• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Menenjit aşısı

lina_nr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
55
Puanlar
48
Kızlar selam menenjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz yaptırdınızmı 3 aylık dan başlanıyor ılk dozu yaptırdım sımdı ıkıncıde ama bu aşıyı yaptırırken bi acaba diyorum hep biraz agrı ve ates yaptı ıcın bı kac gun zor gecıyo siz yaptırdınızmı ne tarz yan etkıler yaşadınız

Ben ilk 12 ay cok yogun asilama oldugu icin 13.ay itibariyle yaptirdim 2 kizimada.

12-18 ay arasi zorunlu asi olmadigi icin ust uste binmemis oldu ve bu aralikta yaptirinca doz sayisida az oluyor.

Yaptirilmasinin sart oldugunu dusunuyorum (nimenrix 1 doz, bexsero 2 doz vuruldu ikiside)

3 dozunu da yaptırdım. 9.ayında vücudunda döküntüler oldu ve doktor menenjitten şüphelendi ama aşılı olduğumuz için içimiz rahattı (o dönem 2 doz olmustu sadece) döküntülerin sebebi menenjit değil gecirdiği ates çıktı ama riskini bile yasadığımızda bizim de doktorun içini çok rahatlatmıştı aşılı olması.

Menenjit şakaya gelmez. 2 aylık 4 aylık ve 15 aylık olarak planlamıştı bizim doktorumuz . 3 dozu da yaptırdık. Herhangi bir yan etkisi olmamıştı kızımda. Çok çok hafif ateş yapmıştı sadece o da huzursuzluk yapmadı.

Kızım 2 yaşında tüm aşılarını yaptırdık. Tek hafif ateş yapan aşı bexsero idi. Biraz bacağında ağrı olmuştu ama ertesi güne geçiyor. Aşı ateşinden hiç korkmam hastalığın kendisini yaşamak yerine bir akşam huzursuzluk çekerim.

3 aylıkken bexsero ve nimenrix vurulduk, 5 aylıkken bexsero, 15 aylıkken tekrar bexsero ve nimenrix vurulacağız. Ateş yapmadı bizde ama biraz ağrı ve huzursuzluk yaptı. O da bir gece sürdü sabahına düzeldi çok şükür. Ben çok önem veriyorum aşılara, daha geçenlerde 14 yaşındaki bir kızcağız menenjitten vefat etti. Allah korusun.

Ben de 3. Ay ilk dozunu yaptırmıştım huzursuzluk ve biraz ateş olmuştu. Şuan 5,5 aylığız, 5. Ay kontrolünde yeni bir doktora geçtik o ikinci dozu yapmadı, 6. Aydan önce yapmıyorum ben dedi. Fonksiyonel tıp alanında uzman olan bir prof kendisi çok araştırarak bulduğum bir doktor o yüzden güveniyorum kendisine. Aşırı sosyal biri değilseniz, bebeğinizin etrafında çok fazla çocuk yoksa 6. Aydan sonra yaptırabilirsiniz bence

Kızlar selam menenjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz yaptırdınızmı 3 aylık dan başlanıyor ılk dozu yaptırdım sımdı ıkıncıde ama bu aşıyı yaptırırken bi acaba diyorum hep biraz agrı ve ates yaptı ıcın bı kac gun zor gecıyo siz yaptırdınızmı ne tarz yan etkıler yaşadınız
Biz yaptırdık hepsini ama boş aylara denk getirdik doktorumuz planlamasını yaptı. Her çocuk farklı tabi ama ağır olduğu söylenen bexsero bile bizde çok hafif ateş yaptı hiç sorun yaşamadık. Mutlaka yaptırılması gerektiğini düşünüyorum.

Oğlum 3.5 yaşında yaptırabilir miyim acaba.
Bende konu sahibinin affına sığınarak sorayım bari

Küçük oğlumda iki grupta tam, büyük oğlum nimerix olmuştu tek doZ bir yasindan sonra, bexsore daha yaygın değildi o zamanlar yaptırmamistik. Ona da şimdi yaptırmayi düşünüyorm, 12 yaşında çocuk doktoruna doz sayısı ve aralıklarını soracağım. Aslında bizimde yaltirmamiz lazım büyüklerin ama o kadar pahalı ki hepimiz aynı anda olamayız ☺️

Şuanda güncel fiyatını bilen var mı bexsore nin

Oğlum 3.5 yaşında yaptırabilir miyim acaba.
Bende konu sahibinin affına sığınarak sorayım bari
Ben de geçen sordum çocuk doktoruna iki markayı da aynı anda tek doz olarak yaptırabileceğimizi söyledi. Benim oğlum da ağustosta 3 yaşı dolduracak.

Back
X