• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merak ettim, acaba bu kızın yerinde olsanız ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
iki tarafta çocukça davranmış yaşlarına eğitimlerine yakışır bir şekilde hareket etmemişler
bu sorun orta yol bulunarak tatlılıklada çözülebilirdi
birde ben aralarındaki sevginin çok da büyük olmadığını düşünüyorum
eğer gerçekten birbirlerini çok sevseler bu sebepten boşanmazlardı
en azından ben boşanmazdım.
yinede meselenin iç yüzünü tam olarak bilmiyorum ağır hakaret veya şiddet gibi durumlar yaşanmışsa kızın tepkisi yerinde bence ama şu tabloda sadece çocukça inatlaşma görüyorum benalsanaalsanasmile

burdaki cümle bence damat beyi temize çıkarıyor
ya düşünün eşiniz öldü bi evladınız var ve oda evlendi gitti bomboş ev
istemezmisiniz oğlunuzla gelininizi evinizde görmek bi iki gece misafir etmek
bence iyi niyetli bi durum hanım efedinin şımarıklılığı yüzünden büyüdü
ve söylenmemesi yada aslında olmayacak şeyler dillerden dökülüp
karşı tarafın tepkisi ölçüldü:delphin:
hanım efendide
sonradan öğrendiği hacı amca ve çocuğuna vereceği din eğitimi meslesinden
kafası karıştı ve ilk fırsatta terketti
yoksa bu olay boşanma için bi gerkçe olamaz
tartışlır orta yol bulunur ancak bu aşamaya gelmemesi gerekir
hiç kimse evlendiğinde evlendiği kişiyi ailesinden apayrı bi dünyaya mahkum edemez
bu iki tarf içinde geçerli
iki tarfta bunun için özveride bulumalı:kahve:

ne alaka cümle damadı temize cıkarıyor!!!
kardesim daha yeni evliymiş onlar ya nie kaynanasında kalsınlar gülcekler eglencekler sabaha kadar belki...hee biraz zaman gecer ozmn giderler kayınvalideye ziyarete kalırlarsada 1 gece kalınır.. ne o öle haftanın yarısı orda yarısı burda öle evlilkmı olurmus..
hee dedenin haci olması ve dini terbiye konusuna gelince cok erken bi konusma bu tabiki müslüman anne ve babanın cocuguysa az cok dini terbiye ve bilgi alır..cok erken bi konusma olmus.
ve tebrik ediyorum hanımefendiyi en dogru ve en güzel kararı almıs ilk gün bu teklifi sunabilen es ve kayınvalidedn ilerde neler beklenirrrr buyrunnnnnnnnn

Kaynana ile yasama fikrine bende karsiyim, hatta annemle bile yasamak istemem, elimden geleni yapar onu rahat ettiririm tabiki ama birlikte yasamayi gercekten istemem..evlenmisim sonucta. Annem de istemez zaten böyle bir seyi.. Erkekler ve anneleride bunu kafalarina sokmalari gerek bence.

Ama su haci dede olayi tuhaf ya, nedemek bana ters? bundan sonraki sevgilileriin sulalesinde haci varmi yokmu kontrol etsin bari.. dogacak olan cocuklar ikisinin cocuklari ikisi karar vecek, kiz din ile ilgili bisey ögrenmelerini istemiyorsa digeride babalari olcak sonucta, onunda kararlari önemli.. Hem dinden insana zarar gelmez, kötülüklerden uzak tutar basta.. Dindar cocugum olsun daha ne isterim ben ya..

iki tarafta çocukça davranmış yaşlarına eğitimlerine yakışır bir şekilde hareket etmemişler
bu sorun orta yol bulunarak tatlılıklada çözülebilirdi
birde ben aralarındaki sevginin çok da büyük olmadığını düşünüyorum
eğer gerçekten birbirlerini çok sevseler bu sebepten boşanmazlardı
en azından ben boşanmazdım.
yinede meselenin iç yüzünü tam olarak bilmiyorum ağır hakaret veya şiddet gibi durumlar yaşanmışsa kızın tepkisi yerinde bence ama şu tabloda sadece çocukça inatlaşma görüyorum benalsanaalsanasmile
aynen katılıyorum.
kayınvalideyle beraber yaşanabilir -ki ne kadar kendş adıma istemesem de aynı evde yaşayanlar var-, damat bey karısına durumu güzelce izah etseydi belki kızı ikna edebilirdi. ama kız da bi yerde haklı. ben 3 sene boşuna mı bu adamla flört ettim de evlendim diye düşünmüştür. hacı dede olayı da aynı. kızın bu konudaki düşüncesini hiç beğenmedim ama, damat bey gibi iki yüzlü davranmamış hakkını vermek gerek. evlendiğinden önce neyse, sonra da o olmuş. damat beyin 3 senedir hacı dedesi yokmuydu, çocuğuna dini eğitim verme düşüncesi yok muydu? elbette vardı ama görünen o ki kızdan saklamış nikah yapılana kadar. mihribanın dediği gibi keşke orta yol bulunsaymış ama, bu kadar ne istediğini bilen ve yere sağlam basan bi kızla, bu kadar dönek bir adamın evliliği zaten olmazdı. haklarında hayırlısı olsun.

