Çorbalar Mercimek çorbası

nadideiris

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2008
380
5
96
Diğer
Yıkadığımız mercimekleri su ile kaynatmaya başlıyoruz,mercimekler su ile iyice karışınca havucu ve patatesi içine rendeliyoruz,soğanı soyduktan sonra tüm bir şekilde içine atıyoruz,sarımsakları iyice dövdükten sonra onu da ilave ediyoruz,daha sonra kırmızı biberi , kara biberi,tuzu ,limonu ve zeytin yağını ekliyoruz daha sonra 5-10 dk kaynadıktan sonra çorbayı delikli bir süzgeçten geçiriyoruz ve kalan tortulu kısmı iyice eziyoruz daha sonra tekrar tencere çorbamızı boşaltıyoruz biraz kaynadıktan sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN!

tarif için teşekkürler canım.. ben de pratik bir mercimek çorbası tarifi vereyim...

1,5 su bardağı mercimek, 2 soğan ,1 baş sarımsak,1 havuç ve biraz karabiberi tencereye koyuyorum.. soğan sarımsak ve havuçları iri iri doğrasan da olur.. içine 1 tablet et suyu atıyorum ve 1,5-2 litre de su.. bırakın hepsi kaynasınlar rahat rahat... sonra da hepsi yumşayınca blendr dan geçirin.. üstüne de yağda krımızı biber ve isterseniz salça da koyabilirsiniz.. kavurup indirmeye yakın çorbaya ekleyin.. bu kadar basit.. çok ta nefis oluyor...

ben de mercimek çorbasına her defasında bir şeyler ekleme hevesi içindeyim.mercimek her sebzeyi kaldırıyor gerçekten.daha dün akşam yaptığımda bulgur ve ıspanak yaprağı vee nohutta ekledim :9: şöyleki:

bir çaybardağı mercimek,yarım çay bardağı bulgur,bir büyük havucun yarısı,orta boy patates,3 diş sarımsak,bir ortaboy soğan,5 yaprak ıspanak,bir subardağı haşlanmış nohut,kekik,köri,karabiber,kuru nane,tuz,salça,sıvı yağ

mercimeği,bulguru,iri doğranmış patates,soğan,ıspanak ve havucu,üç diş sarımsağı ortaboy bir tencereye koyup üzerini bir subardağı su geçecek kadar su ile doldurup sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakıyoruz.sebzeler yumuşayınca ocaktan indirip iki çorba kaşığı salça,1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip (ben bu sefer eklemeyi unutmuşum :9: ) blendarla eziyoruz.tabi bayağı koyulaşıyor.iyice ezdikten sonra kıvamını kendinize göre üzerine sıcak su ilave ederek ayarlıyorsunuz.tekrar ocağa koyup,haşlanmış nohutları da koyduktan sonra 1-2 taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.

harika bir tat olmuştu.özellikle nohut çok yakışmıştı.eşim çok beğendi.tavsiye ederim kızlar.bol vitaminli bir çorba herşeyden önemlisi :42:

Son düzenleme:
ben de mercimek çorbasına her defasında bir şeyler ekleme hevesi içindeyim.mercimek her sebzeyi kaldırıyor gerçekten.daha dün akşam yaptığımda bulgur ve ıspanak yaprağı vee nohutta ekledim :9: şöyleki:

bir çaybardağı mercimek,yarım çay bardağı bulgur,bir büyük havucun yarısı,orta boy patates,3 diş sarımsak,bir ortaboy soğan,5 yaprak ıspanak,bir subardağı haşlanmış nohut,kekik,köri,karabiber,kuru nane,tuz,salça,sıvı yağ

mercimeği,bulguru,iri doğranmış patates,soğan,ıspanak ve havucu,üç diş sarımsağı ortaboy bir tencereye koyup üzerini bir subardağı su geçecek kadar su ile doldurup sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakıyoruz.sebzeler yumuşayınca ocaktan indirip iki çorba kaşığı salça,1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip (ben bu sefer eklemeyi unutmuşum :9: ) blendarla eziyoruz.tabi bayağı koyulaşıyor.iyice ezdikten sonra kıvamını kendinize göre üzerine sıcak su ilave ederek ayarlıyorsunuz.tekrar ocağa koyup,haşlanmış nohutları da koyduktan sonra 1-2 taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.

harika bir tat olmuştu.özellikle nohut çok yakışmıştı.eşim çok beğendi.tavsiye ederim kızlar.bol vitaminli bir çorba herşeyden önemlisi :42:

Ellerinize sağlık, yemeden beğendim :46: Siz de ben gibi karıştırarak yeni tatlar oluşturmayı seviyorsunuz süper. Klasik yemeğin dışına çıkmak gerek bazen :8:

Back
X