merakli komsularim..

Oo bunlar neki daha neler göreceksin.gerçi her yerde olmaz ama..bazı insanlar varki kapıda camda yaşar.bir komsum vardı benim zil çalınca kapısını o açardı.komşunun meraklısı pek kötü olur.akıllı insan işiyle akılsız kişiyle uğraşır mı ne öyle bir laf vardı bilen söylesin.

hep aklıma "meraklı melahat" geliyor:) tam bu sebepten hiçbir komşumu tanımam. yan komşum uyuşturucu taciri yada belkide fil çiftliği var hiçbir fikrim yok. en iyisi bilmemek, tanımamak. apartmanda gördüğüme günaydın, iyi günler veya iyi akşamlar diyorum. yeter, fazla bile.. sizde kesin iletişimi. ne yapıyorlarsa yapsınlar.

komşuluk ilişkilerim hakkında kısa (!) özet:

sonbaharda taşındım bu apartmana üst komşum birkaç kez geldi bir kere ben kargomu almaya gittim iyi hoş fakat sitemkar:) yoğunluğumu anlattım hak verir gibi oldu ama artık bana pasta getirmiyor :KK70:

alt komşum yaşlı bir teyze, torun torba hergün evinde apartman yıkılıyor bende de çocuk var diye ses etmiyorum ama misafirlerin geceyarısı evden bir gidişi var, çocuğum üç kez uykudan uyandı gürültüden :KK57: teyze ben taşınmadan önce hakkımda epey bir alan araştırması yapmış ama bir selamını almadım.

en tuhafı karşı komşum
benden birkaç hafta sonra taşındı, başka şehirden geldiği için evini temizlemeye gönderdiği abla benden toz bezi de dahil birçok araç gereç aldı ben de yeni taşınanzede olduğum için ihtiyaçları ölçüsünde istediklerinin yanı sıra sandalyesinden küçük tüple çaydanlığa kadar malzeme verdim. Kadın taşındıktan sonra malzemeleri çocuklarıyla ve eşiyle taksit taksit gönderdi.
aylardır çöp çıkarırken misafir uğurlarken karşılaşıyoruz ben bir selam vereyim diyene kadar kadın gözden kayboluyor bir gün de apartmana ondan sonra girdim bana baktı ağzımı açtım konuşayım başını çevirip gitti. tuhaf bir abla.

eminim benim de epey dedikodum yapılıyor ama umursamıyorum. eve girdiğim yok evde olduğum nadir zamanlarda gürültüden ne uyuyabiliyorum ne de bir film izleyip keyif yapabiliyorum.

bu işin çözümü:
kesinlikle müstakil ev. komşuluk bana göre değil.
gözüme bir triplex kestirdim eşim araştırmış fiyatının 700 bin olduğunu söyledi :KK57:

diyorum ki şevketcim daha ne bekliyorsun birazcık zimmetine para geçir hadi be canım:KK70:imza: ferhunde :KK51:

Icli disli olmadiginiz 2 cocuklu ev haniminin psikolojisinin bozuklugunu nasil tespit ettiniz?Evlerine gelen icradan bile haberdarsiniz kocasinin odemeyi unuttugundanda,e onlarinda sizin gittiginiz yeri falan bilmesi garip gelmedi.Birlikte yasanilan alanlarda olabilecek seyler bunlar,takilmayin.

Bazı komşular yaşına bakmadan gençlerle muhabbet etmek ister
büyük olduğunu değer görmek ister adeta zorlar ,
yüz vermeyince arkandan kin kusar
gayet normal görüşmek istememen bende küçük çocuğu olanla görüşmem yada samimi olmam kafam götürmez hem zaten yaşım uygun değil dir benimle neyini paylaşacak ancak beni kullanmaya çalışır

gayet normal görüşmek istememen bende küçük çocuğu olanla görüşmem yada samimi olmam kafam götürmez hem zaten yaşım uygun değil dir benimle neyini paylaşacak ancak beni kullanmaya çalışır

Icli disli olmadiginiz 2 cocuklu ev haniminin psikolojisinin bozuklugunu nasil tespit ettiniz?Evlerine gelen icradan bile haberdarsiniz kocasinin odemeyi unuttugundanda,e onlarinda sizin gittiginiz yeri falan bilmesi garip gelmedi.Birlikte yasanilan alanlarda olabilecek seyler bunlar,takilmayin.
Esim devlet memuru..ordan biliyor bunlarin isimleri defalarca gelmis..takip ettigimden degil..
Binanada epey sesler gelince cikip baktim cunku yarim saat ayni adam ve kadin sesleri vardi..
Cocuklarina bagiriyor olmadi surekli sesinin gelmesi hic normal gelmiyor..selam veriyorum bazen cevap verip yuzunu ceviriyor..ummadik bianda gulumsuyor falan.dedigim gibi bazi seyleri analiz edebiliyorum.ucbes cumle yaziyorum burda ama emin oldugum seyler varki bu kaniya variyorum.

