• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Menopoz korkusu

Yumurta rezervi arttırılamaz ki. Ama menopozu geciktirme tedavisi varsa onu bilmiyorum. Mümkün mü?
Tüp bebekle bu değerle hamile kalırsınız bu değerlerin daha altında 44 yaşında hamile kalanlar biliyorum

İyi günler hanımlar. Çok kötü olduğum ve fikirlerinize ihtiyaç duyduğum için konu açtım. Seneler önce çocuk istedik, olmadı, o konuyu kapattık. Artık istemiyoruz kesinlikle. Ama benim o zamandan beri menopoz korkum var. Yeni test verdim, fsh normal, e2 bir az yüksek çıktı ama amh 0.39 kadar düşük bir değerde. Bu arada 34 yaşım var. Çöktüm resmen, çok kötüyüm. Anne tarafım geç menopoza girdi, hatta 40lı yaşlarda normal gebe kalan teyzelerim var, bende neden böyle oldu ki... bu değerle menopoz hakkında fikri olan var mı?
Merhaba bu neden oluyor inanın bende anlamadım bende 34 yaşındayım ben gebe kalmak isterken kalamayınca öğrendim durumumu ve hala da kalamadım 3,5 senedir totalde. Benimde annem 46 da girmiş babaannem 40 yasındans onda gebe kalan kuzenimde var ailede hiç 45 in altında menapoza giren yok ben ilk kişiyim aşılardan da şüpheleniyorum ben covid aşılarından 3 doz vurulmuştum hersey çok yokunda düzenli adet olurken birden durum bu. Tedirgin olmayın sizin bu değer hemen birden bire bitip menapoza girmezsiniz. Benimki 003 Amh ne yazık ki artık ilaçla adet oluyorum. Söyle diyebilirim ki bi arkadaşım 006 amh ile tüp bebekle gebe kaldı ve doğumdan sonradır beri hala adet oluyor yani hala girmedi menapoza. Sizin değeriniz bu değere göre daha iyi yani bu değer ortalama bi 4-5 sene götürür diye tahmin edebiliyorum daha az veya daha çokta olabilir orasını bilemiyoruz tabi ama stres yapmayıp hayatınızda sigara alkol varsa bırakırsanız süreci biraz ertelemis olursunuz bol hareket halinde olun gün içinde ve yapabilirseniz sağlıklı kaliteli beslenin

Şuan menopozun son evresindeyim hormon tedavisi görüyorum. Bende erken giriyorum ailemde yok. Menopoz her yaşta kadın için zor erken yaşta olunca haliyle insan beklemediğinden daha fazla üzülüyor. Fizyolojik belirtilerinden tutun gece terlemesi, ateş basması gibi ciddi kas kemik kaybı, kalp damar hastalıklarına kadar yol açabiliyor.

Ben şöyle biliyorum hormon tedavisi menopoz sürecini biyolojik olarak uzatmıyor herkes belirli bir yumurtalık kapasitesiyle doğuyor kiminde az oluyor ya da fazla olsa bile hızlı kaybediyor her neyse, yerine konabilen bir şey değil.

Sadece psikolojik ve en önemlisi fizyolojik belirtileri ortadan kalkıyor ha isterseniz hormon tedavisiyle rahim içi dökülüp kanama yaşayabiliyorsunuz ama bu gerçek regl döngüsü değil tabii. Şuan yaşadığım için çok araştırma yaptım açıkçası.

Menopoz süresi 6- 7 yıl sürende var, 2-3 yıl sürende var. Benim 2 yıl önce başlamış doktorum 3 yıl sürer dedi ve ben 3. yılımdayım. Kabullenmeye çalışıyorum. Hani bedenin farklı bir sürece hazırlanıyor, bitiş değil başlangıç deniyor hikaye gibi geliyor açıkçası.

O yüzden mi kemik erimesi, kas erimesi, beyin sisi oluyor, demans riski artıyor? İş hayatını bırakmak zorunda kalan bir sürü kadın var. Herkes her belirtisini ağır yaşayacak diye bir kaide yok tabii, tamamen yapıyla alakalı.

Ben annemden duymadım ateş basması, terleme kemik erimesi bile yoktu ama ben maşallah her belirtisini yaşıyorum. D vitaminim 1 yılda ciddi risk sınırına düşmüş. O yüzden güzelleme yapamıyorum bana başlangıç değil, bitiş geliyor. Cilt bile hızla değişiyor inceliyor.

İşte bunların sebebi östrojen eksikliği. Hormon tedavisi vücuda eksilen östrojen hormonunu koymak. Kadın için östrojen hormonu bu kadar önemli işte.

