Meraklı Kv

Sonuc olarak ben kötü gelin oldum. Alt tarafı karısmasın cok soru sormasın ıstıyorum
Eşler bizi onlarla yüz göz ettiği için biz kötüyüz ama birşey diyeyim mii kötü olmak da hiç umrumda değil her dediklerini yapıp alttan alırken de ben kötüydüm. Şimdi ağzının payını verip oturtuyorum ha yine kötüyüm ama en azından kafam rahat. Eşler de bu kafayla giderse daha çok başları ağrır sen kendini ezdirme bırak onun başı ağrısın. Kör mü ufacık da olsa bi laf söyleyebilsin biz aileni sil at kötü ol demiyoruz, ha diyemiyosa da böyle arada top gibi gidip gelmeye alışacak.

Ben de daha az arayıp konusmaları kısa keseceğim
Bak sen telefon aramasi diyorsun. Ben evden calistigim icin kizimla ilgilenmesi icin neredeyse haftanin 4 günü evime geliyor. 🤣 bence sen bunu takıntı yapma kendine. Merak ettigi konuyu degistir baska birsey sor. Veya birazda sen merak et. Bir suru soru sor🤣

Abartmışsınız daha yeni evlisin tecrübesizsim belli. Ortada elle tutulur bişey yokken eşinle yüz göz olup özellikle bu konuyu kaşırsan yarın öbür büyük bir olayda arkanda durmaz. Bu anlattıklarında hiçbişey yok sen kendi mesafeni ayarla insanlarla ama oğullarıyla ne konuştukları seni ilgilendirmez.

Sonuc olarak ben kötü gelin oldum. Alt tarafı karısmasın cok soru sormasın ıstıyorum
Otuz yaşında insansın, bunu kendin halledemiyor olman tuhaf değil mi?

Bazen cevap verirsin bazen lafı geçiştirsim, olur biter.

Ama yok illa, şişe kırılıp gerçekten bir olay varmış gibi davranacaksın.

Resmen böyle durumlardan besleniyorsun.

Güzelim sen zaten hep kötü gelindin ki
Sadece kendini tutmaya çalışıyordun
En azından kadın da bilir nasıl gelini olduğunu da ona göre davranır işte
Tam istediğin hayat
Az arar az gelir
Hatta belki arayıp gelmez bile
Oh mis

Ama bizde maaş kaçında yattı, pazara gitti mi herseyı anlatıyor eşim. Danışıyorum onlara diyor.Eşime dedim ki sanki 2 ev tek ev gibi. Ama ben pes ettim ciddiyim. Gitsin nefes aldıgını dahi anlatsın. Bi de şöyle düşündüm. Konuscak seylerı yokkı onların. Tamam cok baglı yuzu dıyorlar ama telefonda ne konusacaklar. Aradıklarında o gun ne yaptığını anlatıyor. Markete gıttım, su saatte kalktım falan dıye. Benım de tek umudum sehır degıstırmek. Biz masa alacaktık mesela. Annemlere foto at dıyor. Ee ben kullanacagım ne bıleyım. Kv ıyı ama sadece böyle hayatımızın cok ıcınde ler. Oglunun evlendıgını kabullenemıyor
Zamanla düzelir merak etme . Alışır. Dediğim gibi çok söyleme eşine sadece olağan durumda söyle cvp mabnda. Kendi rutin kısımları konuşsun onda bir şey yok bence. Ne bileyim masa resmini at dediyse neden anneme de mi alacaz de mesela . Dediğim gibi bu durumu eşinle çözmen gerekecek. O annesine anlatmayı keserse durum çözülür. Anneler kabullenmez bence senin eşin daha birey olmayı anlamamış evlendiğinizin farkında değil . Bizim ilk konuşmamızdı

Sende bazı şeyleri anlatmayacaksın. Eşin zamanla anlatmayı bırakır bence, gereksiz sohbetler. Bende başta alıp sattıklarımızı anneme anlatırdım bir vakit sonra değişiyor😂 kvde cok meraklıydı onada anlatırdım, ayırım pek yapmazdım başlarda. Eğer size soruyorsa hallettik çözdük diye geçiştirin. Herşeyide sorun etmeyin, arıyorsa duymazdan gelin, ertesi gün arayın

Benim kayınvalidemle aramda kocaman bir kıta var ama ben de ona sorarım ne aldın, nereye gittin, hatta foto at derim falan... Ben de öyle bir ailede büyüdüm çünkü mesela biri alışverişe gitmişse akşam her aldığını takar, giyer, gösterirdi. Bunu birbirimizin hayatına müdahale olarak yapmıyoruz ama paylaştıkça çoğalacağına inanıyoruz sanırım, üzerinde pek düşünmemiştim. Kayınvalidem de memnun gibi halinden ama umarım kayınvalidelere ait bir forum varsa bizim gelin de çok meraklı diye beni çekiştirmiyordur :))

Dertsiz başına dert alacaksın. Şayet senin gibi gelinim olsa hususi olarak bilenirim sana. Evlenene kadar saat başı ara sor, kınanı bile evimde yapayım; evlendikten sonra ama ben mıç mıç sevmeeeem, her dk aramasınlaaar. Yarın o kaynana hakikaten başına sararsa yine konu açarsın. Biz demiştik deriz. Kusura bakmayacaksın.