Bosverin,kapinizida calmasinlar.Zirt pirt gelen cat kapi komsu en nefret ettigim seydir.
Az once zilim caldi saat 9.40
Delikten baktim capraz komsum.
Acmadim uyku sersemi.
Tekrar basti.
Actim sonra.
Aaa seni uyandirdimmi dedi.
Evet onemli degil dedim hayirdir?
HHimm...1.5 yildir burdasin daha cayini icmedim.musaitsen geleyim dedi.
Ben:ama lursum var birazdan kursa gidecegim.sinavlara hazirlaniyorum.musait zamanda ben sizi cagirayim..
Aa evet benim gelinde hazirlaniyor..oda cok yogun kursa gidiyor dedi..
Allah yardimcisi olsun dedim.kapattik.sinava surda kalmis 50 gun..inanilmaz yogun geciyor gunlerin.birakin komsu davet etmeyi bi otede oturan kayinpederleri davet edemiyorum.evin isi gucu dersler....sinava kadar cagiramayincada muhtemelen iyice kibirli sanacaklar..
Offf dertsiz basim..teyzem ben seninle nereye kadar cay muhabbeti yapacagim ki:KK53:

Aman be guzelim dert degil bu evinin icine dertli oldugun zamanlarda girip sacma dunyalarin akillarini verip fikrini bulandiran yada ne bilim surekli kendini mulkunu oven mukemmel yasiyorum tarzi haset insanlardan korusun rabbim gerisine cok takilmayin bir yanlis laf etmemialer ki olabilir insan insani merak eder normal bu hayatta, sonra 2 cocuklu komsundan cikan sesler sana urkutucu gelebilir egitimli olman calisiyor olman senin psikolojinin iyi olduguna yada hep boyle kalacagina isaret etmez biraz kibir sezdin bu yazilarda kirdiysam kisura bakma ama lense ettigin durum bu
Dedigim gibi esim soyledi memur oldugu icin onlarin kurumuna isimleri cok geliyor.
Merakimdan takip eymiyorum yani.birde yan komsum aksama kadar sesleri geliyor.neyse analiz yetenegim var..normal olmadigini dusunuyorum.belkide yasadigi surectir bilemem.kibirli degilim sadece kafamin uyusmadigi biriyle sahte samimiyet kurmuyorum.selam verip geciyorum.

Bazılarıda meraklı melahat yani senin içini dışına öğrenecek bir kaç dedikodu mağzemesi yakalayacak sonra elini ayağını çekecek böyle tipler genelde pembe dizi izler elinde ne kitap nede gazete görürsün çok bu tiplerden gündümi konuşmak istersin o ise yan komşunun dedikodusunu yapar onu yapan seninkinide yapar böyle kalitesiz insanlar işte onun arkadaş olmasan bir şey yitirmezsin bence
Acmadim uyku sersemi.
Tekrar basti.
Actim sonra.
Ben:ama lursum var birazdan kursa gidecegim.sinavlara hazirlaniyorum.musait zamanda ben sizi cagirayim..
Allah yardimcisi olsun dedim.kapattik.sinava surda kalmis 50 gun..inanilmaz yogun geciyor gunlerin.birakin komsu davet etmeyi bi otede oturan kayinpederleri davet edemiyorum.evin isi gucu dersler....sinava kadar cagiramayincada muhtemelen iyice kibirli sanacaklar..
Offf dertsiz basim..teyzem ben seninle nereye kadar cay muhabbeti yapacagim ki:KK53:

Ayyy bu ne ki benim alt kattaki babam yadlarda bi amca bana ne dese begenirsin
sen cocuga bakamiyosun cok aglatiyosun o cocuk fitik olcak ... birde yukari cikip cocugu almak istiyomus benden aglatiyirum diye delimi ne veee hic ama hic samimiyetim olmayan biri diyo bunu
kadinlar desen sabahtan aksama kadar bahcede lak lak ederler binadan her cikisimda nereye gidiyosun diye sorarlar yapim geregi hic tersliyemem cevap verir marketten donmelerimde ne aldigimi ne kadara aldigimi sorar posetleri goz ucuyla suzerler ben cok muhattap olmam kimseyle buna canimimi sıkıyım amaaaann hersey bi cesit iste

Acmadim uyku sersemi.
Tekrar basti.
Actim sonra.
Dert etmeyin
karsi tarafin ugrasi olmayinca herkeso oyme zannedebiliyor.
Teyzem ev islerini bitirdiyse,yemegide pisirmis,gunu kurtarmis.

Back
X