Merak ettiğim soru

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, kafama takılan merak ettiğim bir konu hakkında fikirlerinizi sormak istiyorum, Bayanlar az çok birbirlerini tanır, hangi kadın kime neyi niye yaptı fikir sahibi olabilir de, etrafınızdaki erkek arkadaşlarınız, sizden hoşlanmış hoşlanmamışlar, tanıdıklar da olabilir, çevrenizde karşılaştığınız erkekler bazen ya da çoğu zaman aptal gibi hareket etmiyorlar mı? Yani siz onlar hakkında salak mıdır nedir? aptalca bişey bu diye düşündüğünüz durumlar oluyor mu? Bir insan kendisi aptalca şeyler düşündüğünden mi kızlara karşı aptalca hareketlerde bulunur yoksa karşısındakini aptal yerine koyar, karşısındaki kızın zekasını küçümser de ona karşı mı öyle davranır? Bunu çok merak ediyorum.
Bir de arkadaşlar ben kapalı bir bayanım. Karşıma çıkan erkeklerin çoğunda gördüğüm kadınların sanki zekasını küçümser gibi kadını önemsemez gibi hareketleri, konuşmaları davranışları olanlardı. Bunda diyorum öyle olduğunu düşündüğüm, gördüğüm için değil ama soru işte, kapalı kızları aileleri kapatmışlar da biz de onları istediğimiz gibi yönetebiliriz diye mi düşünüyorlar acaba? Ben kapalı oluşumu sorgulamak için değil, kendi isteğimle kapalıyım ve bundan memnunum, ama bizi öyle filan mı zannediyorlar diye benim gibi kapalı olan arkadaşlarıma ve kapalı olmayan arkadaşlarıma siz de bu gibi kadınların zekasını küçümseyen bir bakış açısıyla karşılaştınız mı onu sormak istiyorum. İnşallah ne demek istediğimi anlatabilimşimdir..
Mesela anlattıklarıma bir örnek gösterecek olursam, okulda benden senelerce hoşlanmış ama bana bir türlü açılamamış bir çocuk vardı.. Onunla hiç ama hiç uygun değildik. En başta tip olarak. Ben daha uzun, yapılı biriyim, o öyle değildi. Şimdi yıllar sonra nasıl olduysa kısa bir süre onu tanıdım. Meğerse kendi arkadaşları arasında sürekli beni çok sevdiğini söyleyip duruyormuş arkadaşları git konuş diyince de ben konuşamam o gelsin filan diyormuş.. Arkadaşlar bu olabilecek bişey mi? Hem sen seveceksin sürekli sayıklıyacaksın hem de sen konuşmayıp açılmayıp o sana gelecekmiş.. Hayal dünyası gibi bişey sanırım da mesela o telefonda konuşmak isteyen taraf olacak ama sen arayacakmışşsın.. Bu gibi hareket ve aptal olduğunu düşündüğünüz şeylerden bahsediyorum. Örneği anlaşılması için gösterdim. Esas merak ettiğim bu ve önce bahsettiğim hareketler, kapalı bayanlara karşı mı sadece yoksa kapalı olmayan arkadaşlar da bu bahsettiğim olaylarla karşılaşıyorlar mı?
Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Cok sukur hic biriyle karsilasmadim. Offf nasil bir cevreniz var oyle... Yada bazi seyleri fazla mi inceliyorsunuz ne...

Kapalı ve açık diye insanlar birilerini aptal sanmaz.
Karekterle alakalı bisey bu.
İnanılmaz ayrintici birisiniz galiba.
Çünkü anlatmak istediğiniz şeyi defalarca yazmissiniz.
Ve erkekleri bu kadar önemsemeyin.
Sizi gerçekten seven biri sizinle tanışmak için mutlaka bi yolunu bulur.
O,sizden hoşlanan fakat o gelsin benlekonussun diyen sahsida bu yüzden hicc takmayin.

Kapalı ve açık diye insanlar birilerini aptal sanmaz.
Karekterle alakalı bisey bu.
İnanılmaz ayrintici birisiniz galiba.
Çünkü anlatmak istediğiniz şeyi defalarca yazmissiniz.
Ve erkekleri bu kadar önemsemeyin.
Sizi gerçekten seven biri sizinle tanışmak için mutlaka bi yolunu bulur.
O,sizden hoşlanan fakat o gelsin benlekonussun diyen sahsida bu yüzden hicc takmayin.

Evet katılıyorum, ama öyle örneklerle karşılaşanlar olup olmadığını istedim.

Örnekteki cocuk ego yıgını..

Onun disinda dıs görünüs ve özelliklere göre zeka hesabi yapilamaz..

Mesela özel olmayan örnekle anlatabilir misiniz?[/QUOTE

Ya ne bileyim, mesela araba kullanma konusunda kadınların çok aşağılandığını biliyorum, tartışmaya giriyorum bu konuda çok mesela. Özel olmayan bu geldi aklıma şu an, daha biiiiir sürü şey var tabi...

