklısın. Anca böyle boş boş konu açar durursun işte. Onu mu yapsam bunu mu yapsam diye düşün dur. 20 yaşında kazık kadar kızsın. Hayata dair hiçbir hedefin yok. Sen de haklısın teyzemmmm ❤️‍🩹❤️‍🩹

Valla en rahat sizsiniz öğretmen çocuğu olarak söylüyorum ortalama para rahat iş tatili bol performans derdi yok bu öğretmenlerin de bu tripleri beni öldürecek cidden zamanında keşke böyle düşünen annemi dinlemeseydim
sizinde bu cehaletiniz beni öldürecek.
Sizde öğretmen olun madem.Ne diye dert ediyosunuz bu kadar madem en rahat biziz:)

Bütün konulara dahil bir kuzeniniz var 😂

Benim kuzenim de okudu aşçılık. Gastronomi falan üniversitesini de okudu. Yetmedi eğitim neyin de aldı. Filinta gibi de çocuktur, beceriklidir eli çabuktur. Şimdi ne yapıyor? Bir fabrikada işçi olarak çalışıyor. Katlanamadı mutfak ortamına, yemişim şefliğini dedi bıraktı mesleği. Siz hiç bir otel mutfağı, iyi bir restoran mutfağı görmemişsinizdir. Kuzeniniz de görmemiştir. Oralarda olay bahsettiğiniz gibi değil.

Dediğim gibi kıçı kırık restoranda pide yapacak, tavuk kızartacak, çorba karıştıracak, 25-30 bin maaşa razı olacaksa yapar. Ama çok para kazanırım, şef olurum gibi hayalleri varsa ancak hayal olarak kalır. Ki kıvırcığın kişiliğini de biliyoruz, zora gelmez.

Kendi restoranını açmak için para lazım, çevre lazım. Öyle herkese açtırmazlar parası olsa da. Köfteci mafyası bile var ülkede. Hadi diyelim açtı, soğuk ustası olarak ne çıkaracak? Ne satıp neyle karın doyuracak?
evet galiba öyle :D

çünkü 200+ tane kuzenim var
(kuzenlerim onların çocukları ve çocukların çocukları olunca) bir de insanlar kardeşleriyle konuşmazken okulda hangi dersi hangi hocadan aldı neyle geçti bilmezken, biz onu da biliriz.

çoğumuz birbirimize gider geliriz, konuşuruz, haberimiz var birbirimizden.
ve de bi aşiret olmadığımız için babası zengin değil %99unun mecbur bir şekilde meslek edinecek, o yüzden bizde hava trafik kontrolörü de var (konuda geçmiş de), japonca okuyan da, pilot da var aşçı da...gel vatandaş gel ne ararsan var....çeşit yüksek (mesela yengelerim %80 öğretmen, ama kendi kuzenlerimde her tür var, öyle diyim)
genellikle de kendimizi bilme, farkında olma oranlarımız yüksek. mesela ben memur olacak insan değilim.

bildiğim kadarıyla bir stajında meze yaptı bir stajında da tatlı türü -zaten dondurmacı waffleci ya da özel günlere cateringçi açsa yeter yahu...sanki boğazda balıkçı, kaşıbeyaz filan açacak.

hep büyük otellerin mutfaklarında yaptı stajlarını. bilinen yerlerde yaptı yani.onun yerlerin ismi aklıma gelmedi şimdi ama bilinen yerler olduğunu şuradan biliyorum konusu geçti, bir de ailesi götürdü getirdi otele, yaşı küçük, ilçeden kendi başına çıkmadı hiç filan diye, normalde bu çocuğa kadar bizde il dışında lise okuyanlar, lisede staj yapanlar hep kendi başına gidiyordu (ben de dahilim buna, ama ben çok eskiyim tabi). neyse, artık bu değişmiş oldu dedik biz de.

mesela benim başka bir kuzenim voyage sorgunda çalışıyor mutfakta -ama o alaylı. ona kalırsa okulda bişey öğrenmiyorlar zaten. bu bakımdan ailede büyük mutfaklar, oteller vs. bilinmeyen bir yer değil. irili ufaklı çalışanlarımız var yani, konusu geçer, anlatılır. bazılarına gitmişliği vardır illa ki.

