• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memuriyeti bırakırmıydınız?

Tamamen kendim ve gozlemlerimden yola çıkarak ben de yazayım belki fikir olur.
Türkiyede memursam, evim ya da arabam varsa, çocuğum küçükse, aile bağlarım kuvvetli ise, çocuk bakımı-temizlik-kuafor gibi hizmetleri almaya alisiksam, eşimle iyiysem bile büyük zorluklarda çok darbe alıyorsam gitmem.
Yalnızlığı seviyorsam aile baglarim cok güçlü değilse, mesleğimi her yerde yapabilme şansım varsa, İngilizcem çok iyiyse ve başka bir dil için 2 3 sene ayıracak sabrım varsa, daha vasat ev daha vasat belki sıfır olacak lüksler sorun değilse, hava durumu modumu etkilemiyorsa, eşimle zor şartlarda sağlam kalabiliyorsam giderim.
Ben buraya küçük çocukla gelip yıllarca yalnızlık çeken, dil okuluna bile gitse ders çalışmaya vakti olmayan, çalışma hayatından kopan, sosyal hayatı kötü o kadar çok kadın tanıdım ki üzülüyorum artık. Ama bu çalışma hayatına düşkün olmayan ya da ev hanimligini çok seven insanlar için geçerli değil tabi ki. O şekilde olup turk çevre yaparak yıllarca mutlu yaşayan da var. Ya da bazen çocukla bile dili çok ilerletip 2 3 senede ise başlayanlar oluyor, biraz kendinden biraz cocuktan feragat ediyorlar bir sekilde oluyor. Biraz ne beklediğimize göre değişiyor ama Avrupa'ya geldim lüksüm konforum arttı olayı yani sıfır bence. Türkiyede çok düşük şartlarda çalışanlar için geçerli olabilir ama mühendis memur bir aile burada tek kişi çalışarak daha konforlu yaşayamaz. Tatiline gider yemeğini yer çok da güzel ama ne istediği gibi güzel yapılı evi ne temizliğe yardımcı ne hizmet aynı standartta olmaz.

Hayat kalitesini artırmak özellikle Avrupa'da dusundugunuzden daha kolay.

Özellikle de iki kişi de çalışıyorsa adeta para kazanmıyor, ömrünüzden zaman kazanıyorsunuz. Giden arkadaşlarınız belli ki ve doğal olarak arkadaşınız oldukları için size her şeyi tam olarak anlatmamış. Bunu söylüyorum çünkü benim tanıdıklarım ve arkadaşlarım da ne kadar kazandığımızı tam olarak bilmez. Neye ne kadar harcarız işin gerçeği nedir bunu sadece ailemizde bir iki kişi bilir. Hatta onlar bile tam değil.

Bu nedenle son anda yerleşmeme kararınız bence yapabileceğiniz en kötü kararlardan birisi olmus, özellikle de vazgeçiş nedeniniz bu yazdıklarınız ise.

Bunun dışında değişimi sevmiyorsunuz, paraya ihtiyacınız yoktur Turkiye'de tuzunuz kurudur o ayrı.

Ancak son dönemde birebir olarak gocenlerden biri değilseniz varsayimlariniz tamamen yanlış, yurt dışında yaşayan ve keşke çok daha önceden gelseymisim diyen bir kişi olarak mesajınızı göz ardı edemedim.
ben de arkadaşlarım da Hekimiz , maddi kazanç olarak dedim gerisi hakkında yorum yapmadım .
ve eminim bu konuda .
peki siz hekimlerin Türkiye'deki maddi kazancı ile Avrupa kazancı arasındaki farkı belirleyecek bir bilgide misiniz ?
herkes çift olarak yaşamıyor
varsayım yok , bilgi var net bilgi.

