Menisküs dejenerasyonu

ahdemett

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2025
14
2
1
35
Merhaba arkadaşlar.dizlerimde problem var . birkaç sorum var . yardımcı olursanız çok sevinirim.diz ağrısı ve şişlik şikayetiyle Ortopedi doktoruna göründüm emar çekildi . sonuçlar.
Sold diz: patellar kartilajda 1. derece zedelenme.medial menisküs de 2.derece zedelenme. Ön çapraz bağda zorlanma .
Ödem ve sıvı toplanmasına bağlı dizde şişlik.
Sağ diz de sadece patellar kartilajda 1.derece zedelenme. Doktor yumurta kabuğu zarı içeren vitamin hapı verdi.2 tane krem verdi .hap 3 ay içilecek dedi . 2 kutu bitirdim.2-3 hafta içinde iyileşme olur dedi. Dediği gibi ağrılarım ve şişlik geçmişti.sonra ben yürüyüşlere başladım parkta 1 saat yürüdüm 2 hafta ,her gün.simdi tekrar ağrılar başladı.ve 2 haftadır falan devam ediyor ağrı.doktora sordum ara ara ağrılar olur dedi .yavaş yürüyüş lerin sakıncası yok dedi . Benim size sorum.diZim. hayat boyu böyle ağrıyacak mi ??bunun ameliyat siz kalıcı bir tedavisi varmı yokmu Ve bu menisküs deki zedelenme ilerleyip daha kötü bir hal alıp yırtık olur mu ?? Çok korkuyorum ilerler diye .ve yürüyüş iyi gelir deniyor ama bende ağrı yapıyor.ben yürüyüş spor yapamayacak mıyım?? Vakit ayirip okursaniz yardımcı olursanız çok sevinirim.psikolojik olarak kötüyüm.

Merhaba arkadaşlar.dizlerimde problem var . birkaç sorum var . yardımcı olursanız çok sevinirim.diz ağrısı ve şişlik şikayetiyle Ortopedi doktoruna göründüm emar çekildi . sonuçlar.
Sold diz: patellar kartilajda 1. derece zedelenme.medial menisküs de 2.derece zedelenme. Ön çapraz bağda zorlanma .
Sağ diz de sadece patellar kartilajda 1.derece zedelenme. Doktor yumurta kabuğu zarı içeren vitamin hapı verdi.2 tane krem verdi .hap 3 ay içilecek dedi . 2 kutu bitirdim.2-3 hafta içinde iyileşme olur dedi. Dediği gibi ağrılarım ve şişlik geçmişti.sonra ben yürüyüşlere başladım parkta 1 saat yürüdüm 2 hafta ,her gün.simdi tekrar ağrılar başladı.ve 2 haftadır falan devam ediyor ağrı.doktora sordum ara ara ağrılar olur dedi .yavaş yürüyüş lerin sakıncası yok dedi . Benim size sorum.diZim. hayat boyu böyle ağrıyacak mi ??bunun ameliyat siz kalıcı bir tedavisi varmı yokmu Ve bu menisküs deki zedelenme ilerleyip daha kötü bir hal alıp yırtık olur mu ?? Çok korkuyorum ilerler diye .ve yürüyüş iyi gelir deniyor ama bende ağrı yapıyor.ben yürüyüş spor yapamayacak mıyım?? Vakit ayirip okursaniz yardımcı olursanız çok sevinirim.psikolojik olarak kötüyüm.benim gibi böyle bir sorunu olanlar yardımcı olursanız çok sevinirim

Bu yazıyı gören ,benimle ayni sorunları yaşayan birileri varsa bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

Tamamen dönüşü yok egzersiz yapmanuz gerek 1. derece hasar çok hafif şanslısınız.

Tamamen dönüşü yok egzersiz yapmanuz gerek 1. derece hasar çok hafif şanslısınız.
Ne gibi egzersizler ? Sizin de başınıza geldi mi bu durum ?? Gittiğim ortopedi doktoru bana egzersiz yap falan demedi . Hafif yürüyüşler faydalı olur dedi sadece .

Ne gibi egzersizler ? Sizin de başınıza geldi mi bu durum ?? Gittiğim ortopedi doktoru bana egzersiz yap falan demedi . Hafif yürüyüşler faydalı olur dedi sadece .
Düzgün bir ortopediste yada fizik tedavi doktoruna gidin mutlaka. Diz çevresi kaslarını güçlendirmeniz gerek merdiven çömelme şikayetleri arttırır

