Memur zammı %25 gelin ağlayalım memurlar, memur eşleri, emekliler, emekli eşleri çocukları 😭

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gamzeci

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2022
4.821
18.385
138
Asgari ücret %54 olunca memur-emekli maaşı da en az %50 olur demiştik, %25 verdiler

Üzüldüm ya bir de sarı-sendika başkanları alkış çaldı asgari ücret için bile sendikacı yalandan ben katılmayacam demişti %54 e

Neyse artık memur olarak değil bi kiralık daire fiyatına çalışıcaz, bileydim A101 de işe girerdim ne gurbet çekerdim ne mobbing

İyi tarafından bakıyorum bazı kaynanalar görücü gittikleri kızlara ‘ atandı mı? Kadrolu mu?’ diye soruyorlardı artık sormazlar.onlar adına sevindim

Ya da çift maaş olmak isteyenler artık memur kız peşinde koşmazlar

Bana gelirse bi şekilde idare edip fakir gelip fakir gidicez mecbur

Sizin düşünceleriniz neler ?

Eşim çalışmıyor ben tek maaşım. Haftanın üç günü dere tepe dağ yollardayım. Dinlenmeye vaktim yok. Müdürü ayrı mobbingi ayrı üzerindeki baskı ayrı.
Aldığımız maaşa bak çektiğimiz derde bak.
İşimi sevmesem ya da bırakabilme lüksüm olsa şu şartlar altında bir saniye durmazdım.

Neden böyle diyorsunuz?
Memur deyince aklınıza sadece örgü ören vatandaşı azarlayan solitaire oynayan tipler mi geliyor?
Çalışıp çabalayıp kıt kanaat yaşayan
Hayatı boyunca bir ev bile alamayacak kadar birikim yapamayan insan geliyor aklıma
Bu olanlar bize az bile

Neyse biz de artık asgari ücretliye tamam deriz seçici olmak yok maaş olarak

Böyle bir konu ben açmayı düşünüyordum.

Cidden şu dönemde memur olmanın da bir mantığı kalmadı.

Ya çok iyi şirketlerde üst düzey konumda çalışacaksın ya da ticaret

Başka yolu yok geçinmenin.

En ama en kötü ev kirası 10-15 bin arası eskiden bir ev parasına bir ömür mü çalışılır diye düşünüyordum.
Şu an kira parasına çalışılır mı diyorum.
Bir işler yapmak lazım ama ne ?
O işi bulsam her şeyi bırakıp ona yöneleceğim.

O zaten hep Ocak Temmuz zam gelir
Gelir ama gelse ne olacak

Temmuza kadar her şey 5 katına çıkmış olacak.

Ben geçen sene kişisel bakım ürünlerini stok yapmıştım evde
Herkes bana deli misin diyordu.
Şu an hepsine 2-3 kat zam geldi ve benim malzemeler hala bitmedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…