Türkiyede memursam, evim ya da arabam varsa, çocuğum küçükse, aile bağlarım kuvvetli ise, çocuk bakımı-temizlik-kuafor gibi hizmetleri almaya alisiksam, eşimle iyiysem bile büyük zorluklarda çok darbe alıyorsam gitmem.
Yalnızlığı seviyorsam aile baglarim cok güçlü değilse, mesleğimi her yerde yapabilme şansım varsa, İngilizcem çok iyiyse ve başka bir dil için 2 3 sene ayıracak sabrım varsa, daha vasat ev daha vasat belki sıfır olacak lüksler sorun değilse, hava durumu modumu etkilemiyorsa, eşimle zor şartlarda sağlam kalabiliyorsam giderim.
Ben buraya küçük çocukla gelip yıllarca yalnızlık çeken, dil okuluna bile gitse ders çalışmaya vakti olmayan, çalışma hayatından kopan, sosyal hayatı kötü o kadar çok kadın tanıdım ki üzülüyorum artık. Ama bu çalışma hayatına düşkün olmayan ya da ev hanimligini çok seven insanlar için geçerli değil tabi ki. O şekilde olup turk çevre yaparak yıllarca mutlu yaşayan da var. Ya da bazen çocukla bile dili çok ilerletip 2 3 senede ise başlayanlar oluyor, biraz kendinden biraz cocuktan feragat ediyorlar bir sekilde oluyor. Biraz ne beklediğimize göre değişiyor ama Avrupa'ya geldim lüksüm konforum arttı olayı yani sıfır bence. Türkiyede çok düşük şartlarda çalışanlar için geçerli olabilir ama mühendis memur bir aile burada tek kişi çalışarak daha konforlu yaşayamaz. Tatiline gider yemeğini yer çok da güzel ama ne istediği gibi güzel yapılı evi ne temizliğe yardımcı ne hizmet aynı standartta olmaz.
Siz hangi ülkedeydiniz Almanya mıydı? Konu sahibi Hollanda'ya gidiyor da o nedenle soruyorum. Genel olarak söylemleriniz ve yaklasiminiz doğru ancak kişilerin mesleği, ülke ve iki kişinin çalışıp çalışmaması her seyi etkiliyor.

Bu nedenle mühendis eş ile dahi Hollanda'da iyi bir ev alinabilecegini söyleyebilirim. Eşi de çalışırsa bu ev çok daha luks bir ev olacaktır ama maalesef Türkiye'den bunu hayal etmek dahi zor.

Bu nedenle kişinin önce göç psikolojisine hazır olması gerektiğine katılıyorum. Bu konuda ülke seçimi ve mesleki uygunluk da tabii ki önemli. Ancak iki kişi çalışıyorsa ve biri de mühendisse, Turkiye'de aynı ailede 5 kişi çalışsa bu alım gücünde olamaz artık nasıl tasvir edilir ve anlatılabilir bilemiyorum.

Bunlar benim kendi kişisel görüşlerim ve başıma gelenler sonucundaki sonuclandirmalarim tabii ki. Herkese bol şanslar dilerim.

Aslında hayat standardını yükseltmek derken lüks bir hayattan ziyade daha huzurlu, yaşanabilir , insanların birbirine saygı duyduğu bir hayat. Aile bağlarimiz çok güçlü kendi çekirdek ailemle onları çok özleyeceğim bu da beni üzüyor. Halihazırda onlardan farklı bir ilde yaşıyorum çok sık gorusemesekte görüyoruz birbirimizi.Onlar da üzülselerde destekliyorlar zaten desteklemeselerdi hiç düşünmezdim .

Meraktan soruyorum giden arkadaşlarınız çalışma saati olarak nasıllar şu an nöbet durumları vesaire
şöyle anlatabilirim;
Türkiye de hekim olarak çok zor şartlarda da çalışabilirsiniz çok çok kolay şartlarda da ve şu an için konuşayım her halükarda kazancınız iyi olur .
Avrupa da ise şartlar çok ağır olmamakla beraber mutlak bir çalışma bekleniyor.
siz hekimliğin sadece acil kısmını kiyaslarsaniz Avrupa cennet kalır ama Türkiye de hekimliğin binbir türlü rahat hali var.
soru sorma nedeninizi tam anlayamadım ama benden çok daha fazla çalıştıklarını söyleyebilirim.
Avrupa'da çoğu yerde nöbet 12/13 saati geçmiyor yasak ,
Türkiye de hala 32+ tutanlar var ama deidgim gibi Türkiye de seçenek çok fazla

ben de arkadaşlarım da Hekimiz , maddi kazanç olarak dedim gerisi hakkında yorum yapmadım .
ve eminim bu konuda .
peki siz hekimlerin Türkiye'deki maddi kazancı ile Avrupa kazancı arasındaki farkı belirleyecek bir bilgide misiniz ?
herkes çift olarak yaşamıyor
varsayım yok , bilgi var net bilgi.
Burada eşi iş bularak giden kendisi de çalışan bir insana yaptığınız negatif ve asla gerçek olmayan yorumdan bin kat daha gerçekçi bir yorum ilettim, kendim de Hollanda'da yaşayan bir kişi olarak.