ya haci olan dedesi ona niye ters gelmis onu anlayamadim acikcasi ama cocugun annesi bencillik yapmis o mutlaka biliyordur huyunu oglunun yazik olmus ama evlendikten sonra vaz gecemez diye düsündü sanirim eee her kadin boyun eymez haklarinda hayirlisi olsun

eşinde suç var gibi geliyor bana
kıza baştan söyleselerdi annem bizle kalacak diye
kızda ona göre hayatına yön verirdi
ama biraz mecburi bırakmışlar gibi geldi bana.

bence hepimiz önce çocuğun annesinin yerine koyalım kendimizi
hangimiz yaşlanınca bir evde bakıma muhtaç yanlız ve kimsesiz kalmayı isteriz
bence burda bayan hatalı
eyer eşini gerçekten çok sevseydi buna katlanırdı
hem katlanacak bir durum da yok ortada bir kaç gün gidip kalmayla hiç birşey kaybetmezdi
aksine hem eşinin hemde yaşlı bir kadının gönlünü hoş ederdi
ALLAH katındadfa bu ne yüce bir nimettir
dedesinin hoca olma meselesine gelince nekadar güzel işte çocuğu dini bütün birinsan olarak yetişirdi
belki kendisi bile bu olaydan nasiplenebilirdi ne güzel
bence yanlış yapmışlar
en azından konuşup orta yolunu bulabilirdiler
şahsen ben olsam ki bende evliliğimde çok eski sayılmam
itirazsız kabul ederim
eşimin annesi benimde annemdir
o olmasaymış şuan eşimde olmazdı
hadi söyleyin biz anneler şimdi veya ilerde hangimiz çocuğumuzdan vazgeçebiliriz

bence hepimiz önce çocuğun annesinin yerine koyalım kendimizi
hangimiz yaşlanınca bir evde bakıma muhtaç yanlız ve kimsesiz kalmayı isteriz
bence burda bayan hatalı
eyer eşini gerçekten çok sevseydi buna katlanırdı
hem katlanacak bir durum da yok ortada bir kaç gün gidip kalmayla hiç birşey kaybetmezdiaksine hem eşinin hemde yaşlı bir kadının gönlünü hoş ederdi
ALLAH katındadfa bu ne yüce bir nimettir
dedesinin hoca olma meselesine gelince nekadar güzel işte çocuğu dini bütün birinsan olarak yetişirdi
belki kendisi bile bu olaydan nasiplenebilirdi ne güzel

bence yanlış yapmışlar
en azından konuşup orta yolunu bulabilirdiler
şahsen ben olsam ki bende evliliğimde çok eski sayılmam
itirazsız kabul ederim
eşimin annesi benimde annemdir
o olmasaymış şuan eşimde olmazdı
hadi söyleyin biz anneler şimdi veya ilerde hangimiz çocuğumuzdan vazgeçebiliriz

Çk iyimser gördüm sizi, iyiniyetinizden şüphe yok ama durum sizin çizdiğiniz kdar toz pembe değil maalesef...