Sağ diz de sadece patellar kartilajda 1.derece zedelenme. Doktor yumurta kabuğu zarı içeren vitamin hapı verdi.2 tane krem verdi .hap 3 ay içilecek dedi . 2 kutu bitirdim.2-3 hafta içinde iyileşme olur dedi. Dediği gibi ağrılarım ve şişlik geçmişti.sonra ben yürüyüşlere başladım parkta 1 saat yürüdüm 2 hafta ,her gün.simdi tekrar ağrılar başladı.ve 2 haftadır falan devam ediyor ağrı.doktora sordum ara ara ağrılar olur dedi .yavaş yürüyüş lerin sakıncası yok dedi . Benim size sorum.diZim. hayat boyu böyle ağrıyacak mi ??bunun ameliyat siz kalıcı bir tedavisi varmı yokmu Ve bu menisküs deki zedelenme ilerleyip daha kötü bir hal alıp yırtık olur mu ?? Çok korkuyorum ilerler diye .ve yürüyüş iyi gelir deniyor ama bende ağrı yapıyor.ben yürüyüş spor yapamayacak mıyım?? Vakit ayirip okursaniz yardımcı olursanız çok sevinirim.psikolojik olarak kötüyüm.
Çok geçmiş olsun demek isterim öncelikle. Size başımdan geçen bir dizi olaydan bahsetmek istiyorum. Bundan üç yıl kadar önce iki dizimin üstüne çok şiddetli düştüm. Daha önce de defalarca düşmüştüm. Bende doğuştan kaka cikikligi var bebekken ameliyat ile düzeldim . Ailede ırsi ve hepimiz de düşüyoruz ara ara. Neyse dedim ki bu sefer doktora gideceğim acile. Kırık yok birsey yok krem ilaç verip yolladılar. Ama sağ dizim o kadar şişti ki ben aradan 6 7 ay geçince hala rahat bükemiyorum namaz kılarken vs diye doktor a gittim. 1 ve 2 grade hasar menisküs de hafif yırtık ve patella bölgesinde ödem vsvs bir sürü şey çıktı. Doktor iğne önerdi. O sıra ben ankara İstanbul arası koşturmaca halinde olduğum için bir türlü fırsat olmadı. Sonra iki kere daha düştüm. Her seferinde büyük bir sabırla iyileşmeyi bekledim ki gün gün ay ay da bir iyileşme oluyor gibi geliyor insana. Taki bu 23 Nisan a kadar ayağımın ters bir şekilde kayması sonucu diz kapağım çıktı üstelik 2 saatin içinde 4 kere . Bağım kopmuş. Neyse bunlar da aslında sizin hikayeniz ile alakalı değil asıl anlatmak istediğim şey burda başlıyor. Bu iki aylık süreçte iki kere emar im çekildi bir kere de ameliyat oldum. İlk çekilen emar da yoğun ödem kemik iliği de dahil 1 2 grade hasar ve menisküs yırtığı aynı 3 yil önceki gibi duruyordu. Sonra bana ödem yüzünden ameliyat yapamayız dediler. Ben baya bir arayış içerisinde tedavi aradım doktor vs. İlk emar im 5. Ayın ilk haftası çekildi. Sonra kendime iyi bir doktor buldum tabiki şifa Allah tan diyerek bir dala sarılmak istedim. Çünkü çıkık bir dizle yada yarı çıkık yaşamak gerçekten çok zordu Hamd olsun. Neyse ikinci emar im kurban bayramı sonrası çekildi ve ben hemen ertesi hafta ameliyat oldum. İkinci emar da diz de kemiklerde ne hornlarda nede menisküs te birsey yok yazmışlar. Allah Allah dedim. Benim menisküs te gerçi horizontal ama bir yırtık vardı yani. Bir ay önce o kadar ödeme rağmen çıkmıştı. Nasıl görmedi ler acaba diye düşündüm. Sonra ameliyat oldum ve ameliyat raporunu okudum. Ameliyat in ilk kısmı artroskopi ile gerçeklesti. Ve doktor raporda iç dış on arka tüm bağlar ve menisküs için teker teker kontrol edip normal olduğunu yazmış yani içeri girdiği kamera ile. Allah Allah dedim ben bu iki emar arası ne yaptım acaba diye düşündüm. Yaptığım değişik tek birsey vardı. Son iki senedir kadınlar arasında işte iğde tozu satıyorum filan diyen arkadaşlar vardı ama ben hiç ilgilenmedim neyalan söyleyim. Ama böyle düşüp de diz çıkığı olunca yoğun ödem de var bol kolajen içeriyor dediler hadi içeyim dedim ne kaybederim. Bir bardak soğuk süt e bir yemek kaşığı genelde aç iken tükettim. Dediler ki iğde nin kabuğu cilde içi organlara ve kaslara çekirdeği de kemiklere şifa imiş. Benim ki belki horizontal bir yırtık olduğu için kaynaşması kolaydır ama denemekten ne çıkar. Geçen hafta oldum ameliyat ve hala hergün tüketiyorum çünkü bende şaşkınım. Eşim de başladı içmeye sonucu görünce. Belki her bünyede aynı etki yapar mı bilemem ama bu bilgiyi saklamak da çok cimri ce birsey olur. Denemenizi tavsiye ederim

Back
X