Menfaatçi insanlar...

Salvia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
1.698
1.923
408
Küçüklüğümden beri abimle hiç anlaşamayız, benden 12 yaş büyük olduğu için ezilen hep ben oldum.
Annem abimden yanaydı, babam beni tutardı ama şimdi işler değişti.

19 yaşındayım, abim evlendi.
Bir çocuğu var annem bakıyor, eşi annemin bakmasını hiç istemiyor.

Abim, çocuğu tabakları kırsa, camları devirse biz şöyle bir uyarsak kızıyor.
Onun yüzünden çocuğu sevemiyorum.

Annemi bunaltıyor, eşiyle birlikte annemin istemediği kişilerle inadına görüşüyor.
Karışmaması gerekir ama kadın sinirinden kızarıyor, tansiyonu çıkıyor.
O zamanlarda hep ben yanında oluyorum, sakinleştiriyorum.
Saatlerce kafamı şişirmesine izin veriyorum.
Ertesi gün abim iki sözle annemi tavlıyor.

Bilemiyorum siz ne düşünürsünüz.

Son düzenleme:
bu konuda ne tavsıye edılırse edılsın pek düzelecek bı durum göremedım

böyle gelmiş böyle gıder evlat ayrımı denıyor sanırım buna bazıları kızlarını tutar bazıalrını oğulları dengende tutabılen pek azdır

inş.iyi bi üni. kazanırsında uzaklaşırsın bu konulardan

okudum okudum ama son olay da afedersin ama yuh dedim söylecek laf bulamıyorum..ayrımcılığın da bu kadarı...
sen en iyisi sınava iyi çalış kurtıul git kafan rahat eder annende azıcık gerçekleri tek başına görür oğlunun 2 lafına kanmaz umarım

Aileme düşkün biriyim ama öyle yağcılık,sıcaklık yapamıyorum.Yanlarından ayrılmayı istemiyorum genel olarak,burda bir yer kazanıp okumayı düşünüyordum ama her seferinde anlıyorumki hayatımın hatası olacak sanırım burda okumak,zaten o yaşadığım kötü olaydan sonra buralardan uzaklaşmayı istemiştim çok ağırdı benim için.

orada değilde çevre illerde bir yer kazanmaya çalış...canın hem fazla sıkan olmaz ayrıca her özlediğinde gelme şansın olur

sadece birkaç ay dişini sık çalış ailene ne kadar düşkün olsanda birgün ayrılacaksın Allah bilir tabi ama durum böyle. mesleğini kazanmaya bak. evlat ayrımcılığından nefret ediyorum. özellikle ''erkek evlatlar ne yaparsa başım gözüm üstüne ama kız yaptımı durum başka'' anlayışındanda nefret ediyorum... konuyu biraz dağıttım kusura bakmayın ama kimseye değil sadece geleceğinize bakın...

Son düzenleme:
Annemde var bu olay,babam işi menfaate dökmüş gerçi babam hep öyleydi onunla da iyi değilim bana hep misafirsin bu evde muhabbeti yapıyor şefkat sıfır.Hele de annemin şu muhteşem yüzyılı izleyip oğluna aslanım diye hitap etmesi yok mu,sen ondan bulacaksın belanı sonunda diyorum elbette haklı çıkmak istemem ama iş ayrımcılığı geçti.Bugün bir hata yapsam ne olursa olsun arkadayım diyen birisi yok.Kimsem yok sanki Allah'tan başka.

Oğullarını ağam, paşam diye yetiştirip kızını ayıran zihniyeti hiç bir zaman anlamadım.
İşin bir de üst versiyonu vardır oğul torunu kendi kanlarından, kız torun başkasının. Seni üzmek için söylemiyorum ama ilenin zihniyetini abinden darbe almadıkları sürece değiştiremezsin. Sen kendi hayatına bak. kazan üniversiteyi git oku. Hatta orada iş bul yerleş, olmadı okurken kpss hazırlan başka ile atan. Ne olursa olsun kendini düşün ilk önce...

İnşallah hayata güçlü bir yerinden tutunurum yoksa 3 gün ablanın evinde bile kalamıyorsun bizzat yaşadım.Hayatın şimdi getirceklerine bakıyorum eğer olur da çok iyi bir noktaya gelirsem bu öfkeme yenilip kötü birine dönüşmek istemem.Ama insanlara hakketiği gibi davranmayı çok istiyorum.

hiç karışma.
mümkün oldukça araya da girme.

onlar çoktan menfaat ilişkilerini kurmuşlar.
sen ne desen boş.

kendini yıpratmaktan başka birşey olmaz.

Arkadaş çevresi gibi olmuyor,aile içerisindeki olaylar ayna gibi yüzüne tutuluyor nedense.Ben biraz abimin eşine kötü davransam annemin tavırları değişiyor.Bizim aile çerkez olduğundan çerkez stratejisi var duygusal olarak çok acımasız olabilen bir babaya ve onun yetiştirdiği abiye sahibim.Bunun ortasında da arayı bulmayı çalışırken saçmalayan anne var tabi.Akrabalardan zaten Allah korusun ne diyeyim.

Anne kotu, baba kotu, abi kotu, yenge kotu, akrabalar kotu. Abla desen yaninda 3 gun kalinmiyor. Canim bence sen ergenlik yasiyorsun. Guzel guzel derslerine calis, ailenden uzak kalinca hepsini seversin.

Neredeyse 20 yaşına gelmiş birinin hala ergenlikte olabileceğini düşünüp hatayı bende aramanız çok taraflı geldi.Ayrıca ben kötü dememişim farkındaysanız,kastettiğim eğer kariyerin yoksa ailenin bile sana nasıl bir duruş sergileyeceği,artık bazı şeylerin menfaate döküldüğü.Dışardan bakıp biraz bile empati kurmayınca çok rahat yapılabilecek bir yorumu yapmışsınız.Ailen ne kadar canını yakarsa yaksın özlersin,bunun için çok uzağa gitmeye gerek yok.Ben de bu kadar kıymet verip dert etmesem buraya böyle bir konu açmaz,durumu özetlemez klasik ergen düşüncesiyle 'Uff hepsinden nefret ediyorum,beni anlamıyorlar...' diye başka arayışlara girebilirdim sanıyorum.

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…