Evet annenin yerine koydum kendimi, evet bende kimsesizve yanlız bakıma muhtaç kalmak istemezdim... Ama eğer geçekten bakıma muhtaçsam.. Böyle bir durum yoksa kimseyi de yanımda istemezdim...
Annenin bakıma muhtaç olup olmadığını bilmiyoruz....
Damat flört ediyor nişanlanıyor ama ne hikmetse haftanın yarısını annesinde kalarak geçireceklerini eşine söyleme zahmetinde bulunmuyor... Evlendikten sonra lütfedip söylüyor... Böyle ciddi bir mesele evlendikten sonra balayında konşulacak bişey değildir, eğer öyle yapılıyorsa da bu dürüstçe değil emrivakilik olmuş olur.. Ve hiç kimse de bunu kabul etmek zorunda değldir...
Damat bey bunu evlenmeden önce söylese belki gelin hanım bunu kabul etmeyecekti ve işler bu kadar ilerlemeden ayrılacaklardı, ya da kabul edeceklerdi kız bunu bilerek ve isteyerek yaşayacaktı, böylece ayrı bir ev de açılmayacaktı ve göcebe gibi 3 gün orda 5 gün burda durumu olmayacaktı..

Gelelim dedenin hacı olma meselesine, çocuğun bu sayede dini bütün biri olarak yetişme ve hatta geln hanımın da bundan nasiplenmesi meselesine... Bu sizin için ne güzel denebilecek bişey olabilir ama herkes için olmak zorunda değil.... Gelin hanım için de değil demekki...
DAha evleneli 1 hafta olmuşken balayından yeni dönmüşken yada bu konu ne zaman konuşulu bilemiyorum evlilik arefesindeyken konuşulacak şeymi bu allah aşkına.. Kız bişey de dememiş, bana ters, bunları konuşmak için erken demiş ne var bunda doğmamış bebeğe don biçmenin ne alemi var....

Budurumda maaalesef gelin hanıma büyük bir ikiyüzlülük yapılmış... Annenin evinde 3-4 gün kalınacağı söylenmeyerek, balayından döner dönmez söylenerek de niye tortaya çıkmış, artık evlendik ne desem kabul eder mantığı ile davranılmış....
Ben olsam ben nasıl davranırdım bimiyorum, ama bu oyuna alet olmayacğım kesin.. Ne var canım kocamın anasıdır hem yaşlı kadın ne sevap diye düşünmezdim.. Madem böyle bi durum vardı neden baştan söylemedin diye kocama evi dar eder ve bu oyuna gelmezdim...
Haa orta yol bir çözüm bulunamazmıydı, bulunurdu... Aynı apartmanda bir ev tutulurdu, hem anneye yakın olunurdu hem de evli bir çiftin kendilerine ait özel bir alanları olurdu....

2 tarafı da dinlemek gerek derim...evet belki yalan söylemez arkadaşınız ama biraz kendi tarafından anlatmış olayı gibi geldi, neyse...

birkere şöyle düşünelim. tamam damat haftada 3-4 gün orada kalıcağız demiş olsun. siz olsanız hemen gidip evi mi boşaltırsınız? veya siz "annemde kalalım haftada birkaç gün" deseniz de eve geldiğinizde ev boş olsa ne hissedersiniz?
üstelik ne demek "hacılık" ters? valla kusura bakmayın ama damadın haksız tarafları olduğu kadar (hatta daha fazla) kızın da haksız tarafları var. hayat bu yarın kimin ne olacağı belli mi? bugünün gelinleri yarının k.valide adayları. belki konuşup damat annesini yakınına taşıyabilirdi. şahsım adına allah böyle gelinlerden de korusun derim...
tabi bu benim fikrim... :kahve:

önce dürüst davranıp her şeyi açık açık konuşmazlar, sonra böyle durumlar ortaya çıkar.
nikah yapılınca her şeyi istedikleri gibi yapabileceklerini sanıyorlar.
resmen kız oyuna getirilmiş.
en baştan annesinin yanında kalınacağını söyleseydi o da kız da ona göre evlenip evlenmeyeceğine karar verirdi. bu kayınvalideler çocuklarının mutlu olmasını niye istemezler anlamıyorum (her kayınvalide için geçerli değildir elbette bu)

annesini yanliz koymak istemiyor du ise kendine annesiyle beraber yasayacak bir kadin bulsaymis.olmadi gelinin yanina yakin evde olurdu.ne oldu simdi yuva yikildi.adam da iki arada kalmistir
oglumm karii bulunur anne bulunmaz dediler mi is biter sanki koly yuva kuruluyor.hayirlisi olsun.
herseyi önceden konusmak lazim

Çk iyimser gördüm sizi, iyiniyetinizden şüphe yok ama durum sizin çizdiğiniz kdar toz pembe değil maalesef...

