Meraklı komşu krizi

Bambisond

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2021
617
653
53
33
Sevgili kadınlar kulübü sakinleri ufak bir sorunum var. Öncelikle evlenip yeni bir şehirde yaşamaya başladığımı belirteyim. Yeni bir çevre apartman lojman kültürü derken çok farketmeden alıştım yaşadığım yere. Neyse bir yıldır bebek istiyorum ama gebelik yaşamadım henüz ve aynı şekilde bebeği olmayan bir komşum benim şu an yaşadığım süreçleri yaşamış ve yaklaşık bir yıldır adet takvimimi benden iyi takip ediyor her gördüğü yerde adet oldun mu sorusuna maruz kalıyorum. Beni göremediği yerde diğer komşulara soruyor hamile sanırım 3 aydır olmadı bizden saklıyor diye tabi benim kulağıma geliyor ve inanın piskolojik olarak etkilenmedim desem yalan olur. Kötü niyetli olmadığını düşünüyorum ama nasıl baş edebilirim bu durumla? Özelimi paylaşmak istemiyorum ama soru yağmuruna tutulmakta sinir bozucu 🤦‍♂️ Yardım please 😂

Nasıl kötü niyetli değil ben anlamadım. Yerinizde olsam o kadınla yüz yüze gelir, bir iki lafla bir güzel benzetirdim. Ne demek sizin adetinizi başka insanlarla konuşmak? Bundan daha hadsiz bir olay düşünemiyorum.
Kalp kırmak istemiyorum oda yıllardır anne olamamış. Yoksa bende çok sabırlı değilim dilimle bir insanı döverim ama bu defa kırıcı olmak istemiyorum 🤦‍♀️

Sevgili kadınlar kulübü sakinleri ufak bir sorunum var. Öncelikle evlenip yeni bir şehirde yaşamaya başladığımı belirteyim. Yeni bir çevre apartman lojman kültürü derken çok farketmeden alıştım yaşadığım yere. Neyse bir yıldır bebek istiyorum ama gebelik yaşamadım henüz ve aynı şekilde bebeği olmayan bir komşum benim şu an yaşadığım süreçleri yaşamış ve yaklaşık bir yıldır adet takvimimi benden iyi takip ediyor her gördüğü yerde adet oldun mu sorusuna maruz kalıyorum. Beni göremediği yerde diğer komşulara soruyor hamile sanırım 3 aydır olmadı bizden saklıyor diye tabi benim kulağıma geliyor ve inanın piskolojik olarak etkilenmedim desem yalan olur. Kötü niyetli olmadığını düşünüyorum ama nasıl baş edebilirim bu durumla? Özelimi paylaşmak istemiyorum ama soru yağmuruna tutulmakta sinir bozucu 🤦‍♂️ Yardım please 😂
Valla kadindaki hafizaya bak ben kendi adet tarihimi unutuyorum her ay telefona yaziyorum, o Kadin milletinkini takip ediyo 😂😂

IMG_20210209_220553.webp

Ben olsam bir dahaki soruşunda böyle cevap verirdim😅

Kalp kırmak istemiyorum oda yıllardır anne olamamış. Yoksa bende çok sabırlı değilim dilimle bir insanı döverim ama bu defa kırıcı olmak istemiyorum 🤦‍♀️
Bunda kalbi kırılacak bir durum göremiyorum. Sizin adet döngünüzü herkesle rahatça konuşan bir insanın her olumsuz geri dönüşü göze almış olması gerek. Yıllarca evlat yolu gözlemiş olması sizin mahreminizi paylaşmasını meşru kılmaz ki.. bilmiyorum ben mi çok uzağım böyle şeylere..

direk yüzüne söylemelisin. Kötü niyetli olmasına gerek yok senin özelini paylaşamaz kimseyle.
git konuş diğer komşulara bahsetmişsin bana ayıp geliyor ben bunu bir tek seninle paylaştım. Çocuk konusunu aramızda kapatalım bundan sonra. Bana sürekli sorma. Kibarca böyle diyebilirsin.
He bence kibarca değil bayağı kabaca kavga edilmesi gereken bir şey var ortada. Ama yine de sen lojman kültürnde ortamı bozmak istemezsin muhtemelen.

Bunda kalbi kırılacak bir durum göremiyorum. Sizin adet döngünüzü herkesle rahatça konuşan bir insanın her olumsuz geri dönüşü göze almış olması gerek. Yıllarca evlat yolu gözlemiş olması sizin mahreminizi paylaşmasını meşru kılmaz ki.. bilmiyorum ben mi çok uzağım böyle şeylere..
Normalde bende böyle düşünürdüm sadece bu defa biraz dikkat etmek istedim ama bilemiyorum haklısınız

direk yüzüne söylemelisin. Kötü niyetli olmasına gerek yok senin özelini paylaşamaz kimseyle.
git konuş diğer komşulara bahsetmişsin bana ayıp geliyor ben bunu bir tek seninle paylaştım. Çocuk konusunu aramızda kapatalım bundan sonra. Bana sürekli sorma. Kibarca böyle diyebilirsin.
He bence kibarca değil bayağı kabaca kavga edilmesi gereken bir şey var ortada. Ama yine de sen lojman kültürnde ortamı bozmak istemezsin muhtemelen.
Buraya geldiğimden beri sürekli yardımcı oldular baya hakkı var üzerimde bu yüzden de bu konuda sanırım beni takip etmeyi kendinde hak görüyor 🙆

Buraya geldiğimden beri sürekli yardımcı oldular baya hakkı var üzerimde bu yüzden de bu konuda sanırım beni takip etmeyi kendinde hak görüyor 🙆

tamam bunu açıkça söylemek yine de ayıp değil. Sormasan ve başkalarına bahsetmesen olur mu biraz hassasım bu konuda? Bunda bir şey yok ki. Ama bir şekilde önünü kesmelisin.

Yalan söylemek degil ki bu
Adet tarihinizi paylaşmak istemediginizi / bunu sevmediginizi / rahatsiz oldugunuzu vs söyleyeceksiniz sadece
Bir kaç kez söyledim ama ısrarcı başka bir konu konuşurken çaktırmadan konutu oraya getiriyorlar Huff burada komşuluk olayı beni mahvedecek normalde de böyle bir insan olsam inanın içim yanmaz ilk defa baş edemediğim bir konu

Ben olsam açık açık konuşurum. Onu en iyi siz sizi de en iyi o anlar. Bu gibi şeylerin sizi strese soktugunu biraz anlayış beklediğinizi söylersiniz.

Kusura bakmayın da annem bilmez son adet tarihimi yeri gelir kız kardeşin bile bilmez hadi söylediniz aramızda dediniz baskalarına bizden gizliyor falan demek ne demek çok patavatsızca bi de kontrol edip soruyor. İçten içe hamile kalmanizi istemiyor bile olabilir kendisi de kalamadığı için inanın böyle insanlar var. Bir daha aynı konuları açar duyarsanız ben sana güvendiğim için bunları paylaştım ama devamlı bana bunu yansıtmandan rahatsız olmaya basldim bu konuyu konuşmasak bana daha iyi gelecek diye yapıcı bir dille konuşun aptal degilse mesajı alır. Son tavsiyem de çok samimi olmayin normal bir davranış degil bu.

Back
X