Ek olarak burada yaptığım iş neticesinde yine kazançlara ayrıca mesleki boyutta da hakimim merak etmeyin.

Siz çift olmayıp kişisel olarak gitmeme kararı almış olabilirsiniz, dediğim gibi bu kişisel bir karar maddi kazanç dışındaki konulardaki görüşlere bir şey diyemem.

Ancak maddi sebep kaynaklı olan asıl sizin bilgece yorumlarınız tamamen hatalı. Ha diyebilirsiniz bir doktor olarak Turkiye'de daha çok kazanıyorum, doğrudur. Ancak bu demek değil ki diğerlerinin hayat tarzı iyi değil.

tam olarak böyle bence de ,
muhteşem bir yorum olmuş ellerinize sağlık 🌸🌸

Burada eşi iş bularak giden kendisi de çalışan bir insana yaptığınız negatif ve asla gerçek olmayan yorumdan bin kat daha gerçekçi bir yorum ilettim, kendim de Hollanda'da yaşayan bir kişi olarak.

Ek olarak burada yaptığım iş neticesinde yine kazançlara ayrıca mesleki boyutta da hakimim merak etmeyin.

Siz çift olmayıp kişisel olarak gitmeme kararı almış olabilirsiniz, dediğim gibi bu kişisel bir karar maddi kazanç dışındaki konulardaki görüşlere bir şey diyemem.

Ancak maddi sebep kaynaklı olan asıl sizin bilgece yorumlarınız tamamen hatalı. Ha diyebilirsiniz bir doktor olarak Turkiye'de daha çok kazanıyorum, doğrudur. Ancak bu demek değil ki diğerlerinin hayat tarzı iyi değil.
dediklerimi ısrarla anlamiyorsunuz ,
polemiğe girmek istemiyorum hekim değilseniz bilmezsiniz bu kadar basit.
yaptığım yorumun sınırları belli , ısrarla başka yöne kaydiriyorsunuz amacınızı anlayamıyorum

Doğru Yorum yapabilmek için
Hangi ülke, eşinizin maaşı ve o ülkede yaşam sizin standartlarınızı gerçekten arttıracakmı?
Diyelimki eşiniz yapamadı dönmek zorunda kaldınız orda geçirdiğiniz süre türkiyeye göre sizi ne kadsr amorti eder iyi düşnmek lazım

Merhaba hanımlar, bir süredir kararsız kaldığım bir konu hakkında sizlere danışmak istedim.Eşim mühendis yurtdisinda çalışma teklifi aldı yakın zamanda. Ben de bir kamu kurumunda memurum.Ülkenin şartlarını düşününce bu teklifi kabul etmek bizi heyecanlandırsa da kendimi, işimi düşününce biraz endişeye kapılıyorum. İşime aşık bir insan değilim ancak bu aşamaya gelebilmek için yıllarca emek verdim.Yabancı dil bilmemek, yeni bir ülkeye alışmak, hayata sıfırdan başlamak oraya gidince bir anda işsiz kalmak beni korkutan şeyler. Siz olsanız ne yapardınız?

Yani bence kocanızın size olan tavrına göre gitmeyi düşünün. Siz bir süre maaş almayacaksınız, kocanız tek maaş alırken size nasıl davranır, evin para yönetimi nasıl olur önce bunu düşünün. Gerisi kolay, zaten her koşulda gittiğinizde zorlanacaksınız. İşi de halledersiniz.

Offf çok zor seçim… ben de memurum ve asla kolay atanmadım. Hatta atanmayı komik bir puanla kaçırmış, atanamamış öğretmenim. Her neyse, devlet memuru ne uzar ne kısalır. Anne babadan miras kalmadıysa, önceden birikiminiz yoksa ya da el altından bir yan gelire sahip değilseniz maalesef ki her ay ek hesaplarla çarkı döndürürsünüz. En azından bizde durum bu. Eşim özel sektörde öğretmen, takdir edersiniz ki aldıkları ücret çok komik. Hal böyle olunca eşim de bana her ay en az 1 kez greencard, iltica, misafir başvuru ne bulursa teklifle geliyor. Ben de 32 yaşındayım, 11 aylık bir oğlum var ve 2.ye hamileyim. Almanya’daki akrabalarımın yaşantılarını gördüğümde (bizzat gidip görmüştüm) ki o zaman 22 yaşındaydım, can atmıştım gitmek için ama insanı bağlayan bir şeyler olduğunda karar vermek çok zor oluyor Ve sanırım yaş aldıkça daha sakin düşünüyor. Şu an o deli cesaretini kendimde bulamıyorum. Hem konfor alanımdan uzaklaşmak hem ailemi arkada bırakmak hem kurulu düzeni geleceği belli olmayan başka bir düzen için terk etmek şu anki kafamla korkunç geliyor.