Evet annenin yerine koydum kendimi, evet bende kimsesizve yanlız bakıma muhtaç kalmak istemezdim... Ama eğer geçekten bakıma muhtaçsam.. Böyle bir durum yoksa kimseyi de yanımda istemezdim...
Annenin bakıma muhtaç olup olmadığını bilmiyoruz....
Damat flört ediyor nişanlanıyor ama ne hikmetse haftanın yarısını annesinde kalarak geçireceklerini eşine söyleme zahmetinde bulunmuyor... Evlendikten sonra lütfedip söylüyor... Böyle ciddi bir mesele evlendikten sonra balayında konşulacak bişey değildir, eğer öyle yapılıyorsa da bu dürüstçe değil emrivakilik olmuş olur.. Ve hiç kimse de bunu kabul etmek zorunda değldir...
Damat bey bunu evlenmeden önce söylese belki gelin hanım bunu kabul etmeyecekti ve işler bu kadar ilerlemeden ayrılacaklardı, ya da kabul edeceklerdi kız bunu bilerek ve isteyerek yaşayacaktı, böylece ayrı bir ev de açılmayacaktı ve göcebe gibi 3 gün orda 5 gün burda durumu olmayacaktı..

Gelelim dedenin hacı olma meselesine, çocuğun bu sayede dini bütün biri olarak yetişme ve hatta geln hanımın da bundan nasiplenmesi meselesine... Bu sizin için ne güzel denebilecek bişey olabilir ama herkes için olmak zorunda değil.... Gelin hanım için de değil demekki...
DAha evleneli 1 hafta olmuşken balayından yeni dönmüşken yada bu konu ne zaman konuşulu bilemiyorum evlilik arefesindeyken konuşulacak şeymi bu allah aşkına.. Kız bişey de dememiş, bana ters, bunları konuşmak için erken demiş ne var bunda doğmamış bebeğe don biçmenin ne alemi var....

Budurumda maaalesef gelin hanıma büyük bir ikiyüzlülük yapılmış... Annenin evinde 3-4 gün kalınacağı söylenmeyerek, balayından döner dönmez söylenerek de niye tortaya çıkmış, artık evlendik ne desem kabul eder mantığı ile davranılmış....
Ben olsam ben nasıl davranırdım bimiyorum, ama bu oyuna alet olmayacğım kesin.. Ne var canım kocamın anasıdır hem yaşlı kadın ne sevap diye düşünmezdim.. Madem böyle bi durum vardı neden baştan söylemedin diye kocama evi dar eder ve bu oyuna gelmezdim...
Haa orta yol bir çözüm bulunamazmıydı, bulunurdu... Aynı apartmanda bir ev tutulurdu, hem anneye yakın olunurdu hem de evli bir çiftin kendilerine ait özel bir alanları olurdu....

tamam belki haklı olabilirsiniz gelin hanıma baştan söylenebilirdi ama damat bey belkide böyle birşeyin problem olacağını tahmin edemedi
benim görüşümce evliliği bitirecek kadar büyük bi problem değil
nevar yani soruna bak annenlerde kalamam gibi
ha şunuda söyleyim evliliğimin ilk zamanlarında bende kayınvaldemlerde çok kalıyodum 3 gün evde 5 gün orda cinsinsinden
inanın artık çanta hazırlamaktan bıkmıştım ve benim görümcemlede problemlerim vardı yani konuşmuyoduk kendisi en büyüklerydi ve hiç evlenmemişti
evde kaynatam.kaynanam,2kaynım ve 2görümcem vardı.
eşim onlarla zaman geçirmekten çok hoşlanıyodu ben ilk zamanlar bu yüzden çok tartışırdım ama en büyük etken görümcemle küs olmamdı tabi onun dışında bi problem yoktu
çünkü görümcem evlenemediği için çok kompleksli bir insandı bana ve ailesine kan kustururdu
her neyse bir iki derken baktım bu böyle olmayı tartışmayı bıraktım gittim kaldım artık bende onlarla vakit geçirmekten hoşlanmaya başladım
zaman sonra eşim yavaş yavaş kendini geri çekmeye başladı
inanın artık bırakın kalmayı oturmaya bile ben zorla götürüyorum
yani anlatmaya çaloıştığım şey tartışmamın hiç bir yaraı olmuyodu aksine dahada huzurum kaçıyodu ama bırakınca tartışmayı herşey kendiliğinden yoluna girmeye başladı
şimdi bu arkadaşta hemen boşanmayı kabul edeceğine biraz daha uysal davranabilirdi zaten zamanla düzelirdi herşey
yani evlilik bu kadar basit bir olayla bitemez
neyse tabi bu beni,m acizane fikrim
kimse uymak yada böyle yapmak zorunda değil
saygılar.....