Maalesef erkeklerin çoğu ego sorunu yaşıyor...
Kapalı yada açık onlar için çok fark etmiyor gözlemlediğim kadarı ile ...Biri olmazsa diğeri olur düşüncesi, emek yok emeksiz sevgi saygı olmaz.

• Beğen
Reactions: mb1
Hiç öyle insanlar tanımadım hı birini seversin oda seni seviyor diye düşünürsün ne bilim konuşmasından bakışından vs. O zaman dersin ki o açılsın bana ama bunuda bayanlar yapar erkeğin yapması saçma .. Ayrıca kapalı açık olmak yada dış görünüşle uygun olmadığınızı düşünmek bence yanlış önemli olan kalpler ve fikirlerin uyuşması..
Zorla kapan diyen aileler eşler var ya da tam tersi açıl diyen onlara diyecek bir söz yok zaten

Karsımıza cıkıyo böyle tipler bazen ama sizde cok cıkmıs sanırım :) gereksiz egolu insanlar iste :)

Kapalı olmakla ne alaka ben orayı hiç anlamadım? Böyle düşündürtecek bir deneyimin mi oldu?
Gelsin o benle konuşsun kısmında da seni aptal yerine koyduğunu düşünmüyorum. Sen takıntı mı yapmışsın acaba?

Ben de araba kullanma konusunda sıkıntı yaşamadım çok şükür. Hatta bi keresinde çok dar alana geri park edip dışarı çıktığımda etraftaki esnaf beni tebrik etmişti :) Yani esas merak ettiğim sizden hoşlanmış biri benim bahsettiğim örnek gibi hareketleri oldu mu..

Kapalı olmakla ne alaka ben orayı hiç anlamadım? Böyle düşündürtecek bir deneyimin mi oldu?
Gelsin o benle konuşsun kısmında da seni aptal yerine koyduğunu düşünmüyorum. Sen takıntı mı yapmışsın acaba?

Sadece o örnekteki kişi için değil, erkeklerde öyle bir bakış açısı gördüm. Onu anlatmaya çalıştım. Sadece bir kişi herkesin hareketine genellenemez.

Çok karmaşık olmuş. Anlattıginızin kapali olmakla pek alakasi olduğunu düşünmüyorum, o karşıdaki aklı beş karış havadakilerden kaynaklanıyor.

Ben de araba kullanma konusunda sıkıntı yaşamadım çok şükür. Hatta bi keresinde çok dar alana geri park edip dışarı çıktığımda etraftaki esnaf beni tebrik etmişti :) Yani esas merak ettiğim sizden hoşlanmış biri benim bahsettiğim örnek gibi hareketleri oldu mu..

Konuyu anlamak icin diğer yorumlarina bakayim dedim, bu yorumla iyice karistim :) örnek le erkekler arasinda baglanti kuramadim :KK53:

Konuyu anlamak icin diğer yorumlarina bakayim dedim, bu yorumla iyice karistim :) örnek le erkekler arasinda baglanti kuramadim :KK53:

Arkadaşın biri evet açık bayanlar da karşılaşıyor dedi, ben de örnek gösterebilir misiniz dedim. Bayanlar araba kullanırken bu gibi sorunlar yaşıyorlar dedi. Onun üzerine söyledim.

Bende kapaliyim, bendede oluyor bazen.
Ben hollandada yasiyorum, kapaliyiz diye not kiran hocalarla karsilastik zamaninda.
Hatta ve hatta su an turk bi hoca var okulda. Kadin "bak bak goruyonmu kendisi turk oldugu icin turk dayanismasi yapiyor" diyen olmasin diye bize diger holladalilardan daha dusuk not veriyor sagolsun:KK53:.

Kapali oldugum icinmidir nedir, evlenicek evin hanimi olucak algisi var.
Erkeklerden daha guzel dolap takar sokerim, saatleri tamir ederim, gozlukleri tamir eder yepyeni yaparim. Kucukken radyolari soker icindeki dinamoyu alir pillerle tutusturup pervane yapardim bi parca kartonla. Annem her bozulan elektronik esyayi benden gizli cope atma derdine duserdi. Ben bulurdum yine icini disina gecirmeden attirmazdim. Gecenlerde anneanne ver gozlugunu tamir ediyim dedim anneannem vermedi. Sen ver dedim aldim. Evdeki eski gozluklerin saplarini sokup anneanneminkine taktim tum vidalarida yeniledim. Anneannem her gordgune beni anlatiyomus o gunden itibaren, duacinim hamarat kzim diyip durdu bi zaman.

Sen diyosunya aptal gibi goruyorlar beni, benim bisy yapamiycgimi saniyorlar?
Iste ben tamda ondan hoslaniyorum.
Herkesin agzini acik birakmak hosuma gidiyor:KK45:.

Back
X