merak ediyorum

yabancılar genelde eve dışarıda giydikleri ayakkabılarla girmiyorlar mı ?yurt dışında yaşayan tanıdıklarım var onlar öyle anlatıyorlardı

Bizim eve simdiye kadar hic kimse ayakkabisiyla girmedi Yabanci dahi kendi ayakkabisinida getirmedi:1:

bunu da ilk defa buradan duyuyorum. ilginçmiş bence gereksiz. hatta terliğe ne gerek var. ben misafirliğe gittiğimde terlik giymiyorum ki. kendi evimde giyorum terlik.

tabi ki dediğim gibi tercih meselesi asla yadırgamam ,kıyafetin bütünlüğünü sağlayan ayakkabıdır, benim merak ettiğim niye erkelerinki taşınmaz.. kadınlar eşlerininkini alabilirler sonuçta onların kıyafetlerini altına ev terliği hoş durmuyor :)

Doğru söylüyorsun da onların ev terliği taşıyabilecek bir çantaları da yok böye bir dertleri de yok.
Ama yine aynı şekilde terlik değil de mesela bir takım giyilecek ortam oluşmuş ve altına ayakkabı giyilmesş gerekiyorsa ben eşimin ayakkabısını alırım yanıma :))
Sonuçta erkekler takımı durduk yerde giymiyorlar -en azından benim eşim öyle- böyle bir durumda ayakkabısız olmaz yani

aynen ya hemen dalga geçerler dedikodumuz falan yapılır:1: tamam açılışı nasipse 5 sene sonra falan yapıcaam desteklerinizi bekliyorruuummmm:37::52::52:
yok ya saka bir yana ben kendi ev terligimi bile götürmedim hic. Ev terligi hastaligina sahibimdir evet ama gittigim yerde nasil olsa var. Götürmeyi gerek duymuyorum. bir arkadasin da dedigi gibi anca patik götürürüm ayaciklarim üsemesin diye :1: getirenleri de taniyorum senin dedigin gibi topuklu, parlak yaz ayakkabisi. Hele birininki Sindrella ayakkabasi gibiydi :9: Bazi insanlarin süse püse asiri bir zaafi var. Kadinlar severler hos görünmeyi. Erkeklerle aramizdaki "göze carpan" en büyük fark. Bu yüzden onlar bu gibi seyleri aliskanlik hale getirmemisler bence.

bunu da ilk defa buradan duyuyorum. ilginçmiş bence gereksiz. hatta terliğe ne gerek var. ben misafirliğe gittiğimde terlik giymiyorum ki. kendi evimde giyorum terlik.

bunu çeşitli sebepleri var yalın ;ayak dolaşmayı saygısızlık olarak görenler var(tabi çorapta yoksa),kışın ayak üşümesin diye birde kıyafet şıklığı için :1:

demek ki kişiye göre değişiyor :):34:

Düsünsene Senin evine geliyor Terlik veriyorsun "ayy yok ben almim kendi Terliklerimi getirdim" :53: Hic sevmem öyle insanlari bana gelmesinler zaten... Patik desen tamam birsey demem ama öyle terlikmis ayakkabiymis :19:

Doğru söylüyorsun da onların ev terliği taşıyabilecek bir çantaları da yok böye bir dertleri de yok.
Ama yine aynı şekilde terlik değil de mesela bir takım giyilecek ortam oluşmuş ve altına ayakkabı giyilmesş gerekiyorsa ben eşimin ayakkabısını alırım yanıma :))
Sonuçta erkekler takımı durduk yerde giymiyorlar -en azından benim eşim öyle- böyle bir durumda ayakkabısız olmaz yani

bende onu diyorum belki özel bir ev gezmesi, kadın ayakkabıyı götürüyor ama erkeğe takım elbise yada şık bir pantolan, gömlek ,ceketin altına ev sahibi tarafından ev terliği veriliyor bence bütün karizma gitti:9::9:

