mental matematik kursu hakkında yardımınıza ihtiyacım var !

aslında bende bu konuda kaygılıyım. ama eğlenceli olabilir gibi geliyor. bakalım deneyip grecez.

aydanpozar; evet bende en çok bu özelliğini sevdim kursu araştırırken. matematiği sevdirirken bir yandan bahsettiğin konularda tamamlıyor çocukları . bir sorum olacak sana. bana kurs yetkilisi 20 ay kursun süresi dedi. sence 20 ay boyunca göndermek mi gerekir . yoksa 1 yıl iki dönemde almak yeterli olur mu.

bakın öncelikle şu yanlış anlamayı giderelim. mental aritmetik eğitimi zamana bağlamak çok doğru değil. bunu şuna benzetebiliriz; bir spor merkezine başladınız ve uygulanan bir program ile çok fit bir görünüme kavuştunuz. siz isterseniz daha az fit bir duruma geldiğinizde spor salonuna gitmeyebilirsiniz, istersenizde en fit halinizle bile gitmeye devam edebilirsiniz. ama şunu unutmamalı sporu bıraktığınızda zamanla fit durumunuzu kaybetmeye başlarsınız. bunun aynı şekilde mental artimetik içinde düşünebilirsiniz.

eğitim programının uygulanma süresi tiamoda 5 aşamalı. abaküs üzerinde toplama-çıkarma, mental toplama-çıkarma, çarpma, bölme ve karakök işlemleri. tiamo her çocuğa ayrı program uyguladığı için bunu tamamlama süreside çocuğun kapasitesine göre değişmektedir.

ancak yukarıda dediğim gibi programda ne kadar ilerleneceği eğitimci ile birlikte değerlendirilmelidir. çocuğunda görüşleri alınmaldır. program sonrasın zihin egzersizlerine devam edilmelidir.

canım ya teşekkür ederim uyarın için .umarım param çöpe gitmez çünki ben bir aylık ücretini peşin ödedim. kırtasiye masrafı da aldılar peşin peşin. off acele ettim galiba. umarım sever. geliştirmesi konusunda eğitmen uyardı beni burdan gidince mutlaka evde tekrar yapması gerekiyormuş.

canım ya bende yaklaşık 1 yıldır araştırıyorum bunu kızım daha küçük olduğu için gidip görüşmedim.mahsuru yoksa ne kadar ödediğini öğrenebilir miyim?

canım ya bende yaklaşık 1 yıldır araştırıyorum bunu kızım daha küçük olduğu için gidip görüşmedim.mahsuru yoksa ne kadar ödediğini öğrenebilir miyim?

canım ben 150 lira ödüyorum. başlangıçta kırtasiye ücreti de ödedik 100 bu bi sefer alınıyor. abaküs, fasikuller falan için alınan bi para.

bakın öncelikle şu yanlış anlamayı giderelim. mental aritmetik eğitimi zamana bağlamak çok doğru değil. bunu şuna benzetebiliriz; bir spor merkezine başladınız ve uygulanan bir program ile çok fit bir görünüme kavuştunuz. siz isterseniz daha az fit bir duruma geldiğinizde spor salonuna gitmeyebilirsiniz, istersenizde en fit halinizle bile gitmeye devam edebilirsiniz. ama şunu unutmamalı sporu bıraktığınızda zamanla fit durumunuzu kaybetmeye başlarsınız. bunun aynı şekilde mental artimetik içinde düşünebilirsiniz.

eğitim programının uygulanma süresi tiamoda 5 aşamalı. abaküs üzerinde toplama-çıkarma, mental toplama-çıkarma, çarpma, bölme ve karakök işlemleri. tiamo her çocuğa ayrı program uyguladığı için bunu tamamlama süreside çocuğun kapasitesine göre değişmektedir.

ancak yukarıda dediğim gibi programda ne kadar ilerleneceği eğitimci ile birlikte değerlendirilmelidir. çocuğunda görüşleri alınmaldır. program sonrasın zihin egzersizlerine devam edilmelidir.

evet canım öğretmenimizde aynı şeyi söylüyor. evde muhakkak tekrar yapmalı diye. bizde kızımla karar aldık akşamları tv seyrederken reklam aralarında abaküs çalışacaz.
zaten 5 dakika yeterli dedi öğretmenimiz.

selam kızlar, kursa başlayalı üç hafta oluyor. ve inanmazsınız kızım cumartesi günlerini iple çekiyor. hiç bu kadar heyecanlanacağını düşünmemiştim. çok sevdi. ilk gün kurs çıkışında "anne bu nasıl bir kurs. oyun oynadık." dedi. bakalım çok seviyoruz kursu ve öğretmenimizi. gelişmeleri size aktarmaya devam ederim. biraz endişelendim doğrusu çocuğun kafasını karıştırıcam diye ama , güzel başlangıç oldu umarım da öyle devam eder.

