merak ediyorum......

sen, sevgilin, eski eşleriniz yaptıklarınızı yaşıyorsunuz haklı ya da haksız kimin ne yaşadığı beni ilgilendirmiyor hepimizin ahlaki kriterleri farklı. Ama o çocuklara yazık ya hayatları boyunca sıkıntı yaşayacaklar emin ol çevrende öğretmen varsa sor en fazla sorun yaşayan öğrenciler parçalanmış aileden çıkıyor. Tamam insanlar anlaşamaz boşanır ama bana AŞIK oldum deme bakmazsan o gözle görüşmezsen olmazsın.

sizin için ne dua ederim ne beddua ama umarım o çocuklar sağlıklı olurlar sizden nefret edecek 2 çocuk var oturup bir düşünün 2 kişinin hayatını ve hiç günahı olmayan şimdiden kararttınız

evli biriyle ilişki yaşamak onun ayrılmasına sebep olmak hiçbirzaman hoş karşılanmaz
kkdada hep sert tepkiler almıştır bu tarz konular
sanırım arkadaş konularını yazınca aldığı tepkilerden epey içine dert olmuşki adamla birbirlerine olan sevgilerini ispata çalışıyo
kimse sana evlenemezsin demiyorki yaptığın yanlış diyor
sana yanlış gelmiyorsa ne ala devam et
kime neki evlensen evlenmesen
siz mutluysanız ispata gerek yok kk ahalisi bilmesede olurr

kınamıyorum ama yani vicdanın hiç yok mu senin ?
tamam belki onu seviyorsun belki mutluda olursun ama için nasıl rahat edecek ki ?
o bebek çok küçük ..sen olsaydın o ilk eşinin yerinde ne hissederdin ..Allahım bazı insanlar ne acımasız yarabbim sen gör şunları ...

3 ay da nasil bo$andiniz, ikinizde hemde merak ettim
bizim beddua etmeye hakkimiz yok ama yuvasini yikdigin kadinin belki hakki vardir
en azindan ALLAHINDAN BULSUN diyordur:34:

sordum onuda sordum tabiki çünkü banada saçma geldi duyduğum şey boşanana kadar eşim beni istediği zaman onun gözü dışarı kaymasın diye ona yetmek zorundaydım dedi...
silahla değil akrabadır aile evlen der yaş küçük olur iyi derler evlenirler alışırlar mutlu olurlar sanarlar ama öyle olmaz ... yaşamayan bilemez ben o yüsden yorumdan kaçınıyorum allah hiçkimseye yaşatmasın çok acı bir şey ama kınamıyorumda ...beşer şaşar...

bizde yedik,adam kendi zevkim icin karimi kullandim dermi :20::20: bu erkekler zaten hep bi kilif uydurur

kinamiyoruz evli insanlar eslerini nasil aldatir sasiriyoruz :19::19:

herkesin günahı vebali kendine evlilik mevzularında yorum yapmayı sevmem ama bir arkadaşımdan bi örnek vermek istedim 4 aylık çocuğa istinaden arkadaşım aile zoruyla teyzesinin kızıyla evlendirilmişti evlendiği gündendir bir türlü eşine alışamamış mutlu olamamış birisi 2 çocuğu vardı neden dedim neden iki çocuk hadi birini anladım aileyi düzeltmek için akraba baskısı madem mutsuzdun neden 2. dedim bir çocuğun huzursuz ortamda yetişmesinden keyifmi alıyordunuz dedim aldığım cevap ise eşine tüplerimi bağlatmış ne tam bilmiyorum o şekilde hamileliği engellemişler ama kadın kendi annesinin gazıyla bi çocuk daha yap aranız dizelir gazıyla arkadaşımdan habersiz gidiyo çıkarttırıyor hamile kalıyor al sana ikinci bebek ve 3-4 ay olana kadar arkadaşıma söylemiyor bile ....ben bu örnekle sadece bakış açınızı değiştirmek istedim herşey burda yazılanlar gibi olmaya bilir uzaktan atıp tutmak tu kaka yapmak kolaydır rabbim zaten haklı haksızı bilir hesabımızda onadır...Peygamber efendimizin bir lafı vardır hiç bir kul kınadığını yaşamadan ölmez...o yüzden yorumlarınızda kendi yuvanızı evladınızı düşünerek dikkatli kelimeler seçin allah kimseye yaşatmasın...

