- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.861
- 73
- 33
- Konu Sahibi Mai ve yesil
Benim de İngiltere'ye bir dönem yerleşme durumu mu olmuştu ve kısa süreler kaldım,Ben zaten bu tarz yorum yazanların bir yabancı dili bile iyi konuşamadığına eminim. Yeni bir dil demek yeni bir karakter, yeni düşünce yapısı demek. Ben İngilizce konuşurken Türkçe konuştuğum karakterimden farklı bir kimliğe büründüğümü hissediyorum. Çünkü farklı kültürdeki insana bir şey anlatmaya çalışıyorum, bazen kendimi daha temkinli hissedebiliyorum ya da daha özgür. Ki ben bu dili çocukluktan beri öğreniyorum, şimdi 30 yaşımdan sonra öğreneceğim dilde bu hakimiyeti nasıl kurabilirim? Bir konuda kendimi savunmam gerektiğinde hem gergin ortamı germemek için doğru kelimeleri seçmem hem ozguvenli olmam, hem de olayı açık ve anlaşılır şekilde anlatmam lazım ki hakkımı koruyabileyim. Yoksa ne var b1 b2 olup sokakta üç beş muhabbet etmekte. Kim b1 b2 ile gelip benimle zevkli bir sohbet yapmak isteyecek, neden yapsın yani anadilini konuştuğu kaç senelik arkadaşları varken? En fazla bir iş arkadaşımdır ogke aralarini beraber geçiririz, kurs arkadaşımdır bir kahve içeriz vs ama türkiyedeki gibi olmak için yıllar yıllar lazım, keşke bunu anlasalar.
o zaman da hep şey derdim hani İngilizce konuşmak rahat olmayan bir elbiseyi giymek gibi benim için, ki kelime hazinem cidden iyidir ama ben bir ayda bile bunu aşamadım.
mutlaka aşılır mutlaka başka bir seviyeye gelir;bu biraz da konforuna ne kadar düşkün olduğuna da bağlı.
Benim için kendimi ifade edebilmek hayattaki en değer verdiğim şeylerden biri ve konforma da çok düşkün bir insanım yapı olarak,
asla bana göre değil dedim ve geldim ha 5 yıl sonra elbette çok farklı hissederim ama benim için bir kere geldiğiniz hayatta o 5 yılı bunu harcamaya değmez
insanlar Avrupa'yı bence olduğundan inanılmaz derecede farklı anlatıyorlar.
elbette de güvenlik,ukuka olan güven kısmi ekonomik refah buralardan çok çok daha iyidir ama insanlar çok iyi hissetmek için sadece bunun yeterli olduğunu düşünüyorlar.
mesela sizin bahsettiğiniz gibi dil konusu hiç açılmıyor bile .