Hormon tedavisi menopoza girişi geciktirmez veya menopoz süresini uzatmaz. Menopoz bir yumurtalık rezervi sorunudur; tedavi ise bu rezervi etkilemez. Dışarıdan alınan hormonlar sadece menopoz sürecindeki eksikliği gidererek sıcak basması ve kemik erimesi gibi şikayetleri rahatlatır. (Alıntıdır)

Merhaba benzer durumdayım ds acaba bebek isteminiz varmıydı ve bu süreçte gebelik oldu mu onu çok merak ettim. Amh değeriniz şu anda kaç Fsh değeriniz kaç acaba ?

18538.webp
34 yaşındayım iki aylık evliyim doktora gittim adetin 2. Günü kan verdim doktorbana adanada ünlü bi doktor önerdi tüpbebek merkezinde çalışan yumurtalarını dondur dedi ilerde bir bebek değil belki üç bebek sahibi olmak isteyebilirsin dedi tahlil sonuçlarım nasıl gerçekten çok mu berbat

Eki Görüntüle 3804006 34 yaşındayım iki aylık evliyim doktora gittim adetin 2. Günü kan verdim doktorbana adanada ünlü bi doktor önerdi tüpbebek merkezinde çalışan yumurtalarını dondur dedi ilerde bir bebek değil belki üç bebek sahibi olmak isteyebilirsin dedi tahlil sonuçlarım nasıl gerçekten çok mu berbat
Merhaba ben 34 yaşındayım 3 senedir fsh yüksekliği yüzünden gebe kalamadım tüp bebekle de olmadı malesef yumurtalar büyümedi bile ilk öğrendiğimde Fsh 34 ile öğrendim durumumu geçen ay Fsh 26 ydı. Fsh ın yüksek olması işi çok zorlaştırıyor malesef size tavsiyem Fsh düştüğü an toplatın toplatacaksanız eğer ki tek çocuk yeter düşüncesindeyseniz de hemen denemelere başlayın bi süre deneyin olmuyorsa tüp bebeğe geçin derim

Teşekürler bugüne kadar hiç bitkisel kür denemedim biraz onuda deneyeceğim belki işe yarar Allah büyük bakalm

Merhaba bu neden oluyor inanın bende anlamadım bende 34 yaşındayım ben gebe kalmak isterken kalamayınca öğrendim durumumu ve hala da kalamadım 3,5 senedir totalde. Benimde annem 46 da girmiş babaannem 40 yasındans onda gebe kalan kuzenimde var ailede hiç 45 in altında menapoza giren yok ben ilk kişiyim aşılardan da şüpheleniyorum ben covid aşılarından 3 doz vurulmuştum hersey çok yokunda düzenli adet olurken birden durum bu. Tedirgin olmayın sizin bu değer hemen birden bire bitip menapoza girmezsiniz. Benimki 003 Amh ne yazık ki artık ilaçla adet oluyorum. Söyle diyebilirim ki bi arkadaşım 006 amh ile tüp bebekle gebe kaldı ve doğumdan sonradır beri hala adet oluyor yani hala girmedi menapoza. Sizin değeriniz bu değere göre daha iyi yani bu değer ortalama bi 4-5 sene götürür diye tahmin edebiliyorum daha az veya daha çokta olabilir orasını bilemiyoruz tabi ama stres yapmayıp hayatınızda sigara alkol varsa bırakırsanız süreci biraz ertelemis olursunuz bol hareket halinde olun gün içinde ve yapabilirseniz sağlıklı kaliteli beslenin
Merhabalar açıkçası ben de aşılardan şüpheleniyorum 2021 yılında Mart ayında bir sinovk oldum. Ondan sonra adetlerim gecikmeye araları açılmaya başladı ve başka sorunlarda yaşamaya başladım bu aşıyı olurken 41 yaşındaydım zaten bence menopoza daha erken girmenize neden oluyor. Tabii ki bu söylediğimin tıbbi bir kanıtı ya da karşılığı yok herkes de böyle olmayabilir de ancak kimi insanı tiroidi hassastır kimi insanın yumurtalıkları bir başkasının bademcikleri ötekinin böbreği ötekinin karaciğeri ben bunu bilemem ancak hassas olan bölgenizdeki sıkıntıyı artırdığını bir şekilde enflamasyonu arttırıp vücudun güçsüz düşmesine neden olduğunu ciddi şekilde düşünüyorum Bir kalp krizi geçirdiğinizde ya da Allah korusun başka türlü şeyler olduğunda inmeyin dinde vesaire hemen kaç adet aşı oldunuz diye soruyorlar bunları boşuna sormuyorlar tabii ki Doktorlar da bir şey iddia edemiyor ne oldu ne bitti sır olarak kalacak herhalde

