Kayınvalidemin Günleri :(

Neden hiçbir şekilde gitmek istemiyorsunuz anlamadım hadi başkasına gitmek istemeyebilirsin ki diğer kişi de yengeymiş akraba yani ama kaynanana misafir geldiğinde gidebilirsin yardım edersin bunu hizmetçilik olarak görme yani kadımda mahcup olabilir millet görüşmüyorsunuz sanıp laf eder diye çağurıyprdur ve de sıkılma diye ne güzel işte yani her çağırdığında bahane bulursanız inandırıcı olur mu sizce hem hergün gün olmutor ya haftada bir güm gitsen ne çıkar günler senin evinde de oturursun ama kırman sürekli hoş değil sonra kaynanan görüşmek istemediğini düşünüp soğukluk girecek aranuza çağıran annende olabilirdi ama onu kırmaz giderdiniz

Gitmen iyi olmuş,kayınvaliden mutlu olmuştur.
Her güne katılman gerekmez ama kayınvalidenin evinde olunca,ailenin ferdi olarak bulunman güzel olur.
Gün adeti böyle...Gelin neden gelmedi diye sorarlar,araları yok galiba derler vs...
Sen saçma bulabilirsin ama kayınvalidenin dünyası böyleyse,onun için önemlidir.

günlerden kurtulmanın 2 kesin çözümü var:1:
biri çocuk biri iş :9::9:
ben çalışmadıgım için çocugu bahane ederek gitsem bile
1-1,5 saat durup kaçarım(kaçardım)
artık günü y:1:k gerçi kaçma derdimde yok:9::9:

canim ayni olay benimde basimda geliyo herseferinde 1 de isten cikiyorum bitkin yorgun günlere katiliyorum benden 30yas yengeler benden dinc masAllah dedikodu yapiyolar bende iyi oldugumda gidiyorum eger yorgunsam kirmadan belirtip gitmiyorum esler bu konulari pek anlamiyo dedikleri tek sey git canim nolucak vallahi hem ev hem is rol yapamiyorum mutlu mesut gelinler gibi sorumluluklarim fazla yengeler mübarek süslü püslü :-D

Vala canim acikca soylemszsen imadaj lafdan sozden anlamiyolar bnlar..bn gune gitmene degilde emri vaki olayina sinir oldum senn adina plan yaplmasindan filan.ben bunu ck kiziyorum...

gitsen ne olacak sanki diyenleride anlayamıyorum eğer bu yüzden kayınvalideyle ara bozulacaksa bozulsun zaten her türlü hürmeti saygıyı gösterirsin sırf her çağırdığı yere gitmedin diye senden kötüsü olmaz komşuları laf ediyorsada o onların ayıbı gelini hizmetçi gibi gören mantıktan vazgeçin artık kayınvalidenin tek isteği geliniyle gösteriş yapıp rahat rahat dedikodu yapabilmek için hizmet edecek birini bulmak kendi kızları günlere gitmek zorunda bırakılsa kıyameti koparmayıda çok iyi bilirler

Neden hiçbir şekilde gitmek istemiyorsunuz anlamadım hadi başkasına gitmek istemeyebilirsin ki diğer kişi de yengeymiş akraba yani ama kaynanana misafir geldiğinde gidebilirsin yardım edersin bunu hizmetçilik olarak görme yani kadımda mahcup olabilir millet görüşmüyorsunuz sanıp laf eder diye çağurıyprdur ve de sıkılma diye ne güzel işte yani her çağırdığında bahane bulursanız inandırıcı olur mu sizce hem hergün gün olmutor ya haftada bir güm gitsen ne çıkar günler senin evinde de oturursun ama kırman sürekli hoş değil sonra kaynanan görüşmek istemediğini düşünüp soğukluk girecek aranuza çağıran annende olabilirdi ama onu kırmaz giderdiniz

siz sanırım konuyu tam kavrayamamışsınız tekrar okuyun isterseniz. kendimi hizmetçi gibi hissediyorum diye birşey yazmadım. iş yapmaktan gocundugumdan da bahsetmedim aksine yardım etmek istediğimi yazdım.

burda mesele benim kadınlarla birlikte oturup lak lak yapmaktan sıkılıyor olmam. dedikodu yapmayı sevmiyor olmam. halden anlamayan insanların ahiret sorularına maruz kalıyor olmam. kv mi kırmaktan zevk alan biri olsaydım buraya bu başlığı açıp nasıl soylesem daha uygun olur diye sormaz gider catır catır lafı sayardım kv'me. siz sanırım seviyorsunuz günlere gitmeyi o yuzden boyle dusunmussunuz yinede yanıt yazdıgınız için tesekkürler.