Benim bildiğim tüpler bağlatılınca ancak tüp bebekle hamile kalınıyor. İyi sallamış... Daha da kötüsü yemişsiniz bunu...

size ne kızıyorum ne de kınıyorum o adamın karakteri buymuş siz olmasanız da bunu yapma potansiyeli varmış zaten karısı kurtulmuş umarım çocuklarıyla mutlu olur, size gelince çok sevdiğim bir sözü vardır erich fromm'un "insanlar varlığını iki şekilde ifade eder, birincisi yıkarak ve yok ederek ikincisi yaratarak ve yaşatarak" her insan kendi kaderini yaratıyor siz de kendi yolunuzu seçmişsiniz ama hala mutlu olduğunuzu ve başardığınızı ispat etme çabanız içinizde bir yerde hata yaptığınızı düşündüğünüzü gösteriyor. evlenme konusunda beklemenize gerek yok

Son düzenleme:
4 aylık bebek varken ortada mutsuz bir yuvasının olduğuna nasıl inandınız?
22 yaşındayım yaşça da belli ki sizden küçüğüm ama okurken ben utandım da siz kendinizi soktuğunuz rezil durumdan bi'dakika olsun utanmadınız mı? Resmen eşinizi aldatmışsınız, madem okadar kolaydı boşansaydınız mutsuz olduğunuzu hissettiğiniz an.

Babanızın, annenizin elini nasıl öpüp, yüzüne bakabiliyorsunuz ya beynim almıyo!

Resmen evliliğim kötü gidiyo diye başkasının yuvasına göz dikmişsiniz! Sanırım bebeği leyleklerin getirdiğini sanıyorsunuz?

Resmen pişkinliğinizden benim burda midem bulandı. Mutsuzsanız başka bir anne olan kadına neden bulaştırıyorsunuz mutsuzluğunuzu.

İnş o evlatların, o annenin her gözyaşı yüreğinize düşer de biraz olsun anlarsınız ne yaşattığınızı:19:

Ee insan yaşattığını yaşamadan ölmüyor değil mi
:42:

Sizin bu kendinizi ispat, vicdan rahatlatma çabalarınızı anlamıyorum ben. Habire konu açıyorsunuz yaptığınızı savunuyorsunuz, güya yaşadıklarından pişman olmayan gururlu kadın pozlarına giriyorsunuz. Yok yargılamayacakmışız eleştirmeyecekmişiz. Yasak aşk yaşayan insan ve bunu toplumda ilan eden kişi bi zahmet bunlara katlanacak gücü bulsun. Ya da gizli gizli yaşasın günahını bize ne... Şu sorduğunuz sorunun cevabını internette jet hızıyla bulurdunuz.

Yanılmıyorsam diğer konularınızdan birinde o kadın için "kadın olsaydı da kocasını kaptırmasaydı" bile demiştiniz...
:19:

Son düzenleme:
Ben olayı öğrendikten kısa bir süre sonra evi terketmiş, aşağı yukarı bir ay içinde de boşanmışlar. Mahkeme cocuğun velayetini tamamen babaya vrmiş üstelik görmek için gün bile talep etmemiş nasıl bir aşksa.

Ben onun yerinde olsam; bu adam adam olsaydı Elmayra onu bırakmaz derdim. Salak balıklama atlamış, aylarca seni ben teselli edeyim demiş :) ahahahah

Sonuç ortada kaldı :)

Elmayra Biliyorum konuyla çok alakasız ama zaten bu konuya yapacak yorumum gerçekten yok!!

Bu konuyu okurken eski yazılarınızı okudum ve cok etkilendim diğer yazılarınızla beraber ama arada bir boşluk var ilk evlenmeden önce yaşadıklarınız ve anlattıklarınızdan çok etkilendim merakımı mazur görün lütfen amacım size tekrar hatırlatıp üzmek değil ama yazdıklarınız o kadar ilgilimi çekti ki merak uyandıran bır romanı okurken yarım kaldı gibi ve merak ettim sonrasında ne oldugunu mesaj sayım az oldugu için de özelden mesaj atamadım,başka bir yerde mi yazdınız sonradan yaşanılanları nerede okuyabilirim?

