Bu toplumdaki çoğu aile böyle değil midir, istisnaları saymazsak? Hadi ben çok iyi niyetli olayım %51 böyle. Benim annem de kayınvalidem de sorar eviniz soğuk değil değil mi diye ben de bilhassa annemin evi soğuk olur aç kombini sakın üşüme derim. Mesela konu sahibine çok ütopik gelecek ama az önce annem arayıp eşim için işe rahat gidebilmiş mi diye sordu bana malum İstanbul kar buz bugün. Günlük sohbet içinde ikisiyle de manava gittim, pazara çıktım muhabbetleri neler aldın diye sormaya döner aramızda yahu bunlar günlük diyaloglar. Ekmeğimi aşımı onlar veriyor olsa hesabını mi soruyorlar dersin ama yok bunlar güncel muhabbet. Bunları konuşmazsan konu x ne yapmış, y bana onu demişti gıybetine döner. Burada defalarca eğrisini doğrusunu konuştuk. Uzun uzun yazdım ve anladığını düşündüğüm anlar da oldu. Ama bir tane konuyu hiç bilmeyen üye geldi "canım mesafe koy" dedi hemen modu değişti. "Evet ya mesafe koycam, söylicem eşime, telefonları açmicam zaten çocuk olunca kimseyi istemicem" Çocuk da atandıktan 2-3 sene sonra yapılacak bu arada. Allah kime ne ömür verir, nasip olur mu orası bile meçhul. Yapma kendine bunu normal değilsin diyoruz nick değişiyor konu aynı. Bu tutumun sonunda maalesef dert edecek eş ailesi, ikinci araba, müşterek çocuk falan olamayacak.