Gitmen iyi olmuş,kayınvaliden mutlu olmuştur.
Her güne katılman gerekmez ama kayınvalidenin evinde olunca,ailenin ferdi olarak bulunman güzel olur.
Gün adeti böyle...Gelin neden gelmedi diye sorarlar,araları yok galiba derler vs...
Sen saçma bulabilirsin ama kayınvalidenin dünyası böyleyse,onun için önemlidir.

kv dem için iyi oldu evet ama teyzelerin ağzı durmuyor malesef sinir olarak döndüm gene.
kv dem daha işten ayrıldığım gün işten ayrıldığımı söylemedik insan bırakmamış sağolsun
herkes güya gizlice çaktırmadan niye işten ayrıldın? nasıl geçineceksiniz? yeniden iş bakıyor musun? eşin ne diyor? sen mi ayrıldın çıkardılar mı? tazminat alacak mısın? bilmem ne bilmem ne :( kimseyi ilgilendirmeyen soruları sorma cesaretini nerden buluyor bu insanlar anlamıyorum
işte sırf bu huyları yuzunden gitmek istemiyorum. soruları konusmak istemiyorum diye geciştirdim bu sefer odadan çay dökmek için çıkar çıkmaz atılmış heralde işten konuyu kapatıyor diye fısıldandığını duydum :(

Anne ben pek sevmiyorum böyle şeyleri diyebilirsin. Israr ederse vaktim olursa gelirim ama söz vermiyim de bence. İnsanın kendini iyi hissetmediği bir ortamda bulunması gerçekten çok sıkıcı.

Bu anlaşılmayacak birşey değil.

Kızlar Merhaba,
Kızlar yıllardır çalışmamın ardından çeşitli sebeplerden dolayı işi bıraktım ve biraz dinlenmek istediğim için bir süre iş aramamaya karar verdim, ama sanırım pişman olucam :(

Kayınvalidemle problem yaşayan biri değilim.Daha önce çalıştığım için böyle problemim olmuyordu işi bahane ediyordum ama şimdi işten ayrıldığımın haftası kayınvalidem sürekli arayıp günlere katılmamı istiyor :( Öyleki iş yeriyle yaşadığım problemlerden bahsettiğimde pazartesi ayrılıcam sanırım demiştim aaa çarşamba yengenin günü var gelirsin o zaman deyivermişti, sinir olmama rağmen bişey dememiştim. Ben işten ayrılıyor olmanın sıkıntısındayım kv günlere gelin götürme derdinde :(

Bahsettiği güne gitmedim iyi değilim anne şimdi gelmeyeyim falan diyerek geçiştirdim o günü. Bugün yine gün varmış başka grupla ve kendi evinde. Gene arıyor gelir misin diye ve gitmek istemiyorum

Toplandıklarında etmedikleri dedikodu kalmıyor ve bana da saçma sapan şeyler soruyorlar. Mesela gitsem işten neden ayrıldın noldu da ayrıldın ne zaman çocuk yapacaksın bilmem ne, akıl vermeye kalkmalar falan daralıyorum içlerinde gerçekten.

Yaşıtım zaten yok olsada benim kafa dengim kimse yok. Kayınvalidemde istiyorki çanta gibi yanında gideyim günlere hava atayım gelinimle geziyoruz diye. Millet soruyormuş gelinlerin nerde evdeyse neden gelmiyorlar diye. Eltim de genelde benim gibi gitmezdi muhtemelen aynı sebeplerden. Kv'ye yardım edeyim falan istiyorum aslında bugün gidip ama kalmak istemiyorum, gidip kalkmakta nasıl olur bilmiyorum ya kızlar nolur bir akıl verin :( vallaha işten ayrıldıgıma pişman olucam nerdeyse

eşimde anlamıyor halden. nolucak gidiver bekler gelmeni diyor. tamam gideyim yardımda edeyim ama oturamıyorum duramıyorum içlerinde ister istemez sıkılınca yüzüm asılıyor bu sefer aaa ne somurtuk olucak. :( napayım kızlar ben yaa.kendi annemin bile günlerinden kaçan bir insandım ben

Yazik kadin özeniyo.. Cagiriyo. Bazen git bazen gitme ne olcak yano. Cagirmasada niye bana deger verip cagirmiyo derdiniz eminim...

eğer çalışmıyor olsam aynı şeyin başıma geleceğini bildiğim için sinirlerim ayağa kalktı.Gitmeyeceksin canım,bu kadar basit,ben öyle ortamları sevmiyorum sıkılıyorum,zaten annemin günlerinden de kaçardım kusura bakma diyeceksin,bir daha da beklemeyecek.Geç yardımı falan,sen yokken ya da çalışırken kim yardım ediyordu günü olduğunda? sana mı güvendi? sen de çalışmak istemiyorsan çalışmazsın,sırf günden kaçmak için iş arama,sonuçta onun gününe gitmek için çıkmadın işden.Yardımmış,gönlü olsunmuş,geçin kızlar bu düşünceleri! Yüz verdin mi astarını isterler,kararlılığınızı belli edin,arada kalmayın,kem küm etmeyin,net olun,kimsenin sizi kullanmaya yada sizi kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmeye ve istemediğiniz şeyleri yaptırmaya hakkı yok!

Back
X