hani daha büyük nerede çalışacak bilmiyorum daha büyük anca ultra büyük cruise gemisi filan olması lazım (benim kendimin de gastronomide çalışmışlığım var bu arada ama neyse türkiyede değil)

ha fabrikada yemek yapan da var (fabrika değil aslında 20+ kişi filanlarmış) ha bu şu KYH ile ihraç olanlardan tamamen el yatkınlığından aşçı (güzel yapar gerçekten). sadece öğlen yemek çıkarıyor 10 gibi gidip 2-2.5 gibi işi bitiyor. çocuklarına kendisi bakıyor böylelikle, onun da bi şikayeti yok.

ama bakın şunu söylemem lazım
burada konular açılıyor mesela düğüne 20 kişi gelecek oluyor, eve yatılı misafir gelecek oluyor, insanlar panik.
benim bahsettiğim bu çocuğun normal bir aile toplantısı (kendi 1. derece kuzenleri) zaten 50 kişi
biz bir düğün yemeği yapıyoruz 1000 kişilik, (artık aşçı geliyor ana öğünü o yapıyor, öyleyken bile) diğer öğünler için yaptığımız 500 kişilik

ben kendi kardeşimin düğününde belki 500 kişilik yemek yaptım ankaranın ortasında, french'li tırnaklarımla. --kısa ama :D

yani bazı insanlar çok prenses yetişiyor sanırım? bizim "normal"imize göre
ki bu çocuk bizde en tembeli işte atanamazdı da böyle bir yol çizdi. annesi babası öğretmen bu çocuğun.

dediğim gibi bizde okuyup da (memur olcam diyip de) atanamayan da yok mesela, ona göre okuyor çalışıyor. ama dışarıda sürüyle tonla, elini sallasan atanamayan öğretmenim diyor....ben aileye dışarıdan insanlar girince insanların atanamadığını filan anladım, benim ailemde durumlar böyle.

ha ama ne biliyim kumar borcundan boşanan, bir iş tutmayan filan da yok mu?
var.
ama zaten ondan "olmaz" dersin, demişizdir. ya da cidden sorunlu sıkıntılı insandır. bellidir yani.

Sizde öğretmen olun madem.Ne diye dert ediyosunuz bu kadar madem en rahat biziz:)
Acik konuşayım bu hayatta yapmayacağım mesleklerden biri. Dersi sabote eden mi dersin , derste sakız çiğneyen hocanın arkasından küfür eden el hareketi çeken.... zor bi meslek. Ben yapamazdım . Şimdiki veliler de cok uyanık. Höst desen adamın tepesine biniyorlar

Öğretmen memur çocuğuyum. Bütün üniversite sınıf arkadaşlarım devlette öğretmen. Bir tek ben özelde kalmayı tercih ettim. Yalan yok, öğretmenlerin idealist olmadığını düşündüğüm için tercih etmedim. Şimdi bakıyorum, üniversite sınıf arkadaşlarım maddi ve manevi çok köreldiler her anlamda ama ben bütün sene çalışıp 28 gün yıllık izin kullanıyorum, öğretmen arkadaşlarım hakikaten baya tatil yapıyor 😂 Ders programları genellikle rahat, bazı günler dersleri olmayabiliyor programa göre. Tek dertleri öğrenciler ve veliler. Yani yalan yok öğretmenlik bazı açılardan zor ama genel olarak rahat bir meslek eğer devlet memuruysanız.

Öğretmen olmayan insanlar olarak gerçekten sizi kıskanmıyoruz çünkü öğretmen olsaydım ben şahsen yaşadığım hayatı yaşayamazdım dediğim gibi hem maddi hem manevi. Devlette öğretmen olmayı tek bir şartta tercih ederdim, maddi manevi kendi hayatımı yaşayayım ve yaz tatilim olsun. Onun dışında saygı duyulan bir meslek bile değil artık ki bu oldukça üzücü. Yapmak istemezdim o yüzden öğretmenlik hele özelde asla. Formasyon da aldım belki öğretmen olurum diye ama yok benlik değil. Özeldeki işimi öğretmenliğe tercih ediyorum her anlamda. En azından kendimi geliştirebiliyorum, körelmiyorum. Yanlış anlamayın siz öylesiniz demiyorum. Öğretmenliğe bakış açım ülke şartlarında böyle.

