ben de mercimek çorbasına her defasında bir şeyler ekleme hevesi içindeyim.mercimek her sebzeyi kaldırıyor gerçekten.daha dün akşam yaptığımda bulgur ve ıspanak yaprağı vee nohutta ekledim
şöyleki:
bir çaybardağı mercimek,yarım çay bardağı bulgur,bir büyük havucun yarısı,orta boy patates,3 diş sarımsak,bir ortaboy soğan,5 yaprak ıspanak,bir subardağı haşlanmış nohut,kekik,köri,karabiber,kuru nane,tuz,salça,sıvı yağ
mercimeği,bulguru,iri doğranmış patates,soğan,ıspanak ve havucu,üç diş sarımsağı ortaboy bir tencereye koyup üzerini bir subardağı su geçecek kadar su ile doldurup sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakıyoruz.sebzeler yumuşayınca ocaktan indirip iki çorba kaşığı salça,1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip (ben bu sefer eklemeyi unutmuşum
) blendarla eziyoruz.tabi bayağı koyulaşıyor.iyice ezdikten sonra kıvamını kendinize göre üzerine sıcak su ilave ederek ayarlıyorsunuz.tekrar ocağa koyup,haşlanmış nohutları da koyduktan sonra 1-2 taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
harika bir tat olmuştu.özellikle nohut çok yakışmıştı.eşim çok beğendi.tavsiye ederim kızlar.bol vitaminli bir çorba herşeyden önemlisi