- Konu Sahibi gelecekkorkusu
Sebep ise su; balayından donuste bunlar yeni tutup dosedikleri evde yasamaya baslayinca ki birinci ya da ikinci gununde cocugun annesi ariyor ve yalnizbasina evde korktugunu soyluyor ve bende kalın diyor. Kız ise biz yeni evliyiz, beraber zaman gecirelim evimizde diyor. Cocuk ise annem hayatta oldugu surece biz oraya gidip kalacagiz, annemi yalniz birakamam diyor. haftanın 3-4 gunu seklinde. Tartisiyorlar, tartismadan sonra kız evi terkediyor, burasini tam net bilmiyorum ama cocuk ile annesi istanbula akrabalarinin yanina gidiyorlar. Cocuk kıza ordan msj atiyor, eger butun sartlarimi kabul edersen evlilik devam eder diyor. Kiz ise cok sinirleniyor ve evi bosaltiyor, annesinin evine donuyor. Cocuk 4 gun sonra ist dan donuyor ve bos evle karsilasiyor, soyledigine gore evi bos gorunce onun da kafasinda bu evlilik bitiyor. Bu arada evlenirken aileler isin icine girince kız, cocugun dedesinin hacı oldugunu ogrenmis, boyle seyler kıza tersmis, cocuk demis ki cocugumuza dini bilgiler ogretiriz vs kiz ise ben simdiden bunun hesabini mi yapicam sacmalik diyor. Evlenmeden once de bu konuyu konusmuslar, cocuk annem zaten kendisi istemez bizle kalmayı demis kıza.
Benim en cok burasi komigime gitti sanki dedenin katil oldugu ortaya cikmis ta oda tersmis gibi. kaydirigubbakcemile3
Dinen sart olan birsey baskalarina nasil ters gelir anlamam, yaparsin yapmazsin
o herkesin kendine kalmis ama baskasi da yapmis diye nasil yargilayabilirsin ki.
Ayrica her haciya gitmis te cok asiri dinli imanli diye birsey yok, benim kac tane gordugum
hacilar var ki agzindan kufur eksilmiyor, hac vazifelerini neden yaptilar bilmiyorlar sirf sart oldugu icin yaniii.