Yöresel Tarif menengiç kahvesi???

Yöresel Yemekler
güneydoğuda yaygındır kullanımı.püf noktalarına uygun pişirilince harika oluyor ama pişirmesini bilmeyen faciayla sonclandırabiliyor.ben çok sevmiştim

hangisi daha lezzetli?

biz buna çedene deriz. hakikaten çok güzel. özellikle sütle harika. ama soğuk algınlığına bu kadar iyi geldiğini bilmiyodum. aklımda bulunsun.

evet biraz ağır gibi ama tadını bende seviyorum. bu arada adı melengüç değilmiydi??

aksine hiç acı değil zaten sütla yapılması tavsiye edilir süt ve şekerle oldukça güzeldir inan türk kahvesi ondan acıdır, oldukça yağlıdır menengiç aslında antep fıstığının anaç ağaçlarından biridir yani aşılanırsa antep fıstığı ağacı aşılanmassa melengiç ağacı olarak kalır öksürüğe oldukça faydası vardır fakat kalorisi yüksektir bilginize....

kıskandırmak gibi olmasın ama hergün içiyorum kızlar :D ben sütle yapılınca seviyorum menengiç kahvesini, bazıları suyla yapıyo o biraz acımsı oluyo.

bende çok merak ederek almıştım, ama tadını hiç sevmedim yağlı bambaşka bişey türk kahvesinin yerini hiçbişey tutmuyor

türk kahvesinin yerini çok da tutmasa da alternatif olarak önerilebilir.
özellikle sütle olanı daha lezzetlidir,hatta menengic kahvesinin pek çok faydaları vardır.

Nefes darlığına iyi gelmesi
Ses tellerine faydası
Solunum yollarını açması
Mide ağrılarını azaltması
Göğsü yumuşatması
Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olması
Afrodizyak etkisi yapması
Öksürüğü kesmesi.
Özündeki yağı sebebiyle yağlı bir içecektir,yüksek miktarda E vitamini ve doymamış yağ asidi sebebiyle;kolesterolü düşürmeye,kalp-damar sertliklerini önlemeye yardımcı olur. (vikipedia.com)

Back
X