Branşımız İngilizceydi üniversitede. Şimdi arkadaşlarım yabancı biriyle İngilizce konuşamıyor mesela ama hepsi İngilizce öğretmeni 😂 körelmek derken böyle şeylerden bahsediyorum. Tabi biraz da kişisel bu. Ama mezun olalı 12-13 sene oldu yani. Ben üstüne Almanca öğrendim, sınıf arkadaşlarım bildikleri dili unuttu 😂😂

Son düzenleme:
Valla bence memur ol. Mis gibi iş özel sektörde bilmem kaç yılda alacağın maaşı girer girmez eline verirler. Aşcılık zor bir meslek o masterchefte gördüklerin hep yurtdışında eğitim alan dil bilen dünya mutfaklarında çalışmış kişiler. Bunu yapacak kadar çevren imkanın yoksa küçücük bir köfteci de çalışırsın ancak aşçıyım diye

Ben devletten memnunum. Kendi memurum da var. Düz memur olursan amirine bağlısın aslında. Özellikleri olan bir memuriyet yaparsan, o zaman odan da olur, her işi de sen yönetirsin. Ama hiç istemiyorsan yapılacak iş değil açıkçası.

Ea bolumundeyim . Hedeflerim sık sık değişiyor o yüzden hedef söylemekten biraz çekiniyorum.ic mimarlik istiyorum şu anlık.dizayn işleri hoşuma gidiyor
İç mimarlığa ne oldu teyzem?
Merhaba. Datca tutuyor. Okul merkeze uzak . Kyk da yokmuş. Kiralar hakkında bilgi almak istedim. Spor salonu , kafe gibi yerler var mı datçada . Haritadan baktım denizin ortasında ada gibi biryer. Yaşayanlar var mı? Okulun adı kazım yılmaz myo birde okulun denize uzaklığı ortalama ne kadar bilenler varsa öğrenebilir miyim?
Sen gezmeye mi gidiyorsun? Tamam gideceğin okul nerde diye bakarsın da denize uzaklığı sorgulamak falan enteresan teyzem.
Sıralamam 853 bin geldi tyt. 165 bin sozel . Datca 895 ile alıyor. Gelir diye düşünüyorum
Allahtan bir milyonuncu değilsin teyzem. Biraz daha zorlasan olurdu.

Öptüm teyzem ❤️

Bu yaştan sonra zor zamanında öğretmenlik yazma biz olduk noooldu diyen annem olmasaydı pdr okumuş olacaktım. Ne sıkıntısı var özel sektörle kıyaslama yapınca türkiye şartlarında en rahat mesleklerden biri 15 sene önce atama vs de zor değildi öğretmen olmasaydınız sanki ne olacaktınız mesela? Ben tarih öğretmeni olup ders saatini doldurmayan uf yaaa uf ya diyen tanıyorum. Eski işimde maaşım annemden 20 bin fazlaydı ama annemin rahatlığı asla yoktu. Çoğu öğretmen çocuğu arkadaşım da böyle düşünüyor

Son düzenleme:
Kpss ye çalışmak gözünüzde büyüyor, üşenirim diyosunuz da aşçılığın çalışma koşulları, eğitim süreci vs kat be kat daha zor üstelik mobbingleri de cabası. Önceki konunuzda akraba mobbinglerinden bıktığınızı söylemiştiniz aşçılardan o mobbingin 100 kat fazlasını göreceksiniz haberiniz olsun. Üniversiteye girerken ben de aileme ayak diriyordum ne memur olucam sıkıcı sıkıcı diye. Sonra özel sektörün şartlarını ve maaşını bizzat tecrübe edince koşa koşa kpss hazırlandım şimdi memurum Allah’a her gün binlerce şükürler ediyorum valla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X