- 1 Nisan 2014
- 1.486
- 6.479
- 158
- Konu Sahibi bendekidurumlar
Bir de iddia ediyorlarMelemen yazanlar var. Elim ayağım titriyo melemen diye okuyunca. Amme hizmeti bırakıyorum. Menemen arkadaşlar Menemen
Eki Görüntüle 2974445
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir de iddia ediyorlarMelemen yazanlar var. Elim ayağım titriyo melemen diye okuyunca. Amme hizmeti bırakıyorum. Menemen arkadaşlar Menemen
Eki Görüntüle 2974445
Mercimek çorbasi pişerken uzerinde biriken köpükleri alirsanız gaz yapmaz.Gaz yapmak ne kelime havaya ucurur mercimek+ lahana
Konuya gelecek olursak esinizden bir tane de bende var.Ilk zamanlar bende ah vitamin alsin,sebze asla yemiyor protein alsin bari derdindeydim.Sonra dedim annesi alistirsaymis 35 yasindan sonra sebze aliskanligi mi kazandiracagim bir de dedim.Kofte,tavuk snitzel,tavuk sote,kendi yaptigim tavuk doner,kuru fasulye,mercimek,et turevleri ve domatesli makarna arasinda gidip geliyor kendisi.2 yasinda ogullarima asla babasi gibi olmamasi icin gunun en az 1 ogunu sebze yiyorlar.Simdilik henuz secmiyorlar.Benim icin zor oluyor mu evet.Ben ve ogullarima sebze esime et turevleri .Evet zor.Bakliyati,kofteyi,eti ortak gune denk getiriyorum.Diger gunler makarna yapiyorum valla yanina 3-4 kofte.Kendisi de diyor yap soslu makrna diye.Siz de ustune gitmeyin makarnanin yanina 3 tane de kofte kizartin oldu bitti.
evlendikten sonra artik esler birbirinin duzenine alisiyor. ben evlendigimde de esim surekli tavuk pilav yiyormus. ben israrla sebze yemegi yapmaya devam ettim. hic istemezse etli sebze yemegi yapin. simdiden alistirmasaniz cocugunuz ne yiyecek? zaten surekli lifsiz proteinli gida yemek kanser riskini de artiriyor. hic sebze yemeyen esim artik fasulte, patlican, kabak, kereviz hepsini yiyor. cocuklarin beslenmesine bile koyuyorum. basta zor olur ama sonra siz rahat edersiniz. mesela basta haftada bir yapin, sonra yavas yavas artirin.o dediğiniz sebzelerin hiçbirini yemiyor öyle kolay olsa keşke, bulgur pilavı domatesli yemiyor, yeşil fasulye yemediğini biliyorum dalga geçmek için yapıcam demiştim sakın öyle bir hataya düşme dedi. karnıbahar annemden az bişey getirdim bir parça zor verdim sırf belki sever diye onu çiğnemeden yutmuş. patates yemeği yapardım onu memnuniyetsiz yemişti. yani tek yapacağım şey tavuk, et, ekstra olarak çorba, pilav olur olsa olsa. bu arada bilmesem de yaptığım şeyler güzel oluyor en iyi yorumları olan tariflerden inceleyip yapıyordum :)
deli gibi kola içiyordu kaç kere dedim sağlığına yazık, ayran yaparım evde diye iki gündür de yapıyordum. tek onu uygulamaya koymaya çalışıyorum.
bu yemek konusunda evde bir ergenle uğraştığımı hissediyorum.
ben şimdiden gelecekte çocuğum olursa nolucak diye üzülüyorum, inşallah babasını örnek almaz![]()
evlendikten sonra artik esler birbirinin duzenine alisiyor. ben evlendigimde de esim surekli tavuk pilav yiyormus. ben israrla sebze yemegi yapmaya devam ettim. hic istemezse etli sebze yemegi yapin. simdiden alistirmasaniz cocugunuz ne yiyecek? zaten surekli lifsiz proteinli gida yemek kanser riskini de artiriyor. hic sebze yemeyen esim artik fasulte, patlican, kabak, kereviz hepsini yiyor. cocuklarin beslenmesine bile koyuyorum. basta zor olur ama sonra siz rahat edersiniz. mesela basta haftada bir yapin, sonra yavas yavas artirin.
Ay cok zorr bir durum.Insallah benimkiler boyle devam ederler cunku 28 aylik olucaklar tum sebzeleri geri cevirmeden yiyorlar hatta tüm meyveleri delicesine seviyolar ham muşmulayi bileBiliyor musunuz..çocuk 2 yaşından sonra ayrımına varıyor babasının başka yemek yediğininönce küçük küçük babasının tabanından yemek isteyip sonra onun menüsüne geçiyorlar. Büyük kızım 2 yaşına kadar karnıyarıkdan brokoliye herşeyi yerdi..şimdi eve girince aynı babasının vurgulamasıyla "üff ev karnıbahar kokuyor" diye ağız büküyor.Bırak sebze yemeyi eşim de kızım da sebze yemeğinin masada olmasına katlanamıyorlar
![]()
Bende ters tepti artık yediğini de yemiyorCidden dahiyane bir fikirmis bizim aklimiza hic gelmemisti kocayi sebzeye kademeli alistirma.![]()
Menemeni yumurtasız yapıyordur. Biz sadece soğan ve domatesle yapıyoruz birde toz acı biber çok güzel oluyorYani bilemedim menemen akşam yemeği değildir benim gözümde. Madem sadece tavuk yiyor hergün tavuk yapın ama akşam yemeği gibi yapın sizde. Belkide ben gereksiz merhametliyimdir bilmiyorum. Eşim o kadar yoruluyor ki iş yerinde önüne menemen koymaya vicdanım elvermez.
