• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meniere ile başım dertte!

yamukpiremses

Akrep Kadını
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
695
469
73
merhaba bayanlar aylar önce işyerindeyken birden yer ayağımın altından kaymaya başladı, sesler uzaklaştı, görüntü flulaştı ardından dayanılmaz bir baş dönmesi. ilk gittiğim doktor vertigo ikinci gittiğim ise meniere teşhisi koydu. betaserc diye bi ilaç verdi. hastalığın sebebi tam olarak bilinmediğinden tedavisi de yok sadece bu ilaçla ilerlemesi önleniyormuş. dün evde yalnızken 3. atağımı geçirdim dünyam başıma yıkıldı, resmen öldürmüyor süründürüyor. Aranızda bu hastalığı yaşayan var mı yalnızdım ve çok korktum kendimi nasıl bu bayılacağım hissinden kurtarabilirim? panik olunca daha beter oluyorum.. bununla yaşamaya nasıl alışacağım? :14:

merhaba bayanlar aylar önce işyerindeyken birden yer ayağımın altından kaymaya başladı, sesler uzaklaştı, görüntü flulaştı ardından dayanılmaz bir baş dönmesi. ilk gittiğim doktor vertigo ikinci gittiğim ise meniere teşhisi koydu. betaserc diye bi ilaç verdi. hastalığın sebebi tam olarak bilinmediğinden tedavisi de yok sadece bu ilaçla ilerlemesi önleniyormuş. dün evde yalnızken 3. atağımı geçirdim dünyam başıma yıkıldı, resmen öldürmüyor süründürüyor. Aranızda bu hastalığı yaşayan var mı yalnızdım ve çok korktum kendimi nasıl bu bayılacağım hissinden kurtarabilirim? panik olunca daha beter oluyorum.. bununla yaşamaya nasıl alışacağım? :14:

Canım ne kadar sürüyor ki bu durum? Sadece baş dönmesi, tansiyon gibi, bir ağrın olmuyor inşallah? Evde olunca uzan, gözlerini kapa ve geçmesini bekle, ama ya dışarda başına gelse. İnternetten bir araştırsan, atakları tetikleyen durumlar mı var ki?

Canım ne kadar sürüyor ki bu durum? Sadece baş dönmesi, tansiyon gibi, bir ağrın olmuyor inşallah? Evde olunca uzan, gözlerini kapa ve geçmesini bekle, ama ya dışarda başına gelse. İnternetten bir araştırsan, atakları tetikleyen durumlar mı var ki?

yaklaşık 1buçuk saat sürüyor canım o kadar korkunç ki gözlerimi kapatıp öylece bekleyemiyorum. kafein, alkol, stres tetikliyormuş. kahve falan tüketmem fazla, alkol de tüketmiyorum ama stres bolca var maalesef. dediğin gibi dışarda olur diye sürekli bir panik içerisindeyim ve ne zaman geleceği de belli olmuyor. :2:

yaklaşık 1buçuk saat sürüyor canım o kadar korkunç ki gözlerimi kapatıp öylece bekleyemiyorum. kafein, alkol, stres tetikliyormuş. kahve falan tüketmem fazla, alkol de tüketmiyorum ama stres bolca var maalesef. dediğin gibi dışarda olur diye sürekli bir panik içerisindeyim ve ne zaman geleceği de belli olmuyor. :2:

vertigo olmayabilir.çünkü annemde var ordan biliyorum.

bu biraz daha ilerlemiş şekli olabilir.meniere hakkında bilgim yok.hiç duymadım.
araştırma hastanesine falan gittiniz mi acaba?

bu arada şimdi araştırdım.vertigo ve meniere aynı hastalıkmış.
ama annemde bu şekilde olmuyor.
bunun için kulak testi yaptırmanız gerekiyor.çünkü kulaktaki sıvı basıncıyla ilgili bir durum diye biliyorum.
ilaçla annem atlattı.ama tedavisi en az 6 ay sürüyor diye biliyorum.ihmal etmeyin.testi muhakkak yaptırın.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun şu anda bende evde aynı durumdayım benimki bu sefer vertigo atağı
dün hastanedeydim bana önerilen başın sadece düz tutulması öne arkaya sağa sola çevirmemek
ve 3-4 yastıkla uyumak
Etraf dönmesi gercekten cok zor ve mide bulantısı buna eşlik ediyor
Bahsettiğiniz ilacın dozajlarıyla meniere atağı baskılanabiliyor
Ancak vertigo atagıysa ilacın faydası yok hareket kısıtlaması veriyorlar
İki atağın ayrımınıda işitme kaybı olup olmadığı ve pozisyon testiyle belirliyorlar
gerçekten zor oluyor tekrar geçmiş olsun

vertigo olmayabilir.çünkü annemde var ordan biliyorum.