Zaten yeni evlenenlerin bosanmasi hep ailelerden kaynaklaniyor, 3 yil bu cift birbirinin hatasini görmemeiste simdi mi görüyorlar, evlendikten sonra aile giriyor isin icine ve aileler gencleri ayiriyorlar.

bu örnekte de ayni sey var, ben de olsam ayni seyi yapardim, erkekler hep evlendikten sonra annesinin ve karinsin yerini ayirt edemiyor hep anneye daha cok deger veriyor aslinda ikisinin de yeri ayri ve ne kiz ne de erkek digerine kalacaklari yeri dikte edemez,

Ben de buna benzer bisey yasadim biz de 3 yildir tanisiyorduk esimle evlenmeden önce, ilk aylarda aileler evlilige karisip esimi etkileyince ben yurtdisinda oldugum icin cektim geldim avusturyaya esim de pesimden gelmek zorunda kaldi yine baslarda ailesinin doldurmalariyla huzurumuz bozuk kaldi ama ailesinden uzak kaldikca yine eski halimize döndük

iyi yapmış belki düzelir diyip çekicene .bide çocuk olursa yavrusunuda mutsuz yuvada perişan edicene mantıklı davranmış........kocası resmen saçmalamış! o daha ana kuzusu demekki...kayınvalidede bi garip balayındaki çifte korkuyorum dönün denirmi ?mahvetmişler ana oğul ortalığı bu kadar olmaz !

Seviyorsam katlanırım diyerek en güzel yıllar heba oluyor. Aynen kız gibi yapardım ben de. Annenin korkuyorum diye araması da ayrı bir mesele zaten. ışler adamlarda bitiyor, haftanın 3-4 günü başka yerde kalacaksam evlenmenin anlamı ne.

kız bence haklı bende evlendiğim gibi kaynanamı istemem en iyisini yapmış ilk günden tamam deseydi adam her dediğinde böyle diretmeye başlayacak belli tebrik ediyorum

Valla kızı tebrik ettim...Çocuk neden evlenmeden bunları söylemiyorda daha bismillah evliliğin ilk günlerinde yok 4 gün annemde kalıcazlar falan...
Birde şartlarımı kabul ediyorsan gibi bir tehtit var :mymeka:
Valla baştan ağırlığını koymuşş kız artık barışırlarmı bilmiyorum ama barışırsalar kocası böyle davranamaz daha da :kahve:

Kızı canı gönülden kutlarım ilet lütfen..

Yok öyle'' hele bir evleneyim,evlendikten sonra nasıl olsa dediğimi yaptırırım bu kıza''...mantığı..Eskidenmiş o..

Yolu açık olsun kız arkadaşının..

Erkek kişi de umarım, bundan sonra evleneceği kıza dürüst olup,baştan söyler annesiyle yaşama şartını da kimsenin canını yakmaz bir daha..

ana kuzusuymuş neden evlenmiş. önceden söyleyince kız kabul etmiyecek tabiiki evlendikten sonra iş işten geçti düşüncesiyle istediklerini yaptırmaya çalışmışlar.. bu konuda kızı tebrik ediyorum bir ömür geçmezdi öyle insanlarla. benim eşimin ailesiyle çok sorunumuz oldu ama eşim beni ezdiremedi hep yanımda oldu. din konusuna gelince hacılık hocalık meseleri neden ortaya atılır hiç anlamam. hepimiz müslüman değilmiyiz. aşırı dincilerden olabilirmi acaba diye düşündüm. eğerki öyleyse -onalr hakikaten anlaşılmaz insanlar. yol yakınken ayrılması iyi olmuş bence

İsabet olmuş. Hatta geç bile kalınmış.
Beyefendi bir dahakine iyi araştırıp annesine bakıcı bulsun. Kadıncağızın ödü pörtler, hık diye gider Allah korusun koca evde.
Hanım kızımız da damat adayını iyi araştırsın. Dedesini ninesini didik didik incelesin. Sonradan şok olmasın. Çocukları olunca maazallah modern(!) yetişmez falan neme lazım önlem almak gerek.
:delphin:

Son düzenleme:
Back
X