yok ya saka bir yana ben kendi ev terligimi bile götürmedim hic. Ev terligi hastaligina sahibimdir evet ama gittigim yerde nasil olsa var. Götürmeyi gerek duymuyorum. bir arkadasin da dedigi gibi anca patik götürürüm ayaciklarim üsemesin diye :1: getirenleri de taniyorum senin dedigin gibi topuklu, parlak yaz ayakkabisi. Hele birininki Sindrella ayakkabasi gibiydi :9: Bazi insanlarin süse püse asiri bir zaafi var. Kadinlar severler hos görünmeyi. Erkeklerle aramizdaki "göze carpan" en büyük fark. Bu yüzden onlar bu gibi seyleri aliskanlik hale getirmemisler bence.

doğru söylüyorsunuz onlara göre gereksiz bir ayrıntı :)

Ilk Defa su Yemekteyiz Programinda görmüstüm kendim yurt disinda yasiyorum buralarda hic yoktur öyle birsey isimiz gücümüz yok birde terlik ayakkabi mi tasiycaz... Giyindigin Corabi yakistir giyimine o da yeter ......:34:

Ben de yurt disinda oturuyorum cnm ve sana diyebilirim ki cok degisik kültürden insanlarla komsuluk, arkadaslik yaptigimizdan görüyoruz terliklisini terliksizini... Bir yunan arkadasim var mesela bize geldiginde disarida giydigimiz ayakkabilarla iceriye girmedigimizi cok iyi biliyor veee kendi terligini getirir genelde. Cantasi büyük oldugunda sigdir ve getirir. Yoksa ben veririm ona ev terligini ama kisda tabii ki de yazda yani cok sicak havalarda ev terligine gerek yok bence. Ama kokos kadinlar topuklu ayakkabi giyerler evde yaz kis demeden :9:

Çook özür dieyerek belki konu dışı olacak ama ben burdaki kk üyelerinin bayanların yanında terlik veya ev ayakabısı her ne ise taşıyor olmalarına arşı verdikleri tepkiye çok şaşırdım...
Hele de çorap ya da patik götürmeyi daha doğru bulmaları bana daha da garip geldi
Gerçekten kişi kendi gibi bilir dedikleri bu heralde ben herkesin kesinlikle ve ayakkabısı taşıdığını düşünürdüm
Demekki öyle değilmiş
Bence başka birinin evine ayakkaısız gitmek bile saçma hatta ben eve gelen misafire terlik bile çıkarmam o derece alışmışım
Demekki bu durum sadece benim çevremde normal

Bir de bu işin şu boyutu var ki ben eve gelen hiç kimseye kendime veya eşime ait ev terliğini vermem
Misafir terliği diye bir kavram vardır ki onlar da daha şık olur
Mesela benim erkekler için aldığım misafir terliklerim deri hatta içlerinde rugan olanı bile var yani kimsenin ayağında çirkin durmaz takım elbise altına bile yakışır yani o derece :))

Çook özür dieyerek belki konu dışı olacak ama ben burdaki kk üyelerinin bayanların yanında terlik veya ev ayakabısı her ne ise taşıyor olmalarına arşı verdikleri tepkiye çok şaşırdım...
Hele de çorap ya da patik götürmeyi daha doğru bulmaları bana daha da garip geldi
Gerçekten kişi kendi gibi bilir dedikleri bu heralde ben herkesin kesinlikle ve ayakkabısı taşıdığını düşünürdüm
Demekki öyle değilmiş
Bence başka birinin evine ayakkaısız gitmek bile saçma hatta ben eve gelen misafire terlik bile çıkarmam o derece alışmışım