Merhabalar açıkçası ben de aşılardan şüpheleniyorum 2021 yılında Mart ayında bir sinovk oldum. Ondan sonra adetlerim gecikmeye araları açılmaya başladı ve başka sorunlarda yaşamaya başladım bu aşıyı olurken 41 yaşındaydım zaten bence menopoza daha erken girmenize neden oluyor. Tabii ki bu söylediğimin tıbbi bir kanıtı ya da karşılığı yok herkes de böyle olmayabilir de ancak kimi insanı tiroidi hassastır kimi insanın yumurtalıkları bir başkasının bademcikleri ötekinin böbreği ötekinin karaciğeri ben bunu bilemem ancak hassas olan bölgenizdeki sıkıntıyı artırdığını bir şekilde enflamasyonu arttırıp vücudun güçsüz düşmesine neden olduğunu ciddi şekilde düşünüyorum Bir kalp krizi geçirdiğinizde ya da Allah korusun başka türlü şeyler olduğunda inmeyin dinde vesaire hemen kaç adet aşı oldunuz diye soruyorlar bunları boşuna sormuyorlar tabii ki Doktorlar da bir şey iddia edemiyor ne oldu ne bitti sır olarak kalacak herhalde
Bende sizinle aynı düşüncedeyim bende 3 doz birden vuruldum biontch malesef ki ne yazık ki diyorum çok pişmanım benim hiç bi sıkıntım yokken aşılardan sonra bende ilk adet gecikmemi yaşadım zaten ondan sonra böyle oldu ayrıca bir çocuğum bar hemen olmuştu doğal yolla ama ikinci olmadı aşılardan sonra. Dediginize katılıyorum ve ben başka açıklama da bulamıyorum açıkçası ayrıca ilk çocuğumda kan pıhtısı riski filan yoktu bende ne olduysa aşılardan sonra bi de o çıktı

Bende sizinle aynı düşüncedeyim bende 3 doz birden vuruldum biontch malesef ki ne yazık ki diyorum çok pişmanım benim hiç bi sıkıntım yokken aşılardan sonra bende ilk adet gecikmemi yaşadım zaten ondan sonra böyle oldu ayrıca bir çocuğum bar hemen olmuştu doğal yolla ama ikinci olmadı aşılardan sonra. Dediginize katılıyorum ve ben başka açıklama da bulamıyorum açıkçası ayrıca ilk çocuğumda kan pıhtısı riski filan yoktu bende ne olduysa aşılardan sonra bi de o çıkti

Bende sizinle aynı düşüncedeyim bende 3 doz birden vuruldum biontch malesef ki ne yazık ki diyorum çok pişmanım benim hiç bi sıkıntım yokken aşılardan sonra bende ilk adet gecikmemi yaşadım zaten ondan sonra böyle oldu ayrıca bir çocuğum bar hemen olmuştu doğal yolla ama ikinci olmadı aşılardan sonra. Dediginize katılıyorum ve ben başka açıklama da bulamıyorum açıkçası ayrıca ilk çocuğumda kan pıhtısı riski filan yoktu bende ne olduysa aşılardan sonra bi de o çıktı
kardeşim var benden 5 yaş küçük şu anda 41 yaşında 3 sene önce doğal yolla hamile kaldı düşürdü sonra bir daha kaldı boş gebelik oldu sonra bir daha kaldı dış gebelik oldu düşünün yani çocukta hiçbir problem yoktu kızda da problem yok ama sinovctan 8-9 ay sonra başlarına geldi Çok hevesle bebek istiyorlardı dünya başlarına yıkıldı ondan sonra hevesi kaçtı. Ben 45 yaşındayım 2 sene önce, evlenmeden bir ay önce doktora gittim hemen yumurta toplamalıyız dedi. Halbuki 37 yaşında gittiğim doktor sistemin tıkır tıkır işliyor genç kız gibi hani ne zaman istersen o zaman hamile kalabilirsin demişti. O kadarcık zamanda sıfıra inmez herhalde yani. Bu yumurtan az kalmış 1 ayın bile önemi var dedi. çocuk istediğimden emin olmadığım için toplattırmadım, beni tüp bebek merkezine yönlendirdi. Ben hiç beklemiyordum o kadar üzüldüm ki. o kadar çok stres yaptım ve ağladım ki 3 ay boyunca adet olmadım hayatımda ilk defa böyle bir şey oldu yani psikoloji aşırı etkiliyor bence. Diyeceğim o ki aşılardan olmadıysa bile kovid döneminde yaşadığımız stres yumurtalıklarımıza çok zarar verdi.

Back
X