bu biraz daha ilerlemiş şekli olabilir.meniere hakkında bilgim yok.hiç duymadım.
araştırma hastanesine falan gittiniz mi acaba?

ilk ssk ya gittim o vertigo demişti, ikinsicinde özel hastaneye gittim ve baş dönmesi olduğu sırada gittim meniere teşhisi kondu. vertigonun bi ileri hali diyebilirim, vertigodan farkı geçici işitme kaybı yaşanıyor bunda maalesef.

Canım, söylemesi kolay biliyorum ama mümkün olduğu kadar stres yapmamaya çalış. Netten baktım biraz 5 kişiden 4 ünde ilaç yeterli önlem oluyormuş sanırım. Bazı durumlarda da ameliyat yapılıyormuş. Kulaktan kaynaklanan bir sorun ise ilaçtı, ameliyattı kesin bir çaresi yok mu ki?

Araştırdın mı? Türkiye'de bu dalda en iyi uzmanlar kimse onlara görünsen? Acil şifalar dilerim sana.
.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun şu anda bende evde aynı durumdayım benimki bu sefer vertigo atağı
dün hastanedeydim bana önerilen başın sadece düz tutulması öne arkaya sağa sola çevirmemek
ve 3-4 yastıkla uyumak
Etraf dönmesi gercekten cok zor ve mide bulantısı buna eşlik ediyor
Bahsettiğiniz ilacın dozajlarıyla meniere atağı baskılanabiliyor
Ancak vertigo atagıysa ilacın faydası yok hareket kısıtlaması veriyorlar
İki atağın ayrımınıda işitme kaybı olup olmadığı ve pozisyon testiyle belirliyorlar
gerçekten zor oluyor tekrar geçmiş olsun

çok teşekkürler ben inanılmaz bir paniğe kapılıyorum henüz hastalığın başında olduğum için. size de çok çokk geçmiş olsun, zor gerçekten...

Canım, söylemesi kolay biliyorum ama mümkün olduğu kadar stres yapmamaya çalış. Netten baktım biraz 5 kişiden 4 ünde ilaç yeterli önlem oluyormuş sanırım. Bazı durumlarda da ameliyat yapılıyormuş. Kulaktan kaynaklanan bir sorun ise ilaçtı, ameliyattı kesin bir çaresi yok mu ki?

Araştırdın mı? Türkiye'de bu dalda en iyi uzmanlar kimse onlara görünsen? Acil şifalar dilerim sana.
.

çok araştırdım canım maalesef tedavisi yokmuş sadece ilerde işitme kaybı olmasını ve hastalığın daha şiddetli boyuta ulaşmasını önlemek için ilaçla kontrol altına alınıyormuş. çok çok teşekkür ederim.

çok geçmiş olsun, ben de 8-9 senedir meniere hastasıyım malesef.Beni en çok rahatsız eden 8-9 senedir hiç kesilmeyen kulak uğultusu, malesef bi kulağımda biraz işitme kaybına yol açtı. Zor bi hastalık ama bir anda kendi kendine geçebilir. Tetikleyici etkenlerden olabildiğince kaçınmak lazım..

çok geçmiş olsun, ben de 8-9 senedir meniere hastasıyım malesef.Beni en çok rahatsız eden 8-9 senedir hiç kesilmeyen kulak uğultusu, malesef bi kulağımda biraz işitme kaybına yol açtı. Zor bi hastalık ama bir anda kendi kendine geçebilir. Tetikleyici etkenlerden olabildiğince kaçınmak lazım..

size de çok geçmiş olsun çok üzüldüm 8-9 yıl uzun bir süre, umarım geçer...

canım bu yazıyı denk gelmişti aylar önce okumuştum sende oku istersen ..geçmiş olsun[http://www.menierhastasiyim.com/meniere-hastaliginin-tedavisi,32/B]

Back
X