Menenjit aşısi

Huzuurrr

Hayırlısı...
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
61
53
38
35
Merhaba arkadaşlar. Benim bebeğim 13. Ayının içinde. Bu ayda nimenrix adlı menenjit aşısını önerdi doktorumuz. Yan etkisi olur mu diye sorduğumda milyonda bir olabilir dedi. Ben kararsiz kaldim. Rica etsem paylasir misiniz. Sizler yaptirdiniz mi? Yaptirdiysaniz bir yan etkisini gördünüz mü?

Her aşının riski var ve daha büyük riskleri önlemek için yaptırıyoruz aşıları. Ancak son karar tabi ki senin canımıniçi.

Benimde bebeğim 15 aylık 2 doktora danıştım 2 side kesinlikle yaptır dedi Ben aşıdan sonra bebeğin bağışıklık sistemi aşıya karşı düşük kalırsa aşının kuluçka dönemine girdiğini 2-3 yaş gibi de hastalığa neden olabileceğini okumuştum Aklım karıştı halen yaptıramadım Ama bilgi kirliliği diye bir key var .2 doktorda şiddetle yaptırmam taraftarı bende yaptıracağım

Bende çok kararsız kalmıştım. Söylediğiniz gibi bizimde doktorumuz ısrarla yaptirmamizi istedi. Bnde salı günü yaptırdım. Insallah söylediğiniz gibi bir durum olmaz.

Bende çok kararsız kalmıştım. Söylediğiniz gibi bizimde doktorumuz ısrarla yaptirmamizi istedi. Bnde salı günü yaptırdım. Insallah söylediğiniz gibi bir durum olmaz.
Dedim ya bilgi kirliliği bunlar doktorumuza güvenicez sağlam kaynaklardan araştırıcaz aksi taktirde sadece içimize dert oluyo kafamızı karıştırıyor.Siz içinizi ferah tutun

canım valla doktor bıze de önerdi ikilemde kalırken oazamn bı arkadassımın cocugu menenjıt oldu ve olumden döndü cok sukur sımdı ıyı dotorlar mucıze demiş yasaması.ama söyle bi durum var menenjıt aşısı olması onu menenjıt ten tam anlamıyla korumuyor cunku bırsuru menenjıt mıkrobu varmış birde cocuga o mikrobu enjekte ediyosun acaba ilaç firmaların para kazanmak için ortaya attıkları bi durum mu bu bılemedım. birde özel bir ilaç eczaneden getırıyorsun ozel bır kutusu ve ısısı varmış bırde herkes o aşıyı yapmıyor mesela gıt sağlık ocağına sor yapmıyoruz dıyorlar bi ondan dolayı ürperdım. aşıyı götürsen bile ! 1. neden yapmıyorlar 2. bu ası madem önemli devlet neden aşı takvımıne bunu koymuyor. ne biliyim ben cok düşündüm yaptırmamaya karar verdim.rabbım cumlemıızın evladını korusun amansız hastalıktan ne kadar ası olursan ol % 100 menenjıt mıkrobundan korumuyor.

Amin. Çok haklısınız. Bnde çok kararsız kaldım. En sonunda yaptırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…