bence hepimiz önce çocuğun annesinin yerine koyalım kendimizi
hangimiz yaşlanınca bir evde bakıma muhtaç yanlız ve kimsesiz kalmayı isteriz
bence burda bayan hatalı
eyer eşini gerçekten çok sevseydi buna katlanırdı
hem katlanacak bir durum da yok ortada bir kaç gün gidip kalmayla hiç birşey kaybetmezdiaksine hem eşinin hemde yaşlı bir kadının gönlünü hoş ederdi
ALLAH katındadfa bu ne yüce bir nimettir
dedesinin hoca olma meselesine gelince nekadar güzel işte çocuğu dini bütün birinsan olarak yetişirdi
belki kendisi bile bu olaydan nasiplenebilirdi ne güzel
bence yanlış yapmışlar
en azından konuşup orta yolunu bulabilirdiler
şahsen ben olsam ki bende evliliğimde çok eski sayılmam
itirazsız kabul ederim
eşimin annesi benimde annemdir
o olmasaymış şuan eşimde olmazdı
hadi söyleyin biz anneler şimdi veya ilerde hangimiz çocuğumuzdan vazgeçebiliriz
Çk iyimser gördüm sizi, iyiniyetinizden şüphe yok ama durum sizin çizdiğiniz kdar toz pembe değil maalesef...
Evet annenin yerine koydum kendimi, evet bende kimsesizve yanlız bakıma muhtaç kalmak istemezdim... Ama eğer geçekten bakıma muhtaçsam.. Böyle bir durum yoksa kimseyi de yanımda istemezdim...
Annenin bakıma muhtaç olup olmadığını bilmiyoruz....
Damat flört ediyor nişanlanıyor ama ne hikmetse haftanın yarısını annesinde kalarak geçireceklerini eşine söyleme zahmetinde bulunmuyor... Evlendikten sonra lütfedip söylüyor... Böyle ciddi bir mesele evlendikten sonra balayında konşulacak bişey değildir, eğer öyle yapılıyorsa da bu dürüstçe değil emrivakilik olmuş olur.. Ve hiç kimse de bunu kabul etmek zorunda değldir...
Damat bey bunu evlenmeden önce söylese belki gelin hanım bunu kabul etmeyecekti ve işler bu kadar ilerlemeden ayrılacaklardı, ya da kabul edeceklerdi kız bunu bilerek ve isteyerek yaşayacaktı, böylece ayrı bir ev de açılmayacaktı ve göcebe gibi 3 gün orda 5 gün burda durumu olmayacaktı..
Gelelim dedenin hacı olma meselesine, çocuğun bu sayede dini bütün biri olarak yetişme ve hatta geln hanımın da bundan nasiplenmesi meselesine... Bu sizin için ne güzel denebilecek bişey olabilir ama herkes için olmak zorunda değil.... Gelin hanım için de değil demekki...
DAha evleneli 1 hafta olmuşken balayından yeni dönmüşken yada bu konu ne zaman konuşulu bilemiyorum evlilik arefesindeyken konuşulacak şeymi bu allah aşkına.. Kız bişey de dememiş, bana ters, bunları konuşmak için erken demiş ne var bunda doğmamış bebeğe don biçmenin ne alemi var....
Budurumda maaalesef gelin hanıma büyük bir ikiyüzlülük yapılmış... Annenin evinde 3-4 gün kalınacağı söylenmeyerek, balayından döner dönmez söylenerek de niye tortaya çıkmış, artık evlendik ne desem kabul eder mantığı ile davranılmış....
Ben olsam ben nasıl davranırdım bimiyorum, ama bu oyuna alet olmayacğım kesin.. Ne var canım kocamın anasıdır hem yaşlı kadın ne sevap diye düşünmezdim.. Madem böyle bi durum vardı neden baştan söylemedin diye kocama evi dar eder ve bu oyuna gelmezdim...
Haa orta yol bir çözüm bulunamazmıydı, bulunurdu... Aynı apartmanda bir ev tutulurdu, hem anneye yakın olunurdu hem de evli bir çiftin kendilerine ait özel bir alanları olurdu....