Bir de bu işin şu boyutu var ki ben eve gelen hiç kimseye kendime veya eşime ait ev terliğini vermem
Mesela benim erkekler için aldığım misafir terliklerim deri hatta içlerinde rugan olanı bile var yani kimsenin ayağında çirkin durmaz takım elbise altına bile yakışır yani o derece :))

doğru diyorsunuz benim annemin arkadaşları arasında hiç giymeyende var yada terlik yada ayakkabı getirende var yadırgamak yanlış olur sonuçta yetiştirilme tarzıyla alakalı birazda gelenek görenek yani:34:

erkekler oyle sey dusunmedıgınden.:)) bız kadınlar malum herseyımız suslu uyumlu olucak. bızım gunde topuklu ayakkabı getıren var bızzat poşete koyup. aman ne bakımlar :D ben daha goturmedım ben genelde patik gotururum.

Demekki öyle değilmiş

Bence sasiralacak yada yadirganacak bir durum yok.
Böyle bir sartta yok "Misafirlige terliksiz gitmek ayiptir!" yada "Kendi terlikleriyle misafirlige giden ayip eder" gibicesine.
Herkesin kendi bilecegi bir is sonuc itibariyle. Bence bunun aslinda kültürle de cok bir alakasi oldugunu sanmiyorum aslinda.
Tamamiyle konu sahibi arkadasimizin da dedigi gibi KARAKTER meselesi.
Örnegin almanlar evde ayakkabilarini cikarmasalarda olur ama kendi evlerinde ev terligi yada yalin ayak gezerler.
Cünkü EV demek RAHATLIK demektir. Herkes nasil rahat ediyorsa öyle dolanir.
Sen terliksiz asla rahat edemem diyorsan o da senin bilecegin is! Ben cok samimi dostlarimin evinde rahatimdir.
O rahatligi karsilikli birbirimize hissettiririz. Kendi evimde terlik giydigim icin cekinmeden ev terligi isterim onlarlar.
Ayrica eklemedk istedigim birsey daha var. Hani demissin ya esimin yada kendi ev terligim ayridir misafirlerinkisi ayridir diye.
O her evde öyledir zaten en azindan benim gözlemledigim kadariyla

Bence sasiralacak yada yadirganacak bir durum yok.
Böyle bir sartta yok "Misafirlige terliksiz gitmek ayiptir!" yada "Kendi terlikleriyle misafirlige giden ayip eder" gibicesine.
Herkesin kendi bilecegi bir is sonuc itibariyle. Bence bunun aslinda kültürle de cok bir alakasi oldugunu sanmiyorum aslinda.
Tamamiyle konu sahibi arkadasimizin da dedigi gibi KARAKTER meselesi.
Örnegin almanlar evde ayakkabilarini cikarmasalarda olur ama kendi evlerinde ev terligi yada yalin ayak gezerler.
Cünkü EV demek RAHATLIK demektir. Herkes nasil rahat ediyorsa öyle dolanir.
Sen terliksiz asla rahat edemem diyorsan o da senin bilecegin is! Ben cok samimi dostlarimin evinde rahatimdir.
O rahatligi karsilikli birbirimize hissettiririz. Kendi evimde terlik giydigim icin cekinmeden ev terligi isterim onlarlar.
Ayrica eklemedk istedigim birsey daha var. Hani demissin ya esimin yada kendi ev terligim ayridir misafirlerinkisi ayridir diye.
O her evde öyledir zaten en azindan benim gözlemledigim kadariyla

Tsk Ediyorum ve katiliyorum...:34: Cevap vermeme bile gerek birakmamissin :1:O derece yani....:34:

kadınlar hep daha havalı ve daha göz baktmak isteyen tarafta ondan..
erkeklerin o fütursuz hallerini çok seviyorum yahuu:31:

ben götürmem etrafımda pek götüreni de görmedim ama evet götürenler var.bence bunun tek sebebi bayanların beğenilme arzusu dikkat çekmeyi sevmeleri erkekler bu konuda daha rahatlar kim beğenmiş beğenmemiş pek önemsemezler.bende önemsemiyorum:31:

Back
X