Hayatı yenek olmuş .Bıraz allaha yönel de .Delimi ne ayevde bir sürü kaynanamın gönderdiği domatesli konserveler var. bugün menemen yapacaktım, eşim aşırı yemek seçen birisi ama bunu da fazla sevmese de gayet de yiyordu ve zaten aylardır yapmıyordum.
ben o işteyken yazdım menemen ayran yapıcam ekmek al diye o da ekmeği alıyorum yazmış. bende hemen kavanozu açtım gelmeden pişsin diye iki dkda koyuverdim. o da yazmış ki başka bişey yap diye. bende ama açtım yazdım. hala diyor ki salçalı makarna olsa. (bu sosla makarna da yemiyor salçalı olacak)
bende dedim ki tamam ben bunu yiyim sana köfte yapıyım dondurucu da köfte var . o da her gün köfte yiyecek değilim ben kendim yemeğimi yaparım yazdı. bunu diyen insan her gün tavuk ve türevlerini yiyor. bugün de hazır tavuk döner almış gelmiş. köfteyi de dün yedik.
neyse olay bu da ben bu adamın böyle basit şeylerde bana düşman gibi kesilip hiçbir şekilde konuşmamasına deli oluyorum. böyle basit şeyleri uzatıyor. o sessiz kaldıkça benim içimde acayip bir öfke oluyor. bastırmaya çalışıyorum. bende bir iki bişey desemde onunla fazla konuşmuyorum. ama en son patlak veriyor ve ağlıyorum lanet olası huyum. bu huyumdan ben nasıl vazgeçicem. gerçi ben normalde bu kadar ağlamazdım belki de üzerimde bir tür psikolojik baskı oluyor anlayamadım gitti.
bir de o bana karşı kötü olsa bile ben onun yanında oluyorum mesela işinde birşey olsa onun siniriyle gelse bana çatsa ben anlayışlı oluyorum. aynı şeyi ondan da bekliyorum ama o en basit şeylerde bana öfkeli davranan biri malesef.
Sebze yemese de bakliyat da mı yemiyor? Sebzesiz ev düşünemiyorumçalışmıyorum ama yediğimiz şeyler sürekli aynı, eşim sebze yemiyor. dün köfte yedik ondan önceki gün tavuk tava yaptım ondan önce yine tavuk sote vardı hep böyle şeyler
ıyıde menemen yumurtalı olurMenemeni yumurtasız yapıyordur. Biz sadece soğan ve domatesle yapıyoruz birde toz acı biber çok güzel oluyor![]()
Bizim burda ona da menemen diyorlarıyıde menemen yumurtalı olur
sızın yaptıgınız domates sote gıbı bırsey oluyor yumurtasız menemen etsiz kebap-fasulyesız fasulye - yogurtsuz ayran gıbıdır
evde bir sürü kaynanamın gönderdiği domatesli konserveler var. bugün menemen yapacaktım, eşim aşırı yemek seçen birisi ama bunu da fazla sevmese de gayet de yiyordu ve zaten aylardır yapmıyordum.
ben o işteyken yazdım menemen ayran yapıcam ekmek al diye o da ekmeği alıyorum yazmış. bende hemen kavanozu açtım gelmeden pişsin diye iki dkda koyuverdim. o da yazmış ki başka bişey yap diye. bende ama açtım yazdım. hala diyor ki salçalı makarna olsa. (bu sosla makarna da yemiyor salçalı olacak)
bende dedim ki tamam ben bunu yiyim sana köfte yapıyım dondurucu da köfte var . o da her gün köfte yiyecek değilim ben kendim yemeğimi yaparım yazdı. bunu diyen insan her gün tavuk ve türevlerini yiyor. bugün de hazır tavuk döner almış gelmiş. köfteyi de dün yedik.
neyse olay bu da ben bu adamın böyle basit şeylerde bana düşman gibi kesilip hiçbir şekilde konuşmamasına deli oluyorum. böyle basit şeyleri uzatıyor. o sessiz kaldıkça benim içimde acayip bir öfke oluyor. bastırmaya çalışıyorum. bende bir iki bişey desemde onunla fazla konuşmuyorum. ama en son patlak veriyor ve ağlıyorum lanet olası huyum. bu huyumdan ben nasıl vazgeçicem. gerçi ben normalde bu kadar ağlamazdım belki de üzerimde bir tür psikolojik baskı oluyor anlayamadım gitti.
bir de o bana karşı kötü olsa bile ben onun yanında oluyorum mesela işinde birşey olsa onun siniriyle gelse bana çatsa ben anlayışlı oluyorum. aynı şeyi ondan da bekliyorum ama o en basit şeylerde bana öfkeli davranan biri malesef.
açınca bir hafta demiyorlar valla 2-3gün.ben iyiliği için demiştim köfte yapıyım diye o yüzden
Vaka-i vakvakiyeyemekte ne vardı konu sahıbı
menemen vakasından sonrakı gun yemegın ne oldugunu cok merak ettım :)