- Konu Sahibi hilalbasar
aslında bende bu konuda kaygılıyım. ama eğlenceli olabilir gibi geliyor. bakalım deneyip grecez.
aydanpozar; evet bende en çok bu özelliğini sevdim kursu araştırırken. matematiği sevdirirken bir yandan bahsettiğin konularda tamamlıyor çocukları . bir sorum olacak sana. bana kurs yetkilisi 20 ay kursun süresi dedi. sence 20 ay boyunca göndermek mi gerekir . yoksa 1 yıl iki dönemde almak yeterli olur mu.
bakın öncelikle şu yanlış anlamayı giderelim. mental aritmetik eğitimi zamana bağlamak çok doğru değil. bunu şuna benzetebiliriz; bir spor merkezine başladınız ve uygulanan bir program ile çok fit bir görünüme kavuştunuz. siz isterseniz daha az fit bir duruma geldiğinizde spor salonuna gitmeyebilirsiniz, istersenizde en fit halinizle bile gitmeye devam edebilirsiniz. ama şunu unutmamalı sporu bıraktığınızda zamanla fit durumunuzu kaybetmeye başlarsınız. bunun aynı şekilde mental artimetik içinde düşünebilirsiniz.
eğitim programının uygulanma süresi tiamoda 5 aşamalı. abaküs üzerinde toplama-çıkarma, mental toplama-çıkarma, çarpma, bölme ve karakök işlemleri. tiamo her çocuğa ayrı program uyguladığı için bunu tamamlama süreside çocuğun kapasitesine göre değişmektedir.
ancak yukarıda dediğim gibi programda ne kadar ilerleneceği eğitimci ile birlikte değerlendirilmelidir. çocuğunda görüşleri alınmaldır. program sonrasın zihin egzersizlerine devam edilmelidir.