sizi çok iyi anlıyorum. Çok mantıklı sorular sorup ona göre yazmış arkadaşlar. Aynı şeyleri ben de yazmayayım. Sanırım bir kağıda gitmenin ve kalmanın artı ve eksi yönlerini yazıp ona göre karar vermek gerekiyor. size bu zorlu tercihte kolaylıklar ve eğer giderseniz yeni hayatınızda başarılar diliyorum 🙏🏻

Merhaba hanımlar, bir süredir kararsız kaldığım bir konu hakkında sizlere danışmak istedim.Eşim mühendis yurtdisinda çalışma teklifi aldı yakın zamanda. Ben de bir kamu kurumunda memurum.Ülkenin şartlarını düşününce bu teklifi kabul etmek bizi heyecanlandırsa da kendimi, işimi düşününce biraz endişeye kapılıyorum. İşime aşık bir insan değilim ancak bu aşamaya gelebilmek için yıllarca emek verdim.Yabancı dil bilmemek, yeni bir ülkeye alışmak, hayata sıfırdan başlamak oraya gidince bir anda işsiz kalmak beni korkutan şeyler. Siz olsanız ne yapardınız?
Kaç yıllık evlisiniz? Eşinize tam anlamıyla güveniyor musunuz? Evet gitmek güzel bir tercih ama dediğiniz gibi risklide olabilir. En ufak anlaşmazlıkta, tartışma ve sıkıntı da geri dönme ihtimaliniz varsa ki eşinizin huyunu siz bilirsiniz tabi o zaman risk almayın derim. Bi süre uzak kalın deneyin olmadı. En azından eşiniz orada yapıp yapamayacağını görsün. Hemen ikiniz gitmek zorunda değilsiniz bence.

En dogru yorum bu tabi ki hepsine %1000000000000

Apayri bir konu daha var, yalnizlik. Psikolojik olarak başkasının ülkesinde yaşamak zor, yabancı olmak bazen çok acaip adı üstünde 'yabancı'sın bilindike ve öz değilsin. Onun dışında yalnızlık göçmenlerin1 numaralı problemi bence, ben de dahil çok sayıda yüksek eğitimli göçmen tanıyorum, geri dönmek isteyen var istemeyen var ama hepimizin ortak noktası net şekilde yalnızlık. Evli çocuklu olanlar da yalnız, uzun uzun edebiyat yazmayayım ama bana sorarsanız Türkler için yurtdışı ⁼ yalnızlık

dediklerimi ısrarla anlamiyorsunuz ,
polemiğe girmek istemiyorum hekim değilseniz bilmezsiniz bu kadar basit.
yaptığım yorumun sınırları belli , ısrarla başka yöne kaydiriyorsunuz amacınızı anlayamıyorum
Eşi mühendis olarak iş bularak giden konu sahibine

Avrupa düşündüğünüz gibi değil başlıklı bir mesajı siz ilettiniz hanım efendi. Eşi doktor mu? Kendisi doktor mu? Konunun doktorluk ile bir alakası var mıydı?

Almanya'ya gidip de orada olup orayı kötüleyen tarzda bir yorum yaptınız hem de Turkiye'de yaşarken. Mevzu bu.

Başka yöne kaydirdigim falan yok. Siz bilmediğiniz Avrupa'yı kötülediniz sırf arkadaşlarınızdan yola çıkarak, ben de öyle olmadığını söylüyorum olan bu.

Hanımefendinin eşinin alacağı maaşı dahi biliyorum kendilerini tanımasam da. O derece konuya da yaşayacağı hayata da hakimim ve evet konu hakkında bilgisi olmayan kişilerin birileri yeni bir şeyler yapmaya başlayacağı sırada konu hakkında bir bilgisi olmadan atıp tutmalarindan hiç hoşlanmıyorum.

Engin arkadaş bilginizi Almanya başlıklı bir yazıda yayınlayabilirsiniz. Eminim daha verimli olacaktır.

