Merak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"o eğitimi sen veremezsn kimseye malesef"
Oyle bir dusuncem yok.

Siber zorbalikla ilgili bir arastirma yapiyorum da, burdaki yorumlar aklima geldi, konu actim.
Hukuki bilgisi olan arkadaslar da belki bakis acisi katabilirler.

Buldugum bir link:

"
- Hukuksal anlamda bir yaptırımı var mıdır?

Türkiye’de siber zorbalığa özel maddeler olmasa da birçok madde bu konuya uyarlanabilmekte ve siber zorbalık yapan kişi ceza alabilmektedir. Siber zorbalığın diğer suçlardan farkı internet üzerinden yapılıyor olmasıdır, bu yüzden de yaptırımı diğer suçlarla aynıdır. Siber zorbalığa maruz kalan kişi ya da ailesi, paylaşımın niteliğine bağlı olarak tehdit, hakaret, kişilik haklarına saldırı, rahatsızlık vermek gibi nedenlerle savcılığa başvurabilir.​
"
Avukat Sevim sen misin?

Eğer değilsen hoşuna gitmese de en doğru yorumları onlar yapar. Hafızaları iyidir ve anlatılmayan alt metinleri yazdıklarından yakalarlar. Ve çoğu konuyla dalga geçilmiyor. Ama poposunun resmini atana da gül mü atalım?

Avukat Sevim sen misin?

Eğer değilsen hoşuna gitmese de en doğru yorumları onlar yapar. Hafızaları iyidir ve anlatılmayan alt metinleri yazdıklarından yakalarlar. Ve çoğu konuyla dalga geçilmiyor. Ama poposunun resmini atana da gül mü atalım?
her böyle konu açılınca onlar şunlar deniyor ya merakımdan ölüyorum.ben de var mıyım acaba bu onlar bunlar arasında? :halay:

Avukat Sevim sen misin?

Avukat sevim baya erkek diliyle yaziyordu konu sahibi cok daha nahif ama sosyal deney yaptığını acikca belirtti gereksiz bir sosyal deney bence

Burada yazanlara bazen konu sahibi değilsin sanki başka biri yazmış gibi oku demek istiyorum. Aklın yolu bir ama ısrarla burada insanlara derdini anlatıp sonra şikayetçi olduğu kişiyi savunanlar çıkıyor. Elbette herkes herkesle köprüleri yakmasın ilişkiler iyi olsun. Ama bazen eleştiren kişilere konu sahipleri kötü ifadeler kullanıyor. Çünkü cevaplar ya da çözüm önerileri işlerine gelmiyor. Bu siber zorbalık mı? Bir de fake konular var. İnsanlar saatlerce yazıyor yardım etmeye çalışıyor ve konu yalan. Bu da siber zorbalık mı? O iyi niyetle yazanlara zorbalık etmiş olunmuyor mu? Birşey sorup giden ve bir daha cevap vermeyenler var. Peki bu siber zorbalık mı? Kavramsal olarak bilmiyorum. Belki siz araştırmanıza ekleyebilirsiniz.

Mune Mune Aslinda bu sorum en cok size. Dusuncenizi yazarsaniz cok sevinirim.
Öncelikler şunu belirtmeliyim ki açılan konular, üyeler ve konulara yapılan yorumlar hakkında topik açmak yasaktır, bunun birkaç sebebi var ama en önemli sebeplerden 1 tanesi böyle topikler beraberinde tartışma getiriyor, 1 tanesi de site kurallarına uygun olduğu sürece konulara, yapılan yorumlara yönetimin bile müdahalesi söz konusu değilken üyelerin müdahale etmesi söz konusu olamaz.

Fikrimi sormuşsunuz, tüm konuları ve yapılan yorumları takip edemeyiz bu noktada devreye şikayet et butonu giriyor, kurallara uygun olmayan veya uygun olmadığını düşündüğünüz konu ve mesajlarda şikayet et butonuna basarak rapor etmelisiniz.
Gerekli incelemeler yapılır, işlem yapmalık bir durum varsa yapılır yoksa topiğe bir uyarı mesajı yazılıp üyeler ikaz edilir, dalga geçen veya geyik yapanlar rapor edilmeleri halinde konu dışı uyarısı alıyor, normalde geyik bölümüne gitmeleri lazım ama maalesef gitmiyorlar, banlanmak ve sonrasında bundan şikayetlenmek daha eğlenceli geliyor sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X