Merhaba daha 4 aylık evliyim cinselliğe önem veren biriyim ve hamileyim ilerde normal doğum mu daha mantıklı yoksa Sezeryan m i?

smyye44_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2022
54
2
1
25
Merhaba daha 4 aylık evliyim cinselliğe önem veren biriyim ve hamileyim ilerde normal doğum mu daha mantıklı yoksa Sezeryan mi vajinada genişleme olsun istemiyorum ben ya ondan korkuyorum çünkü daha yeni evliyim cinsellik erkekler için önemli benim içinde öyle...

Ben iki normal doğum yaptım ve pişmanım. Ama bu benim düşüncem. Şimdiki aklım olsaydı normal doğum yapmazdım. İlk doğumdan sonra öyle çok dikişim vardı ki 2 ay çektiğim acıyı bir ben bilirim. İlişki esnasında sıkıntı yaşıyorum. Eşime göre problem yok ama ben mutsuzum. Ameliyat olmayı düşünüyorum ama o acıları tekrar nasıl yaşayacağım bilmiyorum.

Her iki doğumu da yaşamış biri olarak ikisi de birbirinden zordu ama sezaryen daha zordu.vajinan için ileride ameliyat olabilirsin daraltma işlemi vs ama sezaryen de çektiğin acılara değmez

He bir de üç normal doğum yapan arkadaşım var. Öyle bir hale gelmiş ki “benjamin afedersin tuvalete gidince ne yaptığımı bile anlayamıyorum artık önden mi arkadan mı çıkıyor hissetmiyorum” diyordu. Tabi bir de idrar kaçırma sorunu var. Öksürük olduğumda ya da kustuğumda falan olduğu gibi altıma kaçırıyorum.

Bir de bazı pozisyonlarda ilişki esnasında vajinadan ses geliyor. Eşim sorun etmiyor bunu da ama ben ediyorum.

Tabi ki sezaryen doğum yapıp sorun yaşayan, normal doğum yapıp sorun yaşamayan da vardır. Ben sadece kendimi biliyorum. Çok ama çok pişmanım. Belki sezaryende daha büyük sorunlar yaşayacaktım bilemem. Yaşadıklarım üzerine bir değerlendirme yaptım.

Ya keşke öyle olsa

Merhaba daha 4 aylık evliyim cinselliğe önem veren biriyim ve hamileyim ilerde normal doğum mu daha mantıklı yoksa Sezeryan mi vajinada genişleme olsun istemiyorum ben ya ondan korkuyorum çünkü daha yeni evliyim cinsellik erkekler için önemli benim içinde öyle...
Size iki doğum yapmış biri olarak yazıyorum.birinci kızımda çok tecrübesizdim son aylarda öyle pek yurumedim hep yattım oturdum yedim yani açılmam çok yavaş oluyordu hatta 10 gün geç doğurdum normal yaptım hep bağırdım haliyle çok az yırtılma oldu amaaaaaaa ikinci kızımda tecrübe edinmiş biri olarak normal doğum yaptım son ayda hergun bir saat 2 saat yürüdüm hurma pekmezli süt falan yedim içtim doğum esnasında burundan nefes aldım ağızdan verdim gece 2 de gittim öğleden sonra doğum olucak denildi baktılar Alttan ya işte sabah doğum olucak denildi sonra tekrar bakıldı hadi yatağa doğum denildi yani 3 saatte doğurdum.kesinliklr son aylarda yürüyün bol bol su için hurma yiyin çok iyi gelicek ve doğum sırasında burundan al ağızdan ver nefesi çok güzel bir duygu normal doğum.yanimda o dönem sezeryanli biri vardı çok zorlandı çok üzülmüştüm ona

Daha hamilelik ve doğum nasip olmadı ama izlenimlerime göre hamilelikte spor yapmak yürüyüş yapmak çok faydalı hem doğumu kolaylaştırıypr ve toparlanmayı. Arkadaşımın doğumu çok kolay olmuştu normalde

Ben mecburi epidural sezeryan oldum, bence normal doğum abarttıkları kadar hiç de efsaneleşmiş bişey değil. Artıları bakımından.
Benim çatım dardı 3-4 cm açıklıkta geberiyodum buna rağmen annem ısrar etti doktor çatın dar normal doğum riskli demesine rağmen
Kordon dolanmış demişti inanmadılar normal olmasın diye hep diyolar dediler, gerçekten de dolanmıştı.
Neyse halk arasında epidurale prenses doğum diyorlar . Gerçekten de prensesler gibi doğurdum😂sıfır sancı, uyanıkken de gördüm ilk anda oğluşumu.
Vajinam da hala ilk günkü gibi🫢🤫
Benimle aynı gün doğuran dayımın eşi normal doğurmuştu. Kan revan içinde kalmış çok acı çekmişti. İlk 1 ay sancıları sürmüş otururken bile zorlanmış falan. Bence marifet değil.
Benim ağrım ise 2 gün sürdü

Ben mecburi epidural sezeryan oldum, bence normal doğum abarttıkları kadar hiç de efsaneleşmiş bişey değil. Artıları bakımından.
Benim çatım dardı 3-4 cm açıklıkta geberiyodum buna rağmen annem ısrar etti doktor çatın dar normal doğum riskli demesine rağmen
Kordon dolanmış demişti inanmadılar normal olmasın diye hep diyolar dediler, gerçekten de dolanmıştı.
Neyse halk arasında epidurale prenses doğum diyorlar . Gerçekten de prensesler gibi doğurdum😂sıfır sancı, uyanıkken de gördüm ilk anda oğluşumu.
Vajinam da hala ilk günkü gibi🫢🤫
Benimle aynı gün doğuran dayımın eşi normal doğurmuştu. Kan revan içinde kalmış çok acı çekmişti. İlk 1 ay sancıları sürmüş otururken bile zorlanmış falan. Bence marifet değil.
Benim ağrım ise 2 gün sürdün normal mi yani Sezeryan mi doğurdunuz

Cinselliğe önem verdiğiniz için normal doğum ihtimalinden vaz mı geçeceksiniz yani? 🙄

Keşke cinselliğe önem verdiğiniz için evlenir evlenmez hamile kalmasaydınız.
Vajina genişlemesi benim için sıkıntı zaten çentikli hemen büyüyen bir yapısı var

Vajina da genişleme yokmu yani kocanız şikayetci değil mi bu durumdan
Sikayetci olacak kadar degil
yani kusura bakmasinda sıkıyosa sikayetci olsun
Ben 9 ay karnimda tasiyim butun eziyetini cekim
Dogum yapim ne zorluklarla bide utanmadan sikayetci olacak 😒
Ustelik bu yasadigim ulkede herkes normal dogum yapiyor, sezeryan hamile kadinin secimi degil dogum aninda komplikasyon oldugu an sezeryana gidilir.
Ozaman burada yasayan butun kadinlarin kocalari sikayetci olsun
Cok sacma bisey

Cinselliğe önem verdiğiniz için normal doğum ihtimalinden vaz mı geçeceksiniz yani? 🙄

Keşke cinselliğe önem verdiğiniz için evlenir evlenmez hamile kalmasaydınız.
Bazı konuları okuyunca diyrm bu benim aklımın ucundan geçmezdi diye ,🤭 yine böyle bir konu. Yeter ki sağlıklı kucağıma alayım diye geçer aklmdan ama kişiye de saygım var sonuçta baksa bir taraftan bakması normalde 4ayda hamile kalmak diye beni de düşündürdu 🙊

bebeğinizin sağlığı için normal doğum daha iyi. genişleme için doğumdan sonra vajina daraltma yaptırabilirsiniz.

Back
X