iyi günler benim eşimde mental aritmetik eğitmeni bu alanda birde kitabı var altın nokta yayınevinden çıkan eger sormak istediğiniz birşey varsa yardımcı olmaya çalışırız

bende matematik öğretmeniyim. matematik becerileri sadece işlem becerisinden oluşmaz. iletişim, akıl yürütme problem çözme daha önemli becerilerdir. önemli olan çoçuğa bu becerileri kazandırmaktır. eğer bunlar yoksa çoçuğun bu kursa gitmesinin bir anlamı yok ama kimsenin ekmeğinede mani olmak istemem tabi yapılan etkinlikler çoçuğunuzun matematiğe bakış açısını değiştirip çocukta yeterlik kazandıracaksa bu bile bir faydadır. denemekten zarar gelmez elbette.....

bende matematik öğretmeniyim. matematik becerileri sadece işlem becerisinden oluşmaz. iletişim, akıl yürütme problem çözme daha önemli becerilerdir. önemli olan çoçuğa bu becerileri kazandırmaktır. eğer bunlar yoksa çoçuğun bu kursa gitmesinin bir anlamı yok ama kimsenin ekmeğinede mani olmak istemem tabi yapılan etkinlikler çoçuğunuzun matematiğe bakış açısını değiştirip çocukta yeterlik kazandıracaksa bu bile bir faydadır. denemekten zarar gelmez elbette.....

hocam bence bu konu hakkında araştırma yaptıktan sonra yorum yapsanız daha sağlıklı olur mental aritmetik veya abaküs eğitimini sadece işlem becerisi olarak görmek oldukça sığ bir yaklaşım japonya başta olmak üzere uzak doğuda oldukça yaygın ve eğitim sistemlerinde okullarda verilen bir derstir ayrıca pisa matematik sınavında ilk 5 e giren 4 ülke uzak doğu ülkesi

araştırma yaptım bir arkadaşım çocuğu için rica etti üniversite hocalarımızında görüşünü aldım bu konuda evet uzak doğu ülkeleri bu eğitim üzerine odaklanmış olabilir ben başarısız bir eğitim olduğunu da söylemiyorum sadece matematiği kötü olan bir çocuğun sadece bu kursa devam ederek matematiksel yeterliliğe sahip olamayacağını söylüyorum. bu benim bir araştırmacı ve öğretmen olarak görüşüm. sadece arkadaşımıza yardımcı olmak için görüşümü ve bildiklerimi bildirdim. saygılarımla

canım haklısın evet ama en azından denedim ama olmadı demek istiyorum. hiç birşey yapmadan nasıl olsa olmuyor deyip kestirip atmak istemiyorum. ben imkanları eline vereyimde olmazsa öyle olmasın

elbette dene ben de denemen taraftarıyım ancak çok baskıcı olma. en azından eski kuşak aileler gibi ısrarcı olma bir konuda. ben ilk okuldayken resim kursuna gitmek istemiştim. annem göndermedi matematik dedi... izcilik dedim kesinlikle olmaz dedi..sonra gitar dedim yine olmadı. atletizm dedim derslerin aksar dedi.ve sonunda beni iteleyerek mühendis yaptı. aslında ben hukuk okumak isterdim hem de çok... hem de çok...hem de çok... keşke geriye dönebilsem diyecek kadar çok... şimdi ben bu işi yapıyorum mutsuz olduğum söylenemez ama içimde geriye dönüşü olmayan bir uhde kaldı. bu duruma düşürme bence....

araştırma yaptım bir arkadaşım çocuğu için rica etti üniversite hocalarımızında görüşünü aldım bu konuda evet uzak doğu ülkeleri bu eğitim üzerine odaklanmış olabilir ben başarısız bir eğitim olduğunu da söylemiyorum sadece matematiği kötü olan bir çocuğun sadece bu kursa devam ederek matematiksel yeterliliğe sahip olamayacağını söylüyorum. bu benim bir araştırmacı ve öğretmen olarak görüşüm. sadece arkadaşımıza yardımcı olmak için görüşümü ve bildiklerimi bildirdim. saygılarımla

bu eğitim sadece matematik eğitimi olarak görmek yanlış bu eğitim bir zihin sporudur 1 sene boyunca toplama ve çıkarma öğretiliyor zaten bize gelen öğrencilerin %99 toplama çıkarma biliyor.şunu unutmayalımki minder sporları koşmanın olmadıgı bir daldır ama bütün sporcuarı uzun koşular yaparki minderde tıkanmasın bu eğitimde zihnin krosudur.

