merak ediyorum

cristin1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2017
376
232
103
46
Sevgili hanımlar evinizin anahtarı kayınvalidenizde yada kayınpederinizde var mı ? Eşiniz bunu size sordu mu haberiniz var mıydı ? Bizim evin anahtarı var maleseff

Yok anahtarımız sadece kendimizde var.
Vermek istedik iki taraf da almadı.
Allahım korusun neme lazım diye büyüklerde anahtar durmasının bir sakıncası olmazdı bizim için.

Bizim evin anahtarı benim annemde var eşime de sormadım vereyim mi diye. Yani annelerden herhangi birinde anahtar olabilir, bence sakıncası yok.

Bizim var. Esim verdi taşınırken. Açıkçası sibir olmuştum ne gerek var diye ama bi zararini görmedim.

Sevgili hanımlar evinizin anahtarı kayınvalidenizde yada kayınpederinizde var mı ? Eşiniz bunu size sordu mu haberiniz var mıydı ? Bizim evin anahtarı var maleseff
yok tabiki.
ilk evlendiğimizde kesin bir dille reddettim.
kv ye verecekti eşim.
bir daha söz konusu olmadı.

Boyle sorular benim tuhafima gidiyor. Onemli olan senin ne dusundugun degil mi. Biz burda kv kp de anahtar durmali desek ne olacak sende cikarip verecek misin istemedigin halde.

Mesela ben vermem derim. X kisisi anahtarimi veririm sorun olmaz der.

Arkadasim buna insan kendi karar vermeli oy birligiyle alinacak bi karar degil.

kayınvalde kayınpeder nerede oturuyor ? bizim de anahtarımız var ama evlerimiz uzak bize geldiklerinde tutup da anahtarla evime girmezler
yanı bir şey olur diye verdik
ama yan dairelerde falan oturup da anahtar verenler malesef kötü sonuçla karşılaşıyor , kaynana elinde anahtarla eve girip siz eşinizle otururken birden odanın orta yerine dalıyor mesela

burda anahtar verme degil de kaynana kayınpeder size ne kadar uzaklıkta oturuyor o önemli bence

mesela aynı sehirde yarım saat uzaklıktaysa olsun anahtar ne var ki dünya hali bir şey olur lazım olur falan
ama öle yürüme mesafesinde , aynı binada , yan ana , üst üste evlerde Allah muhafaza illaki yapıyorlar pek seviyorlar kapı çalmadan eve girmeyi
kesinlikle verilmez o şekilde anahtar

Olur da evin anahtarı kaybolur kapıda kalınır, tatildeyken evi kontrol etmek gerekir vs bu gibi durumlar için insanlar birbirlerine anahtar veriyorlar. Biz vermedik ama kaynımın anahtarı kvdem de durur, hatta bize vermek istemişlerdi, her ihtiyaç halinde evde olmayabiliriz diye almadık.

Yedek olarak annemlerde var çünkü evlerimiz yakın ve anahtarı unutsak, yok pencere açık kalırsa yağmurda vb. ve eve ulaşabileceğimiz bir yerde değilsek yardımcı olurlar. Kvnizi, kpinizi az buçuk bilirsiniz, iyilerse, haddinin hududunun farkında insanlarsa takılmayın yedek anahtar olması faydanıza.

annem oğluma bakardı o zaman annem de vardı. oğlan kreşe başladı annem verdi anahtarı hepsi bu.

Back
X