Merhaba arkadaşlar.dizlerimde problem var . birkaç sorum var . yardımcı olursanız çok sevinirim.diz ağrısı ve şişlik şikayetiyle Ortopedi doktoruna göründüm emar çekildi . sonuçlar.
Sold diz: patellar kartilajda 1. derece zedelenme.medial menisküs de 2.derece zedelenme. Ön çapraz bağda zorlanma .
Ödem ve sıvı toplanmasına bağlı dizde şişlik.
Sağ diz de sadece patellar kartilajda 1.derece zedelenme. Doktor yumurta kabuğu zarı içeren vitamin hapı verdi.2 tane krem verdi .hap 3 ay içilecek dedi . 2 kutu bitirdim.2-3 hafta içinde iyileşme olur dedi. Dediği gibi ağrılarım ve şişlik geçmişti.sonra ben yürüyüşlere başladım parkta 1 saat yürüdüm 2 hafta ,her gün.simdi tekrar ağrılar başladı.ve 2 haftadır falan devam ediyor ağrı.doktora sordum ara ara ağrılar olur dedi .yavaş yürüyüş lerin sakıncası yok dedi . Benim size sorum.diZim. hayat boyu böyle ağrıyacak mi ??bunun ameliyat siz kalıcı bir tedavisi varmı yokmu Ve bu menisküs deki zedelenme ilerleyip daha kötü bir hal alıp yırtık olur mu ?? Çok korkuyorum ilerler diye .ve yürüyüş iyi gelir deniyor ama bende ağrı yapıyor.ben yürüyüş spor yapamayacak mıyım?? Vakit ayirip okursaniz yardımcı olursanız çok sevinirim.psikolojik olarak kötüyüm.benim gibi böyle bir sorunu olanlar yardımcı olursanız çok sevinirim