herkes memurluk istiyor çünkü, rahat ve aynı zamanda en fazla özlük hakkının olduğu çalışma alanı.hele ki bir bayan için memurluk biçilmiş kaftan.
ilerisini düşündüğünde hamilelikte doğum izni yıllık izin haftasonu izin bunlar özel sektörde memurlukta ki kadar kapsamlı değil.
dgs düşünüyorsanız öncelikle kpss yi deneyip işe girip ardından dgs ye hazırlanıp kazanmak mantıklı.tabiki çalışmayı istiyorsanız.
devlette okula gidip gelmen mümkün, eğitim hakkını kullanabiliyorsun tabi amire de bağlı bir durum ama genelde izin verirler.memurluk iyidir ya tavsiye ederim
Mülakat hangi kurumlar için geçerli?
valla benm alanım adaletbakanlığı kurumu oldugundan sadece adalet bakanlığını biliyorm mülakatlı alım diğer kurumklarla ilgili birbilgim yok bankalarda mülakatlı alıyor sanırım
şu aralar benimde arafta olduğum bi konuya değinmişsiniz... tüm yorumları okurken benliğimi buldum burada..
ben 2014 KPSS için umutlanıp, emek vermeye hazır olanlardanım. Herkesin yazdığı gibi memurluk hayatını kurtarmak demek benim için de.. Henüz yaşım 19. Seneye önlisans olarak gireceğim inşAllah... Azim ve kendine güven ve planlı bir çalışma olduktan sonra Rabbim çalışana emeğini karşılığını verecektir :)
Aynı duyguları hissediyoruz. Önlisans hangi bölüm seninki?
1 yıllık memurum 24 yasındayım. çok memnunum çok şükür Rabbime. herkese tavsiye ediyorum ama mumkunse memleketınıze atanın :)
yazını yeni okudum öncelikle hayırlı olsun:) memur olarak nereye atandın,ne okumuştun sınava A mı B mi olarak girdn, sorular nasıldı... şeklinde silsile yaptım ama cevaplarsan çok sevinirim
işletme mezunuyum 85 almıştım sınava b grubundan hazırlandım sorular zrdu ama çalışmıştım mecbur :)
doğru valla çalışınca oluyor. zor olan bölüm sözel miydi sayısal mıydı
doğru valla çalışınca oluyor. zor olan bölüm sözel miydi sayısal mıydı
2010 kpss sinde hepsi zordu walla aşırı derece
Çalısınca hersey olur cnm bende 89 alıp atandım .. Zorlugu sana göre degısır cnm mesela ben hc mat calısmadm matım ıyıydı cunku. Hangı derste eksıksen ona yuklenmen lazm
anladım cnm cevabın için çok teşekkür ederm ben de bu yıl giricem bakalım ne olacak
iyi puan almışsın ben halkla ilişkiler bölümü bitirdm ben gibi atanan arkadaşların oldu mu acaba
Etrafımda halkla ılıskıler mezunu hıc yok canm ama neden atanmayasın? atanmaman ıcın bı sebep yok ..
bu yıl görücem artık.dersaneye gitmiş miydn
Çalısınca hersey olur cnm bende 89 alıp atandım .. Zorlugu sana göre degısır cnm mesela ben hc mat calısmadm matım ıyıydı cunku. Hangı derste eksıksen ona yuklenmen lazm
Teşekkürler hanımlar.
Aslında konuyu açarken kendimden bahsetmeyi düşünmüştüm, çıkmak zorundaydım. Şimdi bahsedeyim:
Ben lisedeyken arkadaşlarım hep kpss'den, memur olmaktan bahsederlerdi. Benim içimde memur olmak gibi bir istek yoktu. Nedense, memuriyet bana hep monoton bir iş (miş) gibi gelirdi. 20 yaşında, şehir dışına önlisans bir bölüme okumaya gittim. Ben gıdacıyım, gıda teknikeriyim. Okulumu bitirdikten sonra 2,5 yıl bölümümle ilgili çalışamadım. Bilirsiniz, tecrübe meselesi :)
(Bu arada DGS'yi zorluyordum, önlisans mezunu olarak hayatıma devam etmek istemiyordum. Çünkü kendimi mutlu hissetmiyorum. 3 defa girdim, iyi bir puan alamadım. Bu sene de bir talihsizlik yaşadım ve sınava hiç giremedim.)
Ta ki, 8 ay önce bir iş yerine girene kadar. 6 ay özel bir firmada çalıştım, gıda teknikeri olarak. İnanın; sekreterlik, yeri gelince patrona çay servisi ve üst üste bir çok iş yaptım. Emeğimin karşılığını alamadım, her gün baş ağrısı, her gün stres derken işten ayrıldım. 2 aydır evdeyim, kendimi çalışmaktan soğumuş hissediyorum. Aslında mesleğimi seviyorum ama şu an çok kararsızım. Bu yüzden, kpss ile ilgili plan yapmaya karar verdim. Ve memuriyet ile ilgili aslında çok az şey biliyorum.
Böyle...:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?