Yetenek Sizsiniz Türkiyedeki çocuklar yapıyor bu mental matematiği.
Bizim öğretmen arkadaşın da kızı bu kursa gidiyor. Derslere yardımcı olmuş. Gitsin bence

açıkcası ben sadece para tuzağı olduğunu düşünüyorum bizim sınıftan bi çocuk 2 sene gitti ve hiç bi faydası olmadı, çocuktan çocuğada değişir elbet ama bu eğitimi verenler sadece iki haftalık kursla eğitmen oluyorlar
ve bu metodun kalıcı olması için en az 4-5 sene sürekli kullanmak gerekiyormuş, yani çocuğun etkin ve gönüllü katılımı çok önemli ama bence bu yaş çocuklar için bu çok zor, çocuğu zorlamaksa kesinlikle eziyet
bu metodun yaygın kullanıldığı japonya çin mısır hindistan gibi ülkelerde hesap makinesi yokkenden ticarette kullanılıyormuş soroban abaküs, yani onların geleneği göreneği gibi bişey. zaten şimdiki hesap makinelerinin temelini oluşturuyormuş bu metod
ben yetkin eğitimen ve kurum olduğunu düşünmüyorum Türkiyede, o yüzden vakit ve nakit kaybı diyorum, benim fikrim bu

Son düzenleme:
açıkcası ben sadece para tuzağı olduğunu düşünüyorum bizim sınıftan bi çocuk 2 sene gitti ve hiç bi faydası olmadı, çocuktan çocuğada değişir elbet ama bu eğitimi verenler sadece iki haftalık kursla eğitmen oluyorlar
ve bu metodun kalıcı olması için en az 4-5 sene sürekli kullanmak gerekiyormuş, yani çocuğun etkin ve gönüllü katılımı çok önemli ama bence bu yaş çocuklar için bu çok zor
bu metodun yaygın kullanıldığı japonya çin mısır hindistan gibi ülkelerde hesap makinesi yokkenden ticarette kullanılıyormuş soroban abaküs, yani onların geleneği göreneği gibi bişey
ben yetkin eğitimen ve kurum olduğunu düşünmüyorum Türkiyede, o yüzden vakit ve nakit kaybı diyorum, benim fikrim bu

gönüllü katılım çok önemli bu yaş için zor demişsiniz fakat tam aksine okulda 40 dk dersde sıkılan bir ögrenci 60 dk ders 5 dk teneffüs bir 60 dk ders yapılıyor ve çoçuklar annelerine koşarak çok zevkli geçtigini söylüyorlar parmak hesabı işin şov kısmı burada önemli olan matematigi sevmeleri özgüven ve zihinsel gelişim yabancı bir makalede okudum abaküsle işlem yapan bir ögrencinin beyninde kan dolaşımı çok hızlı şekilde artmaktaymış eger isterseniz internetten tekrar arar bulmaya çalışırm ama her kursa gönderilmez mantar gibi türedi z çünkü bu kursa göndermek isteyenlere acizane tavsiyem aloha ve menar

benim oğlum da 11 yaşına yeni girdi, aloha mental aritmetiğe devam ediyor, 2 ay önce başladı kursu, çok eğleniyor, pazar günleriini iple çekiyor
matematik zekası yüksek olan bir çocuk zaten biz özellikle özgüven, hafıza, dikkat dağınıklığı, zihin çalıştırıcı özellikleri için kayıt ettirdik biz çok memnunuz

canım ben bu işi yapıyorum şuan bir ilde mental aritmetik kursu çalıştırıyorum.Biz bu işi abaküs aracılığıyla gerçekleştiriyoruz ama öyle bilinen abaküsten değil farklı amacımız çocuğun zihnine bu abaküsü görsel olarak yerleştirip hem daha hızlı matematik isleminin yapması hem de beynin daha fazla alanının kullanılmasının sağlanmasını amaçlıyoruz 3 aşama şeklinde ilerliyor çocuklar hem çok eğleniyor hem de hızlı işlem yaptığında kendine olan güveni geliyor bu kurs sadece matematik için değil her alanda çocuk için yararlı diğer dersleri de çok iyi ilerliyor ben tavsiye ederim

hocam ben de bu eğiteme başlamak üzereyim. eğitimini de aldım. siz ne tür zorluklarla karşılaştınız. biraz bilği verebilir misin?

Back
X