Tekrar tekrar merakımı mazur görün cevap yazmak istemezsenız de anlarım...

Elmayra Biliyorum konuyla çok alakasız ama zaten bu konuya yapacak yorumum gerçekten yok!!

Bu konuyu okurken eski yazılarınızı okudum ve cok etkilendim diğer yazılarınızla beraber ama arada bir boşluk var ilk evlenmeden önce yaşadıklarınız ve anlattıklarınızdan çok etkilendim merakımı mazur görün lütfen amacım size tekrar hatırlatıp üzmek değil ama yazdıklarınız o kadar ilgilimi çekti ki merak uyandıran bır romanı okurken yarım kaldı gibi ve merak ettim sonrasında ne oldugunu mesaj sayım az oldugu için de özelden mesaj atamadım,başka bir yerde mi yazdınız sonradan yaşanılanları nerede okuyabilirim?

Tekrar tekrar merakımı mazur görün cevap yazmak istemezsenız de anlarım...

sana katılıyorum arkadaşım... bu konuya aslında yazacak çok şeyim var ama herkes Allahından bulsun karışmak sinirlerimi iyice hoplatmak istemiyorum... elmayracım merakımı mazur görürsen ben de okudum hikayeni çok duygulandım çok etkilendim sanki boğazımda bişe düğümlendi kaldı ama local arkadaşım gibi sonrasında yaşadıklarını merak ediyorum.. haddimi aşıyosam kusuruma bakma nolur eğer acını deşecekse de sormadım farzet ama ben de annem babamdan kaynaklı çok da sağlam olmayan vi evlilik yaşadığım için şu anda bu konuda büyük korkularım var ve bu yüzden böyle olaylar çok etkiliyor ve ilgimi çekiyor...

konu sahibinin pişkinliği öldürüyor beni:50:

dilerim güzel Allahımdan,sevgiliniz inşallah o 2 çocukla gelir de hanyayı konyayı öğrenirsiniz:ssz:

elmayra ya nasil ula$icam kizlar
yani profiline
bi yardim lutfenn
merak ettimde konuyyu:17:

yuva yikanin yuvasi olmaz derler bakalim sizin olacakmi ALLAH ISLAH ETSIN,
ne gunlere kaldik YARABBI..ALLAH ESIRGESIN..

haklısın....

evet hep kadın sucludur zaten adamlarda hıc suc yok..yada aldatılan kadında hiç suç yok demi..neyse onlar benı suclu bulsun yerden yere vursun ama gordum kı medenı arkadaşta çokmuşş

aldatilan kadinda hic suc yok demi demissinde ?
zamaninda esinde seni aldatmis ?
demekki suc yine sende............

Son düzenleme:
bır evlilğin bitmesının nedenı- aldatmadıgı sürece- kadın olmuyor. araştırmalar bu yonde...

kadın hep dişi kuş misali yuvayı yapma tarafında oluyor.

ama bır evlılk aldatma yokken yanı kadın aldatmazken bıtmısse malesef o erkekten şart ne olursa olsun erdem şeref haysıyet onur sevgı aşk deger duygu saygı merhamet edep haya vicdan ... beklemek imkansızzz

ha sen deseydınkı bekarım karıısnda ayırp evlenıyorum ozamn yazık sana derdık ama sen şanslıısn bı kere aldatabılmııısn sen bu kocayıda yarın daha ıyı bırını bulur aldatırsın .

biizm burda bı kız vardı karıısndan ayırdı adamı evlendı . sonra cocuk yaptı o adamı aldattı. ayrıldı. şimdi başka bır adamla berabermıs. yanı şu ki alışmadık dötte don durmaz demiş atalar.

görmüyormuusn ne evlılkler var burdan hepımz ayrıl derken bıle yuvalar kolay yıkılmıyor sen başka bır ... için .... bırakmışşın hepsi aynı be.:47::47: çocuklara yazık etmıısn

Son düzenleme:
Back
X