En dogru yorum bu tabi ki hepsine %1000000000000

Apayri bir konu daha var, yalnizlik. Psikolojik olarak başkasının ülkesinde yaşamak zor, yabancı olmak bazen çok acaip adı üstünde 'yabancı'sın bilindike ve öz değilsin. Onun dışında yalnızlık göçmenlerin1 numaralı problemi bence, ben de dahil çok sayıda yüksek eğitimli göçmen tanıyorum, geri dönmek isteyen var istemeyen var ama hepimizin ortak noktası net şekilde yalnızlık. Evli çocuklu olanlar da yalnız, uzun uzun edebiyat yazmayayım ama bana sorarsanız Türkler için yurtdışı ⁼ yalnızlık
benimde en temel gitmeme nedenlerimde biri buydu ama daha da çok alintiladiginiz hanımefendinin yorumları ..
Türkiye paran var ise gitmenin fazlaca bir mantığı olmadığına inanıyorum,
Avrupa öyle tozpembe anlatılıyor ki gidince hayal kırıklığına uğrayan çok fazla kişi taniyorum

Eşi mühendis olarak iş bularak giden konu sahibine

Avrupa düşündüğünüz gibi değil başlıklı bir mesajı siz ilettiniz hanım efendi. Eşi doktor mu? Kendisi doktor mu? Konunun doktorluk ile bir alakası var mıydı?

Almanya'ya gidip de orada olup orayı kötüleyen tarzda bir yorum yaptınız hem de Turkiye'de yaşarken. Mevzu bu.

Başka yöne kaydirdigim falan yok. Siz bilmediğiniz Avrupa'yı kötülediniz sırf arkadaşlarınızdan yola çıkarak, ben de öyle olmadığını söylüyorum olan bu.

Hanımefendinin eşinin alacağı maaşı dahi biliyorum kendilerini tanımasam da. O derece konuya da yaşayacağı hayata da hakimim ve evet konu hakkında bilgisi olmayan kişilerin birileri yeni bir şeyler yapmaya başlayacağı sırada konu hakkında bir bilgisi olmadan atıp tutmalarindan hiç hoşlanmıyorum.

Engin arkadaş bilginizi Almanya başlıklı bir yazıda yayınlayabilirsiniz. Eminim daha verimli olacaktır.
Almanya ile ilgili tek harf yazmadım .
okumanız yok belli ki
bende hata .

Aslında hayat standardını yükseltmek derken lüks bir hayattan ziyade daha huzurlu, yaşanabilir , insanların birbirine saygı duyduğu bir hayat. Aile bağlarimiz çok güçlü kendi çekirdek ailemle onları çok özleyeceğim bu da beni üzüyor. Halihazırda onlardan farklı bir ilde yaşıyorum çok sık gorusemesekte görüyoruz birbirimizi.Onlar da üzülselerde destekliyorlar zaten desteklemeselerdi hiç düşünmezdim .
Hollanda tam size göre bir ülke olacak o halde. Şimdiden mutluluklar diliyorum.

benimde en temel gitmeme nedenlerimde biri buydu ama daha da çok alintiladiginiz hanımefendinin yorumları ..
Türkiye paran var ise gitmenin fazlaca bir mantığı olmadığına inanıyorum,
Avrupa öyle tozpembe anlatılıyor ki gidince hayal kırıklığına uğrayan çok fazla kişi taniyorum

Yani şöyle Türkiyede paran çoksa zaten keyfin gıcır oluyor, gidersen de ABDye gidersin ama tatmin edici olur mu bilemem karman çorman bir yer.

Avrupada vergi çok, çok paran varsa çok vergi ödüyorsun, cücük kadar kalıyor. Onun dışında ücretli çalışanlar için zaten maaşlar düşük, doktormuşsun canım üyemiz doktor maaşları komik bence. Bu maaşlara doktorlar ne arıyor belli değil. Daha az nöbet derlerse eyvallah ama ben doktor olsam yurtdışı bir yerde uzmanlık yapardım onun yerine mesela, çok çalışırdım sermaye toplayıp kendi kliniğimi açardım.
Evler basbayağı kötü, benim ev çok para mesela ama ufak üstelik 100yıllık binada. Evler hem ufak, hem eski, hem bulması çok zor. Yemekler kötü, iklim kötü, tek iyi şey insan hakları ve demokrasi sokakta rahatça yürüyebiliyorsun öküz gibi bakan maganda yok. Eyyorlanmam bu kadar:)

Back
X