Benim kayınvalidemle aramda kocaman bir kıta var ama ben de ona sorarım ne aldın, nereye gittin, hatta foto at derim falan... Ben de öyle bir ailede büyüdüm çünkü mesela biri alışverişe gitmişse akşam her aldığını takar, giyer, gösterirdi. Bunu birbirimizin hayatına müdahale olarak yapmıyoruz ama paylaştıkça çoğalacağına inanıyoruz sanırım, üzerinde pek düşünmemiştim. Kayınvalidem de memnun gibi halinden ama umarım kayınvalidelere ait bir forum varsa bizim gelin de çok meraklı diye beni çekiştirmiyordur :))
Ayy inşallah senin gibi gelinim olur😍😍
Konu sahibi senin gibi bir gelinim olsa mesafeyi şak diye sokarım ama ne bir gıdım faydam dokunur, ne ihtiyacı olduğunda yardım ederim. İnsan insana gerek derler, zor bir günün olur mesafe o gün yapar görürsün anyayı konyayı. Ama bu yorumun sahibi gibi bir gelinim olursa, hem aile yadigarı hediye ederim, el üstünde tutarım hem de iyi kötü her anda elim üstünde olur, zorda kalmasına müsade etmem.

Dertsiz başına dert alacaksın. Şayet senin gibi gelinim olsa hususi olarak bilenirim sana. Evlenene kadar saat başı ara sor, kınanı bile evimde yapayım; evlendikten sonra ama ben mıç mıç sevmeeeem, her dk aramasınlaaar. Yarın o kaynana hakikaten başına sararsa yine konu açarsın. Biz demiştik deriz. Kusura bakmayacaksın.
Katip böylesi bana denk gelirse eni konu uğraşırım.

Konu sahibi senin gibi bir gelinim olsa mesafeyi şak diye sokarım ama ne bir gıdım faydam dokunur, ne ihtiyacı olduğunda yardım ederim. İnsan insana gerek derler, zor bir günün olur mesafe o gün yapar görürsün anyayı konyayı. Ama bu yorumun sahibi gibi bir gelinim olursa, hem aile yadigarı hediye ederim, el üstünde tutarım hem de iyi kötü her anda elim üstünde olur, zorda kalmasına müsade etmem.
Bende ilerde oğlum olursa gelinimle alışverişe çıkarım gezer tozarım, kuaföre vs bakıma gideriz diye düşünüyorum ama artık düşünmemeye başladım :işsiz: Böyle şeyler okudukça daha gelmeden gelinim beni darlamaya başladı:63: şahsen bütün her şeyini bana aldırıp kınasına kadar bana yaptırıp benden çıkmayan gelinim evlenince gelmesın gıtmıyım aramayım diye böyle 360 derece dönse yaptığım şeylerı atanda borçlarını öde derim bak kesin derdim bir gramda yardım etmem onlara:KK12:

Çok tatlısınız, utandım şimdi.
Ben evlendiğimden beri hep bir büyük aile olduk gözüyle bakıyorum, eşim de aynı şekilde. Ailelerimiz de bizi mahçup etmediler sağolsunlar. Mesela geçen haftalarda benim şirketimin websitesi için fotoğraf çekimi yapılacaktı, elbisemi seçtim ama ayakkabıda çok kararsız kaldım. Kayınvalidem çok güzel ve çok şık, bakımlı bir kadındır, onun zevkine çok güvenirim. Bir akşam skypedan ekran paylaştım gösterdim almayı düşündüğüm ayakkabıları, beraber seçtik sağolsun çok sever yardım etmeyi. Fotoğraf çekiminden bir gece önce de yine görüntülü konuştuk git giy bakalım elbiseni ayakkabını dedi giydim gösterdim. Ne bileyim bunlar bana çok normal geliyor ama sanırım bazıları için hayata fazla müdahale oluyor. Ki benim annem yapar o fazla müdahaleyi mesela bir kere evime geldi, yapma dediğim halde dolaplarımın düzenini değiştirdi orada müdahale edip sınırımı çizdim tekrarı olmasın diye. Onun dışında günlük hayatta edilen muhabbetlerin bir zararı olduğunu sanmıyorum, aradaki bağı güçlendirdiğini düşünüyorum hatta.

Benim eşim de yarım yamalak Türkçesi ile annemi babamı aradığında 'Merhaba annecim/babacım, nasılsınız?' diye açıyor telefonu bizimkiler mest oluyor tabii. Babamla Ayvalık' ta arsa alıp ikiz daire yaptırma hayalleri var her hafta en az 1 saat bunu konuşurlar. Babam arsa arıyor eşime gösteriyor hala karar aşamasındalar ama işte aralarındaki bağ güçleniyor diye seviniyorum ben de. Annem ne yemek yaptınız akşama diye sorduğunda eşim neden hayatımıza karışıyor diye düşünse gücenirdim sanırım.

evimde kullandığım internetin paketinden kayınvalideme ne, anneme ne. önemli birşey olur da, o işi ne yaptınız diye sorar ama ne yedin ne içtin kim geldi gitti bu kadar da detaylı sorulmaz ki. hiç sevmem detay vermeyi. ne kendim hakkında, ne evim yaşantım hakkında. soran en yakınım bile olsa bazen sinir olurum. eşiniz anlatıyorsa da kayınvalide sizi telefonla aradığında yuvarlak cevaplar verin. internet paketini mi sordu, bakıyoruz işte uygun birşey deyip kırmadan geçiştirin. başka konuya geçin. konuşmaları kısa tutun. eşinizin de ağzında bakla ıslanmıyormuş. biz artık ayrı bir aileyiz ayrı bir evimiz var deyin.

Back
X